|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zrozumieć faceta..
Witam Was drogie Wizażanki!
Piszę, ponieważ chciałabym, żeby ktoś postronny spojrzał na sytuację, która bardzo mnie gnębi.. Sprawa wygląda tak: Jeszcze będać z exTŻ interesował się mną K. No ale, nie spotkaliśmy się wtedy- w końcu miałam kogoś. Po rozstaniu z TŻ K.- interesował się mną dalej... W sumie na początku nie byłam do niego przekonana- porównania do byłego, strach ... Mimo wszystko spotykaliśmy się.. raz drugi trzeci .. z czasem zaczęłam dostrzegać w K. bardzo fajnego faceta, który za każdym razem wbudzał coraz większe moje zaufanie... Proponował wyjście do jego znajomych, czy inne spotkania.. Niestety musiałam mu parę razy odmówić, ponieważ po prostu nie miałam czasu (sesja, praca i choroba) I od tego czasu coś się zepsuło.. Nie proponuje już spotkań, rozmawiamy w sumie tak jak wcześniej gdy sie przelotem gdzieś spotkamy... Może to głupie, ale miłe było jak wysyłał smsy... teraz już tego nie ma. Poradźcie mi Dziewczyny co zrobić w takiej sytuacji? Trzymam "rękę na pulsie" i podchodze bardzo ostrożnie do tej sytuacji, ale mimo wszystko chciałabym ją zmienić.. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zrozumieć faceta..
może odezwij się pierwsza... bo wcześniej "wykręcaniem się" od spotkań lekko przygasiłas jego entuzjazm...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wyslij sms z propozycja spotkania albo zadzwon
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Smsa wysłałam.. ale jestes dosyć nieśmiałą osobą, przez co w smsie zawarło się jedynie "co słychać" i same głupoty :/
Prosiłam go pomoc w zakupie aparatu - powiedział, że chętnie mi pomoże- pooglądamy w necie i jakiś wybierzemy .. Cóż z tego jak i tak go na necie nie było więc nie mieliśmy nawet na gadu jak pogadać .. Nie chce żeby pomyślał, że mu sie narzucam.. A niestety z moim głupim charakterem niewiele trzeba bym się tym zaczęła przejmować ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłałaś i bardzo dobrze...teraz czekaj aż odpisze...i taks ię zapewne rozmowa pociągnie...niech widzi że też Ci zależy...odmiawiałaś kilka razy więc chłopak mógł pomyśleć że nie jesteś nim zwyczajnie zainteresowana. Teraz to ty powinnaś podjąć jakieś kroki ![]() Powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kilkakrotnie odwoływałaś spotkania,więc on mógł zrozumiec to jako kosza
![]() Teraz pora na Twój krok,ale(wyjde zaraz na stara babe)nie przez smsy,rozmowa na zywo ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No ok, jeśli uda mi się zebrać w sobie tyle odwagi to w weekend z nim pogadam - znajomi organizują małe spotkanko - oboje na nim będziemy
![]() Hmm.. ale jak to rozegrać? ![]() ![]() Zaproponować mu, żebyśmy się razem wybrali na piwo/ do kina/ na spacer? ojj jak ja to zrobię to będzie cud! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mają racje, dałaś mu nieświadomie kosza a duma męska jest jedną z najgorszych rzeczy na świecie
![]() Musisz mu zaproponować spotkanie innego wyjścia nie ma ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz masz najlepsza okazje tylko ja teraz wykorzystaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zapraszaj na spacer, bo to mało zobowiązujące jednak bo nie ma niezręcznej sytuacji z płaceniem. Zresztą pogoda nam się robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hm, ale tytul tematu to pasuje jak rybie rower
![]() Jak juz poprzedniczki pisaly - musisz wykazac troche inicjatywy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wymysl jakis bezpieczny pretekst typu popsul Ci sie komp i prosisz go by przyszedl i Ci naprawil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokłądnie tak ![]() A żeby było bardziej wiarygodnie złap jakiegoś wirusika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
a może RAZEM poprzeglądajcie oferty aparatów, najpierw w necie (np u ciebie), potem w sklepie( 2gie spotkanie)
oczywiście podziękuj mu ładnie i daj buziaka, albo w ramach podziękowań zaproś na kawę, piwo, ciastko cokolwiek... no i pamiętaj że pewnie on tylko czeka na jakiś wyraźny sygnał z Twojej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla mnie takie robieie z siebie ksiezniczki jest nie zrozumiale. na prawde trzeba az tak kombinowac w dzisiejszych czasach zeby umowic sie z mezczyzna na spotkanie? Wybacz..ale takie preteksty wymyslalam z kolezanka w gimnazjum...
Studentka ![]() Edytowane przez malwinac Czas edycji: 2009-01-27 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
malwinac - widzisz ludzie są różni, nie prosiłam o porównywanie mnie do gimnazjalistki tylko o pomoc, a do robienia z siebie księżniczki bardzo mi daleko. Dzięki, że wyraziłaś swoje zdanie, niestety nie masz racji. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mysle ze wcale nie tak daleko skoro oczekujesz ze facet bedzie do Ciebie pisal i prosil o spotkaie chociaz mu odmawialas. Coz Twoja sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To może napisz co Ty uważasz skoro masz inne zdanie zamiast oceniać? Skoro wszyscy tutaj źle doradzili- podaj swoją złotą receptę, hmm? Poza tym nigdzie jasno nie napisałam, że wykorzystam numer z zepsutym komputerem, że go oszukam i sprawdzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam zlotej recepty i nigdy nie mowilam ze ja mam,ale uwazam ze nie trzeba wykorzystywac tak nedznych sztuczek. Ja osobiscie napisalabym smsa lub zadzwonila i zaproponowala wspolne wyjscie na spacer/do kawiarni . To chyba normalne?
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Odnosiło się to do ogółu wypowiedzi, a nie tej konkretnej. Nie była zacytowana ![]() Co do reszty - tak, masz rację - to normalne ![]() No ok, Twoim zdaniem dziewczyny doradziły mi nędzne sztuczki- ale doradziły i to się liczy- mimo wszystko bardzo im dziękuję za pomoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Powinnas odezwać się do niego pierwsza.. ( może wlasnie na to czeka? ) z propozcją jakiegoś wspolnego wyjścia.. facet mogl pomyslec , ze juz sie nastaral, a ty olalas to i byc moze czeka na pewny znak od Ciebie ?
![]() Nie ma czasu do stracenia. 3mam kciuki . Buźka ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze ta impreza to odpowiedni pretekst, mozesz poprosic go o odprowadzenie do domu, autobusu itd, albo nawet na spacer w trakcie mozecie sie wyrwac
![]() Chociaz ja to bym zrobila tak: napisala mu smsa czy mozecie sie spotkac w sobote przed impreza, pojdziecie sobie na piwko na godzinke a pozniej do znajomych razem, kazdy bedzie myslal ze przyszliscie razem i wtedy zeby nie wyprowadzac ich z bledu poczujecie sie odwazniej. Poza tym nie boj sie inicjatywy z Twojej strony. Mi jak sie moj Tż spodobal to sama napisalam mu pierwsza smsa czy moze piwko jakies wypijemy, bo mi sie strasznie nudzi w domu i taka ladna wiosna za oknem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.