|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Smok(proba 2)
Czyli smokey.
Z mojej fryzurki zostala katastrofa bo musialam umyc i prostowalam na swojej prostownicy. Jak widzicie mam problem z odstajacymi koncowkami po prostowaniu(albo sie tez wlosy elektryzuja) a przygladzam jedwabiem i kosmetykami prostujacymi ![]() Musze przemyslec trwala prostujaca wlosy (chemiczne prostowanie) Co do zastrzezen do makijazu to zauwazylam na zdjeciach ze za nisko cienie nalozylam.. wczesniej nie dostrzeglam tego. kosmetyki ODcienie bieli szarosci i czerni paletka Wibo Eyeliner Oriflame stylo Zapomnialam uzyc tuszu ![]() ![]() Revlon Colorstay softflex buff Dermacol Puder brazujacy Bell Milky Shake
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-08-22 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Smok(proba 2)
Nie wiem czy chciałaś uzyskać bardzo delikatny efekt czy typowy smokey- bo typowy smokey jest bardzo ciemny-czarny, a na moim monitorze to jest zwykły szary z kreską i jakimś złotym cieniem w kąciku..hmm.. makijaż sam w sobie ok, za mało podkreślona dolna powieka, jak dla mnie jeszcze to smokey nie jest.
p.s. włosów tu nie oceniamy ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O bylo tak jak tutaj. Wiem ze wlosow nie- ale pomarudzic sobie musialam bo wygladam jakby piorun mnie kopnal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bardziej brazerem na policzki wiecej ciemnego cienia nie bój sie
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam Ci juz dawno napisac-kiedy sie pojawisz na MM?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem,ale brązerem mogłabys troszke bardziej wymodelować,no ale jak nie lubisz to nie
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ee nie mam nic co by sie nadawało na mm
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
szkoda, ze nie ma zblizen zamknietych oczu...
może się nie znam ale mogę wyrazić swoje zdnanie...;p mi nie pasuje ten cien w wew kaciku oka, jakoś nie podchodzi pod smokey;p a co do wlosów to może prostuj je warstwami i lekko podkrecaj do środka...jesli wiesz o co mi chodzi :P pzdr.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tez daje do srodka.. Nic ..chyba nie mam tak dobrej prostownicy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
czekam na 3 probe smokey bo to slaba jego wersja
![]() buzia dobrze wymodelowana wg mnie wystarczajaco a z wloskami-byc moze wina prostownicy(przeciez prostuja idealnie wlosy afro),a moze po prostu sie spieszysz? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niewiele tu widzę, dostrzegam jedynie ładną, równą i cienką kreskę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie prostownica fryzerki idealnie prostowala a ta sobie robi jaja chyba ![]() A tak powaznie to jak przeciagam moja po wlosach to robia sie sianowate koncowki(jakbym miala suche i zniszczone..a mam swiezo obciete wlosy i nakladam odzywki przed prostowaniem) I te koncowki stoja w rozne strony,wlosy sie elektryzuja itd. CHyba po prostu fryzjerka ma lepsza prostownice. Moja kosztowala 50 zl-ma plytki ceramiczne i tyle. Kombinuje czy nie zrobic prostowania chemicznego bo meczace jest co 2 dni prostowac wlosy pol godziny( zeby bylo w miare dokladnie)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia średnio oddają makijaż. Z tego co widzę, ładną kreseczkę sobie zrobiłaś. Makijaż wyszedł delikatnie jak na smoky. Musze pochwalić zaznaczone policzki. Kiedy uczyłam się używać brązerów, różów i temu podobnych też wydawało mi się, że zawsze jest zbyt mocno. U Ciebie jest teraz ok, ale odrobina więcej by nie zaszkodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to to ze smokey nie ma nic wspolnego.kreska ladna i kolor tez ale smokey to to nie ejst.
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do prostownicy-moja kosztowała 40zl, tez ma ceramiczne plytki, brak regulacji temperatury, ale jakos zawsze idealnie sie prostuja.. pasma kilka razy trza przejechac,hmm juz sie lepiej nie bede wypowiadac..
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Makijaz francuski a co to-jak wpisalam w google to mi jakies emo wyskoczylo. A to raczej nie ta bajka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ładny makijaż
![]() a fryzurka super, bardzo Ci ładnie w tych włoskach teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do makijażu francuskiego- dzisiaj wachlarz się rozwija i można robić wiele odmian tego makijażu- klasyką jest ujednolicona cera, delikatne podkreślenie kości policzkowych, zmatowienie powiek, do tego cienka kreska eye-linerem, wytuszowane rzęsy i czerwone usta. Ale mozna kreskę zrobić zwykłą kredką a usta zwykłą różową pomadką, ale to już będzie wersja light.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny makijaż, pasuje Ci.
Zgadzam się z Olivią, że powinnaś spróbować troszeczkę mocniej zaznaczyć policzki i oczy. Co nie znaczy, że teraz jest źle ![]() Zmieniłaś się Ilono na korzyść ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja uwage jest szczegolnie dla mnie cenna bo jestes ladna dziewczyna z bladolicych i podobaly mi sie zawsze Twoje makijaze. (ja sie juz troche niestety opalilam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Naprawde ładnie
![]() Mam wrażenie,że kreska jest zrobiona eyelinerem, a gdyby zrobić ją czarną kredką i rozetrzeć to by wyszło ładne cieniowanie z tymi szarościami no i efekt byłby mocniejszy(właśnie bardziej przydymiony=smokey) ![]() ![]() A co do policzków to moim zdaniem do mocnego makijażu oczu są wystarczające, bo naturalne ![]() buziaxy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja mam prośbę.
Proszę większe zdjęcia, zarówno całej twarzy jak i makijaży, bo mało widać na tych obecnych ![]() Makijaż przyjemny dla oka, ale jak dla mnie to nie jest smokey, no może taka bardzo wersja light. Może więcej cienia i wyżej go powinnaś nałożyć? Może na mokro - wtedy kolor jest bardziej intensywny.... I brakuje mi podkreślenia policzków. A cera na plus, też mam colorstaya i jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Ilonko smokey to to nie jest. Nieprawdą jest, że smokey musi być czarny i diabelnie mocny, może być również lekki. Ale naczelną zasadą w smokey jest stworzenie wrażenia...jakby to napisać...rozmarzonego wzroku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smoki to jeszcze dla mnie nowa bajka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Lepiej buzia wygląda niż w wersji pierwszej, lepsze modelowanie i tak jak sama zauważyłaś za nisko wyciągnięty cień. Czekamy na kolejne wersje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to nie smoky ale po prosu dzienny makijaż w szarościach, w których bardzo Ci do twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.