|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Solarium-WARSZAWA-Praga Południe, Grochów
Witajcie,
Od pewnego czasu mieszkam w okolicy Ronda Wiatraczna i pilnie poszukuje solarium, które będzie w miarę dobrze opalać i nie będzie zbyt drogie. Potrzebuje się udać tam na 2-3 seanse przed weselem, żeby nie wyglądać w sukience zbyt blado. Słoneczko niestety odpada bo jest go zbyt mało ostatnio, a i praca nie pozwala z niego korzystać, niestety ![]() ![]() Dziękuję z góry ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Solarium-WARSZAWA-Praga Południe, Grochów
Przy Grochowskiej w stronę Szembeka jest fajne solarium (jadąc od Wiatracznej po prawej, 2 przystanki chyba tramwajowe), tam gdzie jest sklep z bagażnikami od garbusa do lexusa? coś takiego. Duży wybór łóżek (a więc i cen) , czysto, a przede wszystkim jest stojące solarium co dla mnie było najistotniejsze, bo nienawidzę solariów, ale czasami trzeba było sobie plecki do sukienki opalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a pamiętasz może nazwę? i jak się kształtują ceny?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
solarium = balsam brązujący tym się nie rozczarujesz.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie mogę się do tego przekonać. Jak mam na skórze tego typu specyfiki to mam nieodparte wrażenie, że widać nierówne rozsmarowanie, zacieki, wszystko schodzi, robią się plamy. Próbowałam tego kiedyś, ale jakoś nie przemawia to do mnie. A na wesele mam granatową sukienkę i nie chcę w niej wyglądać trupio.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bo to zalezy jakiego używasz a jeżeli chcesz miec plecy 'opalone' to niestety ale musisz do tego czegoś siostre albo faceta namówić
![]() (*) - o tym co mówisz zazwyczaj przy samoopalaczach wychodzi.
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2011-06-23 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
http://www.saturn-solarium.pl/ , w zakładce "lista punktów i ceny" wybierz tą na grochowskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Przechodziłam tam dziś
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wole solarium od balsamu brazujacego, jak sie nie przesadza z liczba minut czy czestotliwoscia to nie jest az takie znow szkodliwe - wiekszosc znanych mi negatywnych skutkow dotyczy osob, ktore przeginaly.
Niestety nie umiem polecic dobrego solarium w stolicy - raz bylam na mokotowie, ale tego solarium nie polecam. Za to w Krakowie bywam w trendy na Karmelickiej, bo dla mnie wazna jest klimatyzacja i to, ze jest stojace (mam klastrofobie, moze nie jakas wielka, ale na tyle ze boje sie zamknac w lozku a w stojacym jednak mozna sie ruszac a nawet tanczyc i jakos czas szybko leci). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z racji tego, że jako taką opalenizne widać po niestety 60 minutach spędzonych na solarium a w zdrowych normach wychodzi to 10 minut za tydzien. a po 2/3 zależy jak licząć nie znam FOTOTYPU skóry naszej autorki tematu więc nie jestem wstanie ocenić czy przypadkiem po tych 3 wizytach ona nie będzie bardziej CZERWONA niż opalona .. o!. Dlatego upieram się przy sprawdzonej 'metodzie' - bo mnie nie łapie solarium ani naturalne słońce.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc to bardzo dawno nie byłam,ale też poszłam tam trochę "z polecenia"- to solarium jest podobno dlatego relatywnie drogie, bo często zmieniają lampy, tak więc dobrze opala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chodze na dluzej niz 3-4 min raz na 2 tygodnie i cale lato mam lekko oliwkowa skore. Nie mozna sie opalac na czerwono w solarium bo to jest poparzenie skory, a nie opalenizna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co innego mówią znawcy opalenizny a co innego dermatolodzy - Ci drudzy to nawet twierdzą, że w ROK powinno być się MAX 5 minut na solarium ROCZNIE !! więc wg Nich przekroczyłaś już normę w styczniu ![]() Ty mi tego nie mów jak należy się opalać czy na czerwono czy też nie bo ja to wiem w jakim stanie powinno się wyjść z łózka ![]() U mnie solarium nie istnieje od ponad roku więc teoretycznie te 'zabiegi' mam głęboko w tyłeczku. I rzuciłam solarium - nie dlatego,że zniszczona cera - bo nie mam zniszczonej.. tylko mimo, że chodziłam czasami po 16 minut .. nic mi to nie dawało (nadal byłam nieopalona) - wiec po co tracić pieniądze ? ![]()
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2011-06-24 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Tylko, że ja mam lekko opaloną skórę, używam podkładu z l'oreala w odcieniu n4 więc nie najjaśniejszym. A z racji tego, że mam wesele muszę być lekko oliwkowa
![]() Rena-jeśli chodzi o Kraków to polecam Ci Platinium, mają sieć kilku salonów i co najważniejsze wychodzisz od nich opalona już po 7 min. Cały czas robią jakieś promocje a i lampy często wymieniają. Jest tam czysto i przyjemnie. Jak mieszkałam w Krk to tylko do nich chodziłam bo warto ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi te 3-4 min daja lekka opalenizne, wcale nie aspiruje do bycia jak murzynka (nawet nie pasowalo by to do mojego typu urody). Przeze mnie niszcza sie lampy? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.