![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
do wakacji - 5 kg!!
Postanawiam schudnać. odchudzam się od 15 roku zycia.
Wtedy zaczełam stosowac diete kwasniewskiego oparta na tluszczach. Zrezygnowałam wtedy z pieczywa i z dużych ilości weglowodanów. Robię tak do dzis niestety moim najwiekszym grzechem są słodycze, Nie potrafię się powtrzymac. Dziś zjadłam maxi kinga i wlasnie koncze opakowanie 100 gramowe chipsow...i tak mnie naszlo ze moze ejdnak uda mi sie wziasc za siebie w wiekszym gronie? Kto chetny mnie wspomoc i odchudzic sie razem ze mna? ![]() Moj wzrost: 164cm Waga 56kg Moj cel 1: 55 kg Cel 2: 53 kg Cel1 :51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: do wakacji - 5 kg!!
Hymmm.... Zastanawiałam się czy Ci odpowiedzieć, bo ja też pragnę schudnąć (na wakacje). Niby nie mam dużej nadwagi (niektórzy mówią,że wcale), ale źle się czuję ze swoim ciałem. W dodatku robia mi się rozstępy- co oznacz że tyję:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rozstępy nie robią się wyłącznie od tycia. Często są następstwem gwałtownych skoków wagi zarówno w górę jak i w dół. A im częściej jesteśmy na diecie tym większe prawdopodobieństwo ich wystąpienia, szczególnie że często nie dostarczamy organizmowi (w tym wypadku konkretnie skórze) niezbędnych składników odżywczych. Wiem bo sama przez to przeszłam, mam ich więc pełno. Ale jeśli naprawdę chcecie schudnąć polecam diete proteinową wg Dr. Dukana. Moja mama spadła 12kg, a kumpela 11,5 i wciąż chudnie
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jak sie rosnie to tez sie robia rozstepy
nie tylko od dietowania !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co dziś dobrego jadłaś?;D
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej jeśli mogę to chętnie się przyłacze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ok startuje od dzis
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Achika witaj!
![]() Widzę że mamy bardzo podobny problem... ja rónież chce schudnąć 5-6 kg i waże tyle samo co Ty - 56 kg. Od dziś jestem na diecie SB, uważam, że to bardzo mądra i skuteczna dieta. Mam nadzieje, że będziemy nawzajem się wspierać. Pierwszy etap trwa w końcu tylko 14 dni, a 2 jest już o wiele łatwiejszy i przyjemniejszy.. Damy radę? ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
witam
![]() ja mam zami zacząć DUKANA. Do tej pory dużo słyszałam o tej diecie, gromadiłam informacje itd. od 2 tyg. jestem na tzw. diecie ograniczającej się:P czyli jem mniej, owoce, warzywa, produkty o niskiej zawartości tł. itp. i mam zamiar od jutra przejść na DUKANA. przeczytałam ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=dukan i myślę, że warto... ma któraś z pań jeszcze jakieś cenne informacje ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() To ja też się przyłączę, mam nadzieję, że można ![]() Nie mam nadwagi, mam dobre BMI, ale to zupełnie nie odzwierciedla tego jak wyglądam... mam brzuszek i wystające boczki, no i w ogóle galaretowate ciało... a na to niestety tylko ćwiczenia... a ja taki leń jestem ![]() Ja zaczęłam Dukana dosyć dawno, ale grzeszę non stop, więc to nie jest prawdziwy Dukan... od dziś zaczynam się rzetelnie stosować do zasad tej diety ![]() Wypiłam właśnie kawę z mleczkiem 0%, a zaraz zrobię sobie placuszki otrębowe na śniadanko, pycha są! ![]() ![]() No to jak, mogę Wam tu pomarudzić od czasu do czasu? ![]() Buziaczki! ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Angel86 -opowiadaj mi tu wszystko i szybko na temat dukana
![]() WSZYYYYYYYYSTKO ![]() można jeść na tej diecie np korniszony itp ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzieki dziewczyny za grupe wsparcia wydaje mi sie ze razem bedzie latwiej i bardziej sie mozna zmotywowac:P tutja w domu nie ma kto mnie motywować do pracy...moj chlopak wrecz wciska mwe mnie tkaie tuczniki jak popcorny itp. wiec jest cięzko
![]() co jadlam na sniadanie? Serek wiejski 5% do tego jeden mały pomidor świeża bazylia pieprz sól oregano ostra papryka. Kubek 250 ml kawy nescafe z mlekiem 3,2% Dziewcyzny generlanie planuje ograniczyć węglowodany i skupić się na białkach Moja mama stosuje diete kwaśniewskiego i sobie bardzo ja chwali , Jednak dla mnie ejst to troche trudne do stosowania ponieważ mieszkam z chlopakiem, robie posilki dla ans dwoje i cięzko mi go jakos przekonac do tlustego ejdzenia. Dlatego tez moje postanowienia to: - Ograniczenie węgli - regularny sport - jeżdze od czasu do czasu na rolkach - zero słodyczy - dodatkowo pije wode z aqua slim. Moze to cos da ![]() pozdrawiam!!! Moja waga po zwrzeniu dzisiaj: 56,3 kg bede codziennie wpisywala tutaj swoja wage oraz to co zjadlam ![]() Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-04-15 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Korniszony można na II fazie, w pierwszej tylko jako przyprawa, czyli np. pół małego korniszonka, no ale da się przeżyć te kilka bez warzyw. Dużo masz do zrzucenia? Najlepiej zrób sobie test (1 str wątku Dukanowego, tłumaczenie tez jest) będziesz wiedzieć ile ma trwać u Ciebie faza uderzeniowa i kolejne ![]() tu są PRZEPISY Dieta jest skuteczna, ja cały czas śledzę wątki (już 8 części ![]() ![]() Także 3mam kciuki za Ciebie i jak tylko się przygotujesz (żeby nie popełnić żadnej gafy na uderzeniówce, bo ta faza jest najważniejsza i trzeba podejść do niej rygorystycznie) zaczynaj! No ![]() ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
No mam do zrzucenia 10kg
![]() ![]() tylko co do tego co można a nie można... to wydaje mi się, że w tym wątku jest okrojona ta lista w książce pewnie lepiej zobrazowane? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się ; ))) Ja mam około 1,69 wzrostu i ważę 50 kg. Wiem ,że powiecie ,że nie mam z czego schudnąć ale moje ciało nie jest w formie. Wiadomo jak każdy chce ładnie wyglądać w lato. Ja startuje z dietą Diamondów ;D Jest to świetna dieta oczyszczająca. Kiedyś na niej byłam ale niestety nie udało mi się być na niej aż do teraz. Startuję od nowa CEL - 45 KG. Trzymam za was kciuki i za siebie oczywiście też .
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
hm 45 kilo mowisz....to ty nie masz w zasadzie z czego sie odchudzac.
Moj dzisiejszy obiad : pol pudelka chines box: okolo 150 gram chińskiego makaronu z kurczakiem warzywami i sosem sojowym. Deser: dwa plastry ananasa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() Moją zmorą są straaszne boczki i grube uda, reszta jest ok ![]() Przede wszystkim ograniczam słodycze od których jestem uzależniona,właściwie to mam 16 lat więc to raczej normalne, hormony itp itd. i ćwicze, ćwicze. Powodzienia! Postaram się wspierać wszystkie!
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() u mnie dziś ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj standartowo muesli na śniadanie a na obiad sałatka grecka. Kolacji nie jem , nie lubie. Aha i dodatkowo jem Linea chociaż nie wiem po co , może dla moralnego spokoju. Zrobiłam 450 brzuszków i narazie odpoczywam. !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Można się jeszcze przyłączyć? Ja mam 16 lat, 181 cm i ważę 70 kg. Wiem, że to nie nadwaga, ale jeszcze jakiś czas temu przy tym samym wzroście ważyłam 64kg i czułam się o niebo lepiej niż teraz.
Dążę więc do tego co było. Chodzę na fitness, a co do diety to w moim przypadku chyba nie trzeba jakiś wielkich ograniczeń, po prostu muszę odżywiać się zdrowiej ![]() A więc od jutra zaczynam i życzę wszystkim wytrwałości! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja nie mogę znaleźć dla siebie żadnej odpowiedniej diety
![]() ![]() ![]() Sorry że tak dlugo się roztkliwim nad sobą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale rozumiem, że możesz być niezadowolona ze swojego ciała ![]() A tak w ogóle to cześć ![]() U mnie dzisiaj 2 dzień protein, na śniadanko wszamałam pyszne placuszki owsiane z twarożkiem President ![]() ![]() Na obiad planuję pierś z kurczaka z w sosiku jogurtowym ![]() Na podwieczorek i kolacyjkę się pomyśli ![]() Dziewczyny odchudzajcie się z głową, nie żadne głodówki, bo po tym tylko efekt jojo, a tego nie chcecie prawda? No trzymam za Was wszystkie ![]() ![]() Powodzenia ![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa pocieszenia
![]() ![]() ![]() Macie jakieś fajne pomysły na tanie i niskokaloryczne jedzonko? No i jak powstrzymujecie się od niejedzenia słodyczy? Czy naprawdę trzeba całkowicie z nich zrezygnować?:-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Moja wczorajsza kolacja: 5 rulonikow zlozonych z szynki i bialego sera capressi.
moj grzech wczorajszy: 1 butelka bialego wina pol tabliczkic zekoaldy ;((( oczywiscie wszystko widac po dzisiejszej mojej wadze: 57 kg moje sniadanie: mozarella z pomidorem i octem balsamicznym i bazylia.\ kubek kawy z mlekiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a cały jej egzemplarz będę miała za jakiś tydzień :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
hey lasie ja wczoraj zjadlam2 jablka i 2litry wody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Hej !
Dzisiejszy dzień jak narazie bez grzeszków ![]() Byłam na rowerze, zaraz idę na rolki, a potem trzeba zacząć się uczyć do egzaminów bo został właściwie tylko tydzień.. ech Może ustalimy dzień w którym wszystkie będziemy się ważyć i zapisywać swoje wyniki? Może poniedziałek?
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ok moze byc poniedzialek...wazylybysm y sie raz w tygodniu tak?
![]() niech kazda z was tez wypisuje pod koniec dnia swoj calodizenny jadlospis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.