|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
p. antykoncepcyjne HARMONET
Czy ktoś zna? Ktoś stosował??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: p. antykoncepcyjne HARMONET
ja bralam harmonet przez 7 czy 8 miesiecy. te pigulki zawieraja minimalna dawke hormonow, aby zminimalizowac skutki uboczne stosowania. mnie dokuczal bol piersi przez pierwszy meisiac, moze poltora. nie utylam ani grama, zadnych depresji tez nie twierdzono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wpisz w wyszukiwarkę na wizażu hasło harmonet. Było tyyyyle wątków o tych (i innych) pigułkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
a czy odpłatność wynosi 100% (czyli jakieś 30zł o ile wiem)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja brałam, sama już nie pamiętam ile czasu, jakieś półtora roku.co miesiąc były droższe o jedną złotówkę.
![]() ale pamiętajmy, ze to wszystko sprawa szalenie indywidualna. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
do Koko - o tym spadku libido przez Harmonet to nie pierwszy raz już słyszę. Jakie teraz zażywasz pigułki, tak z ciekawości ? Jestem teraz na etapie szukania pigułek, po których nie spada libido do cholery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witaj Szarado!
![]() aktualnie nie biorę żadnych, bo prowadzę eksperyment pt. " jak to jest nie brać tabletek?" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
O cholera, słabsze tabletki bardziej negatywnie wpływają na libido ? Rany, a ja myślałam, że jest odwrotnie... Pytam, bo zażyję jeszcze 1 opakowanie Regulonu i chciałabym zmienić, bo Regulon też mi zabił libido.
BTW, jak sie czujesz bez pigułek i jak to wpłynęło na Twój organizm ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
czuję się bardzo dobrze.nie biorę już 4 miesiące.faktycznie libido wróciło, nie wiem czy to kwestia autosugestii, czy odstawienia tabletek.specjlanie z tego względu przestałam je brać, żeby sprawdzić, czy to one mi zabijąją libido, czy może już pora zmienić chłopaka.
![]() ![]() poza powrotem libido( i pełniejszym portfelem) nie widzę w zasadzie żadnej specjalnej różnicy, co dobrze świadczy o tabletkach, bo widocznie aż tak nie ingerują w organizm.chociaż miesiąc temu miałam tak bolesną miesiączkę , że myślałam,że odlecę w kosmos. ![]() acha-dobrze wiedzieć-regulon też odpada. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A jak reagowała wasza cera na Harmonet? Były jakieś zmiany? Strasznie się tego boję. Brałam kiedyś Diane przez 3 lata i cera była cały czas taka sama, ani lepsza ani gorsza. Potem Rigevidon (czy coś takiego) i było koszmarnie (nie wiem czy nie przez wakacje w Chorwacji i opalanie- bo zbiegło się to w czasie). Teraz po 2 latach przerwy znowu mam brać hormony. Aktualnie mam cerę w strasznym stanie (szczególnie broda) i liczę na to, że hormony trochę to złagodzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja jadlam logest przez jakies 2 lata i tez odnotowalam, ku swojej rozpaczy a zwlaszcza mego meza spadek libido. Mezowi sie wyjechalo i juz od 5 miesiecy nic nie lykam. No i zauwazylam, ze "nastroj" (jak to delikatnie okresla moj gin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a właśnie!!!zapomniałam o czymś bardzo ważnym! od brania harmonetu miałam problemy z cerą.mam w zasadzie idealną, bezproblemową skórę, ale jak je brałam,to moja broda przypominała obraz nędzy i rozpaczy.syfków od groma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ,libido spada po pigułkach jednofazowych czyli takich w których skład wchodzi ciagle ta sama dawka hormonów .
w 2-3 fazowych na każdy dzień cyklu przypada inna dawka hormonów odpowiednia do naturalnego cyklu kobiety. ja brałam cilest -libido zero ,włókniaki w piersiach,cellulit , waga ta sama. teraz biore minulet to samo plus okropne PMS .lekarz stwierdzil ze jest napiecie nadal bedzie tak wysoki to trzeba odstawic pigułki . pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mnie też wydawało się, że po Harmonecie spada libido - szczerze mówiąc, moje libido przypominało popęd seksualny poczwarki pędraka w stanie hibernacji, dopóki nie spotkałam odpowiedniego faceta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moimi pierwszymi antykoncepcyjnymi pigułkami był Logest, który brałam ok. pół roku i było dobrze. Potem miałam półroczną przerwę (rozstałam się z chłopakiem).Następnie ginekolog przepisał mi Rigevidon, o którym jedna z wizażanek wcześniej wspominała, czułam się po nim fatalnie, a moja cera była w koszmarnym stanie.
Teraz od roku biorę Cilest i jest wszystko ok. jeśli chodzi o cerę i moje libido, nie zauważyłam żeby mi spadło.Jednak pojawił się cellulit i nie wiem czy to efekt Cilestu czy poprostu przez to, że przez dłuższy czas miałam mniej ruchu. Treaz pieczołowicie pracuję żeby go zminimalizować i nie dopuścić do jego powiększenia. Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Brałam Harmonet przez ok. 10 miesięcy. W tym czasie wszystko z moim ciałem było o.k., prawie. Cera niemal idealna, waga stała, tylko ... Pojawił się cellulit, myślę, jestem niemal pewna, że to przez pigułki.
Mimo to Harmonet tolerowałam najlepiej. Teraz nie łykam hormonów, bo się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
|
oo jaki ciekawy temacik
![]() Wlasnie mam ten sam problem z Harmonetem. Znaczy juz nie mam, bo sie wkurzylam i odstawilam go. Mialam bole glowy, czasem nawet zawroty - pojawily sie po 4 miesiacach brania pigulek, nie wiem czy to od tego czy to przypadek. Libido na poczatku bylo lekko spadniete ![]() ![]() Teraz, jakies 2 tyg. temu odstawilam w diably ten Harmonet, po wzieciu 1 pigulki z nowego opakowania (tak jakos glupio wyszlo... nie moglam sie zdecydowac, wzielam jedna pigulke i na drugi dzien zmienilam zdanie ![]() Aha, przy Harmonecie z cera bylo roznie - zupelnie jak w zwyklym cyklu - raz na wozie raz pod wozem ![]() Zniechecilam sie do pigulek i tyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
przez pierwsze dwa miesiące po odstaiewniu czułam się tak( w sensie regularności cyklów) jakbym ciągle brała tabletki. póżniej zaczęło być tak jak przed braniem tabletek-mniej regularnie, boleśnie.
![]() ![]() ja teraz nadzieje wiążę z tabletkami trójfazowymi.one nie zmieniają profilu hormonalnego, więc z libido i resztą powinno być ok.naprawdę liczę na to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.