|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
włoski
Bardzo przepraszam, jesli ten temat już był, ale nie znalazłam takiego. Mam pytanie. w tym roku wyjeżdżam na wakacje i bardzo chciałabym ładnie wyglądać w kostiumie kąpielowym. Niestety w tym przeszkadzają mi dośc widoczne włoski na plecach i brzuchu. Bardzo bym chciala zapytam, czy zna pani może jakieś kosmetyki, którymi te włoski można rozjaśnić? Będę brdzo wdzięczna na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: włoski
sam sok z cytryny duzo daje !
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wypróbuj rozjaśniacz do włosków na ciele, możesz też ten do twarzy z firmy sally hansen, ma dobre opinie na KWC!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Włoski
Nie wiem czy dobrze dodaje pytanie. Otóż jestem chłopakiem 15letnim i mam problem z włoskami na całej twarzy, jeżeli bym miał je golić to tak 4 razy w tygodniu czy są jakieś inne sposoby na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Włoski
Cytat:
Ale to chyba normalne że mężczyźni mają zarost na twarzy i jeśli nie noszą wąsów/brody bądź innych fryzurek, to go golą? No chyba że pod pojęciem "całej twarzy" rozumiesz nie wiem... no że na nosie Ci te włosy rosną, na czole czy gdzieś... Sprecyzuj problem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
włoski
Mam bardzo duzo włosków na rękach nogach i na plecach a nawet troche na brzuchu. W związku z tym mam pytanie jak sie ich pozbyć. może depilatorem? ale gdzie go kupić? a może macie inne sposoby...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mam taki sam problem co ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Odradzam wode utleniona. Moze i włoski rozjasni ale niszczy skóre zwyczajnie ja wysuszajac :-(.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Zróbcie badania hormonalne. Ja też mam ten sam problem, wyszło że mam za dużo testosteronu, ginekolog przepisała mi tabletki, ale na razie zero poprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
czy badania sa konieczne zwazywszy na to,ze mam czarne,grube wlosy?moj ojciec jest azjata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Badania pomogą Ci w ustaleniu, czy Twój problem ma podłoże hormonalne, czy nie. Wtedy, przyjmując odpowiednie hormony można ten proces ograniczać.
Co do pozbycia się owłosienia- polecam depilację woskiem u kosmetyczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja depiluję się sama w domu. Kupiłam na allegro zestaw do woskowania na ciepło. Wyrywam włosy z rąk i z tzn. ścieżki
![]() ![]() Polecam poza tym przyjżeć się koleżankom i zastanowić się uczciwie czy rzeczywiście depilacja jest konieczna... bo jeśli nie to nie popadajmy w paranoję... Ja ręcę depiliję raz na miesiąc i to mi wystarcza. Miałam jasne, ale długie włosy i świeciły w pełnym słlońcu ![]() ![]() nie polecam w związku z powyższym rozjaśniaczy... włosy często robią się rude, a nie białe i świecą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o paście cukrowej ? Czy ona wogóle dziala?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Bo ja wczoraj zrobiłam taka paste wyszła mi taka ciemno karmelowa i nie wiem dalej jak sie za to zabrac
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.