![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pseudokibice....
Znów w gazecie przeczytałam o napaści pseudokibiców, tym razem ofiarami byli niewidomy i policjant. Zapytani jakiej drużyny są kibicami odpowiedzieli, jednak ta odpowiedź nie zadowoliła napastników.
Zastanawia mnie co daje tym osobom pobicie innych, sport powinien jednoczyć a nie doprowadzać do takich sytuacji. Każy ma prawo do swojego zdania więc dlaczego nie może go swobodnie wypowiadać ![]() Co myślicie ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pseudokibice....
Cytat:
No i powiedziala mi, ze kibole maja swoja ideologie - jaka? nie potrafila sprecyzowac. Co ja o tym mysle? mysle, ze to zalosne typy. Zachowuja sie jak dzikie psy - atakuja grupa. Jak oni w ogole moga sie nazywac facetami, bic slabszego, dodatkowo przewaga liczebna. Zal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kazdy ma coś co kocha. Oni kochają swój klub. Ja jestem z (L)egią i się do tego przyznaję. I bardzo dobrze, że pan policjant został 'pobity' Widocznie zasłużył. Nie dziwię się, że są tacy jacy są! Jak ich psy traktują, jak zakatowali młodego chłopaka... A co do ustawek: jestem za! Jeszcze trochę i sama będę chodzić.
I mam gdzies jak ktoś odbierze to co napisałam... Moje zdanie jest takie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Uważam, że osoby które przychodzą na mecz, po to by kogoś stłuc mają nierówno pod sufitem. Nie rozumiem w ogóle ich zachowania. Po co to robią? Myślą, że jeśli zbiją kibica innej drużyny, to to jakoś pomoże ich drużynie? Naprawdę nie wiem co może kierować tymi ludźmi, ale z pewnością normalni nie są.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W Anglii nawet o nich dokument nakręcili i w ogóle wyszło na to, że u nas same kibole są
![]() Ja nie wiem skąd się tacy biorą, naprawdę. I jaka ideologia? ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moj znajomy na szczescie bardzo daleki z ktorym nigdy nie utrzymywalam regularnych kontakow ,ostni raz widzielismy sie jakies 5 lat temu ma dziecko -syna lat z 5 i ten maly jest uczony wszytskich hasel wykrzykiwanych na stadionie podczas meczu ,m.in. :
"nazwa druzyny jude " opadlo mi wszytsko jak to uslyszalam :-/ w odpowiedzi napisalam ze to srednio pedagogiczne i na tym kontakt sie urwal . baran i tyle. nie mam nic przeciwko ustawianym bójka miedzy kibicami -niech ida do lasu i sie zabijaja ,strat zadnych nie bedzie w spoleczenstwie ,robia to na wlasna odpowiedzialnosc ale nigdy nie zgodze sie na bicie ,niszczenie na stadionach,bicie normalnych kibicow, zwyklych ludzi ,obrzucanie kamieniami,plucie i rzucanie butelkami. takich kiboli powino sie nie wpuszczac na stadion i nakladac powazne kary typu :wysokie kary finansowe lub prace fizyczne w remoncie,nie wiezienie czy areszt bo tan maja za dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Według mnie prawdziwi kibice przychodzą na mecz aby pokręcic tzw. "młynem", czyli dopingować swoją drużynę.
Ci, pseudokibice, tylko się identyfikują ze swoją drużyną, rzadko ich widać na meczach, za to po meczu prowokują ustawki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hecate: Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomimo, że jestem dziewczyną jestem z facetami na każdym meczu wyjazdowym i gościnnym swojej drużyny. Dla mnie prawdziwy kibic, to taki, którego obchodzi interes drużyny i który kręci młynem na każdym meczu, na którym się znajduje.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
aha Wyrak . To widzę,że wedle Twojego rozumowania idioci lejący się po meczach są normalni?
Jak nie oceniać ludzi których się nie zna,skoro sami się o to proszą swoim prostackim zachowaniem?
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście że normalni. Specyficzne hobby i tyle. Ktoś zbiera znaczki, ktoś skacze na spadochronie, a ktoś inny lubi sporty walki i lata po lesie po meczu. Zwykle nie wpływa to na rolę takiej osoby w społeczeństwie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tam rozumiem ustawki - niech tylko one się dzieją na neutralnym terenie z dala od miast. Nie wiem, czy wiecie, ale jedynie Cracovia i Wisła Kraków nie podpisały paktu o nieużywaniu broni (to potępiam, bo noże, gazówki i Bóg wie co jeszcze są na porządku dziennym), natomiast kibice innych drużyn na ustawkach biją się wręcz. Widzicie coś w tym złego? Bo ja nie. To jest sprawa honoru - pobicie kibiców innej drużyny i zabranie im szalików, by potem ultrasi mogli je spalić np na derbach i zademonstrować wyższość swojej drużyny. To są prawa kibicowania w Polsce, a kibice to dorośli ludzie. Pink - "idiota" lejący się na meczu w dni powszednie może być prezesem banku, lekarzem czy nauczycielem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zachęcam do obejrzenie filmu 'Klatka'.
Pozwole sobie zacytować fragment wypowiedzi Wyraka 'Na koniec pogratulować pisania że komukolwiek jest w więzieniu dobrze ![]() ![]() cóż moim zdanie polskie więzienia są stanowczo za łagodne i bandytom, mordercom rzeczywiście jest w nich dobrze . Pomyś sobie, że taki facet, który wcześniej zgwałcił pare dziewczyn czy zabił odsiaduje teraz dożywocie, je obiadki i siedzi sobie cały dzień nic nie robiąc za pieniądze społeczeństwa w tym twoje . Więc jest mu dobrze .. może i siedzi zamknięty w celi, ale nic więcej ! więc po co on ma siedzieć i po co ludzie mają mu za to siedzenie opłacać .. ?! napisałam nie na temat ale jakoś nie mogłam się powstrzymać . przepraszam a co do kiboli to powiem tylko, że już udało się uśmiercić paru młodych chłopców na takich ustawkach ..
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mój facet kibicuje Legii-chodzi na mecze, często jeździ na wyjazdy.Jest zapalonym kibicem, gada często o ustawkach i nosi go na takie "spotkania".Podejrzew am, że jakby nie był ze mna i bym go nie hamowała to też by się stał takiem kibolem, bo ma do tego wielkie zadatki.Ja rozumiem,że można kibicować swojej druzynie, ale po co ta agresja?!Tego nie rozumiem, on mi tego nawet nie potrafi wytłumaczyć i mówi,ze i tak nie zrozumiem i ma rację-nigdy czegoś takiego nie zrozumiem.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2008-02-20 o 15:53 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reeef - taka prawda, nie wiem jak można pisać takie rzeczy ![]() Po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak "kibol", to puste pojęcie wymyślone przez niekompetentnych pismaków typu Stec. Po drugie - kłamiesz, nie było jak dotąd przypadku żeby ktoś zginął na ustawce. Przynajmniej od czasu paktu poznańskiego. Przy czym Grabiszyńska to nie była ustawka. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak nazwać pobicie normalnego kibica,a nie kibola,który przypadkiem znajdzie się w takiej bójce? Nie nazwałabym lania się normalnym zachowaniem.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że nie wpływa. Jest weekend, jest mecz i różne sprawy z nim związane. Później przychodzi poniedziałek i jest szkoła, uczelnia, praca, rodzina itd. normalna egzystencja. Lanie się jest jak najbardziej normalnym ludzkim zachowaniem, podtrzymuję to stwierdzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No tak, bo różne są zainteresowania. Jeden lubuje się w laniu niewinnych ludzi na meczach, inny lubi gwałcić kobiety, a kolejny lubi czasem sobie kogoś nożem dźgnąć. No cóż, hobby i tyle.
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To widzę,że inne rzeczy uznajemy za normalne.
Bo dla mnie takie lanie się bez powodu normalnym nie jest. Ludzie,którzy to robią też. btw a skąd ty wiesz co oni robią w poniedziałki? Może stoją pod monopolowym i chleją z koleżkami bo do pracy im się pójść nie chciało. Jakos nie widzę poważnego człowieka w bezsensownych bójkach.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Czytam. czytam i dla mnie to jest niepojęte. Dobra niech się leją na tych swoich ustawkach, ale jak widać atakują też normalnych ludzi, którzy nie mają na te ustawki ochoty. Że jeszcze dziewczyny chcą na takie ustawki jeździć?! Po co? Lać się z chłopami, czy więcej jest tam dziewczyn.
Co do więzienia, ja znam kilka osób, które wcale nie narzekały, co prawda nie jest to hotel Hiltonów, ale źle im nie jest i nie było.
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
"Niewinni" ludzie, to siedzą w najdroższych sektorach, jedzą popcorn i w d. mają to, co dzieje się na innych trybunach - bo nie dotyczy ich to. To są wg Was normalni kibice, "pikniki", podstarzali panowie co to w garniturach na mecz chodzą. To jest wyobrażenie o "normalnych" kibicach większości tych, bo o piłce mają pojęcie takie, jak ja o budowie statku kosmicznego. Niestety, dla kibiców tak naprawdę nie liczy się mecz, nie liczy się nawet jaki piłkarz gra i strzela gole! Liczy się honor, udowadnianie wyższości swojej drużyny nad innymi, i to po to kibice chodzą na mecze! Najpierw jest piękna oprawa, śpiewy, a potem przechodzi się do walki - przegrani są wściekli i biją, wygrani się cieszą, i też biją. Takie są realia kibicowskie. Ale jakoś o oddziałach prewencyjnych, które leją kogo popadnie pałkami, sami ustawieni za tarczami to już nikt nie wspomni
![]() Moja koleżanka np. nie interesuje się składem Dyskobolii, bo ona nie kibicuje piłkarzom tylko samej Dyskobolii jako "zjawisku", które tworzą kibice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wyrak, a żebyś się nie zdziwiła, bo na stadionie(meczu) już hoho razy byłam
![]() Na meczach oprócz kiboli znajdują się normalni kibice, którzy tez mogą zostać ranni całkiem przypadkiem. I nie traktuj swoich rozmówców z góry, proszę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Wyrak a Ty się zachowujesz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał, a tak naprawdę wiesz mniej niż Ci się wydaje.
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostać rannym przypadkowo, to można najszybciej od fruwających gdzie popadnie gumowych kul ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się zdaje,że sam w tych ustawkach uczestniczysz. Tak przynajmniej wynika z Twoich wypowiedzi. Nic więc dziwnego,że tak ich bronisz.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Noo na meczach Motor Lublin z Avią nie bywało bezpiecznie, ale jak tam sobie uważasz
![]() ![]() Dla mnie wszczynanie bójek na meczach normalne nie jest. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Może go wyklnijcie od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655777]Może go wyklnijcie od razu
![]() A czy coś się jemu stało? ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655777]Może go wyklnijcie od razu
![]() nie rozumiem tej wypowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.