|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
On nie jest gotowy...
...
Edytowane przez raspberry00 Czas edycji: 2011-09-21 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: On nie jest gotowy...
Wcześniej toksyczny związek i ten, kóry opisujesz, również.
Wiedz jedno - zaręczyny NICZEGO nie zmieniają, nie naprawiają. To nei jest cudowny lek na kłótnie, nieufność, nieszanowanie siebie wzajemnie (a ani on Ciebie, ani Ty jego specjalnie nie szanowałaś - przynajmniej tak to wygląda). postarałabym sie zerwać kontakty. Chcesz nie wiadomo ile ciągnąć taką szczeniacką przeciągankę kłótni, niedomówień, kłamstw, histerii? Faktycznie dobrze sie w takim związku czujesz? Masz dopiero 19/20 lat. Ja w tym wieku właśnie zakończyłam 3 lenit związek, dochodząc do wniosku, że nie chcę być opiekunką dorosłego faceta, który nie potrafi podejmować decyzji ![]() Gowa do góry, nie narzucaj mu się, zachowaj klasę, będzie następna miłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez poziomkakj Czas edycji: 2013-05-14 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś dziwne to dla mnie, e miałaś swojego faceta a z jakimś obcym poszłaś na studniówkę? ![]() Widać, że twojemu TŻetowi też to dało do myślenia, bo sorki, ale jak on ma traktować poważnie związek z osobą, która robiła za osobę do towarzystwa dla jakiegoś kolegi? ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dziwne jest troche to ze poszlas z innym. no ale ok, skoro to twoj przyjaciel i wogole. zrozumiale. wiec tak... milosc to zaufanie...
1.glebokie uczucie 2.zaufanie 3.seks to jest definicja milosci. najpierw musi byc uczucie aby mozna bylo tej osobie zaufac. nie ma udanego seksu bez milosci i poczuciaz bezpieczenstwa. wiec zastanow sie.. czy jest sens w tym tkwic? znam przypadek gdzie para rozstala sie po 5latach chodzenia. dziewczyna byla w twoim wieku, bardzo to przezyla bo strasznie go kochala. i choc minal juz ponad rok od tego to ona nadal cos do niego czuje i nie potrafi do konca zapomniec. ja radze wam zrobic sobie przerwe... niech kazdee z was odpocznie, przemysli wszystko... moze wtedy zrodzi sie jakies nowe spojrzenie na cala sytuacje.. on musi dojrzec nieco do tego zwiazku. daj mu czas i sobie tez... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie zgadzam się, że najpier musi byc uczucie, potem zaufanie. Nie muszę kogoś kochać czy nawet lubić, by tej osobie ufać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez raspberry00 Czas edycji: 2011-09-21 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
rapsberry - jak dla mnieto oboje nie dorosliscie i tyle
zwalasz cala wine na niego, a po mojemu to rozłozyłas związek krzykami i histeria, jakimis awanturami o zdjecia na n-k - malo to powazne koles byc moze, podkreslam byc moze, ma cos na sumieniu, ale nie moge oprzec sie wrazeniu, ze jego "nie czuje sie gotowy" wynika z Twojej zaborczosci, zreszta ciekawie jednostronnej (on nie moze miec nr gg do dziewczyn, za to Ty mozesz isc z kims innym na studniowke...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez raspberry00 Czas edycji: 2011-09-21 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10068642]Nie zgadzam się, że najpier musi byc uczucie, potem zaufanie. Nie muszę kogoś kochać czy nawet lubić, by tej osobie ufać
![]() nie mowie tylko o milosci... przyjazn tez jest uczuciem. a jesli sie z kims przyjaznisz to najczesciej ufasz mu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie wiem. Czasami sie udaje, czasami nie - pytanie czy tego chcesz?
Czy poskladacie to do kupy, czy nie, musisz nauczyc sie bardzo waznej rzeczy - w zwiazku nie ma "postanowilam ze nie bedzie mi niczego zabranial", tylko "przeprosilam i wytlumaczylam ze obiecalam staremu przyjacielowi, ze go poratuje w awaryjnej sytuacji i obiecalam ze wynagrodze samotny wieczor" ze 2-3 sms dziennie to nie jest "prawie sie nie odzywal", ze konto na jakiejs nk czy innej bzdurze to nie powod do awantur, ze wyrywanie komus telefonu zeby przeczytac sms jest ponizej wszelkiej krytyki (w sumie dziwie sie, ze po takich akcjach on w ogole chcial to ciagnac), ze juz wystarczajaco pokazalas swoja "dume i honor" (bardzo dumnie brzmi pisanie do obcej dziewczyny zeby Ci przeslala arciwum rozmow, normlanie sztyt szacunku do siebie i partnera), za to nie bardzo, ze kochasz i ze szukanie dziury w calym moze te dziure stworzyc jezeli nie potrafisz pozbyc sie obsesji to nic z tego nie bedzie ani z zadnego innego zwiazku a propos tej nieszczesnej studniowki, od ktorej wszystko sie zaczelo - uczciwie odpowiedz sobie na pytanie czy TY puscilabyc go na impreze z kims innym? jakos tego nie widze melleczka - owszem, calowanie sie z jakas laska to jest zdrada, ale powiedzmy sobie szczerze, koles uwazal, ze rapsberry go zdradzila, byl wsciekly i zawiedziony, w swoim mniemaniu niejako odplacil pieknym za nadobne nie usprawiedliwiam go, ale jezeli rapsberry w tym momencie wysililaby sie i sprobowala zrozumiec przyczyny (lezace po jej stronie!) mozna bylo wyciagnac wnioski i "zyc dlugo i szczesliwie" a ona doslownie zatrula gosciowi zycie, caly czas przekonana ze ona jest bez skazy, a to wszystko jego wina Edytowane przez ushia Czas edycji: 2008-12-13 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Amen!
Podpisuje sie pod cala wypowiedzia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja bym na miejscu tego faceta już dawno od Ciebie uciekła. To nie jest normalne, żeby drugą osobę śledzić na każdym kroku, a wyrywanie komórki czy laptopa świadczy o Tobie i to bardzo źle. Pomijam to, że jest to brak kultury i dobrego wychowania, ale skąd w ogóle takie pomysły przychodzą Ci do głowy? Z jednej strony walczysz o niezależność - wyjście z przyjacielem na studniówkę, ale z drugiej Twój facet nie może mieć swoich znajomych - rozmowa z tą dziewczyną i zmuszenie jej do wklejania archiwum. Czy Ty wiesz, jak to śmiesznie wygląda ze strony obiektywnego widza? Myślę, że tamet powinien być raczej "ona nie jest gotowa". Poza tym zaręczyny wcale do niczego nie zobowiązują, więc to żaden gwarant na trwanie związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez raspberry00 Czas edycji: 2011-09-21 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jezeli facet nie chce ci pokazac co pisal do jakiejs laski to nie powinnas nalegac. trzeba sie szanowac. nie mozna sie prosic faceta o takie rzeczy. nigdy bym nie powiedziala swojemu zeby mi wiadmososci pokazal. czasem sam to robi. a co do studniowki.... to facet nie moze cie podejrzewac o to ze go zdradzisz wiec on tez na wszelki wypadek cie zdradzi zeby bylo po rowno. to przeciez jest chore! i dziecinne! tak sie zachowuja przedszkolaki. wiec tu wina wg mnie jest po jego stronie... ale rzeczywiscie zawsze nalezy stawiac sie w sytuacji tej drugiej osoby... czy ty bys go puscila z dobra kolezanka na studniowke? rzeczywiscie jak przeczytalam pierwszy post to to mi sie wydalo dziwne... wydaje mi sie ze twoj facet robi to wszystko z frustracji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
widze ze sama sie z tym meczyc i jest ci zle.. masz nadzieje ze kiedys bedzie lepiej w waszym zwiazku? musisz sobie wszystko to przemyslec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.