|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
40 kg do zrzucenia
Czy jest ktoś jeszcze z takim problemem ? Szukam wsparcia w odchudzaniu. Wiem jak to robić bo kiedyś już schudłam 20 kg ( w liceum ) i ważyłam 70kg. Zapuściłam się i chorowałam na tarczyce więc.... Najtrudniej zacząć.... W zeszłym roku byłam u dietetyka ale był jakiś mało konkretny i zostawiam go po miesiącu. Trudno.....trudno....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 40 kg do zrzucenia
kachna27 ja cię z chęcią powspieram, sama mam problem z tarczycą i ok. 20 kg do zrzucenia.
Wiem już, że najlepiej zacząć od detoksu. O tym już coś wiem. Jak nie będzie detoksu, to ciągle będą napady głodu...
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam,Kasiu....40 kg to duzo....Wiem sama po sobie...Podczas ciazy i w okresie po przytylam wlasnie 42 kg....Przez ostatnie 2 miesiace schudlam 27.... Z wagi 107 kg zeszlam do 80...Teraz chyba nawet 79...Wiem,ze da rade to zrobic...Nie wolno sie zalamywac.Pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Z tego, co czytałam na innym wątku to mart2015 zaczęła się od razu odchudzać po urodzeniu dziecka, więc może dlatego łatwiej i szybciej tyle kg zeszło? Z resztą nie wiem, nie znam się, jeszcze nie rodziłam
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja tez nie wiem czemu tak ale uwazam ze 40kg to duzo... ja chce zrzcic 18 schudlam 9 i dalej jakos nie moge nie wiem czemu... wiem jedno co madzia potwierdzi (navien) trzeba cwiczyc
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() Oj tak, trzeba ćwiczyć. Jestem przeciwna Meridii (od razu mi staje przed oczami "Requiem dla snu")...
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę powodzenia. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
każde początki są trudne, ja też zaczęłam odchudzanie jakis miesiac temu, nie mam co prawda tyle do zrzucenia bo moja waga wyjsciowa to było 63 kg, ale teraz jest juz 6kg mniej, a najważniejsze to cwiczyc. kiedys jeśli nie podobała mi sie moja figura to po prostu stosowałam głodówki, nieraz prowokowałam wymioty, jeśli coś zjadłąm zbyt dużo lub zbyt kalorycznego, a po takim czymś efekt jojo gwarantowany, dziś wiem, ze żeby utrzymać forme i figurę, którą chce się osiągnąć trzeba też wysiłku fizycznego, i sama po sobie widzę, ze ćwiczenia przynoszą efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki, jak mozna tyle w ciązy przytyć? Zauwazylam ze to dość powszechne, ale jak to, wtedy nie czuje sie tego jak sie tyje? inaczej sie mysli? Ja sobie nie wyobrazam tyle przytyc czulabym sie strasznie nieatracyjna.( nie zebym teraz sie czula atrakcyjna ale jakbym przytyla 10 kilo juz by mi bylo duzo gorzej a 20 czy wiecej ojj.)
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wtedy myślisz o dziecku i wierz mi, kobiety w ciaży potrafią zjeść nawet dwie tabliczki czekolady na raz przegryzajac ogórkiem kiszonym i to nie jest wymysł czy scena z filmu ja miałam taka fazę, ze codziennie potrafiłam zjeść pół kg śledzi w śmietanie na kolacje, dziś się z tego śmieję, aleokres ciaży wspominam jako czas, kiedy jadłam ile chciałam i nie czułam z tego powodu wyrzutów sumienia, a każde badanie kontrolne utwierdzało mnie, że dziecko jest zdrowe, duże, szybko rośnie i wszystkie wyniki były książkowe nie wybrażam sobie odchudzać się będąc w ciąży, czy ssąy żoładek uspokajać wodą mineralą to do kwestii przytycia w ogóle, a co do tego ile w ciaży przytyłam to 8kg moja wypowiedź jest jakby uspraweiliwieniem jeśli chodzi o ciążowe tycie, ale rzeczywiscie pzostaje pytanie jak można przytyć wiecej niż 20kg., bo w moim otoczeniu jak mówiły znajome to właśnie do 20kg najwięcej tyły |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny już troszke zrozumiałam. Po prostu w czasie ciąży się nie patrzy na to co je tak uwaznie pod kątem kalorii. Ale przytycie 8 kilo to nic w porwonaniu z 20. Mam wrazenie ze jak ktos juz tyle przytyl to za bardzo sobie poluzował. Ja tez mam czasem wielką ochotę na coś słodkiego ale nie wierze ze tabliczka czekoaldy dziennie pomagalabym jakoś dziecku mysle ze wszystko byloby w porząkdu gdyy ta tabliczka byla raz na tydzien a to po prostu próba usprawiedliwienia tego ze sie siebie nie kontroluje.
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
to niekoniecznie usprawiedliwienie
jeśli przyszła matka odczuwa na coś ochotę to tak jakby dziecko miało na to smaka, patrzę na to pod katem siebie, bo niecierpię np. kiszonych ogórków w duzej ilości, a w ciaży słoik to była dla mnie pestka no i te wspomniane przeze mnie wcześniej śledzie w smietanie jedzone co wieczór po 0.5kg, jak może normany człowiek zmieścić w siebie tyle i codziennie to samo??? Co do czekolady też jakoś specjalnie nie przepadam normalnie i mdli mnie po większej ilosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
2 i pol
![]() Cytat:
Hej...Moja corcia ma juz 2 latka i miesiac...a ja zaczelam sie odchudzac w maju tego roku,dokladnia 5 maja....Przez dwa lata nie schudlam ani kilograma,nie karmilam piersia,wiec waga nie spadala...Dopiero teraz.I z dnia na dzien jest mnie coraz mniej.Dzisiaj sie wazylam i juz jest 78 kg. ![]()
Edytowane przez mart2015 Czas edycji: 2008-07-20 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. :Cmok:
![]() Mam do was pytanie troche krępujące mam wzrost (chyba) 1.66 i waże 80kg. (chyba) ;( i co mam zrobić?? zawsze mam wilczy apetyt ![]() czy dam rady do wrzesnia schudnac 14kg?? piszcie :Cmok:
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam poczytać wątki podwieszone o zasadach żywienia. Na apetyt zastosować, np. błonnik, czy chrom i jeść o regularnych porach. Częściej ale mniej. ![]() godz 9 śniadanie godz 12 II śniadanie godz 15 obiad godz 18 podwieczorek (coś lekkiego) godz 20-21 kolacja (typowo białkowa) Wzmożyć aktywność fizyczną i odstawić słodycze z fastfoodami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
droga marzenko,to moze dla ciebie nie realne,ale jak ja schudlam,to chyba realne,a nie jadlam tylko slodyczy,noi od czasu do czasu ruch. ;]
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.