![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zielona sprawa czyli decu takiej jednej zielonej:)
Drogie kobietki
![]() Przełamałam się i postanowiłam zaprezentować swoje skromne decu próby, szczególnie, że przed nami zlot miłośników i warto, żebyście wiedziały, że będzie duży rozrzut doświadczenia między miłośniczkami takimi jak ja a np Jambolaja czy Pupil ![]() Daleko tym prackom do ideału, to są moje absolutne początki, więc proszę nie zrywać łaskawie boków ze śmiechu ![]() Uffff, Pozdrawiam was słodko znad niedzielnej kawy z biszkoptem, przy czym biszkopt jest niestety, jak najbardziej wirtualny ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2010-06-13 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zielona sprawa czyli decu takiej jednej zielonej:)
No kobieto natworzyłaś dużo fajnych rzeczy wielkie
![]() Parę słów ![]() deseczka fajna (ostatnio podobną zrobiłam tylko włąśnie ją poprawiłam bo cieni brakowało) doniczka taka świeża w tej zieleni ![]() makowe lusterko rewelacyjne ![]() lusyerko z różyczkami też ładne tylko jeśli chodzi o cieniowanie ty przy samym motywie róż dała bym ciemniejsze świnki rewelacyjne ![]() różane pudełeczko super ja bym tylko nie dawała motywu róż na dolnej części bo wydaje mi się ciut przeładowane (ale to moje widzi mi się ![]() Ostatnie zdjęcie z ramką kwiatowo-trawiastą fajnie optymistczne. ufff chyba wszystko. Działaj dalej czekam na twoje następne prace.
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2010-06-13 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki cycolku
![]() Pudełeczko z różami na początku rzeczywiście w dolnej części miało być inne, ale po konsultacji z moim osobistym marszandem mężem, zadecydowałam, że będzie całe różane. Tak naprawdę ja zupełnie nie potrafię cieniować, to są wszystko bardzo zuchwałe próby cieniowania. Przede mną długa droga, ale chcieć to móc. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze... Nie ma powodu do zrywania bokow ze smiechu. Twoje prace sa swietne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki bachurka
![]() Na razie nie mam co wstawiać ![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
No nie zielona butelko ty juz taka zielona to nie jestes
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo udany debiut
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mój blog : http://bognakw.blogspot.com/ moja galeria : http://picasaweb.google.com/bognakw mój wątek decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=359166 Edytowane przez bognakw Czas edycji: 2010-06-13 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ladne prace, mnie najbardziej podoba sie makowe lustro, piekny motyw, tworz tworz, czekam na dalsze prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osiołek z zakątka :)
|
Bardzo ładne prace jak na początki przygody z decu ... i nie tylko
![]() Mnie najbardziej podoba się pierwsza deseczka i makowe lustro ![]() Akurat na tych dwóch pracach które podobają mi się najbardziej brakuje Ci jeszcze bardzo dużo lakieru ![]() ![]() I bardzo duże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne rzeczy ale najbardziej podoba mi się różane pudełeczko ...uwielbiam róże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
No tak, dziewczyny o lakierze już pisały, więc ja powiem tylko , że bardzo podoba mi się pierwsza deseczka i makowe lusterko jak im dodasz lakieru bedą rewelacyjne
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam wszystkim za recenzje
![]() Rzeczywiście makowemu brakuje jeszcze dużo lakieru,podobnie jak różom, ale róże są z serwetki, więc będzie łatwiej. Przyznaję, że tracę cierpliwość, jestem przy ok.15 warstwie lakieru ( mak) a afekt ciągle jest blady. Używam półpołysku fluggera( akurat do maku, nie wiem dlaczego, boję się połysku, może to błąd) i rozprowadzam bardzo cienką warstwę - może to źle i powinnam nakładać lakier nieco grubiej(???). Sama nie wiem.... ![]() Pupilko, na którymś z wątków poradziłaś mi, ponieważ miałam kłopot z przecierkami, wychodziły mi za " ordynarne", żebym delikatniej przecierała świeczką - więc jak widać posłuchałam twojej rady i deseczka shabby chic wyszła ok ![]() Jedyny kłopot, który mam ciągle z shabby to.... ja się potwornie muszę namęczyć żeby zetrzeć tę wartwę farby akrylowej - papier 240. Może za małe ziarno, może mniejszy numer papieru? Jeszcze raz dzięki wszystkim. Niedługo pokażę wam coś nowego - mała rzecz a cieszy ![]() Buziaki serdeczniaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
Według mnie za mała gramatura papieru, dlatego się męczysz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
OK. To w takim razie jasne. A co z robić z tym nieszczęsnym lakierem, położyć grubszą warstwę????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Możesz kłaść grubsze warstwy, oczywiście w granicach rozsądku i musisz dać grubiej położonemu lakierowi dłuższy czas na wyschnięcie. Ja się też kiedyś męczyłam lakierami budowlanymi o konsystencji wody, teraz zdecydowanie preferuję lakiery żelowe do kupienia w Castoramie i innych budowlanych oraz werniksy szklące (jeśli coś ma być błyszczące). Lakier żelowy sam daje zdecydowanie grubsze warstwy i potrzeba go mniej warstw żeby uzyskać super efekt. Wymaga też mniej szlifowania papierem, czasem tylko kosmetycznie.Werniks szklący to rewelacja, samopoziomuje się i pięknie wygląda. Niestety jego wadą jest wysoka cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pupilko.
No Flugger jest właśnie bardzo rzadki i zauważyłam, że np. papier wymaga naprawdę wielu, wielunastu, może nawet wieludziesięciu( oh, no!) warst. Rozumiem że lakier żelowy pod tym względem jest szybszy? Możesz mi podać nazwę lakieru żelowego, kupiłabym na próbę. Czy jest jakaś specjalna instrukcja obsługi takiego lakieru, czy postępowanie standardowe ![]() Nie śmiać się proszę..... jestem naprawdę laikiem ![]() Pozdrówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Witaj w swoim wątku.Lakieru jeszcze proszę.Poza tym...no nie ma się czego czepiać
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ja używam Śnieżki ale są i gęstsze.Pytaj w budowlanych.
![]() |
#19 |
|
Używałam żelowego 3V3 http://www.v33.pl/lakiery-do-parkiet...dF9pZD0zNjA%3D i fluggera http://decu.pl/sklep/product_info.ph...oducts_id=4864 oraz typowo hobbystycznych jak TO-DO Aquagel, ale on jest dość drogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Hm tu nie ma się z czego śmiać, chyba tylko ze szczęścia, że tak cudnie Ci wychodzi. naprawdę piękne rzeczy robisz
![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Świetne prace! Ja też dopiero zaczynam decoupage. Czekam na więcej Twoich prac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zielona -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to są początki?? to tylko gratulować, bo moje początki podobnie jak u bachurki - kosz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- o kurde, a co to za miną mi sie wkradła między moje brawa!!! niezamierzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.
Jesteście dla mnie za dobre ![]() ![]() Buziaki decupażaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
A mi się bardzo podoba doniczka w lekko skandynawskim stylu.Cudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witaj, dawno nie zaglądałam na forum i widzę tu dużo nowości.Z twoich prac najbardziej podoba mi się lusterko z motywem róż , jest bardzo subtelne i delikatne. Pudełko z różamiteż jest super
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jakie ładne prace
![]() ![]() ![]() A co do początków Twoich, to... w życiu bym nie powiedziała, że dopiero zaczęłaś ![]() Bardzo staranne, estetyczne i urocze prace ![]() Czekam na kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne są Twoje prace i faktycznie nie wyglądają na "zielone".
![]() Pozdrawiam. Marta |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Martuś. Dziękuję za miłe słowa, a w kwestii papieru.... to jest papier easy, czyli gramatura jak się nie mylę na poziomie 50-60, czyli nie jest tak najgorzej, aczkolwiek i tak lakierowanie tego jest męką, co widać na obrazkach( za mało lakieru!!!) ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedź . Wiesz, dla mnie Flugger jest super lakierem, też go używam i wcale mi nie spływa. A może Ty masz jakiś inny rodzaj tego Fluggera, jest ich wiele. Ja mam ten, do którego Ewa-Pupil dała powyżej linka w Twoim wątku. I on faktycznie ma konsystencję żelu i na prawdę bardzo fajnie się rozprowadza, nawet na butelkach nie robi zacieków, no chyba że za dużo go na raz położysz.
![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Prace Twoje ślicznie wyglądają, a szczególnie urzekły mnie deseczka i lusterko z makami
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.