|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() odchudzanie bez ćwiczeń
Hej. Mam 164 cm wzrostu i ważę 58 kg. W domu nie mam miejsca na ćwiczenia a co dopiero na sprzęt.
Kilka razy dziennie pije zieloną herbatę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzanie bez ćwiczeń
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - jedz kolacje. niejedzenie kolacji to błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja nie mam brzucha, ale mam bardzo grube nogi... wstydzę się chodzić w spódniczkach..... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hmm skoro mowisz ze masz tylko nogi grube to dietka na niewiele sie zda.no a skoro nie mozesz cwiczyc no to mo,ze rob tylko takie cwiczenia przy ktorych nie bedziesz sie przesadine meczyla.np wymachy nogami lub wspiecia i rozciaganie.slicznie wysmukla ci nogi a nie zmecza cie tak zebys przestawala oddychac
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no, ale... odchudzanie bez cwiczen generalnie jest bez sensu- jezeli uda ci sie schudnac, to objaw wydalenia z organizmu wody, a nie tluszczu..samo picie zielonej herbaty ci nie pomoze, nie mowiac juz o niejedzeniu kolacji, bo przez to tylko spowalniasz swoj metabolizm.. piszesz ze nie masz miejsca do cwiczen w domu, a na dworze brakuje ci powietrza... nie kminie o co chodzi.. masz astme? a moze jest to efekt braku kondycji? powinnas wiecej sie ruszac- nawet zwykly spacer na poczatek ![]() zycze powodzenia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
1. jesc kolacje
2. cwiczyc- czy masz problemy zdrowotne? ale takie potwierdzone przez lekarza. jak rzeczywiscie nie mozesz cwiczyc to chodz przymnajmniej-szybkim marszem na spacery.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie widzialam co napisalas, swojego posta napisalam kilka min po Tobie, jak Twoj mi sie jeszcze nie wyswietlal
![]() Wiec nie pochlebiaj sobie ![]() -------------------------- Do autorki watku: szybkie spacery sa polecane dla osob, ktore ze wzgledow zdrowotnych cwiczyc nie moga. Min 20-30min dziennie, nawet do szkoly zamiast jechac autobusem mozna sie przejsc. Do tego chyba masz jeszcze WF w szkole? Bez cwiczen moze i schudniesxz, ale co z tego, jak za 10 lat bedziesz miec cialo obwisle i pelne rozstepow? A problem zadyszki radzilabym skonsultowac z lekarzem, jezeli wczesniej tego nie zrobilas. Bark kondycji w wieku 15 lat, w glowie mi sie to nie miesci... Musisz jesc kolacje na 2-3 godz przed snem /nie do 18, czy tam 19-chyba, ze o 21-22 chodzisz spac/, typowo bialkowa. 5 posilkow dziennie, w krotkich odstepach czasu, reszte rad znajdziesz na Wizazu w powieszonych watkach.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kto Ci każe ćwiczyć w domu??? a wiesz dlaczego nie możesz oddychać? bo nie masz kondycji!!! chodź na basen w takim razie, aktywność musi jakaś fizyczna być, reszta to tylko jako wspomaganie! w Twoim wieku ruch to podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Trochę dziwne nie mieć miejsca na ćwiczenie w domu... Są takie ćwiczenia 8 minute legs na nogi, wystarczy stać w miejscu, do tego nie trzeba wiele przestrzeni.
http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs I jedz kolację. Ważysz mało, ja mam 165cm wzrostu i zobacz ile ważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
to nie brak kondycji, bo w czasie wakacji dużo pływam.... te bezdechy są od serca przy dużym wysiłku nagle zaczyna mi brakować tchu.... wtedy nie mogę oddychać. Wiem, że moja waga jest prawidłowa, ale ja naprawdę mam bardzo grube uda i łydki i chcę coś z tym zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wiem co czujesz bo tez mam bardzo grube nogi co jest nieproporcjonalne do nie az tak wielkiego tlowia.no a skoro masz takie problemy to musza ci wystrczyc cwiczenia typowo na nogi jak wlasnie 8 min legs wspinanie sie na palce przysiady.nie ma innego sposobu chyba
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wedlug mnie powinnas troche chociaz cwiczyc, wplynie to dobrze nie tylko na odchudzanie
![]() jak mozesz to plywaj dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a byłaś u lekarza z tym sercem? lekarz na pewno powie Ci jakie delikatne ćwiczenia możesz wykonywać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Da sie. Ja, odchudzajac sie po raz pierwszy, nie cwiczylam w ogole (zdrowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Byłam u lekarza i okazało się, że mam coś na płucach i to dlatego mam problemy z oddychaniem.... Czeka mne długie leczenie. Mam zwolnienie z wfu, a nawet wchodzenie po schodach na 3 pietro sprawia mi problemy.... Od miesiaca piję herbate Pue-rth. Czy piłyście ją kiedyś? Były duże efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Polecam przejrzeć forum. Na nim znajdziesz odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania. To jak jeść, bo samo to że nie jesz kolacji już nie jest ok. Musisz się zdrowo odżywiać, mimo wszystko ruszać się trochę! Jestem astmatykiem i dodatkowo problemy z kolanami więc wiem że nie wszystkie ćwiczenia wchodzą w grę, ale są takie które możesz wykonywać bez ŻADNYCH przeszkód. O herbacie Puerh też przynajmniej jeden wątek, ogólnie raczej picie większej ilości płynów cokolwiek wspomaga odchudzanie niż picie konkretnie tej herbaty moim zdaniem ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.