![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kobiece reguly - na wesolo, z przymrozeniem oka ;)
Kobiece reguły" z przymrozeniem oka
![]() REGUŁY ustalane są przez KOBIETY. REGUŁĄ jest zmiana REGUŁ bez uprzedzenia. Nie ma mężczyzn rozumiejących REGUŁY. Jeżeli mężczyźni zaczynają rozumieć REGUŁY, REGUŁY ulegają zmianie. REGUŁA mówi - Kobiety się nie mylą. Jeżeli KOBIETY są w błędzie - jest to bezpośrednim wynikiem błędu mężczyzn. KOBIETA może zmienić zdanie ZAWSZE. Mężczyzna nie ma prawa zmienić zdania bez pisemnej zgody KOBIETY. KOBIETA ma ZAWSZE prawo być ZŁA lub ZMĘCZONA Mężczyzna (jeżeli już popełnił ten nietakt, że jest zły lub zmęczony) ma być cicho. Mężczyzna ma znaleźć rozwiązanie problemu gdy ten się pojawi. KOBIETA MOŻE znaleźć rozwiązanie problemu w ODPOWIEDNIM czasie. Wszelkie próby zmian REGUŁ ze strony mężczyzn grożą ciężkim kalectwem
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiece reguly - na wesolo, z przymrozeniem oka ;)
Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest z przymrużeniem oka. Okropny, seksistowski tekst.
Round here we talk just like lions But we sacrifice like lambs Edytowane przez Paraboliczna Czas edycji: 2009-01-11 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W sumie mnie też to nie śmieszy. Nie o to chodzi w życiu żeby za wszelką cenę pomiatać facetami.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Okropny, seksistowski tekst. <- o matko dziewczyny nie przesadzajcie juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
O matko, nie przesadzam. w którym miejscu jest to zabawne?
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
nie jest to super smieszne ale z tym seksizmem to bym nie przesadzala. ot malo zabawny zart nie ma sie o co oburzac
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Taa, gdyby było napisane, że kobieta nie ma żadnych praw poza przebywaniem w kuchni i usługiwaniem swojemu panu, również z przymrużeniem oka, to każdy by orzekł, że szowinistyczny.
Ale w drugą stronę to już ujdzie?
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale śmieszne, haha, wszyscy się śmieją. To jest przymrużenie oka a jakby facet napisał, że to on dyktuje warunki a kobieta ma je akceptować, inaczej grozi jej ciężkie kalectwo, to byłby wrzask, że dyskryminacja, szowinizm i koniec świata. Może same traktujcie innych w sposób, w jaki same byście chciały być traktowane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
mnie tez to nie smieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie nie usmialam...
Ale to w koncu nie "usmiechnij sie", wiec moze 1 post byl zacheta do dyskusji na temat tych "regul"?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
nie ma w tym nic smiesznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie przesadzacie dziewczyny? Przeciez w tytule wątku autorka zaznaczyła że te reguły należy traktować z przymrużeniem oka. I jak to czytałam to się do siebie uśmiechnęłam, bo niestety w moim związku nie udało mi się wprowadzić żadnej z tych reguł, a szkoda np takiej:
Mężczyzna ma znaleźć rozwiązanie problemu gdy ten się pojawi. Jakoś to tak u mnie było że to ja musiałam większość problemów rozwiązywać, nawet typu drobne naprawy w domu ![]() ![]() Pytanie czy my, kobiety, rzeczywiście pragniemy mieć takich mężczyzn i takie warunki w związkach??? Szczerze wątpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
patrzac po sobie i swoim otoczeniu w szkole to czesc z nich jest prawdziwsza niz tutejszym komentatorom sie zdaje.ale z tym ze kobiety do kuchni spotkalam sie tez, jeszcze w lo,poglad jednego zatwardzialego mohera,oazowicza,ministra nta i katolika.
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a mnie seksizm śmieszy ogromnie i to właśnie w tym komediowo-rozrywkowym sensie. zarówno w jedną, jak i w drugą stronę. mam swoich ulubionych komików robiących genialne stand-upy na tą modłę i daję słowo - potrafię śmiać się z niektórych tekstów godzinami.
natomiast "reguły" średnio mnie ujęły.
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
W nawiązaniu do tytułu wątku, co to jest "przymrożenie oka"? Jakiś związek z ostatnimi mrozami?
![]() Tekst mało zabawny... Owszem, seksistowski. Ale nawet jeśli zlekceważyć tę seksistowskość, to nie jest śmieszny/śmiesznie napisany. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A ja jak pani_smith - mnie seksism też śmieszy i w jedną, i w drugą stronę
![]() Te "reguły" też wrażenia zbytniego na mnie nie zrobiły, ale nie uważam ich za jakieś straszne. Czytałam coś w tym stylu już wcześniej, wydaje mi się, że to jest po prostu wyrwane z kontekstu. Tamto to był chyba poradnik dla facetów jak zrozumieć kobiety (też z przymrużeniem oka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
jedyny śmieszny z takich poradników to przesłany mi ok. 8 lat temu (byłam wtedy administratorem licealnej www, innych odnośników czasowych nie mam) poradnik wymiany oleju w samochodzie.
sprowadzało się to do tego, że kobita pinda wydała kupę kasy, bo auto odstawiła do warsztatu a sama na mani-, pedi- i wszelkie kiury, a facet wydał kupę kasy na skrzynkę piwa, neutralizację zanieczyszczenia olejowego w ogrodzie i w ogóle całą masę nerwów ![]() ponieważ było to krótko po tym jak zrobiłam prawko i dostałam brykę mamy do wyłącznej dyspozycji, i sama robiłam dokładnie to, co ta pani z opowiastki - było mi do śmiechu ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że nie pamiętam, gdzie to widziałam, ale to było też z kilka lat temu.. Chyba w jakiejś gazecie.
Mnie te reguły nie rażą za bardzo, bo trochę się w tym odnajduję (oczywiście piszę to z ![]() Uważam, że niektóre z powyższych zdań są świetnym przytykiem do niektórych kobiet, np. do mnie ![]() REGUŁĄ jest zmiana REGUŁ bez uprzedzenia. REGUŁA mówi - Kobiety się nie mylą. Czasem się o coś wykłócam, po czym okazuje się, że nie miałam racji, a i tak wywijam to w taki sposób, żeby wyszło, że się nie myliłam - chodzi oczywiście o dyskusje z Tżtem i są one raczej w formie żartobliwej. Ostatnio upierałam się, że mój laptop ma coś, czego tak naprawdę nie miał. Nieważne, że Tż studiuje informatykę i pomagał mi w wyborze laptopa. Godzinę się upierałam, że ja WIEM, że przecież znam swojego laptopa ![]() ![]() Jeżeli KOBIETY są w błędzie - jest to bezpośrednim wynikiem błędu mężczyzn. Patrz powyższa sytuacja - skończyłam chyba zdaniem "No jak to, przecież to TY go wybierałeś... ![]() KOBIETA może zmienić zdanie ZAWSZE. Szczególnie w przypadku dokonanych zakupów. Ile razy spędziłam w przymierzalni 30 minut decydując pomiędzy czerwoną, a niebieską bluzeczką, a w domu okazywało się, że "wiesz, ja bym chyba jednak wolała niebieską.." ![]() Mężczyzna (jeżeli już popełnił ten nietakt, że jest zły lub zmęczony) ma być cicho. - może nie dosłownie aż tak, ale zawsze jak Tż jest zły czy zmęczony to wciąż go wypytuję "Ale czemuuu?", "Ale to na pewno tylko zmęczenie?" i mam zawsze wrażenie, że coś jest nie tak, że jest zły, ale na mnie, mimo że nic nie zrobiłam ![]() Mężczyzna ma znaleźć rozwiązanie problemu gdy ten się pojawi. O ile problem dotyczy technicznych spraw, to głęboko wierzę w MacGyverowe umiejętności mojego Tż. Ja nie wiem jak się obsługuje szlifierkę, obsługa GPSu zajmuje mi trzy razy więcej czasu, mam problemy ze zrozumieniem w jaki sposób działa amortyzator rowerowy, a Castorama jest dla mnie miejscem, gdzie conajwyżej mogę poogladać dużo "fajnych i dziwnych" rzeczy, ale w większości nawet nie wiem do czego służą. Wiem, że Tż w wielu sytuacjach myśli bardziej trzeźwo ode mnie. I to zdanie akurat w jego przypadku się sprawdza: jest problem to Tż go rozwiązuje. Ja natomiast: KOBIETA MOŻE znaleźć rozwiązanie problemu w ODPOWIEDNIM czasie. Tak. Tż widzi problem, znajduje rozwiązanie, wykonuje je. Ja: muszę przeanalizować, wypisać wszystkie opcje, każdą przemyśleć, a najpewniej i tak na końcu stwierdzę, że każde rozwiązanie jest złe ![]() To taka luźna refleksja na temat mojej osoby z odsłoną całej mojej nieporadnej natury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A ja uważam że jest w tym ziarenko prawdy - właśnie to mnie irytuje w większości kobiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tekst o ciezkim kalectwie jest po prostu glupi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam ten wątek i przypomniał mi się 1 cytat: "Kobiety atakują gromadnie jak wrony" ... (K. Przerwa-Tetmajer)
Cechą charakterystyczną kobiety jest brak dystansu do siebie ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() Lubię różne śmieszne "reguły" typu Prawa Murphy'ego, ale te powyższe nie dość, że nieśmieszne, to jeszcze przygłupawe.
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Oj Oj Oj
Zle zrozumialyscie. Jak dla mnie tekst nie jest sexistowski tylko zabawny, glupawy... dlatego napisalam, ze z przymruzeniem oka. Nie bierzcie tego na powaznie! Nie wprowadzam takich regul w zycie - przeciwnie. Jesli Panowie poczuli sie urazeni to przepraszam ![]() I za blad ort tez ![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec nie bierzcie tego za bardzo serio.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
REGUŁĄ jest zmiana REGUŁ bez uprzedzenia. - teoretycznie jest to wygodne rozwiązanie. Zmieniać zasady często, dopasowując je do swoich potrzeb. Ale w takim wypadku, by się nie pogubić, trzeba dokładnie pamiętać każdą dokonaną zmianę i ustalać kolejne tak, by nie kolidowały z poprzednimi. Nie jest to prostę zadanie, zapewniam. REGUŁA mówi - Kobiety się nie mylą - a co będzie w przypadku, gdy na równożędnym skrzyżowaniu wjadą na siebie czołowo dwie kierowczynie? A na dodatek oceniac to będzie policjantka a póżniej sędzina? Jeżeli KOBIETY są w błędzie - jest to bezpośrednim wynikiem błędu mężczyzn - te reguła stoi w sprzeczności z poprzednią. Kobiety się nie mylą, więc nie mogą być w błędzie. Pewnie mógłbym tą listę wypunktować w ten sposób do końca, nie wysilając się przy tym wcale, tylko po co? Jeżeli, to jest Twój wymarzony świat, to współczuje szczerze (traktuj to oczywiście z przymrużeniem oka) Edytowane przez Stary_Pryk Czas edycji: 2009-01-13 o 12:31 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
głupawe ...i zabawne, ale ja chyba jakas inna jestem (patrząc na większośc wypowiedzi w tym wątku), bo mnie przewaznie smiesza podobne teksty (w obie strony), dowcipy o blondynkach, policjantach itp nie rozkładam tego na części pierwsze i nie robie z tego zadnego "halo"
![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2009-01-13 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powtarzac sie nie bede. Tak jak napisala crippled dowcipy o blondynkach, policjantach, mezczyznach, kobietach szefach itd sa po to aby smieszyc, a nie rozkladac na czesci pierwsze i analizowac wszystko krok po kroku i porownywac z wlasnym zyciem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.