|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
"Naturalny" problem
Witam wszystkie panie
![]() Mam 14 lat i jak na mój gust i gust innych umiem zrobić dobry makijaż (jak poćwiczę na mojej siostrzyczce to wrzucę parę zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Naturalny" problem
Cytat:
![]() ![]() Jednak co do tanich kosmetyków: sama takich używam w dużej mierze. Z droższych mam tylko tusz do rzęs i podkład i róż. Zamiast pudru używam mąki ziemniaczanej z cynamonem - ze względów na świecenie się mojej buzioli, ale tanie to to jest swoją drogą ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o róże to rewelacyjne i dające efekt delikatny - można stopniować - są z bourjois - polecam ![]() ![]() Co do cieni to najtańsze cienie będą się trzymały długo na bazie, ja mam art deco i jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
na razie dodam tylko kosmetyki, bo reszty nmie wiem czemu nie chce mi dodac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
najłatwiej w młodym wieku po prostu ograniczyć ilość kosmetyków
![]() jak oko, to tylko tusz do rzęs (+ew delikatna kreseczka kredką lub eyelinerem w kolorze tuszu), twarz - fluid (jak masz co ukryć, bo jak dla samego używania to bez sensu), ewentualnie sam korektor; usta - błyszczyk (cielisty lub przezroczysty) mocne kreski, kolorowe powieki i pomadki/błyszczyki zostaw na czas jak będziesz już trochę starsza ;] a cena? W dużej mierze skompletowac można rzeczy niedrogie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hehehehehe, spokojnie, na razie to moja starsza siostra jest moim królikiem doświadczalnym. Siebie maluje bardzo delikatnie. Tylklo tusz i lekko kremowy cień do oczu nic więcej, chyba że na jakiś koncert ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sensique generalnie wszystkie sa dobre. pojedyncze -3,99zł, potrojne - 4,99zł, poczworne - 6,99zł. I tez fajnie dobrane kolory są. Bell, Vipera, Joko, Pierre Rene - też niezle cienie i ceny w sam raz ![]() moja kolezanka jest tez zadowolona z cieni Infinity - tez w drogeriach Natura. ceny zblizone do Sensique. Jesli chodzi o cienie to chyba tyle ![]() Jesli chodzi o tusze do rzes to Rimmel sa dobre, a w promocji w Rossmanie mozna kupic za 12-13zł ;P Z czystym sumieniem moge tez polecic z Avonu Color Trend tusz "Ekstremalna Grubosc" kosztuje 15,9 ale czesto pojawia sie w promocji za ok 9zł. na prawde warto kupic ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
OOOO chyba udało mi się dodać moje makijaże. nie są perfekcyjne, ale dopiero się uczę i mam nadzieje, ze niedługo będą lepsze :p. ten makijaż robiłam akurat na sobie, bo mojej sis nie bylo w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
i jeszcze dwa zdjęcia. nmakijaż na lewej jest inny jak na prawej, bo nie chcialo mi się dwa razy zmywać make-upu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dla mnie ten makijaż wcale nie jest mocny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady, na pewno mi się przydadzą
![]() ![]() Acha, i jeszcze jedno, zauważyłam, że dosyć dobrą firmą jest Essence. jak myślicie, opłaca się kupować kosmetyki z tej półki, bo ja mam na razie tylko tusz i jestem z niego zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ale masz cudny typ urody, taki południowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. Wbij na https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=8139477 i dołącz do dziewczątek z rocznika '94 ![]()
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jeżeli chodzi o twoje makijaże podoba mi się ten po prawo...pasuje do Ciebie...różowy jakoś do mnie nie przemawia...
a co do Essence to bardzo Ci polecam...tanie, dobre kosmetyki...każdy znajdzie coś dla siebie...na pewno musisz kupić AOH czyli dla nie wtajemniczonych rozświetlacz w formie pudru prasowanego...zewnętrzną warstwę brokatu zetrzesz i będziesz miała piękny rozświetlacz na policzki, skronia itp. fajne są też błyszczyki, taki małe w tubce...mi odpowiadają ale są też ich przeciwniczki więc sama musisz wypróbować...nom i Essence ma bardzo ładne kredki do oczu takie kolorowe...śliczne kolorki i w ogóle...zapraszam Cię na nasz wątek zatytuowany poprostu "Essence" ![]() ![]() to nie jest reklama, która zresztą jest na wizażu zabroniona:P
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Essence ma bardzo fajne kosmetyki, ja polecam błyszczyki w tubkach
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Prawe oko naprawdę ładne... i nie za mocne. Lewe zaś... no nie przemawia do mnie
![]() Co do różu na policzkach - musiałaś wybrać zbyt intensywny kolor. Poszukaj jakiegoś przygaszonego koloru. Jeśli zależy Ci, by makijaż był naturalny, stawiaj na minimalizm (im mniej, tym lepiej ![]() Życzę powodzenia w ćwiczeniach ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Co za śliczna buźka. Make up nie jest mocny, no ale faktycznie jak dla takiej młodej kobietki, może wydawać się mocny. Jesli chcesz naturalnie wyglądać, postaw na początku na jeden cień w naturalnym kolorze. Z czasem nauczysz się jak używać, np 3 odcieni brązu żeby było delikatnie. Polecam beże, jasne brązy, delikatne złoto. Możesz też używać pasteli w delikatnych kolorach. Do tego delikatna kreseczka na górnej powiece (prawie nie widoczna) i tusz do rzęs. Firma cieni nie ma wielkiego znaczenia, jeśli dopiero uczysz się makijażu. Ja kupowałam najtańsze kosmetyki, malowałam się a potem to zmywałam, tak się uczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam za dobre rady, na pewno je zapamiętam i wypróbuje
![]() Tajemnicza667:ja tak właśnie robie, potrafię godzinami siedzieć przy biurku i się malować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.