|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ochudzanie a antykoncepcja
Mam pytanie otoz od 2 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne cilest i niestety po nich mi sie troszkę przytyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: ochudzanie a antykoncepcja
Cytat:
![]() Twoje domysły zaszły nieco za daleko... Bądź spokojna, herbatka nie obniży skuteczności tabletek. Na przyszłość proponuję lekturę ulotki, np. często antybiotyki obniżają skuteczność.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-01-24 o 23:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ruszaj sie ![]() ![]() i wiem, co mowie, sama biore cilest. przed jego braniem wazylam od biedy 58 kg (mam 158-160 cm -czyli bylam niezlym tluszczem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jestes pewna ze to od tabletek? nie wiem jaki poziom ma cilest, ale teraz naprawde mlodym dziewczyna proponuje sie z najnizsza dawka hormonow, ja biore juz od ok 3-4 lat najpierw logest, potem novynette/aktualnie tez/ i nigdy nie widzialam na sobie takowych skutkow ubocznych, jedynie to po 1,5 roku przy logescie cos jakos emocjonalnie zle zareagowalam i zrobilam sobie roczna przerwe, po czym ponownie zdecydowalam sie na taka antykoncepcje i all okey (juz jakos z rok bedzie) ,moze poprostu zacznij sie ruszac?
![]() a i o ile picie takiej herbatki nie powdouje zmniejszenia antykoncepcji, o ile biegunki tak, oraz wymioty
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Alice, proszę, nie wprowadzaj nikogo w błąd
![]() Co do tej herbaty - czy nie wywołuje ona efektu przeczyszczenia? Jeśli tak, to stanowczo odradzam przy tabletkach ![]()
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2009-01-26 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie wywoluje efektow przeczyszczjacych ale zwieksza przemiane materii a moja ginekolog tlumaczyla mi ze jesli przemiana materii bedzie zwiekszona to szybciej tabletka zostanie wydalona z organizmu i wlasnie dlatego sie boje..
a co do ruchu i do sposobu żywenia to oczywiscie staram sie ruszac na tyle na ile starcza mi czasu ![]() ![]() Edytowane przez s4bin4 Czas edycji: 2009-01-26 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Copyraptor
|
Może i polepsza przemianę materii, ale zapewne chodziło o to, że ją 'usprawnia' do normalnego poziomu. Czyli, na przykład, pomaga na zaparcia. Jeżeli okaże się, że ta herbata wywołuje u Ciebie biegunki (ta, czy jakakolwiek inna), to nie powinnaś jej przyjmować z antykoncepcją. Nie wiem jak z cilestem, ale np. Yasminelle wchłaniają się do 4 godzin - czyli do 4 godzin gwałtowne biegunki/wymioty mogą spowodować nieprzyjęcie się tabletki.
Generalnie - nie masz się czego obawiać ; ] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam! Ja biorę tabletki od niedawna i poprzedzilam ten "czyn" lektura wielu artykułów oraz ulotek i nigdzie nie znalazlam informacji, "że od tabletek antykoncepcyjnych się tyje", one jedynie mogą pobudzać apetyt, tak więc radziłabym zwrócić uwagę na to co jesz i jaki tryb zycia prowadzisz, a nie zrzucać calą winę na tabletki, bo to dla mnie takie trochę oszukiwanie samej siebie!!! Żeby bylo coś o herbatce to nie pamiętam, ale jak znajdę to napiszę! Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Copyraptor
|
Nie ma sensu się wymądrzać : ) od tabletek naprawdę się tyje, w tym sensie, że waga idzie w górę, bo woda jest zatrzymywana w organiźmie. Pobudzanie apetytu nie ma tu nic do rzeczy (; Pogadamy, jak spanikowana pojawisz się na jednym z wątków o tabletkach, bo celulit, bo się czujesz spuchnięta, bo piersi bolą <; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nikt Cię tu na siłę nie trzyma...
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Reneee, muszę przyznać, że zachowujesz się jak dziecko, które się pogniewało, tupnęło nóżką i zabrało swoją łopatkę do innej piaskownicy
![]() ![]() Konta nie zlikwidujesz, możesz jedynie przestać go używać. Ach, zapomniałabym dodać, jakaż Ty ironiczna jesteś! ![]() Pozdrawiam i również życzę miłej nocy.
![]() |
#16 |
Copyraptor
|
Wiesz, Reneee, do jednych ze skutków ubocznych brania tabletek należą też wahawki nastrojów i drażliwość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
EJ NIE KŁOCCIE SIE
a tak w ogole, wiem ze to kwestia indywidualna, co do skutków ubocznych (dziewczyny ktore biora po raz1wszy, pamietajcie ze skutki do 3 miechow moga sie utrzymywac i bez paniki) ale nie zgodzę się, ze powoduja tycie, taaak taaak, wiem jak juz pisałam, kwestia indywidualna, tyle że czytałam pare artykulow na ten temat- i byla mowa ze to mit, bowiem tak jak pisalam obecnie tabletki maja niska dawke hormonow, zalezy jakie sie bierze, a nie wiem jaki poziom ma akurat cilest a jesli skutki uboczne, utrzymuja sie po 3 miechach, badz pojawiaja sie jakies dyskomforty - polecam zmiane tabletek, oraz dobrego gina co to nie tylko recepty pisze, tylko zleci, np. jakies badanie
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.