|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie jadę w tym roku za granicę, bo....
... za drogo jest tam gdzie bym chciała być a tam gdzie nie jest drogo tam ja być nie chcę. A Wy?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie jadę w tym roku za granicę, bo....
A gdzie chciałabyś jechac??
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a może poszukaj jakiś ofert last minute do tego miejsca ?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Widzicie, bo nawet wybierając last minute jest drogo jesli chce się jechać do Portugalii czy Hiszpanii w tegorocznych cenach... A ja lubię mieć dobre warunki i niestety za to teraz zapłaci się naprawdę słono.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja za 9 godzin wyjeżdzam do Hiszpanii i sądzę, że ceny nie są, aż tak wygórowane w stosunku do kursu euro, cen zakwaterowania, itp.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Patrycja12521: ale Ty jedziesz na obóz ?
a ceny wczasów samolotowych są o wiele wyższe. to może poza sezonem ? ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Pomysl o podrozy pociągiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Taka podróż w-tę-i-wewtę zabrałaby mi pewnie połowę urlopu... Ale może kiedyś, dla samej podróży...
![]() |
#9 |
BAN stały
|
za drogo? to znaczy jak za drogo jest tam gdzie chcesz byc? a gdzie jest tanio gdzie nie chcesz byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę do Egiptu ani do Turcji czy Tunezji. To znaczy chcę, ale pobyt w warunkach, które mi się podobają kosztuje.... oj kosztuje.... ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to dziwne myślenie. "Nie pojade bo jest drogo, ale tam gdzie tanio, to tez nie pojade..." jest tyle fajnych miejsc, a Tunezja jest tania i nawet na 5'cio gwiazdkowy hotel mogloby Cie stać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym pamiętaj, że te pięć gwiazdek co najwyzej odpowiada polskim trzy i pół. No i ja wybieram te polskie trzy i pół ![]() Piszac, że pobyt sporo kosztuje miałam natomiast na myśli renomowane biura podróży, nie tylko polskie. I tam zapłacisz podwójną cenę tego co w popularnych biurach, ale masz gwarancję miejsca dokąd jedziesz, warunków w których będziesz oraz tego, ż e wrócisz ![]() Więc jak to sobie wszystko zsumuję to wyjdzie mi znacznie więcej niż to, co chciałabym wydać na dwutygodniowe wakacje.
Lato, lato, lato czeka ... ![]() Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-07-07 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2009-07-07 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po prostu nie mam ochoty jechać za granicę, bo - tak, tak, dokładnie - nie stac mnie na luksusową ZAGRANICZNĄ wycieczkę. Bo dla mnie luksus to miejsca, gdzie nie ma tłumu. Dlatego jadę - jeżdzę - po Polsce. Tu jest pięknie. Bo dlaczego mam jechać gdześ tylko dlatego że mnie na to stać podczas gdy mi się to nie podoba? Czy tylko dlatego, że ktoś inny tak robi? A zresztą niech każdy jeździ tam, gdzie chce, prawda?
Lato, lato, lato czeka ... ![]() Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-07-07 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ech, to pojedz z niemieckiego biura podrózy. Niemcy sa lepiej traktowani i maja o wiele lepsze oferty dla swoich klijentow, co nie oznacza ze 3 razy droższe. skoro wybierasz wysokie standardy, to chyba oczywiste, ze jest drozej. Nie lepiej pojechac w tansze miejsce, gdzie moze byc całkiem sympatycznie i zobaczyć tzw. "folklor". No ja sie wypowiadac nie bede, bo nie kreca mnie 5- cio gwazdkowe hotele, z kiblami ze złota. Z reszta jak sie jedzie do Portugalii czy Hiszpanii, to sie jedzie zwiedzac, a nie moczyc tyłek w hotelowym basenie z 10- ma gwiazdkami...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do zwiedzania to tu Cię zdziwię bo akurat i Hiszpanię i Portugalię zwiedziłam dośc dokładnie parę lat temu. Chciałabym tam wrócić na wypoczynek, ale nie teraz. A folklor mam i w kraju ![]()
Lato, lato, lato czeka ... ![]() Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-07-07 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
... bo nie mam wystarczająco dużo kasy
... bo w planach są spore wydatki, które już teraz muszę wliczać w koszty ... bo nie stać mnie na porządny wyjazd na Sycylię/do Meksyku/objazdówkę po USA Jadę nad nasze morze i nie narzekam. A na Sycylię, do Meksyku i na objazdówkę jeszcze pojadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja troszę tematu nie rozumiem i nie wiem jak mogłabym Ci pomóc
![]() Chodzi o to, że euro jest droższe i wzrosły ceny ? Ja mam w domu katalogi na wakacje 2009, ITAKE chyba i jakieś jeszcze. I jest dużo All inclusive za na serio nie duże pieniądze a za to w dobrych warunkach ![]() Nawet jesli nie jedziesz za granicę, wcale nie wykluczone że spędzisz w Polsce cudowne wakacje, bo też jest sporo miejsc które warto zobaczyć ![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Lato, lato, lato czeka ... ![]() Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-07-08 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ze mną jednak jest tak, że ja bym chciała pojechać wszędzie i tak samo będę zadowolona z Tunezji, jak i z Hiszpanii albo Bali ![]() Jeśli pojadę do jakiegoś miejsca, chciałabym wykorzystać czas tam spędzony jak najlepiej i nie chcę oszczędzać na transporcie/zakwaterowaniu/jedzeniu/rozrywkach. Lubię np. zwiedzać miasta, marzy mi się Barcelona. Koszt biletu + zakwaterowanie w hotelu może i będzie porównywalny do wczasów w Egipcie/Turcji/Tunezji, ale: - na wczasach typu all inclusive nie wydaję na miejscu na jedzenie, - są to wczasy przede wszystkim pobytowe, praktywnie nie wychodząc za hotel, można w nim ciekawie spędzić czas i wypocząć Gdybym jechała do Hiszpanii na pewno chciałabym zwiedzać, wynająć samochód, jadać w różnych knajpkach i próbować lokalnego jedzenia, pochodzić po sklepach i to jednak sporo więcej by mnie wyniosło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
nie jade w tym roku za granice, bo jakos tak wyszło
![]() ![]() pojade za rok jak urlop bede miec w czerwcu albo wrzesniu - wybiore wtedy jakiegos lasta albo wyjazd na własna reke, co wychodzi w tych miesiacach taniej i nie jest tak upalnie tam gdzie chce jechac ![]() w tym roku urlop od 20 lipca - jade w Polske, w góry i morze, na poczatku to chciałam góry na jesieni, a morza wcale ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A dziś w kantorze widziałam euro sprzedaż za 4,35
![]() Wiesz można zawsze jechać do Czech - Praga jest piękna...
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
dziwny watek
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.