Nieokazywana zazdrość- istnieje coś takiego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-13, 17:55   #1
iwoonica87
BAN stały

Nieokazywana zazdrość- istnieje coś takiego?

Mój TŻ nie jest o mnie zazdrosny, w ciągu 3 lat bycia razem może 2-3 razy poczułam, że jest o mnie zazdrosny. Gdy pytam go, czemu nie jest, odpoawiada mi,ze jest, ale nie okazuje tego. Pytam: Czy jest wogóle to możliwe? Mi się wydaje, że zazdrość sama w sobie to właśnie okazywanie jej.
Przez ten "problem" czuję się nie do końca atrakcyjna dla niego. Co o tym myślicie? Jak u Was wygląda sprawa zazdrości w związku?
iwoonica87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 18:07   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Nieokazywana zazdrość- istnieje coś takiego?

Istnieje.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 18:24   #3
Perfect_Girl
Raczkowanie

W ciágu ostatnich 12 lat moze kilka razy okazalam troszké zazdrosci o mojego méza. Ale naprawdé sladowe ilosci. To nie znaczy, ze kocham mniej. Kocham ponad zycie. Ale po prostu uwazam ze szkoda czasu na jakies glupie sceny, ufam mojemu mézowi. Zresztá on mi nie daje powodów do zazdrosci.
Szukasz problemu tam gdzie go nie ma.
Perfect_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 18:38   #4
nienna
Raczkowanie

Rozumiem, że wyjątkowo atrakcyjna byś się poczuła jakby nie pozwalał ci rozmawiać z kolegami ani wychodzić bez niego z domu Myślę,że każdy jest zazdrosny o swojego partnera ale nie każdy to okazuje. Ja wolałabym być z kimś kto jest powściągliwy w okazywaniu zazdrości, niż z kimś kto by podejrzliwie patrzył na każdego faceta,z którym rozmawiam
nienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 18:40   #5
Miśka84
BAN stały

Istnieje, ale sa jej zewnętrzne symptomy - widać po mężczyźnie jego tłumioną zazdrość, np. zbytnie milczenie, jakiś delikatnie uszczypliwy teks w sytuacjach, które wywołuja jego zazdrość.
Zaś z koleii po Twoim nie widać nic? To chyba zazdość to nie jest?
Brakuje Ci zazdrości?

Mój akurat jest zazdrosny, choć stara sie, aby nie byc przesadnie zazdrosnym Ja w 99 % wcale nie jestem, może dlatego, że nie mam powodów Ale raz na bardzo długi czas - gdy zobaczę wyraźnie powód - jakąś laskę napaloną na mojego TŻ - to ukłuje mnie zazdrość Zawsze ja wyrażę, ale awantur nie robię, bo nei mam o co

Edytowane przez Miśka84
Czas edycji: 2008-12-13 o 18:43
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 18:50   #6
iwoonica87
BAN stały

No właśnie...chodzi mi o taką "zdrwoą" zazdrość, żebym tylko wiedziała, że jest jej choć troszę
Nie chodzi o awantury czy coś w tym rodzaju, to chyba oczywiste.
Ale dziekuję za odpowiedzi Pomogłyście mi bardzo Już mi lżej
iwoonica87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 19:29   #7
studi
Zakorzenienie

oczywiscie, że może byc o Ciebie zazdrosny i Ci tego nie okazywać...Może w sobie to dusi, nie chce przed Toba robić scen, każdy inaczej reaguje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 21:14   #8
iris_ek
Rozeznanie

Z tą zazdrością to różnie bywa. Można sobie czasem biedy napytać, jeśli chce się żeby ta druga osoba była zazdrosna. Ja trochę takie chęci rozumiem bo jestem w związku w którym mamy do siebie bardzo dużo zaufania (i to jest oczywiście ok ) tylko wiąże się z tym, że sprawiam wrażenie wolnej. Mój tż bardzo mnie kocha (tego jestem pewna), ale gdy nie ma mnie w domu nie przeszkadza mi w żaden sposób (nie dostaję smsów, nie dzwoni, nie dostaję od niego żadnych charakterystycznych rzeczy, chodzę sama na imprezy bo mamy inne zainteresowania, nie istnieje miedzy nami poczucie oficjalnej przynależności ). W zwiazku z tym, straciłam juz kilku dobrych (aczkolwiek niezbyt bliskich) kolegów, którzy byli w 100% pewni, że startują do singla... a potem okazywało się w bezpośredniej rozmowie, że jest inaczej, że ja się po prostu moim TŻtem nie chwalę wszem i wobec, a TŻ się nie objawia zbyt czesto w większym gronie. W takich sytuacjach żałuję, że mój TŻ nie ejst taki bardziej... oficjalnie zaangażowany (a może po prostu trochę zazdrosny).
iris_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 01:01   #9
Malla
Nie depcze krokusów

Nie ma miłości bez zazdrości, ale jeśli jest mało okazywana, to albo w związku brakuje rozmowy, albo jest wystarczająco zaufania. Marzenia o okazywaniu przez drugą osobę zazdrości są równie infantylne jak marzenia o pierścionku po kilku miesiącach znajomości.
Stary 2008-12-14, 03:35   #10
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Istnieje.

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 11:51   #11
mariposa91
Zadomowienie

istnieje bo nie ma miłości bez zazdrości

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 00:39   #12
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwoonica87 Pokaż wiadomość
Mój TŻ nie jest o mnie zazdrosny, w ciągu 3 lat bycia razem może 2-3 razy poczułam, że jest o mnie zazdrosny. Gdy pytam go, czemu nie jest, odpoawiada mi,ze jest, ale nie okazuje tego. Pytam: Czy jest wogóle to możliwe? Mi się wydaje, że zazdrość sama w sobie to właśnie okazywanie jej.
Przez ten "problem" czuję się nie do końca atrakcyjna dla niego. Co o tym myślicie? Jak u Was wygląda sprawa zazdrości w związku?
istnieje
ja jestem tego żywym przykładem

mój Tż jak jest zazdrosny to strzela fochy, a ja? sprzątam

pomimo, że mnie w środku skręca to słowa nie powiem, bo wiem, że nie mam powodu czuć się zazdrosna, mniej kochana czy w jakimś stopniu zagrożona. Na początku mówiłam mu, że jestem zazdrosna i on nigdy tego nie wyśmiał, ale ja czułam się głupio sama przed sobą. Po tym jak powiedziałam co mnie boli, kiedy usłyszałam sama siebie to wydawało się to naprawdę śmieszne. Więc teraz wolę zamilknąć, rozładować napięcie w inny sposób (wyjść z psem, posprzątać-10 razy umyć tą samą szafkę ) niż potem czuć się głupio.

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 01:08   #13
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariposa91 Pokaż wiadomość
istnieje bo nie ma miłości bez zazdrości
Oczywiscie ze jest milosc bez zazdrosci.

Co nie zmienia faktu, ze istnieje nieokazywana zazdrosc.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 01:29   #14
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoonica87 Pokaż wiadomość
Czy jest wogóle to możliwe? Mi się wydaje, że zazdrość sama w sobie to właśnie okazywanie jej.
jest to możliwe

możemy nie okazywać zazdrości - co nie przeszkadza nam jej odczuwać... przerabiałam

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości