|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Nieokazywana zazdrość- istnieje coś takiego?
Mój TŻ nie jest o mnie zazdrosny, w ciągu 3 lat bycia razem może 2-3 razy poczułam, że jest o mnie zazdrosny. Gdy pytam go, czemu nie jest, odpoawiada mi,ze jest, ale nie okazuje tego. Pytam: Czy jest wogóle to możliwe? Mi się wydaje, że zazdrość sama w sobie to właśnie okazywanie jej.
Przez ten "problem" czuję się nie do końca atrakcyjna dla niego. Co o tym myślicie? Jak u Was wygląda sprawa zazdrości w związku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Nieokazywana zazdrość- istnieje coś takiego?
Istnieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W ciágu ostatnich 12 lat moze kilka razy okazalam troszké zazdrosci o mojego méza. Ale naprawdé sladowe ilosci. To nie znaczy, ze kocham mniej. Kocham ponad zycie. Ale po prostu uwazam ze szkoda czasu na jakies glupie sceny, ufam mojemu mézowi. Zresztá on mi nie daje powodów do zazdrosci.
Szukasz problemu tam gdzie go nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że wyjątkowo atrakcyjna byś się poczuła jakby nie pozwalał ci rozmawiać z kolegami ani wychodzić bez niego z domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Istnieje, ale sa jej zewnętrzne symptomy - widać po mężczyźnie jego tłumioną zazdrość, np. zbytnie milczenie, jakiś delikatnie uszczypliwy teks w sytuacjach, które wywołuja jego zazdrość.
Zaś z koleii po Twoim nie widać nic? To chyba zazdość to nie jest? Brakuje Ci zazdrości ![]() Mój akurat jest zazdrosny, choć stara sie, aby nie byc przesadnie zazdrosnym ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-13 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
No właśnie...chodzi mi o taką "zdrwoą" zazdrość, żebym tylko wiedziała, że jest jej choć troszę
![]() Nie chodzi o awantury czy coś w tym rodzaju, to chyba oczywiste. Ale dziekuję za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, że może byc o Ciebie zazdrosny i Ci tego nie okazywać...Może w sobie to dusi, nie chce przed Toba robić scen, każdy inaczej reaguje
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Z tą zazdrością to różnie bywa. Można sobie czasem biedy napytać, jeśli chce się żeby ta druga osoba była zazdrosna. Ja trochę takie chęci rozumiem bo jestem w związku w którym mamy do siebie bardzo dużo zaufania (i to jest oczywiście ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nie depcze krokusów
|
Nie ma miłości bez zazdrości, ale jeśli jest mało okazywana, to albo w związku brakuje rozmowy, albo jest wystarczająco zaufania. Marzenia o okazywaniu przez drugą osobę zazdrości są równie infantylne jak marzenia o pierścionku po kilku miesiącach znajomości.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
istnieje bo nie ma miłości bez zazdrości
![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem tego żywym przykładem ![]() mój Tż jak jest zazdrosny to strzela fochy, a ja? sprzątam ![]() pomimo, że mnie w środku skręca to słowa nie powiem, bo wiem, że nie mam powodu czuć się zazdrosna, mniej kochana czy w jakimś stopniu zagrożona. Na początku mówiłam mu, że jestem zazdrosna i on nigdy tego nie wyśmiał, ale ja czułam się głupio sama przed sobą. Po tym jak powiedziałam co mnie boli, kiedy usłyszałam sama siebie to wydawało się to naprawdę śmieszne. Więc teraz wolę zamilknąć, rozładować napięcie w inny sposób (wyjść z psem, posprzątać-10 razy umyć tą samą szafkę ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze jest milosc bez zazdrosci.
Co nie zmienia faktu, ze istnieje nieokazywana zazdrosc.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możemy nie okazywać zazdrości - co nie przeszkadza nam jej odczuwać... przerabiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.