Sesja zdjęciowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:07   #1
annacristinaq
Raczkowanie

Sesja zdjęciowa

Hej Dziewczynki

Piszę bo mam pewne utrapienie... w sierpniu zostałam mężatką, wszystko super, fajnie, ale niestety budżet ograniczony no i nie mamy zdjęć tzn. brak pleneru itp. czyli nie mięliśmy takiej typowej sesji. Teraz kiedy są pieniądze chciała bym to jednak zrobić.
Co o tym myślicie ???
annacristinaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 13:17   #2
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Sesja zdjęciowa

Cytat:
Napisane przez annacristinaq Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Piszę bo mam pewne utrapienie... w sierpniu zostałam mężatką, wszystko super, fajnie, ale niestety budżet ograniczony no i nie mamy zdjęć tzn. brak pleneru itp. czyli nie mięliśmy takiej typowej sesji. Teraz kiedy są pieniądze chciała bym to jednak zrobić.
Co o tym myślicie ???

Dla mnie zdjęcia ślubne to zdjęcia z dnia ślubu a nie tydz czy pół roku po ślubie. Jestem na nie wszystkim takim "sztucznym" sesjom w sukni ślubnej.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 13:58   #3
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Hej Dziewczynki

Co o tym myślicie ???
Jak dla mnie fajny pomysł i przynajmniej będziesz miała pamiątkę

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dla mnie zdjęcia ślubne to zdjęcia z dnia ślubu a nie tydz czy pół roku po ślubie. Jestem na nie wszystkim takim "sztucznym" sesjom w sukni ślubnej.
A dla mnie nie...
Sesja/Plener teraz jest robiona w innym dniu niż ślub I jak dla mnie świetny pomysł, bo nie zostawiam gości na 2-3 godziny.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 15:49   #4
szmyglo
Zakorzenienie

Jako pani fotograf uważam to za jak najbardziej dobry pomysł. Plenery w innym dniu niż ślub wychodzą naturalniej, bez stresów a teraz jeszcze nie macie na głowie miliona wydatków i spraw związanych z weselem i możecie spokojnie udokumentować wasz związek
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 17:28   #5
hankasz
Przyczajenie

Jak najbardziej dobry pomysł my też mieliśmy sesję w plenerze kilka dni po ślubie i wszystko było bez stresu i zdjęcia naturalne
hankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 17:46   #6
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki

Co o tym myślicie ???
Jak chcesz to rób Moim zdaniem super pomysł!

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 18:02   #7
anannke
Zakorzenienie

Jak dla mnie nie ma się co sugerować opiniami z forum. Jak chcesz to zrób Możecie sobie na rocznicę taki "prezent" zrobić i też fajny pomysł
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 18:44   #8
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Możecie sobie na rocznicę taki "prezent" zrobić
O tym samym pomyślałam
Stary 2013-03-19, 18:56   #9
happy2gether
Wtajemniczenie

Świetny pomysł i fantastyczna pamiątka. Koniecznie zróbcie zdjęcia. Na pewno nie będziecie żałować
Ja swoją sesję miałam kilka dni po ślubie ale chętnie zrobiłabym jeszcze jedną i następną i kolejną
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 21:17   #10
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hankasz Pokaż wiadomość
) my też mieliśmy sesję w plenerze kilka dni po ślubie
Tu nie jest mowa o dniach ale o miesiącach

Według mnie jak najbardzej niektorzy robią kilka tygodni po pogoda zla czy podróz poślubna kilka miesięcy tez można
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 10:59   #11
a u d r e y
Wtajemniczenie

Beaata_Batumi ja miałam taką "sztuczną" sesję w sukni ślubnej na Kasprowym Wierchu i nic w tym dziwnego nie widzę. Jeśli chcesz się przekonać że to jednak nie jest nic dziwacznego czy sztucznego to zapraszam na mojego bloga, tam 2 posty z tejże sesji. Autorko wątku- JAK NAJBARDZIEJ TAK!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 14:00   #12
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Beaata_Batumi ja miałam taką "sztuczną" sesję w sukni ślubnej na Kasprowym Wierchu i nic w tym dziwnego nie widzę. Jeśli chcesz się przekonać że to jednak nie jest nic dziwacznego czy sztucznego to zapraszam na mojego bloga, tam 2 posty z tejże sesji. Autorko wątku- JAK NAJBARDZIEJ TAK!
Ja tylko wyraziłam SWOJE zdanie na temat takich sesji, chyba jako jedyna ze znanych mi osób nie miałam takiej sesji i to nie ze względu na finanse tylko na moje przekonania, ale nikomu nie bronię.

Zdjęcia masz bardzo ładne, nie przeczę ale dla mnie są to zdjęcia w strojach ślubnych a nie ślubne i tyle. ślubne są z dnia ślubu, z ceremonii i wesela.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2013-03-20 o 14:01
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-23, 06:59   #13
paula54
Zakorzenienie

Też jestem na tak. My również chcieliśmy sobie zrobić plener na spokojnie, w innym miejscu niż ślub, w inny dzień. Ale niestety jakoś tak nie mogliśmy się zgrać z fotografem ani z pogodą, że plener poślubny zrobiliśmy dopiero na długim weekendzie majowym (ślub był rok wcześniej w sierpniu). I nie uważam, żeby było jakoś sztucznie, dziwnie czy tandetnie. Mogliśmy jeszcze raz wbić się w ślubne ciuszki, poczuć tak, jak tego dnia, a zdjęcia są ładniejsze, my rozluźnieni, zero śpieszenia się i nerwów. W dniu ślubu mieliśmy szybki plener, robiony na speedzie gdzieś na łące koło sali weselnej, a ten drugi - chodziliśmy prawie cały dzień po Krakowie
Gdybym miała ponownie podejmować decyzję o takim plenerze (biorąc pod uwagę okoliczności takie, jak wystąpiły czyli brak czasu i pogody) to zrobiłabym go nawet jeszcze później jeśli by było trzeba
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-23, 20:30   #14
Almariel
Zakorzenienie

Bardzo dobry pomysł i nie wahajcie się ani chwili, tylko róbcie sesję. Mi nie podobały się nasze zdjęcia z pleneru, dlatego chcieliśmy zrobić sesję z innym fotografem w... pierwszą rocznicę ślubu. Gdyby nie pokaźny już wówczas brzuszek ciążowy na pewno by się odbyła.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-30, 22:33   #15
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko wyraziłam SWOJE zdanie na temat takich sesji, chyba jako jedyna ze znanych mi osób nie miałam takiej sesji i to nie ze względu na finanse tylko na moje przekonania, ale nikomu nie bronię.

Zdjęcia masz bardzo ładne, nie przeczę ale dla mnie są to zdjęcia w strojach ślubnych a nie ślubne i tyle. ślubne są z dnia ślubu, z ceremonii i wesela.
A ja się zgodzę Dla mnie też ślubne zdjęcia to tylko z dniu ślubu. Tych emocji, takiego samego wyglądu nie da się powtórzyć. To jest wyjątkowy dzień... Dla mnie takie sesje w innym dniu niż ślub są sztuczne i nie wyobrażam sobie robić sesji w innym terminie, bo to nie będzie dzień ślubu, sesja poślubna w ślubnych strojach po prostu z tego wyjdzie

Ale w przypadku autorki, jeśli wszystko rozbiło się o brak finansów to wolałabym taką pamiątkę niż żadną

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2013-03-30 o 22:37
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-30, 23:13   #16
_Monabella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja się zgodzę Dla mnie też ślubne zdjęcia to tylko z dniu ślubu. Tych emocji, takiego samego wyglądu nie da się powtórzyć. To jest wyjątkowy dzień... Dla mnie takie sesje w innym dniu niż ślub są sztuczne i nie wyobrażam sobie robić sesji w innym terminie, bo to nie będzie dzień ślubu, sesja poślubna w ślubnych strojach po prostu z tego wyjdzie

Ale w przypadku autorki, jeśli wszystko rozbiło się o brak finansów to wolałabym taką pamiątkę niż żadną
A ja jestem jaknajbardziej za Zdjęcia z dnia ślubu, czyli emocje pewnie były widoczne na zdjeciach z koscioła i wesela, a sesja plenerowa niech będzie na spokojnie w innym dniu Na rocznicę świetny pomysł;-)
_Monabella_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 18:10   #17
Dziamaja
Przyczajenie

Bardzo dobry pomysł.
Dziamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 15:36   #18
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zdjęcia ślubne to zdjęcia z dnia ślubu a nie tydz czy pół roku po ślubie. .
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Dla mnie też zdjęcia w innym dniu to raczej zdjęcia "w strojach ślubnych " niż ślubne Ale jak jest sesja pt "trash the dress" to rozumiem raczej jako konwencje w której chodzi o ciekawe wykorzystanie strojów ślubnych i zabawę a nie klasyczne ślubne zdjęcia, widać że to nie są zdjęcia z dnia ślubu . Odtwarzanie dokładnie wyglądu z tego dnia jak sesje sie robi tygodnie czy miesiace później jest dla mnie sztuczne i niefajne.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 19:09   #19
Almariel
Zakorzenienie

A dla mnie zdjęcia ślubne to przede wszystkim zdjęcia z kościoła i z wesela. Jechać na plener w dniu ślubu np. sobie nie wyobrażam. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 18:04   #20
_Ciastko_
Rozeznanie

Ja jestem rowniez na tak. Moja kolezanka miala slub w czerwcu a sesje plenerowa robili pod koniec wrzesnia...z prostego powodu nie robili na tygodniu PO bo albo nie bylo ladnej pogody (mogli tylko w weekend) albo akurat maz pracowal w weekend. Ja sama mialam rowniez plener w tygodniu po slubie, zero stresu, mialam juz inna fryzure - poprostu rozpuszczone wlosy a nie jak na weselu spiete, malowalam sie sama z racji tego ze jestem kosmetyczka, moja suknia po plenerze zdecydowanie nie nadawalaby sie aby pokazac sie niej na weselu - zdjecia plenerowe mielismy na lace, z krowa, na plazy gdzie wchodzilam do morza itd, nie musialam sie martwic czy aby mi sie nie porwie na sesji na molo w Kolobrzegu (a kilka razy zahaczyłam suknia o wystajace gwozdzie i deski).
Bylam kiedys na slubie gdzie para mloda miala sesje po slubie w kosciele...wszyscy goscie pojechali na sale (odleglosc od kosciola do sali ok 3 km) a para mloda w tym czasie miala robione zdjecia. Trwaly one ok 2 h a goscie nie mogli wejsc na sale ! tylko wszyscy juz poddenerwowani czekalismy pod sala na parkingu bo najpierw musiala na sale wejsc para mloda. To byl jakis koszmar. Kazdy byl wsiekly za brak szacunku dla zaproszonych gosci przez mlodych. Rozumiem wyjsc w trakcie wesela na godzine jak jest juz po obiedzie, pierwszym tancu a goscie juz sami zaczynaja sie bawic ale nigdy w taki sposob ze goscie czekaja po sala. Dodam ze o takiej sesji nie bylismy poinformowani wiec nie wiedzielismy co sie dzieje!

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 11:53   #21
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ja jestem rowniez na tak. Moja kolezanka miala slub w czerwcu a sesje plenerowa robili pod koniec wrzesnia...z prostego powodu nie robili na tygodniu PO bo albo nie bylo ladnej pogody (mogli tylko w weekend) albo akurat maz pracowal w weekend. Ja sama mialam rowniez plener w tygodniu po slubie, zero stresu, mialam juz inna fryzure - poprostu rozpuszczone wlosy a nie jak na weselu spiete, malowalam sie sama z racji tego ze jestem kosmetyczka, moja suknia po plenerze zdecydowanie nie nadawalaby sie aby pokazac sie niej na weselu - zdjecia plenerowe mielismy na lace, z krowa, na plazy gdzie wchodzilam do morza itd, nie musialam sie martwic czy aby mi sie nie porwie na sesji na molo w Kolobrzegu (a kilka razy zahaczyłam suknia o wystajace gwozdzie i deski).
Bylam kiedys na slubie gdzie para mloda miala sesje po slubie w kosciele...wszyscy goscie pojechali na sale (odleglosc od kosciola do sali ok 3 km) a para mloda w tym czasie miala robione zdjecia. Trwaly one ok 2 h a goscie nie mogli wejsc na sale ! tylko wszyscy juz poddenerwowani czekalismy pod sala na parkingu bo najpierw musiala na sale wejsc para mloda. To byl jakis koszmar. Kazdy byl wsiekly za brak szacunku dla zaproszonych gosci przez mlodych. Rozumiem wyjsc w trakcie wesela na godzine jak jest juz po obiedzie, pierwszym tancu a goscie juz sami zaczynaja sie bawic ale nigdy w taki sposob ze goscie czekaja po sala. Dodam ze o takiej sesji nie bylismy poinformowani wiec nie wiedzielismy co sie dzieje!
Zastanawiam się co ludzie (para młoda) sobie myśli robiąc coś takiego. Czy nie zdają sobie sprawy z tego w jakiej sytuacji stawiają gości? Jak to będzie wyglądać? nie jestem w stanie wymyślić nawet żadnego argumentu na takie postępowanie.. nie mieści mi się to w głowie..
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości