|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
w³oski
Bardzo przepraszam, jesli ten temat ju¿ by³, ale nie znalaz³am takiego. Mam pytanie. w tym roku wyje¿d¿am na wakacje i bardzo chcia³abym ³adnie wygl±daæ w kostiumie k±pielowym. Niestety w tym przeszkadzaj± mi do¶c widoczne w³oski na plecach i brzuchu. Bardzo bym chciala zapytam, czy zna pani mo¿e jakie¶ kosmetyki, którymi te w³oski mo¿na rozja¶niæ? Bêdê brdzo wdziêczna na odpowied¼
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Dot.: w³oski
sam sok z cytryny duzo daje !
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Wypróbuj rozja¶niacz do w³osków na ciele, mo¿esz te¿ ten do twarzy z firmy sally hansen, ma dobre opinie na KWC!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
W³oski
Nie wiem czy dobrze dodaje pytanie. Otó¿ jestem ch³opakiem 15letnim i mam problem z w³oskami na ca³ej twarzy, je¿eli bym mia³ je goliæ to tak 4 razy w tygodniu czy s± jakie¶ inne sposoby na to?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 463
|
Dot.: W³oski
Cytat:
Ale to chyba normalne ¿e mê¿czy¼ni maj± zarost na twarzy i je¶li nie nosz± w±sów/brody b±d¼ innych fryzurek, to go gol±? No chyba ¿e pod pojêciem "ca³ej twarzy" rozumiesz nie wiem... no ¿e na nosie Ci te w³osy rosn±, na czole czy gdzie¶... Sprecyzuj problem |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
w³oski
Mam bardzo duzo w³osków na rêkach nogach i na plecach a nawet troche na brzuchu. W zwi±zku z tym mam pytanie jak sie ich pozbyæ. mo¿e depilatorem? ale gdzie go kupiæ? a mo¿e macie inne sposoby...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 214
|
mam taki sam problem co ty
zakupie wode utleniona i potraktuje nia wloski na rekach i nad gornej wardze..i pozostaje czekac na efekty
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Odradzam wode utleniona. Moze i w³oski rozjasni ale niszczy skóre zwyczajnie ja wysuszajac :-(.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 285
|
Zróbcie badania hormonalne. Ja te¿ mam ten sam problem, wysz³o ¿e mam za du¿o testosteronu, ginekolog przepisa³a mi tabletki, ale na razie zero poprawy
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 214
|
czy badania sa konieczne zwazywszy na to,ze mam czarne,grube wlosy?moj ojciec jest azjata
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 225
|
Badania pomog± Ci w ustaleniu, czy Twój problem ma pod³o¿e hormonalne, czy nie. Wtedy, przyjmuj±c odpowiednie hormony mo¿na ten proces ograniczaæ.
Co do pozbycia siê ow³osienia- polecam depilacjê woskiem u kosmetyczki. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 60
|
Dziewczyny, ja depilujê siê sama w domu. Kupi³am na allegro zestaw do woskowania na ciep³o. Wyrywam w³osy z r±k i z tzn. ¶cie¿ki
pleców nie polecam depilowaæ, bo samemu ciê¿ko, a chodzenie do kosmetyczki przed ka¿d± randk± by³oby upierdliwe![]() Polecam poza tym przyj¿eæ siê kole¿ankom i zastanowiæ siê uczciwie czy rzeczywi¶cie depilacja jest konieczna... bo je¶li nie to nie popadajmy w paranojê... Ja rêcê depilijê raz na miesi±c i to mi wystarcza. Mia³am jasne, ale d³ugie w³osy i ¶wieci³y w pe³nym s³loñcu zawsze by³y moim kompleksem, ju¿ nie s±![]() nie polecam w zwi±zku z powy¿szym rozja¶niaczy... w³osy czêsto robi± siê rude, a nie bia³e i ¶wiec± lepiej wyrwaæ i mieæ z g³owy z w±sa czy te¿ z rêki
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
A co my¶licie o pa¶cie cukrowej ? Czy ona wogóle dziala?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 080
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Bo ja wczoraj zrobi³am taka paste wysz³a mi taka ciemno karmelowa i nie wiem dalej jak sie za to zabrac
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 080
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

zakupie wode utleniona i potraktuje nia wloski na rekach i nad gornej wardze..i pozostaje czekac na efekty