Starsza od niego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 20:56   #1
viola34
Raczkowanie

Starsza od niego?

WITAM KOBITKI
Szukalam podobnego wątku lecz wyszukiwarka nie pokazała nic
ciekawa jesstem Waszych opinii na temat związków kobiet starszych os partnerów
Ja sama jestm starsza 0 7 lat od mojego TŻ
co sądzicie ? chętnie poznam Wasze opinie

Jestem boginią , jestem kobietą
viola34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 21:18   #2
studi
Zakorzenienie

Dot.: Starsza od niego?

to wspaniale, jesli trafiłas na wartościowego faceta, ktory o Ciebie dba i Tobie równie na nim zalezy, no to wiek nie ma zadnego znaczenia...Zauwaz, ze skoro facet jest starszy od kobiety o 7 lat, to nie jest to zadna przeszkoda, ale u nas, to ze kobieta jest starsza od faceta-jest nieciekawie pojmowane
Stary 2008-11-17, 21:33   #3
ilona821
Przyczajenie

Ja mam młodszego chłopaka o 4 lata.Na początku nie wyobrażałam sobie związku z młodszym facetem,a teraz nie potrafię sobie wyobrazić życia bez Niego.Poznaliśmy się przez internet,dobrze nam się rozmawiało na gg,spotkaliśmy się,ale były między nami tak silne fluidy,że jesteśmy razem.(niedługo minie rok).I muszę przyznać,że na codzień nie pamięŧam o różnicy wieku.Najważniejsze jest,żeby się dobrze dogadywać a nie takie duperele jak wiek.
ilona821 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 21:35   #4
little.b.blue
Zakorzenienie

uważam, że to nic złego i jak najbardziej normalne skoro jesteś w tym związku szczęsliwa to nawet nie ma co się zastanawiać

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:03   #5
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Też uważam, że wiek tu nie ma znaczenia, jeśli się dobrze dogadujecie to nie ma co się przejmować tym, kto jest od kogo starszy czy młodszy.

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:10   #6
KOLETA :)
Raczkowanie

Ja równiez podłaczam się pod stwierdzenie, że jeśli wszystko inne jest ok , to wiek sie nie liczy... Moja kuzynka od lat tworzy bardzo udany związek z facetem 6 lat młodszym. Po paru przejściach to przy nim znalazła szczeście, spokój i poczucie bezpieczeństwa...
KOLETA :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:14   #7
inc0gnit0
Raczkowanie

Heeeeeh ....
A ja mam ostatnio dylematy ...
Otóż mój TŻ jest 6 lat młodszy i czasem już brak mi cierpliwości .. na tłumaczenie mu, czego kobieta potrzebuje, czego oczekuje od związku itp .. on ciągle mieszka z rodzicami, uważa, że to jest ok, bo ja miałam prawo do bycia zalezną od moich ....
Ja jestem samodzielna, chcę założyć rodzinę ... a ten "nagle" sobie przypomniał jakie wobec niego oczekiwania ma rodzina ....

I żeby nie było .. na początku to on mnie przekonywał, że damy radę, że on jest gotowy, że taka różnica nie jest istotna itp .. ja nie chciałam się w to pchać świadomA ewentualnych problemów ... ale tak nalegal .. a ja tak go kocham ..
inc0gnit0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 22:18   #8
pani_smith
Zakorzenienie

mój również o 4 lata młodszy
dojrzalszy niż ten poprzedni o 2 lata starszy.

wszystko si - nie zepsuły nic odległości, praca, studia, cała masa innych barier. się kocha - się da.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:18   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viola34 Pokaż wiadomość
WITAM KOBITKI
Szukalam podobnego wątku lecz wyszukiwarka nie pokazała nic
ciekawa jesstem Waszych opinii na temat związków kobiet starszych os partnerów
Ja sama jestm starsza 0 7 lat od mojego TŻ
co sądzicie ? chętnie poznam Wasze opinie
Sa juz watki o tym

Zwiazek jak zwiazek, zdarzylo mi sie spotykac z osoba o 6 lat starsza i bylo fajnie Dopoki nie sa to chore fazy typu podrywanie 15 latkow, to wasza sprawa i tyle.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:38   #10
AlterE
Przyczajenie

Wiek nie ma znaczenia, nie ma jesli czujecie ze jestescie dla siebie.
Spotykalam sie z mlodszym o 3 lata, i sama nie wiem czy odczuwalam rzeczywista reakcje otoczenia na to czy sama przewrazliwiona sobie to uroilam. Wydawalo mi sie ze nikt nie traktuje tego powaznie, czulam ironiczne spojrzenia lub slyszalam uwagi rzucane polzartem. Poddalam sie... niby cos innego stanelo nam na przeszkodzie do bycia razem ale to wszystko skumulowane na raz spowodowalo ze sie poddalam... Stwierdzialam ze rzeczywiscie za pare lat moge myslec o rodzinie on moze do tego nie dojrzec ehh.
I choc teraz jestem szczesliwa i zakochana w mezczyznie swojego zycia to czuje ze cos waznego wtedy stracilam i sama jestem sobie winna. Dlatego jestem zdania ze trzeba wsluchiwac sie w siebie a nie sugerowac stereotypami.
A jego zapamietam do konca moich dni....
AlterE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 23:09   #11
Kiya
Zakorzenienie

mój TŻ jest dwa lata młodszy ode mnie,jesteśmy już ze sobą prawie 5 lat,w żaden sposób nie odczuwam tego że jest ode mnie młodszy, wydaje mi się że to kwestia nie wieku ale dopasowania sie.
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 23:51   #12
Malla
Nie depcze krokusów

Wiek, wzrost - nie ma znaczenia. Chyba że dla ciasnoty umysłowej. Wybaczcie, że tak ostro krytykuję czyjeś upodobania, które każdy ma prawo mieć.
Stary 2008-11-18, 00:16   #13
magina
Raczkowanie

Ja to widze tak,on ma 17 a ona 27,to to jest chore,ale jak ona ma27 a on 20,to niech sie przekonaja sami,jest duze prawdopodobienstwo,ze beda zgodna parą,choć mój kalkulator nie chce mi wyliczyć,ile beda mieli dzieci i kiedy sie one pojawią. Dla niego moze byc za wczesnie,a ona nie ma juz nie wiem ile czasu.To w przypadku rozwazan nad założeniem rodziny.Jak nie chca ,posiadac dzieci lub wiecej dzieci,bo byc może juz je maja z poprzednich zwiazkow,to ja jestem za.Jak chca zalozyc rodzine ,lecz z dziecmi poczekac,az on skończy studia,odbedzie staz ,napisze magisterkę i takie tam...to jestem na nie.Jak chca sobie byc tylko parą,to tak jak sobie poscielą,tak się wyśpią.Ja myslę,ze wiek ma jednak znaczenie gdy się chce miec wspolne dzieci.we wszystkich innych okolicznosciach znaczenia nie ma.Szczerze pozdrawiam
magina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 05:54   #14
viola34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilona821 Pokaż wiadomość
Ja mam młodszego chłopaka o 4 lata.Na początku nie wyobrażałam sobie związku z młodszym facetem,a teraz nie potrafię sobie wyobrazić życia bez Niego.Poznaliśmy się przez internet,dobrze nam się rozmawiało na gg,spotkaliśmy się,ale były między nami tak silne fluidy,że jesteśmy razem.(niedługo minie rok).I muszę przyznać,że na codzień nie pamięŧam o różnicy wieku.Najważniejsze jest,żeby się dobrze dogadywać a nie takie duperele jak wiek.
zupełnie jakbym czytała swoją historię !!!!!

Stary 2008-11-18, 06:07   #15
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Raz byłam z mlodszym o 5 lat- totalna porazka.
Moja siostra byla z mlodszym o 10 lat,po 8 latach ja zostawił dla mlodszej od niej o 15 lat. Wniosek mam jeden.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 07:10   #16
Ankalime
Zadomowienie

moj Tż jest ode mnie mlodszy o niecale 2 lata, to tak malo, ze nawet nie rozpatruje tego w temacie 'moj luby jest mlodszy'
to kwestia dopoasowania sie i uczucia ^^
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 08:48   #17
myszkaaa88
Zakorzenienie

GG do myszkaaa88

Uważam,że jak najbardziej jeśli dwoje ludzi się kocha,rozumie i szanuje wiek nie powinien być żadną przeszkodą. Jednak jeżeli o mnie chodzi to ja wiem,że nie zdecydowałabym się na taki związek z młodszym facetem,dlatego,że czasami mi sie wydaję,że rozumuję dalej niż na swój wiek i z młodszym facetem nie byłabym się w stanie wygadać,czy czekać az się wyszaleje.
myszkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:01   #18
pani_smith
Zakorzenienie

różnica wieku odczuwalna jest za młodych, głupich czasów, gdy w głowie jeszcze wsio, a wszyscy się poczuwamy takimi dorosłymi.
15latek to dla 17latka gówniarz i prawdą jest, że różnica jest wówczas ogromna, choć to tylko 2 lata.
natomiast gdy człowiek się już trochę życiowo wyrobi, doświadczy i dojrzeje - nawet parenaście lat między partnerami może być zupełnie niezauważnalne.

bo tak naprawdę to chyba nie cyferki przeszkadzają, a osobowości, charaktery, obycie. wszystko to, co kształtuje się wraz z upływem czasu a nie koniecznie metryka.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:26   #19
Deede
Zakorzenienie

Też jestem za. Póki różnica wieku nie jest wielka (czyli nie 25-30 lat..), a dwoje ludzi się dogaduje, to jest ok. Pewnie, że ta różnica wieku może niekiedy wychodzić, ale to normalne.
Wiem z doświadczenia

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 17:28   #20
olll
Raczkowanie

ja takze uwazam ze to nic złego.. najwazniejsze ze sie para dogaduje.. brat mojego TŻ-ta ma 20 lat i jest z kobieta która ma 25 lat.. sa ze soba od 2 lat, sa szczesliwi..o ostatnio sie zareczyli i 14 lutego idziemy z TŻ-tem na ich ślub
olll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 17:31   #21
ChokoGirl
Raczkowanie

Jak dla mnie to bez różnicy, chociaż zawsze miałam młodszych, o 2 tyg ale zawsze młodsi Teraz mam faceta o 2 lata młodszego, jesteśmy ponad rok ze sobą i jestem szczęśliwa. Dobrze mi z nim. Nie wiem czy to z powodu jego wieku czy po prostu taki jest, ale ma zwariowane pomysły, spontaniczne, śmieszne itd. Czasem mam wrażenie , ze przy nim dopiero żyje, że umie rozruszać taka "starą babke" jak ja

ChokoGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 17:31   #22
Kleotka
Zadomowienie

Mój jest rok młodszy

I jeśli wy nie macie nic przeciwko, to jest ok. W końcu, to wasze życie
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 18:45   #23
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez magina Pokaż wiadomość
Ja to widze tak,on ma 17 a ona 27,to to jest chore,ale jak ona ma27 a on 20,to niech sie przekonaja sami,jest duze prawdopodobienstwo,ze beda zgodna parą,choć mój kalkulator nie chce mi wyliczyć,ile beda mieli dzieci i kiedy sie one pojawią. Dla niego moze byc za wczesnie,a ona nie ma juz nie wiem ile czasu.To w przypadku rozwazan nad założeniem rodziny.Jak nie chca ,posiadac dzieci lub wiecej dzieci,bo byc może juz je maja z poprzednich zwiazkow,to ja jestem za.Jak chca zalozyc rodzine ,lecz z dziecmi poczekac,az on skończy studia,odbedzie staz ,napisze magisterkę i takie tam...to jestem na nie.Jak chca sobie byc tylko parą,to tak jak sobie poscielą,tak się wyśpią.Ja myslę,ze wiek ma jednak znaczenie gdy się chce miec wspolne dzieci.we wszystkich innych okolicznosciach znaczenia nie ma.Szczerze pozdrawiam
Przeczytałam parę razy i zastanawiam się, o czym Ty w ogóle piszesz?

olll - w Walentynki, jak uroczo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 20:07   #24
Myszunia19
Zakorzenienie

Wiek nie ma znaczenia życze wam szczęścia
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 21:00   #25
viola34
Raczkowanie

dziękuję dziewczęta za wszystkie wypowiedzi dużo dały mi do myślenia , tylko jeszcze jedno mnie dręczy - wygląd teraz jest dobrze , bardzo dbam o siebie i w sumie nikt by mi nie dał 36 lat . Jednak co będzie dalej ? dziś usłyszałam przypadkiem jedno zdanie - młodość zawsze wygra ze starością i znów zaczęlam się nad tym wszystkim zastanawiać .........

Stary 2008-11-18, 22:17   #26
magina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Przeczytałam parę razy i zastanawiam się, o czym Ty w ogóle piszesz?

olll - w Walentynki, jak uroczo...
Nie przemuj się!
Stary 2008-11-18, 23:14   #27
Malla
Nie depcze krokusów

viola34 - póki jesteś młoda, po co się przejmować tym, co będzie jak będziesz stara? Rozumiem zapobieganie zmarszczkom i odkładanie na emeryturę, ale jeśli chodzi o związki, to potencjalnie każdy facet może Nas rzucić dla młodszych, a z jaką częstotliwością to się zdarza... Szkoda o tym myśleć, jeszcze włosy posiwieją

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 00:09   #28
AlterE
Przyczajenie

Dokladnie, nie ma sie co martwic na zapas nic to nie da. Ciesz sie chwila i swoim szczesciem a co bedzie jutro.. tego nikt tak naprawde nie wie. Glowa do gory!
AlterE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 02:04   #29
magina
Raczkowanie

MAIIA,sorki,ja tylko dalam przyklad,ze jak... itd.kilkuletnia roznica wieku gdy partnerzy są dorosli to zaden problem.Nie zaznaczyłam,ze to przykład,nie pomyslałam.
Stary 2008-11-19, 09:51   #30
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viola34 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczęta za wszystkie wypowiedzi dużo dały mi do myślenia , tylko jeszcze jedno mnie dręczy - wygląd teraz jest dobrze , bardzo dbam o siebie i w sumie nikt by mi nie dał 36 lat . Jednak co będzie dalej ? dziś usłyszałam przypadkiem jedno zdanie - młodość zawsze wygra ze starością i znów zaczęlam się nad tym wszystkim zastanawiać .........
Guzik prawda. Tzn. wiem, ze tak gadają. Tylko co innego, jeśli różnica wieku wynosi 27 lat, a co innego 7.. Bez przesady

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości