|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Givenchy-Subli'Mine Compact 904 Exact Vanilla
Cytat:
Christian Dior Diorskin; puder prasowany kolor: 621 Transparent Medium; aktualne zużycie pudru szacuję na 15 % (w środkowej części produktu jest wgłębienie, oryginalna faktura pudru po bokach została zachowana); puder jest świeży i pięknie pachnie; został zakupiony przeze mnie osobiście kilka miesięcy temu w jednej z krakowskich perfumerii sieci Sephora Musiałabym tylko obejrzeć odcień Red, zajrzałam, niestety nic, pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poczekam zatem na fotki ![]() No i jeszcze raz prosiłabym o potwierdzenie jasności i "żółtości" odcienia ![]() Jest to dla mnie istotne tym bardziej, że z wzornika na stronie Givenchy wynika, że 904 jest odcieniem wcale nie tak baaardzo jasnym i do tego relatywnie bardziej różowym aniżeli np. 902, 903 i 904. Tymczasem ja potrzebuję podkładu naprawdę bardzo jasnego i naprawdę "żółtego". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cos u mnie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aniu,
No niestety rzeczywiście u nas ich nie ma. Zapewniam jednak, ze jest bardzo jasny. Jestem dość blada (ale nie ortodoksyjnie) i pobiela mnie wyraźnie a ponieważ zaczęłam się samoopalać - kompletnie mi nie pasuje. Żółty jest bardzo i również bardzo jasny. Jeśli chodzi o wzorniki to chyba żaden ze znanych mi nie oddaje wiernie odcienia kompaktu, mam nadzieję, ze cokolwiek więcej będzie widac na zdjęciach. Kupując go w ciemno sugerowałam się własnie wzornikami i opiniami na MUA no i okazał się co najmniej o dwa tony za jasny ![]() Bzuz - musze się dokładnie wczytać w Twój wątek Lip - wszystko co mnie interesuje już ma nowe właścicielki ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W oparciu o to, co piszesz, byłabym jednak skłonna zaryzykować ![]() Prosiłabym jeszcze tylko o informację na temat stanu "opakowanka". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opakowanie bez zarzutu- kartonik, gąbeczka używana, wyprana. Otworzyłam kompakt kilka dni temu.
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam swoje wstępne zainteresowanie, no i czekam na wynik Twoich testów posiadanego przeze mnie Diorskina. Gdybyś w celu przeprowadzenia tych testów wybierała się do perfumerii, to prosiłabym Cię (jeśli to nie problem) abyś rzuciła okiem na podkład w kompakcie Chanel Innocence 20 Clair. To jest podkład, którego używam aktualnie i porównanie ofrowanego przez Ciebie kompaktu Givenchy właśnie Innocence Clair byłoby dla mnie niezwykle cenną wskazówką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wysyłka dopiero będzie możliwa w przyszłym tygodniu. A czy możesz w trzech słowach opisać Diora? Zależy mi szczególnie na braku różowych pigmentów.
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja rownież najprawdopodobniej wyskoczę gdzieś na "długi weekend". Jeśli chodzi o Diorskina, to w mojej ocenie jest on faktycznie transparentny, czyli w zasadzie nie barwi skóry. Oczywiście przy zdecydowanie niewłaściwym doborze odcienia efekt może nie być ciekawy: osoba o ciemnej karnacji potraktowana odcieniem najjaśniejszym może "zszarzeć", natomiast osoba o karnacji baaaaardzo jasnej po aplikacji odcienia najciemniejszego może wyglądać na lekko "opaloną". Odcień Medium, tak jak napisałam w swoim wątku, przeznaczopny jest do karnacji ani bardzo jasnych, ani też bardzo ciemnych. W użytkowaniu puder jest bardzo komfortowy. Jest bardzo drobno zmielony i dość - jak na puder psaowany - miękki (nie jest to "kamienny" puder). Dołączoną do kompletu gąbeczką nakłada się bez problemu. Puder daje efekt poprawy wyglądu skóry. Buzia jest optycznie gładsza, bardziej wypoczęta. Nie jest to ani puder rozświetlający, ani matujący. Wykończenie jest - powiedziłabym - satynowe. Uff... więcej informacji już z siebie nie wykrzeszę ![]() Podaję link do oceny Diorskina na francuskim odpowiedniku KWC: http://beaute-test.com/poudre_compac...stian_dior.php System gwiazdek czyni zawarte tam informacje przydatnymi nawet dla osoby nie znającej języka francuskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() zajrzałam do perfumerii z kolorówką Givenchy już dzisiaj ![]() Niestety podkład Skintonic 504 Lift Vanilla był niedostępny, zdaniem konsultantki w Sephorze odcień ten jest w Polsce niedostępny w ogóle. Przetestowałam natomiast Subli'Mine Sculpt Light w odcieniu 654 Exact Vanilla. Wykończenie i efekt, jaki mazidło dawało na twarzy nie odpowiadały mi kompletnie, natomiast kolor był minimalnie tylko za ciemny ![]() I faktycznie utrzymany w zdecydowanie żółtej tonacji ![]() Jesli posiadany przez Ciebie Subli'Mine Compact 904 Exact Vanilla jest w odcieniu zblizonym do Subli'Mine Sculpt Light w odcieniu 654 Exact Vanilla (a według wzornika na stronie Givenchy odcienie te są identyczne) to oferowany przez Ciebie kompakt ma szanse przypaść mi do gustu ![]() Prosiłabym jeszcze tylko o informację, czy kompakt nie ma (Twoim zdaniem) działania wysuszającego. Upewniam sie, ponieważ na stronie Givenchy znalazłam informacje, że Subli'Mine Compact podczas aplikacji zmienia konsystencję z kremowej na pudrową. No a pudrowe kompakty mają często to do siebie, że dość mocno wysuszają skórę, ściagając ja i nieładnie podkreślając ewentualne rozszerzone pory i - niestety - zmarszczki ![]() Jeżeli kompakt Givenchy jest tych brzydkich cech pozbawiony, to moge ostatecznie potwierdzić, że jestem nim zainteresowana i zdecydowana na wymianę ![]() No i w tej sytuacji z niecierpliwością czekam na wynik Twoich testów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zupełnie nie wiem jak wygląda odcień 654 - z podkładem subli'mine nie miałam nigdy styczności.
Czy zmienia konsystencję, hmmm. Kompakt sam w sobie jest mocno kremowy - konsystencja masełka. Po nałozeniu skóra nie jest ani błyszcząca ani matowa (mam suchą cerę i zawsze nakładam taki podkład na filtr stemplując miejsce przy miejscu), ale własciwie nie powiedziałabym, ze się znacznie zmienia. Daje efekt typowego podkładu ale nie wymagającego wykończenia np. pudrem sypkim. Przesuszenia nie stwierdziłam ale tak jak wspomniałam, użyłam go zaledwie kilka razy. Jest dość leki i delikatny a ja porządnie się nawilżam Jesli chodzi o pory... Ja fatalnie dobrałam kolor - zależało mi na lekkim kompakcie na wiosnę i lato, zaczęłam stosować samoopalacz i kolor był w tej konfiguracji jest dla mnie po prostu nieodpowiedni. I pod tym kątem mogę go ocenić - bielił mnie nieprzyzwoicie i jako całość wygląda to bardzo nienaturalnie i ogólnie paskudnie. Nie stwierdziłam tendencji do zbierania się. Szkoda, ze testery są kompletnie nieosiągalne, moja ocena jest niesamowicie subiektywna. Aniu a czy czytałaś MUA pod kątem tego kompaktu??
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale za to dobre recenzje kompaktu znalazłam na francuskim odpowiedniku KWC. Wprawdzie liczba recenzentek niezbyt reprezentatywna, ale zawsze to coś ![]() Tak jak napisałam: jestem zdecydowana na wymianę ![]() Będzie to pewne ryzyko, ale poszukiwanie podkładu idealnego to moja druga pasja na Targowisku ... obok poszukiwaniu idealnego zapachu ![]() Tak więc czekam na Twoją decyzję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Hej,
najprawdopodobniej będę jednak mieć możliwość przetestowania kompaktu Givenchy ![]() ![]() ![]() Znajoma wybiera się do Brukseli (leci dzisiaj, wraca jutro) Powierzyłam jej zadanie zdobycia próbki i jeśli jej się to uda, to w sobotę będę mieć próbeczkę ![]() Dałabym znać jeszcze tego samego dnia, czy mazidło rzeczywiście sprawdza się na mojej skórze ![]() Czy tak może być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja na pewno w sobotę rano zamelduję się z ostateczną decyzją z mojej strony
![]() Probka już zostala zdobyta (dostałam SMS od znajomej ![]() Trafi do mnie jutro wieczorem, ale ponieważ chciałabym przetestować kompakt w dziennym świetle (w sztucznym wszystkie wyglądają dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
zapraszm do mnie
![]()
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety, z przykrościa muszę zrezygnować z wymiany ![]() podkład kolorystycznie pasuje dość dobrze (mogłby być jedynie minimalnie-minimalnie jeśniejszy), natomiast swoimi właściwościami nadaje się jednak do skóry zdecydowanie młodszej niż moja ![]() stopień krycia przebawień i innych niedoskonałości jest jak na moje potrzeby zbyt mały ![]() na młodszej buzi wyglądałby zapewne rewlacyjnie cóż ... dziękuję za miłą korespondencje na etapie negocjacji i zyczę wymiany kompaktu na cos przydatnego pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.