ochudzanie a antykoncepcja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 22:26   #1
s4bin4
Rozeznanie

ochudzanie a antykoncepcja

Mam pytanie otoz od 2 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne cilest i niestety po nich mi sie troszkę przytyło chcialabym zgubic te kilogramy i czytalam ze dobry sposobem jest picie czerwonej herbaty tylko ze ona przyspiesza przemiane materii a co za tym idzie przemiane tabletek...czy myslicie ze picie takiej herbatki obnizy skutecznosc antykoncepcji?
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 23:16   #2
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: ochudzanie a antykoncepcja

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
Mam pytanie otoz od 2 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne cilest i niestety po nich mi sie troszkę przytyło chcialabym zgubic te kilogramy i czytalam ze dobry sposobem jest picie czerwonej herbaty tylko ze ona przyspiesza przemiane materii a co za tym idzie przemiane tabletek...czy myslicie ze picie takiej herbatki obnizy skutecznosc antykoncepcji?

Twoje domysły zaszły nieco za daleko...

Bądź spokojna, herbatka nie obniży skuteczności tabletek. Na przyszłość proponuję lekturę ulotki, np. często antybiotyki obniżają skuteczność.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-01-24 o 23:17
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 07:59   #3
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość

ruszaj sie serio. picie herbaty jakiejkolwiek malo da, gdy sie nie ruszasz i nie wprowadzisz diety. a raczej zastapisz swoje dotychczasowe zywienie zupelnie czyms nowym, zdrowym
i wiem, co mowie, sama biore cilest. przed jego braniem wazylam od biedy 58 kg (mam 158-160 cm -czyli bylam niezlym tluszczem) w czasie jego brania schudlam, teraz waze 52 kg i chce jeszcze troszke schudnac to o czym piszesz to moze byc zatrzymanie wody w organizmie, od siebie polecam stosowanie aqua-femin (apteka) na mnie dzialaly te tabletki zbawiennie
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:43   #4
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

jestes pewna ze to od tabletek? nie wiem jaki poziom ma cilest, ale teraz naprawde mlodym dziewczyna proponuje sie z najnizsza dawka hormonow, ja biore juz od ok 3-4 lat najpierw logest, potem novynette/aktualnie tez/ i nigdy nie widzialam na sobie takowych skutkow ubocznych, jedynie to po 1,5 roku przy logescie cos jakos emocjonalnie zle zareagowalam i zrobilam sobie roczna przerwe, po czym ponownie zdecydowalam sie na taka antykoncepcje i all okey (juz jakos z rok bedzie) ,moze poprostu zacznij sie ruszac? aaaa no i zawsze mozesz zmienic pigulki

a i o ile picie takiej herbatki nie powdouje zmniejszenia antykoncepcji, o ile biegunki tak, oraz wymioty
Stary 2009-01-26, 11:15   #5
Jeanne90
Zakorzenienie

Alice, proszę, nie wprowadzaj nikogo w błąd To, że dane tabletki u Ciebie nie wywołały skutków ubocznych nie znaczy, że u innych też tego nie zrobi i odwrotnie. Każda reaguje indywidualnie.

Co do tej herbaty - czy nie wywołuje ona efektu przeczyszczenia? Jeśli tak, to stanowczo odradzam przy tabletkach

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2009-01-26 o 11:18
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 12:32   #6
s4bin4
Rozeznanie

Nie wywoluje efektow przeczyszczjacych ale zwieksza przemiane materii a moja ginekolog tlumaczyla mi ze jesli przemiana materii bedzie zwiekszona to szybciej tabletka zostanie wydalona z organizmu i wlasnie dlatego sie boje..

a co do ruchu i do sposobu żywenia to oczywiscie staram sie ruszac na tyle na ile starcza mi czasu a o herbatce myslam bardziej jako o wspomagaczu

Edytowane przez s4bin4
Czas edycji: 2009-01-26 o 12:35
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 12:45   #7
cholernarejestracja
Copyraptor

Może i polepsza przemianę materii, ale zapewne chodziło o to, że ją 'usprawnia' do normalnego poziomu. Czyli, na przykład, pomaga na zaparcia. Jeżeli okaże się, że ta herbata wywołuje u Ciebie biegunki (ta, czy jakakolwiek inna), to nie powinnaś jej przyjmować z antykoncepcją. Nie wiem jak z cilestem, ale np. Yasminelle wchłaniają się do 4 godzin - czyli do 4 godzin gwałtowne biegunki/wymioty mogą spowodować nieprzyjęcie się tabletki.

Generalnie - nie masz się czego obawiać ; ]
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 16:33   #8
reneee
Przyczajenie

Witam! Ja biorę tabletki od niedawna i poprzedzilam ten "czyn" lektura wielu artykułów oraz ulotek i nigdzie nie znalazlam informacji, "że od tabletek antykoncepcyjnych się tyje", one jedynie mogą pobudzać apetyt, tak więc radziłabym zwrócić uwagę na to co jesz i jaki tryb zycia prowadzisz, a nie zrzucać calą winę na tabletki, bo to dla mnie takie trochę oszukiwanie samej siebie!!! Żeby bylo coś o herbatce to nie pamiętam, ale jak znajdę to napiszę! Pozdrawiam
reneee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 17:32   #9
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez reneee Pokaż wiadomość
Witam! Ja biorę tabletki od niedawna i poprzedzilam ten "czyn" lektura wielu artykułów oraz ulotek i nigdzie nie znalazlam informacji, "że od tabletek antykoncepcyjnych się tyje", one jedynie mogą pobudzać apetyt, tak więc radziłabym zwrócić uwagę na to co jesz i jaki tryb zycia prowadzisz, a nie zrzucać calą winę na tabletki, bo to dla mnie takie trochę oszukiwanie samej siebie!!! Żeby bylo coś o herbatce to nie pamiętam, ale jak znajdę to napiszę! Pozdrawiam
Widocznie za mało czytasz, bo zatrzymywanie wody w organizmie, tycie i trudności ze schudnięciem niezwiązane z większym apetytem to typowe skutki uboczne.
Stary 2009-01-26, 18:10   #10
reneee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Widocznie za mało czytasz, bo zatrzymywanie wody w organizmie, tycie i trudności ze schudnięciem niezwiązane z większym apetytem to typowe skutki uboczne.
widocznie...
Stary 2009-01-26, 21:44   #11
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
widocznie...

Nie ma sensu się wymądrzać : ) od tabletek naprawdę się tyje, w tym sensie, że waga idzie w górę, bo woda jest zatrzymywana w organiźmie. Pobudzanie apetytu nie ma tu nic do rzeczy (; Pogadamy, jak spanikowana pojawisz się na jednym z wątków o tabletkach, bo celulit, bo się czujesz spuchnięta, bo piersi bolą <;

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 22:23   #12
reneee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie ma sensu się wymądrzać : ) od tabletek naprawdę się tyje, w tym sensie, że waga idzie w górę, bo woda jest zatrzymywana w organiźmie. Pobudzanie apetytu nie ma tu nic do rzeczy (; Pogadamy, jak spanikowana pojawisz się na jednym z wątków o tabletkach, bo celulit, bo się czujesz spuchnięta, bo piersi bolą <;
hej hej to nie było wymądrzanie! Czy, żeby przyznać komus rację muszę się plaszczyć i bić czołem o ziemię??? Ludzie nie doszukujcie się w każdym slowie podtekstow i ukrytej ironii!!! To bylo zwykłe przyznanie racji przedmówczyni!!!!!!!!!!!! !!! I uwierz po takim ataku odechcialo mi sie cokolwiek i gdziekolwiek pisać!!!! Dzięki
Stary 2009-01-26, 22:35   #13
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej to nie było wymądrzanie! Czy, żeby przyznać komus rację muszę się plaszczyć i bić czołem o ziemię??? Ludzie nie doszukujcie się w każdym slowie podtekstow i ukrytej ironii!!! To bylo zwykłe przyznanie racji przedmówczyni!!!!!!!!!!!! !!! I uwierz po takim ataku odechcialo mi sie cokolwiek i gdziekolwiek pisać!!!! Dzięki
Nie używaj tylu znaków interpunkcyjnych, ich nadużywanie świadczy o Tobie (i wierz mi, nie w pozytywnym sensie).
I nikt Cię tu na siłę nie trzyma...
Stary 2009-01-26, 23:09   #14
reneee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Nie używaj tylu znaków interpunkcyjnych, ich nadużywanie świadczy o Tobie (i wierz mi, nie w pozytywnym sensie).
I nikt Cię tu na siłę nie trzyma...
Widzę, że gościnne to Wy nie jesteście Tak tylko, żeby się czegoś czepić, żeby komuś dopiec, "zbesztać" i zniechęcić do wypowiadania się na forum. Zaraz ktos napisze, że jak mam sie głupio wypowiadać, to lepiej, żebym tego w ogole nie robila, a może w innej sprawie mogłabym komus pomóc, może moja wypowiedź komus by się przydała? Nie przyszlo Wam to do glowy? Ale takiej okazji nie będzie, bo likwiduje konto. Zaraz pewnie ktoś napisze ironicznie: "ojej jaka strata", ale może chociaż jedna osoba pomyśli zanim następnym razem "pojedzie po kimś". Piszę to, bo zauważyłam, że takie sytuacje są tutaj dosyć powszechne, nie jestem jedyną "wyrzuconą", takich ludzi jest masa, wystarczy mieć inne zdanie niż większość, a od razu wszyscy Cię krytykują i "delikatnie" proponują, ażeby owa osoba "spadała". Pozdrawiam i miłej nocki życzę! Ach zapomniałabym zapytać o znaki interpunkcyjne, czy tym razem wszystko mieści się w granicach rozsądku?
Stary 2009-01-26, 23:15   #15
Jeanne90
Zakorzenienie

Reneee, muszę przyznać, że zachowujesz się jak dziecko, które się pogniewało, tupnęło nóżką i zabrało swoją łopatkę do innej piaskownicy Z tym że nie mam pojęcia, o co Ci tak naprawdę chodzi i co Cię tak wkurzyło
Konta nie zlikwidujesz, możesz jedynie przestać go używać.
Ach, zapomniałabym dodać, jakaż Ty ironiczna jesteś!
Pozdrawiam i również życzę miłej nocy.
Stary 2009-01-27, 00:07   #16
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiesz, Reneee, do jednych ze skutków ubocznych brania tabletek należą też wahawki nastrojów i drażliwość
Stary 2009-01-27, 00:13   #17
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wiesz, Reneee, do jednych ze skutków ubocznych brania tabletek należą też wahawki nastrojów i drażliwość
Coś o tym wiem
Stary 2009-01-27, 00:53   #18
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

EJ NIE KŁOCCIE SIE

a tak w ogole, wiem ze to kwestia indywidualna, co do skutków ubocznych (dziewczyny ktore biora po raz1wszy, pamietajcie ze skutki do 3 miechow moga sie utrzymywac i bez paniki)

ale nie zgodzę się, ze powoduja tycie, taaak taaak, wiem jak juz pisałam, kwestia indywidualna, tyle że czytałam pare artykulow na ten temat- i byla mowa ze to mit, bowiem tak jak pisalam obecnie tabletki maja niska dawke hormonow, zalezy jakie sie bierze, a nie wiem jaki poziom ma akurat cilest

a jesli skutki uboczne, utrzymuja sie po 3 miechach, badz pojawiaja sie jakies dyskomforty - polecam zmiane tabletek, oraz dobrego gina co to nie tylko recepty pisze, tylko zleci, np. jakies badanie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości