|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rzabbocop
|
Odchudzanie po 30 i później 7 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie po 30 i później 7
To ja się tu odmeldowuję.
![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]()
#4 |
Rzabbocop
|
Dobranoc Ślicznotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
sophisticated
|
aaaaa to już?
![]() cześć ![]() Demoniku fajnie cię u nas widzieć, święta idą, przepisów pewnie się trochę pojawi ![]() no i zapomniałam co jeszcze chciałam, mejbi lejter ![]() aaa Iwonka i co, Viggo z żabą widziałaś? ![]() _________________________ _________________________ ______________ Lide Nasza Kochana
100 lat wszelkiej pomyślności gładko rozwijającego się biznesu pociechy z syna, przyszłej synowej i wnucząt ![]() i troszkę więcej czasu na plotki z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Brewka :) Czas edycji: 2008-12-04 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Cześć Słonka
![]() Ja miałam bierzmowanie w 7 albo 8 klasie podstawówki ![]()
#7 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Ślicznotki!
![]() U mnie do bierzmowania idą 2-3 klasy szkoły średniej. E, dobrze że wyjaśniłaś bo się nie mogłam doliczyć. ![]() ![]() Lide, a ja Ci życzę troszkę spokoju. ![]() ![]() ![]()
Nie jesteśmy klockami LEGO i nie będziemy do wszystkich pasować a do niektórych to wręcz nie warto bo to chińska podróba! ![]() ![]() Edytowane przez Monique :) Czas edycji: 2008-12-04 o 07:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście.
![]() ![]() ![]() Dziś mamy nacinanie. I antybiot na 36 dni. Lekko mnie to przraża. Ale mam zaufanie do tego lekarza, więc raczej sie podporządkujemy. ![]() Ja od miesiąca kaszląca. Mija mi, jak nic nie gadam. ![]() w ogóle jakieś plagi na nas ostatnio spływają. ![]()
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff, już się wystraszyłam, ze od wczoraj zamilkłyście ![]() a tu proszę, hurra! częsć 7 się rozpoczęła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale palutkami po klawiaturze to śmigać możesz, nie? ![]() ![]() no to miłego dnia!!! dziś zostaję odcięta od netu, kompa będą leczyć ![]() Ann zdecydowałam sie na ciemny blond i jasny brąz ![]() a one się zmywają, jeszcze sie dopytam ![]() w przyszłą sobotę idę do fryca, ponoć mają jakieś specyfiki bez amoniaku ![]()
![]() ![]() Edytowane przez gadmarka Czas edycji: 2008-12-04 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Basiu nasza Kochana wszystkiego naj, naj, naj ![]() ![]() ![]() ![]()
#12 |
Zakorzenienie
|
o rany tyle naspamowałyście już?
![]() ja też ![]() Demoniczko-nie ma podczytywania bez spamowania ![]() dawaj też jakiś przepis na sałatkę Maglisko- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() samych radosnych chwil,kwitnącego biznesu przynoszącego krocie
![]() figury jakiej pragniesz i sześcioraczków wnuków,żebyś czuła się spełniona ![]() spełnienia najskrytszych marzeń kochana! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gadmarko-niby się zmywają,ale mnie niewiele.niby na 24mycia.ja myję średnio co 3dni,więc może nie zdąży się zmyć
![]() tylko nie wiem kiedy pójdę zamówić.postaram się jak najszybciej |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Wystarczy, że mnie kilka chwil nie było a tu już następna część wątku
![]() ![]() ![]() Ps: Maglisa odnośnie rozpoczęcia diety w styczniu masz zupełną rację ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
sophisticated
|
aaa Haneczko, w jakim wieku są twoi chłopcy i co kupujesz na mikołajki? bo mnie wena opuściła, a tu czas przyspieszył jakoś czy co
![]() ![]() EDIT jeszcze na Dietetyce, podwieszone artykuły, przez Italiaankę zrobione, też zasadniczo o 10 PŻ są, warto poczytać Edytowane przez Brewka :) Czas edycji: 2008-12-04 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ann mnie się nie spieszy
![]() ![]() mogę nawet na drugie zamawianie, wiosenne sie załapać ![]() Basieńko przekochana, niech Ci słońce świeci od rana, niech upał nie dokucza, a sąsiad kangur do okna z kwiatkami przysusa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dołączam z kubkiem kawy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 1. Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i serem brie - różne rodzaje sałat (np. lodowa, radicchio, rukola, endywia) - pierś z kurczaka - ananas (krążki z puszki) - ser miękki z kwitnąca skórką (brie, camembert) - pomidory - słodki sos winegret (3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu balsamicznego, płaska łyżeczka musztardy, najlepiej dijońskiej, ale sarepska też jest dobra ![]() Sałaty myjemy, rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w grubą kostkę (ja zawsze sparzam i zdejmuję skórę, można usunąć nasionka i "glutki"), pierś z kurczaka i ananasa grillujemy, a ser kroimy na kawałki. Wszystko razem łączymy i polewamy winegretem. 2. Sałatka z serem z niebieską pleśnią, gruszką i orzechami włoskimi - różne rodzaje sałat - ser z niebieską pleśnią (lazur, roquefort, dorblu, gorgonzola, cambozola) - dojrzała, słodka gruszka (lub dwie ![]() - garść łuskanych, posiekanych orzechów włoskich Tę sałatkę również polewam słodkim winegretem. 3. Sałatka z rukolą i kozim serem - rukola - kozi ser (twarożek, np. Chavroux) - pomidory - czarne oliwki Rukolę zawsze kroję, bo łatwiej się ją zjada. Kładę na talerz, na nią pomidory pokrojone w kostkę (lub pomidorki koktajlowe), oliwki i serek, który wyjmuję z pojemnika łyżeczką. Delikatnie solę, pieprzę, polewam oliwą i octem balsamicznym. 4. Sałatka grecka - papryka zielona - pomidory - ogórki - ser typu feta (lub najlepiej oryginalna owcza feta) - czarne oliwki - czerwona cebula - winegret (tym razem z octem winnym, czosnkiem, bazylią i oregano, niesłodki) Paprykę kroję w cienkie, ale dość długie paski, cebulę w cienkie piórka, ogórki w grube półplasterki, podobnie pomidory. Mieszam wszystko razem z oliwkami i sosem, doprawiam solą i pieprzem, na wierzch kroję ser feta w plastry (pokrojony do sałatki rozpada się, a całość robi się mleczna). 5. Sałatka nicejska - kilka liści sałaty karbowanej lub lodowej - tuńczyk w sosie własnym (z puszki) - fasolka szparagowa (z puszki lub ugotowana) - jajko - pomidor - ogórek - kilka filecików anchois - oliwki - kapary Nie dodaję ziemniaków ani cebuli. Liście sałaty wykładam na talerze i na nich układam kolejne składniki. Jajka należy ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Polać sosem winegert (może być z czosnkiem). 6. Sałatka caprese Oprócz pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii daję do niej pomidory suszone oraz czarne i zielone oliwki. Dodaję sól i pieprz do smaku, polewam oliwą, czasem octem balsamicznym. * * * I ja składam Basi najserdeczniejsze życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło! PS Niniejszym zasubskrybowałam wątek ![]()
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-12-04 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
sophisticated
|
o łał, Demoniku suuper przepisy
![]() a przy okazji pognałam pooglądać twojego Jasia-przystojniaka ![]() Basia to Lide nasza z Antypodów, teraz rzadziej zagląda, bo jej nudno w domu było i się za biznes zabrała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Przepisy super
![]() ![]() Jakich toników używacie? Muszę sobie jakiś kupić i cała głupia jestem. ![]()
![]() |
#20 |
Rzabbocop
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja nie używam toników
![]()
#22 |
Rzabbocop
|
Ja obecnie uzywam jakis z No7
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]() Przepisy mniam. Ja sie przyznam, ze po ciuchutku, w kąciku, odchudziłam sie 2 kilo. Na razie musialm przerwać. Ale wróce do tego, na pewno. ![]() Rzabbinko. ![]()
#24 |
Zakorzenienie
|
![]() No proszę, ale spamu ![]() ![]() Kochana Basieńko, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demoniku, aż zgłodniałam ![]() ![]() ![]() I cieszę się bardzo ![]() ![]() Maglisku, 36 dni??? ![]() ![]() No i gratuluję 2 kg. ![]() Maglisek, planujemy spotkanie na wtorek lub czwartek. Będziesz mogła?
Poglądy trzeba mieć tak ciasne, By cenić zdanie tylko własne. ![]() Na ciasne łby. Jan Sztaudynger Edytowane przez E Czas edycji: 2008-12-04 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
no Demoniczku-w końcu!
![]() ![]() tylko kto mi to zrobi? ![]() Maglisko- ![]() ja staram się za dużo sobie nie odpuszczać,bo jak zacznę to nie mogę się powstrzymać ![]() ![]() właśnie-święta,co pieczecie? ![]() ja w sobotę znowu zmolestuję nowojorczyka. mam nadzieję,że wyjdzie w mojej nowej tortownicy ze szklanym dnem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja chyba też nowojorczyka.
I babkę jakąś albo keks ![]() No i pierniczki ![]()
#27 |
Zakorzenienie
|
a jakiegoś piernika blachowego dobrego znacie?
Demoniku-poproszę przepis na ciasto czekoladowe z pomarańczami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
sophisticated
|
ja też nowojorczyka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ciasteczka drobnicowe, może szybkie pierniczki ![]() póki co plany mogę snuć, dystans bezpieczny ![]() EDIT oooo Demoniku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę do garów, ehhh ![]() Edytowane przez Brewka :) Czas edycji: 2008-12-04 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wtajcie w siódmej części!
![]() Lide wszystkiego najlepszego! I tak jak dziewczyny pisały- więcej spokoju i odpoczynku bo ostatnio wpadasz tak tylko przelotem... To ja mogę dorzucić sałatkę, która od wielu lat gości zawsze na naszym stole. Niby taka zwykła salatka z kukurydzy, ale naprawde jest pycha ![]() 3-4jajka na twardo 2duze lub 3mniejsze ogórki kiszone( zamiennie ananas i wtedy jest łagodniejsza) 10-15dkg sera żółtego puszka kukurydzy majonez, sól, pieprz Jajka i ser żółty kroimy w kosteczkę, ogórki obieramy i tak samo. Mieszkamy z pozostałymi składnikami , doprawiamy solą i pieprzem i do lodówki na troche. Spróbujcie bo jest naprawdę pyszna ![]() Ostatnio, ponieważ jak wiecie mam duuużo czasu na gotowanie wypróbowuję różne sałatki i inne różności i tworzę swoja książkę kucharską. Dobra sałatka jest też ta: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4811&hl= w sumie ona jest trochę podobna do tej mojej, może dlatego mi smakuje ![]() Edytowane przez madziawoj Czas edycji: 2008-12-04 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() A ja intensywnie studiuję mądrości z Twojego podpisu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja, żeby mieścić się w normie, powinnam schudnąć jakieś 7-10 kg. I to chciałabym osiągnąć. A żeby być piękną i wiotką, to chyba z 15 w porywach do 20 ![]() ![]() Ja z nim też nie mam najgorzej, często to on robi sałatki ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Niby wybieram zdrowe produkty i zdrową ich obróbkę (unikam smażonych rzeczy, bo źle się po nich czuję, od 9 lat nie mam woreczka żółciowego ![]() ![]() A prawdziwą moją zmorą są słodycze ![]() Zaraz sobie poszukam tego nowojorczyka ![]() ![]() Pysia z Mamowego wątku przesłaął mi przepis na piernik dietetyczny. Nie próbowałam, ale ona twierdzi, że jest bardzo smaczny: Piernik Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki mleka 0,5 % łyżka oliwy 4 jajka słodzik (wg upodobań) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g śliwek suszonych 150 g moreli suszonych 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kakao aromat pomarańczowy Żółtka wymieszałam ze słodzikiem, białka osobno ubiłam na sztywną pianę, do żółtek dodałam mleko i oliwę. Wymieszałam i dodałam mąkę. Dodać cynamon i kakao, aromat oraz proszek do pieczenia. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami i dodać pokrojone w paseczki morele i śliwki. Piec ok. 60 min. w temperaturze ok. 200 C. Cytat:
![]() Przepis pochodzi z "Mojego gotowania" (nr 12, grudzień 2007) Słoneczny tort przygotowanie: 1 godzina pieczenie: 30 minut oczekiwanie: 1 dzień porcja: 330 kcal składniki: na 12 porcji ciasto 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g) 1/2 kostki masła lub margaryny (100 g) 6 jaj 300 g (1 i 2/5 szklanki) cukru 100 g (3/5 szklanki) mąki krem 3 łyżki żelatyny szklanka soku z pomarańczy 8 dag (2 łyżeczki) cukru pudru szklanka wina musującego łyżka likieru pomarańczowego 40 dag śmietany kremówki 2 łyżki dżemu z pomarańczy do nasączenia spodu szklanka soku z pomarańczy dekoracja 5 dag cukru 4 duże pomarańcze W misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą rozpuścić masło z czekoladą, rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy wmiksować przestudzoną czekoladę z masłem. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C, piec 30 min. Ostudzić, wyjąć z formy. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Szklankę soku pomarańczowego wymieszać z cukrem pudrem, podgrzać, zdjąć z ognia, wymieszać z żelatyną. Wlać wino musujące i likier pomarańczowy, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu, aż masa zacznie tężeć. Śmietanę ubić, stopniowo dodawać do masy. Ostudzony spód nasączyć sokiem, posmarować podgrzanym dżemem. Pierścień tortownicy nałożyć ponownie na spód, rozsmarować krem. Odstawić na noc w zimne miejsce. Pomarańcze obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Szklankę wody wymieszać z cukrem. Mieszając, gotować 1 minutę. Włożyć do syropu plasterki pomarańczy, zostawić na wyłączonej płycie grzejnej przez 20 minut (lub gotować na maciupeńkim ogniu). Plasterki wyjąć, osączyć, ostudzić, ułożyć na torcie. Pierwsze ciasto zrobiłam kropka w kropkę wg powyższego przepisu na Święta, na Sylwestra troszkę je zmodyfikowałam ![]() * upieczony spód ponakłuwałam widelcem i nasączyłam mieszanką soku pomarańczowego i likieru Cointreau * do kremu śmietanowego nie dodałam za drugim razem wina musującego; dodatek tego wina sprawiał, że krem wydawał się jakby... skwaśniały, co akurat odpowiadało (jedynie) mojej teściowej ![]() * do syropu, w krótym gotowałam pomarańcze, dodałam goździki i laskę cynamonu * wierzch polałam galaretką pomarańczową ![]() A w tym roku pójdę na łatwiznę i zrobię jedynie nasączony spód, posmaruję go dżemem pomarańczowym, a na wierzch położę ugotowane w aromatycznym syropie pomarańcze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.