![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Poważny problem mojej suni =/Witam
![]() Moja sunia to sznaucerek, który ma rok ![]() Martwię się tylko tym,że zjada 'kupki' innych psów... ![]() Czy to normalne....?? Co mam zrobić? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poważny problem mojej suni =/
Może ma za mało urozmaicony jadłospis.Jeżeli karmisz psa np.tylko karmą suchą lub tylko z puszek,to być może brakuje mu jakiś mikroelementów.
Mój pies nigdy kupek nie jadł,a daję mu wszystkiego po trochu - i domowe , i z puszek ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Niestety to dość powszechne zjawisko. Ja też to miałam (a właściwie mam do tej pory). Różne są metody oduczania, ale jak do tej pory u nas wszystkie nieskuteczne. Można zakładać kaganiec, ale co zdolniejsze psy wytaplają cały kaganiec w g...nie i też zjedzą
![]() U niektórych podobno pomogło podawanie żwaczy wołowych, albo penisów wędzonych. Smierdzi to okrutnie, ale widocznie to jest psu potrzebne ( na nasze psy działa to niemal jak narkotyk, ale g...na i tak zjadają - zwłaszcza najstarsza). Niektóre psy z tego wyrastają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to obrzydliwe, ale normalne u mlodych psiakow
![]() ![]() moj golden sie tego oduczyl, jak mial dopiero ze 3 lata, ale konska kupa to do tej pory najlepszy rarytas ![]() ![]() no i jeszcze jedna obrzydliwa czynnosc, ktorej nikt nie moze jej oduczyc, to sprzatanie kocich rzygow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Postaraj się urozmaicić psu dietę, może warto zapytać weterynarza o jakieś dodatkowe minerały/witaminy.
Ale dziewczyny mają rację, pieski w młodym wieku mają różne 'zboczenia' pokarmowe, mija to z czasem. Moja Nuka jak była mała - zjadała niedopałki po papierosach z chodnika i poważnie bałam się, czy po tym nie zachoruje, na szczęście przeszło samo. Możesz trochę 'pomóc' psu się odzwyczaić stosując metody pozytywnego wzmocnienia w tresurze: postaraj się odwodzić go od napotkanej kupki mając w dłoni jakąś smakowitą psią chrupkę, niech przybiegnie do Ciebie, zje ze smakiem, pochwalisz go (to ważne), i nie pozwolisz mu już podejść do kupki lekko karcąc go, kiedy będzie chciał tam podejść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moj piesek tez tak miał ale jakoś mu przeszło
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mój pies nie miał takiegio problemu jeśli chodzi o psie kupy, no chyba, że chodziło o końskie albo krowie placki no to dopiero jest dla niego rarytas do wytarzania sie i poczestowania
![]() ![]() Za to spanielka mojej znajomej notorycznie czestuje sie kupami innych psów na spacerach nawet mimo karcenia i kagańca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ach...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moja sunia niestety też uwielbia takie "przysmaki"
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() (Dlaczego ja dopiero teraz zauważyłam nowe podforum o zwierzakach?? ![]() EDIT - przypomniałam sobie nazwę tych witamin - Canifos ![]()
Asia ![]() Bąbelek ![]() Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2006-04-26 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
w zasadzie jezeli pies je kupy roslinozercow np krolikow to nic w tym, dziwnego nei powinno byc chociaz z mojej perspektywy to obrzydliwe natomiast miesozercow czyli psow czy kotow to eni jest zbyt normalne a tak poza tematem to moj uwielbia wedzone uszy wieprzowe i jeszcze niektore psy lubia kopyta konskie po struganiu
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
a tak w ogole to co oznacza ta nazwa forum ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
![]()
No właśnie, jak w tytule. Znalazł na ogródku starą kupę i gdybym go nie odciągnęła, zjadłby całą. Nigdy wcześniej mu się to nie zdażyło. Co jest nie tak? Bardzo się o niego martwię..
![]() P.S. jeśli taki wątek lub podobny już był, to przepraszam, ale szukałam i nic podobnego nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pies zjadł.. własne odchody!
Psy zjadaja odchody wtedy gdy maja zaburzona flore bakteryjna w zoladku.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
polecam strony:
Zjadanie odchodów czyli kaprofogia - http://www.klubmolosa.pl/modules.php...rticle&sid=154 http://www.molosy.pl/Forum/viewtopic...e139fd478aa99a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
daj mu jogurtu naturalnego bez cukru tak lyzke dwie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
dziękuję Wam ślicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam mam psiaka ma trzy miesiące jest to suczka lucy- niestety od jakiegoś czasu zjada psie odchody nie wiem co robić proszę o odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z szceniakiem
Cytat:
![]() Ucz ja komendy "zostaw". Wtedy łatwiej Ci bedzie kontrolować co i gdzie zjada. Co to za rasa? Wejdź do wątku "Psy II" i sie pochwał. Mamy tam kilka szczeniaczków aktualnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja na zjadanie przez psa kup, petow i blota dawalam mu tabletki. Do kupienia u wet bo teraz nie pamietam ich nazwy. w skladzie maja takie rzeczy jak np. Popiol.
To sa takie suplementy diety ktore uzupelniaja niedobory w organizmie psa, ktore on sam zaspokaja jedzac np. Kupy
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-11-28 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Prawdopodobnie ma jakieś niedobory, radziłabym pójść do weta po suplement.
Dodatkowo, słyszałam, że powinno się dawać psu tzw. "żwacze", czyli np. wołowe suszone jelita czy żołądki (takie twarde śmierdziuchy do chrupania, kupisz w każdym zoologicznym). Podobno też można podawać psu banany, ale nie wiem w jakiej ilości i czy to na pewno dobry pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co zauwazylam to jedynie to ze nasila sie to w związku z pora roku. Kiedy było lato i sucho psy nic nie jadły. Teraz u mnie non stop pada wiec wszystkoachnie znacznie intensywniej i przyciąga psy... Pies moze jesc banany, jabłka, marchewke, w sumie wiekszosc warzyw i owoców poza kilkoma wyjątkami (cebula, awokado, papryka, czosnek). Ja moim daje bardzo czesto na pochrupanie przed obiadem... albo masło orzechowe (tylko absolutnie nie czekoladowe) zamrożone w kong. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2014-11-28 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie mogę potwierdzić tej tezy na pewno, opiekuję się obecnie szczeniakiem mojej babci, wyciąga kotu z kuwety wiadomo co, zaczęłam podawać żwacze, banany (w małej ilości) i suplement (również mocno śmierdzący). Jest lepiej póki co. A co do karmy? Ja się nie wypowiem, bo słucham się w tej kwestii weta, który opiekuje się moimi potworami i psiakami z fundacji - "nie ma to jak domowe, gotowane jedzenie" i ja po prostu dla nich gotuję, nie wierzę żadnej, nawet dobrej, karmie - sucha jest tylko przekąską między posiłkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Naczelna Nastolatka
|
Jak juz gotujesz, czyli podajesz produkty pozbawione wartości odżywczych po gotowaniu, to może rozważ karmienie surowym? Mniej zachodu niż gotowane i lepsze dla psa.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Spewnością surowe lepsze dla psa ale słyszłam że jak pies je surowe mięso to a takuje kury a sąsiedzi mają
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- dzięki za odpowiedzi napewno się do niektórych zastosuje |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Naczelna Nastolatka
|
Ha ha ha. 😂
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, a poza tym surowe mięso? Toż mi się moje bydlę na kota rzuci niewinnego i zagryzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Co Wy piszecie w ogóle, jak pies je surowe to nie rzuca się od tego na inne zwierzęta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.