![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Witam i prezentuję
Witam wszystkich. Od dawna przeglądam to forum i podziwiam wasze prace. Sama zaczęłam trochę bawić się koralikami i oto efekty. Zdaję sobie sprawę, że zarówno wykonanie jak i zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, ale jestem ciekawa waszych opinii co do samego pomysłu, wszystko inne można dopracować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam i prezentuję
witamy
![]() a co do prac: 1-ciekawie połączenie materiałów (mi osobiście nie odpowiada, ale... ![]() 2-o! i tu ciekawie ![]() 3-materiały ciekawe ![]() i generalnie: loopy. do poćwiczenia ![]() fotki. zainstaluj sobie jakiś program graficzny (PhotoFiltre, Gimp, Paint.net etc), zajrzyj do wątku przyklejonego u góry i próbuj ![]() i czekam na dalsze prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mi się najbardziej 2 podobają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
pierwsze i trzecie nie w moim guscie ale drugie juz jak najbardziej TAK bardzo mis ie podobaja
![]() Niezły poczatek Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak, te loopiki, moja zmora
![]() Co do zdjęć, aparat mam dopiero od wczoraj więc cała nauka przede mną. Z tych drugich to sama jestem najbardziej zadowolona, lubię takie lekkie łańcuszkowe kompozycje Dzięki za opinie, pozostałe prace czekają na lepsze oświetlenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Drugie bardzo ładne, trzecie też są OK. Pierwsze trochę mi nie podchodzą... ta perełka trochę mi tam nie pasuje
![]() Życzę co raz ładniejszych prac i cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Podobają mi się drugie i trzecie. w pierwszych nie podchodzi mi ta perełka.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
1.Ogromny plus masz za 'dyski'.Perełkę można by było zamienić na jakikolwiek kryształek.
2.Tutaj loopy są nawet ok.Plus za pozłacane materiały. 3.W trzecich mogłabyś kryształk[u/a?]nie odłączać od kolczyka tylko razem zrobić. tzn. cały kolczyk na jednym druciku ![]() Całkiem niezły początek! Musisz jeszcze troszkę poćwiczyć,ale to wiadome ![]() No,to pozostaje nam czekać na resztę prac.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo. Z tych pierwszych chyba rzeczywiście wyrzucę tą perełkę. Ośmielona waszymi słowami wrzucam następne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
pierwsze są łądne!
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
obie pary całkiem całkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
1-calkiem fajne, moze nie zbyt pomyslowe ale ladne polaczenie kolorow
2- te mi sie podobaja najbardziej, fajne koraliki i polaczenie z lancuszkiem antycznym ;]! 3-nie. nie podoba mi sie polaczenie kolorow, hm... nie moj gust ![]() 4-ladne ladne, ale skrocilabym lancuszek bo z tak dlugim wygladaja pusto ;] ale ogolnie bardzo fajne .! 5-niby nie sa zle ale mysle ze ta linka troche za dluga ;] a wiec podsumuje , ze naprawde ladny poczatek loopy nie sa zle i pomysly tez nie byle jakie, bo chwytasz sie roznych materialow ;] tworz dalej ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A więc do roboty!! Teraz z okazji świąt będę miała trochę wolnego czasu, więc coś tam wydłubię nowego a jak wydłubię to pokażę.
a tak przy okazji Wesołych Świąt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Witam również
![]() 1. tu faktycznie-perełka. 2. kompozycja nawet fajna, ale ja ogółem nie przepadam za półfabrykatami w kolorze innym niż serbrny :P 3. ładnie, ładnie, ale szpilka-szpatułka mi nie pasuje. wg. mnie ona prawie do niczego nie pasuje... ale kwestia gustu ![]() 4. tu w porządku ![]() 5. plus, że próbujesz czegoś nowego-linki. kolczykom w sumie nie ma nic do zarzucenia ![]() no i powtórzę to, co mówiły już dziewczyny-loopy, zdjęcia i do roboty ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
wszystkie pary bardzo proste, zgodne kolorystycznie- jednym slowem nie jest zle
![]() technika jeszcze do wypracowania- loopy do poprawy zycze duzo zapalu i pomyslow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
spodobaly mi sie te z koralikami cloisone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Z drugiego rzutu drugie!!!!
tak! tak! tak! - bardzo fajne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Z drugiego wątku to te pierwsze faktycznie trochę za długi łańcuszek (przynajmniej jak dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Cloisone może rzeczywiście mają długie łańcuszki, ale coś mam słabość do długaśnych kolczyków. W końcu wszystko jest kwestią gustu
![]() Fajnie, że wam się generalnie moje prace podobają. Po raz pierwszy prezentuję je publicznie i przyznam miałam obawy. Znajomym zazwyczaj moje dłubaninki się podobają, ale nigdy nie miałam pewności, czy nie są po prostu mili. A samemu nigdy nie jest się obiektywnym, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Najlepsze z drugiego wrzutu drugie, chodzi tu o gust i pomysł bo na technice się nie znam zbytnio. Brawo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Pogoda nie zachęca do spacerów, więc siedzę w domku i się bawię. Na pierwszym zdjęciu moje ukochane perełki w towarzystwie millefiori, na drugim opale oplecione drucikiem, na trzecim próba wykorzystania drobnicy i sieczki. Próbowałam też obróbki zdjęć, nie jestem do końca zadowolona z efektów, trzeba będzie więcej czasu poświęcić nauce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
2 wygladaja nawet fajnie
![]() Szkoda ze z naszyjnika tak malo widac - sprobuj moze przy dluzszych fotkach okrecic naszyjnik na 2 - wiecej sie zmiesci na fotce ![]() Co do obrobki zdjec nie staraj sie za wszelka cene uzyskac bialego tla, zwlaszcza, gdy zamalowujesz to co widac dookola. To nigdy nie wyglada ladnie. Probuj w zamian za to rozjasniac zdjecia i przede wszystkim rob w je w dziennym swietle. Spoko, nauczysz sie i tego ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Śliczne te opale
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
2 fajne, ale tak jak sub jestem za tym, żebyś zdjęcia rozjaśniała, a nie wycinała, bo teraz obok kolczyków, są takie wycięte brązowe "łatki"
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ostatni świąteczny rzut
Święta się niestety kończą i kończy się swoboda twórcza. Już nie będę miała tyle czasu na dłubaninki ...
![]() Na pierwszym zdjęciu zawieszki z masy perłowej na łańcuszki. Bardzo fajnie, delikatnie brzęczą w czasie chodzenia. Na drugim wiosennie i trendy, zielony koralik w roli głównej. Na trzecim moja "rozwojowa" bransoletka. Jak zostają mi kawałki drutu lub szpilki to dołączam do niej koralik. Jak wam się podobają zdjęcia? Widać jakąś poprawę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatni świąteczny rzut
pierwsze drzeczace fajne, lubie brzeczace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() bransoletka będzie sie jeszcze dalej rozwijać. Jak ją zagęszczę tak, że już się szpilki nie da wcisnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Bransoletka i pierwsze kolczyki
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Chwyciłabym drugie (pewnie przez ten kwiatek pośrodku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Kwiatek tak z okazji wiosny, której coś nie widać. Więc skoro nie ma jej za oknem niech będzie na kolczyku.
O, właśnie spojrzałam za okno a tam śnieżek sobie w najlepsze pada. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.