|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy pamiętasz wszystkie rocznice (nawet te drobne)
Zauważyłam, że spora część moich zajętych koleżanek ma świętną pamięć do dat. I tu nie chodzi o rocznice bycia razem ale o np. pierwsze spojrzenie sobie w oczy, chwycenie się za rękę itp. Na wizażu niektóre dziewczyny umieszczają w podpisach daty takich rocznic.
Czy Wy też pamiętać daty tych wszystkich zdarzeń? Ja osobście nie pamiętam takich dat. Nawet z trudem określiłabym odkiedy byłam z moim ex
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy pamiętasz wszystkie rocznice (nawet te drobne)
Ja pamietam od kiedy jestem ze swoim TŻ, znam dokladną date, ale nie pamietam drobniejszy wydarzen w stylu "pierwsze spojrzenie sobie w oczy".
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż ja nie wiem nawet od kiedy dokładnie jesteśmy razem z moim TŻtem - ot poprostu nie wydawało mi się to istote, a teraz poprostu nie mogę sobie przypomniec nic poza tym iż była to zima na przełomie 2003 i 2004 roku.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamietam tylko rocznice zwiazku i rocznice zareczyn. nie jestem jakims amatorem obchodzenia rocznic wszystkiego jak leci...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja pamiętam... - a własciwie może nie pamiętałabym, gdyby TŻ mi nie przypominał -
Oczywiście nie wspominam o rocznicach bycia ze sobą, bo to chyba oczywiste. On w ogóle ma świetną pamięć do dat, czyli przeczy stereotypom Aczkolwiek jakoś szczególnie tych wszystkich rocznic nie obchodzimy... tylko wspominamy
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam rocznice Slubu Cywilnego, Koscielnego i kiedy sie zaczelismy spotykac
Wystarczy...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Datę zaręczyn, pierwszej rozmowy (bo poznaliśmy się przez Internet, ale chyba tylko dlatego pamiętam, że było to 2 dni po moich urodzinach) i pierwszego spotkania. Poza tym żadnej innej, nie chce mi się gowy tym zaprzątać.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam zadnej...ale na pewno zapamietam date slubu
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam datę naszego poznania
i dzień w którym zostaliśmy parą![]() Nie pamiętam tych drobnych dat(typu pierwszy pocałunek itp)
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
pamiętam kiedy się poznaliśmy i to wszystko. Żadnej daty pierwszego 'kocham cię', pocałunku, pierwszej randki itp nie pamiętam.
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Ważne dla mnie daty, pamiętam.
Mniej ważne, zapisuję, żeby przypadkiem nie przeoczyć.
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Rozumiem,jak ktoś pamięta datę bycia razem,zaręczyn slubu ale zapisywanie dat pierwszego pocalunku,pierwszego kocham czy chwycenie ze za ręke,jak dla mnie to straszna dziecinada.Szkoda,że nie dają w podpis,dat kiedy byl pierwszy seks,kiedy wsadzil mi jezyk do buzi itp badziewie.Zenada.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
znam tylko podstawowe daty,ale chłopak zna wszystko
i zawsze do mnie mowi jakas rocznice,ja robie wielkie oczy,a on do mnie nie pamietasz hehehe
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
My znamy tylko w przybliżeniu datę od kiedy jesteśmy razem - lato 2001, poza tym data zaręczyn i ja tylko pamietam jak mi pierwszy raz powiedział 'kocham cię', ale to przypadkiem pamietam
Tak czy inaczej za specjalnie rocznic nie obchodzimy ani o nich nie pamiętamy.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie pamiętam, pamiętam tylko najważniejsze. Nie ma to dla mnie znaczenia.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mam pamięci do dat i nigdy nie potrafiłam zapamiętać nawet dnia, od którego byłam z kimś.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Data rozpoczęcia naszego związku,pierwszy pocałunek,pierwszy seks i chyba tyle
![]() Może po roku jeszcze bym pamiętała,ale teraz juz raczej nie.
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko pamiętam datę rozpoczęcia związku i datę zaręczyn (oczywiście datę urodzin Tżta).Nie przywiązuję wagi do dat, pierwsze spotkanie, rozmowa, pocałunek...niestety nie pamiętam
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przede wszystkim dziwia takie przejscia typu - tu jeszcze nie bylismy razem, tu juz bylismy, u mnie zawsze to bylo bardziej plynne...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam pamięć do takich dat, ale raczej nie przykładałam wagi do "pierwszego spojrzenia sobie w oczy", czy "pierwszej wizyty w jego domu"
![]() Pamiętam datę, kiedy zaczęliśmy być razem, chociaż jest ona troszeczkę umowna (16.06.2005) i datę pierwszego pocałunku, ale to ze względu na nieco komiczną sytuację temu towarzyszącą ;P Pierwsze "kocham cię" jakoś też zapadło mi w pamięć, ale prawdopodobnie dlatego, że nałożyło się z innym, ważnym wydarzeniem ![]() Poza tym te daty nie są przecież aż tak ważne, prawda?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam zawsze
Taka juz jestem
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętam te najbardziej istotne dla mnie, o reszcie pozostałych istotnych przypomina mi telefon.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie takie zapamiętywanie nie ma sensu, najwazniejsze zeby wiedziec kiedys sie zaczeło, tak dla statystyk
![]() Z moim ex na kompie mielismy hasło do kompa z data naszego poczatku i wiem, ze wieleeeee par tak ma
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
ja pamietam najwaznijesze daty...i date pierwszego pocałunku
a tak poza tym to wiadomo rocznice BYCIA ZE SOBA w zwiazku...zareczyny....i wiadomo uro i imnieniy i wsio
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
ja nie pamietam prawie zadnej daty.. mamy umowna date poczaku naszego zwiazku, ktora zawsze pamietam a oprocz tego dzien w ktorym po raz pierwszy wyznalismy sobie uczucia (sa to dwie rozne daty)
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie zwracalam uwagi na takie rocznice
tylko te podstawowe
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam o tych małych i większych rocznicach. Pierwsza impreza (od tego wszystko się zaczęło, zresztą pojutrze minie 8 lat
), pierwszy spacer, wyznanie miłości etc. Lubię przypominać sobie te momenty
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam ale tak myślę..przecież to drobiazgi trudne wręcz do datowania.Rozumiem rocznica związku ale np. świetowanie co miesiąc dnia w którym się poznało to dla mnie przesada... też nie pamietam dokładnie kiedy to było z Tżtem wiec mamy datę umowną... nie przywiązuję wagi do dat bo to dla mnie właśnie umowne preteksty do świetowania, Sylwester to też umowna data wejścia w nowy rok a tak na prawdę nic się nie zmienia..a ludzie głupieją i świetują ale ja ogólnie zapominalska jestem w telefonie mam ze 20 przypomnień w stylu : ogolić nogi, pomalować paznokcie, iść do babci i inne bardziej oczywiste rzeczy....
|
|
|
#29 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Ot, ckliwe pierdółki (mam nadzieję, że mi tego nie wygwiazdkuje ).Pamiętam daty podstawowe, urodziny, noo EWENTUALNIE pierwsza randka ![]() vogelku, bardzo ładny podpis, tak na marginesie
Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2008-11-10 o 23:03 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Mi się właśnie wszytskie takie daty same zapamiętują np. dzień kiedy pierwszy raz dostałam miesiączki, pamiętam jaki to był dzień tygodnia i dokladna data. Miałam komunię 19 maja i w tamtym roku siedze przy stole i akurat jedliśmy wtedy obiad to ja mówie o tyle i tyle minęlo od kiedy miałam komunię, rok później znow 19 maja i potrafie powiedzieć gdzie siedziałam rok temu, co jadłam i jak byłam ubrana. Trochę dziwne.
w ogóle wystarczy, że mi ktoś raz powie kiedy się urodził, a ja już zapamiętam do końca życia. I zapamiętuję takie głupie daty, w których w sumie nic się tak ważnego nie zdarzyło Mój tata mi ciągle powtarza, że muszę wykorzystywać jakoś tą moją pamięć tylko ja nie wiem jak:P
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Aczkolwiek jakoś szczególnie tych wszystkich rocznic nie obchodzimy... tylko wspominamy
Wystarczy... 

tylko te podstawowe 
przepraszam ale tak myślę..przecież to drobiazgi trudne wręcz do datowania.