| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-05-21, 07:12 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | kostki kokosowe, kudłacze BIAŁE!!!

hej! chciałabym zrobic tai kudłacze, kostki kokosowe: biszkopt otoczony w polewie, masie i posypany kokosem. tylko nie wiem jak sie to robi... wiem ze istnieją czarne kostki, co ich polewe robi sie z kakao lecz mi potrzebne są białe! czy któraś z was robiła takie lub zna przepis??? z góry dziękuje    | 
|     |   | 
|  2008-05-21, 09:38 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Gdańsk/Trones 
				 | 

Dot.: kostki kokosowe, kudłacze BIAŁE!!!

Masz ich fotkę? Tych czarnych i przepis?  http://www.ciasta.net/kostki-kokosowe.php Chodzi o takie tylko białe całkowicie? Cóż, biała czekolada do rozpuszczenia, zagęszczenia (może masło albo sztywna bita smietana?), na to biała polewa sklepowa biała i wiórki... Hmm. | 
|     |   | 
|  2008-05-22, 15:10 | #3 | 
| Zadomowienie | 

Znalazłam przepis na kudłacze na pewnym blogu, ale nie wiem czy mogę umieścić linka...jeżeli nie to proszę modderatora o usunięcie: http://mojewypieki.blox.pl/html/1310...46,169.html?17   
				__________________ [I][COLOR=Indigo]"Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest po prostu inne." | 
|     |   | 
|  2008-05-23, 07:38 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

no i właśnie o to mi chodzi, dzięki za link tylko ze białe a więć trzeba tylko opracowac jakąś mase zeby przylepiły sie te wiurka... bo to chyba tak jest: piecze sie biszkot kroi na kostki macza w polewie, masie obtacza w wiurkach i gotowe no i nie wiem jaką tutaj mase zatosować... | 
|     |   | 
|  2008-05-23, 11:17 | #5 | ||
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Osiak linki mozna   nie mozna cudzych bez linków  Ja tez uwielbiam wariacje z wiórkami kokosowymi a tek kostki mnie kuszą   
				__________________ _________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _ 
 | ||
|     |   | 
|  2008-05-23, 17:07 | #6 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Gdańsk/Trones 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.