![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje decupagowe szaleństwo
Witam was serdecznie.
Moje dekupażowe początki zaczęły się w maju tego roku. Na allegro zobaczyłam przepiękne przedmioty zdobione samemu metodą serwetkową,które niesamowicie mnie zachwyciły. Przede wszystkim weszłam więc w neta żeby zobaczyć i dowiedzieć się co nieco o dekupage.Pomyślałam więc sobie a dlaczego by tak nie spróbować samej coś stworzyć. Zaczęłam więc od kamienia przywiezionego z nad morza z którego zrobiłam przycisk do papieru,następnie był słoiczek,deseczka i skrzyneczka na biżuterię. Niestety nie umiem sobie poradzić ze spękaniami,dokładnie z naniesieniem farby na kracka żeby za jednym pociągnięciem pedzla dobrze pokryć powierzchnię.Dlatego tez na razie tego zaniechałam i przedmioty zdobie bez spekań. Chciałabym się nimi pochwalić i oczywiście bardzo chętnie czekam na opinie i dobre rady.Już niedługo wrzucę swoje zdjęcia ze zdobionymi przedmiotami tylko jeszcze nie bardzo mogę rozszyfrować jak to zrobić więc proszę o wyrozumiałośc i cierpliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Moje decupagowe szaleństwo
Witam serdecznie nową pozytywnie zarażoną dekupażystkę
![]() ![]() ![]() Wstawiaj swoje prace, czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tylko proszę się nie wyśmiewać bo to naprawdę moje początki
![]() Na początek drewniana łyżka i szkatułka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Deseczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Próba klejenia na żelazko-chustecznik,oraz kamień przywieziony z nad morza jako przycisk do papieru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kufer pirata dla mojego sześcioletniego bratanka i słoiczek ale już nie dla bratanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
i jeszcze różne pudełka.
To by było narazie na tyle. Teraz jestem na etapie zdobienia wieszaka na ręczniki do łazienki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
No to idąc po kolei - łyżka podoba mi się bardzo, fajnie że widać spod niej rysunek drewna. Na początku trudno wymagać cieniowania więc jest ok
![]() Puzderko z aniołkami bardzo wdzięczne, jedyne czego mi tam brakuje to podłogi dla aniołków, bo w tej chwili są tak zawieszone w powietrzu ![]() ![]() Deseczki są super, ta z chabrami podoba mi się bardzo bardzo. Kuferek dla młodego pirata też jest świetny, widzę że próbowałaś nawet przecierek. W każdym razie kuferek bardzo urokliwy ![]() Słoik wielokolorowy, podobają mi się Twoje próby z kolorem, to dobrze że nie boisz się trochę "pomazać" bo daje to naprawdę fajny efekt. Co do pudełek to osobiście nie lubię dekupażu na bejcowanym tle, bo on się tam gubi i nie daje możliwości pocieniowania wzoru, co powoduje, że wzór jest na pudełku taki "obcy". Piękny wzór maków, wymaga tylko bardzo ładnego i pracochłonnego cieniowania. Poza tym domalowałabym tym makom łodyżki do krawędzi pudełka bo teraz wyglądają nienaturalnie. Ogólnie początki bardzo ładne, widać że nie boisz się eksperymentować ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję udanych początków. Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2009-07-17 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja nie mogę ale cuda tu u Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() A Ty słuchaj rad Ewuni-Pupil-bo Ona tu miszczu dekupażowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Początki uważam bardzo dobre - a Ewy słuchaj bardzo uważnie, od niej można się dużo nauczyć.
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To ja też zacznę od początku
![]() ![]() ![]() ![]() Deseczka z owocami - to bardzo fajny pomysł, ale cienie!!! Nie mogą się tak urywać i iść idealnie wokół motywu, bo wygląda to jak auereolka ![]() Jajko z wiewiórką trozku za ciemne, czy naklejałaś motyw na ciemne tło? Pudełeczko ze statkiem bardzo fajne, tak zrobiłaś przecierki, żeby uwydatnić fakturę drewna - SUPER ![]() Słoiczek z winogronami też fajny, fajne paciaje, ale zapomniałaś o cieniach ![]() ![]() Za TO - pudełeczko z liścmi PIERWSZA KLASA, bardzo mi sie podoba i jest to, jak dla mnie Twoja najlepsza praca ![]() ![]() ![]() ![]() Za to do maków się przyczepię, bo lubię ten motyw, dokleiłaś mak na dole który jest odcięty, co wygląda bardzo sztucznie, łodyżka też jest urwana i te zielone cieniowania też mi tu nie pasują, zwłascza, że brakuje ich przy kwiatkach. Taką serwetkę, lepiej by było wyszargać niż wyciąć motyw, bo za bardzo to niestety widać, z boku pudełka listki też są tak drastycznie odcięte i kwiatek nachodzi na tę bordową ramkę, to są szczegóły, ale właśnie na tych szczegółach opiera się decu ![]() ![]() Przepraszam za tyle uwag, bo sama nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że masz duże możliwości, a od takich osób wymaga się więcej ![]() Zwracaj uwagę na szczegóły, więcej cieni i będzie gitarrra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za wasze opinie.Myślałam że będzie dużo gorzej.
Pupil:pudełko z liśćmi to nie bejca tylko 4 kolory farby.Na początku miało być cieniowanie ale nie bardzo mi wyszło dlatego musiałam coś pokombinować. larencjusz:to nie jajko tylko kamień.Motyw naklejałam bezpośrednio na surowy przedmiot a dopiero po naklejeniu zrobiłam tło. Pudełko w maki faktycznie nie bardzo mi wyszło dlatego zdarłam wieko i poprawię natomiast nieszczęsnych boków już nie będę ruszać.Jeśli chodzi o pudełko z liśćmi to też wydaje mi się że jak narazie to jest najlepsze no może jeszcze jednak słoiczek ![]() Cieniowanie?Tego też narazie się uczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Witam! Myślę, że debiut udany , brawo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam butelkę ,jak na początek to jestem średnio zadowolona- zastosowałam clacre .Przymierzam się teraz do doniczki tylko czekam na serwetki ,bo zamówiłam. Pozdrawiam i efekty Twoje są super!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Bardzo ci Reniu dziękuję za słowa otuchy.Teraz próbuję ozdobić deseczkę używając kracka, ale jak narazie skończyło się na ponownym zmywaniu.
W planach mam również kufer dla córki mojej koleżanki tylko jeszcze cały czas zastanawiam się nad motywem. Kończę już również wieszak do łazienki motyw deczko wiejski,ale na białych drzwiach prezentuje się całkiem nieźle no i kolorystycznie bedzie idealnie pasował.Jak skończe lakierować to wrzucę. Niestety brak czasu powoduję że dekupażem mogę zajmować się tylko w weekendy ale i to nie zawsze.No ale jak już się dorwę to świat przestaje istnieć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Agaczek, to może w miejscu naklejania motywu na kamień powinnaś podkolorować tło na jasny kolor
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dzięki larencjusz za dobrą radę w przyszłości napewno z niej skorzystam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
A mnie się ta mroczna wiewiórka bardzo podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Potwornie się wkurzyłam.Myślałam że dziś dorzucę kilka swoich prac ale niestety mam straszne problemy z cieniowaniem i mtrzy z nich zepsułam.Czekam więc az mój D mi je oczyści i muszę zacząć zabawę od początku.Najgorsze jest w tym wszystkim to że nie mam ostatnio czasu aby przysiąść porządnie przy swoim ulubionym zajęciu,a moje niepowodzenia sprawiają że zaczynam się do tego zniechęcać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Agaczek, to idź zobacz jak ja się zmagałam z herbaciarką! Zeskrobywałam spurchlały lakier dłutkiem ponad pięć godzin! Nie zniechęcaj się, co Cię nie zabije to Cię wzmocni, a najlepiej człowiek uczy się na własnych błędach
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
dobra to wreszcie mogę pochwalić się czymś nowym
![]() chciałam jeszcze pokazać pudełko z makami,którę troszkę poprawiłam wieszaczek do łazienki,który lepiej prezentuje się na białym tle ale dysponuję tylko takim zdjątkiem niestety i szkatułka z tandetneko bambusa za 6 zeta w sklepie "wszystko za 5 złotych" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
Śliczotki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Skrzyneczka bambusowa super Ci wyszła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
Maki faktycznie wymagają pocieniowania, natomiast bambusowa kasetka bardzo ładna, wygląda na mocno "stareńką"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewuszki staram się.Wrzucę jeszcze kilka fot ale muszę poczekać aż mi się akumulatorki od aparatu naładują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No to kolejne dzieła:
Chustecznik, zakładki do książek i kubek na długopisy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
i kubek który mi się nie zmieścił
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Z nowych prac najbardziej podoba mi się szkatułka
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jakie cuda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.