|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
skrócony odpis aktu urodzenia
Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam.
Jeżeli chcę wziąć ślub z X, a X mieszka i urodził się w miejscowości, w której ma się odbyć ślub cywilny, ja jestem z innego miasta. On nie musi przedstawiać aktu urodzenia, ja muszę. Jeżeli do swojego miasta mam 200 km - to czy mogę otrzymać aktu urodzenia drogą listowną lub ewentualnie USC mojego miasta może przesłać akt do USC miasta, w którym ma się odbyć ślub ? Jak to się załatwia ? Próbuję się dodzwonić do USC, ale bezskutecznie. W środę wybieramy się do USC, ale chciałabym się wcześniej dowiedzieć czegoś. Któraś z was była w takiej sytuacji ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skrócony odpis aktu urodzenia
Możesz sprawę załatwić korespondencyjnie.
Wysyłasz do USC gdzie jest twój aktu urodzenia wniosek wraz z potwierdzeniem opłaty i adnotacją, że prosisz o przesłanie na adres pod którym przebywasz, i podajesz ten adres. Albo na adres USC gdzie będzie ślub. Lepiej zadzwoń do swojego USC i uprzedź. Później po 2-3 dniach od wysłania zadzwoń i zapytaj czy dotarło. Za kolejne 2-3 dni zadzwoń i zapytaj czy wysłali. Ja w ten sposób otrzymałam akt urodzenia, bo nie uśmiechało mi się po niego jechać.
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: skrócony odpis aktu urodzenia
Cytat:
mam jeszcze parę pytań : skąd wziąć taki wniosek i gdzie uiszcza się opłatę? (po prostu na poczcie? na rachunek danego USC ?) EDIT: znalazłam wszystko na stronie BIP-u Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2011-08-29 o 14:04 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.