Zrozumieć faceta.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 11:03   #1
today
Przyczajenie

Zrozumieć faceta..

Witam Was drogie Wizażanki!
Piszę, ponieważ chciałabym, żeby ktoś postronny spojrzał na sytuację, która bardzo mnie gnębi..
Sprawa wygląda tak:
Jeszcze będać z exTŻ interesował się mną K. No ale, nie spotkaliśmy się wtedy- w końcu miałam kogoś. Po rozstaniu z TŻ K.- interesował się mną dalej... W sumie na początku nie byłam do niego przekonana- porównania do byłego, strach ... Mimo wszystko spotykaliśmy się.. raz drugi trzeci .. z czasem zaczęłam dostrzegać w K. bardzo fajnego faceta, który za każdym razem wbudzał coraz większe moje zaufanie... Proponował wyjście do jego znajomych, czy inne spotkania..
Niestety musiałam mu parę razy odmówić, ponieważ po prostu nie miałam czasu (sesja, praca i choroba) I od tego czasu coś się zepsuło.. Nie proponuje już spotkań, rozmawiamy w sumie tak jak wcześniej gdy sie przelotem gdzieś spotkamy... Może to głupie, ale miłe było jak wysyłał smsy... teraz już tego nie ma.
Poradźcie mi Dziewczyny co zrobić w takiej sytuacji?
Trzymam "rękę na pulsie" i podchodze bardzo ostrożnie do tej sytuacji, ale mimo wszystko chciałabym ją zmienić..
Pozdrawiam Was serdecznie
today jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 11:12   #2
summerka
Raczkowanie

Dot.: Zrozumieć faceta..

może odezwij się pierwsza... bo wcześniej "wykręcaniem się" od spotkań lekko przygasiłas jego entuzjazm...
Stary 2009-01-27, 11:14   #3
RozowySlon
Raczkowanie

GG do RozowySlon

wyslij sms z propozycja spotkania albo zadzwon

mój blog: owt.blox.pl
RozowySlon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 11:22   #4
today
Przyczajenie

Smsa wysłałam.. ale jestes dosyć nieśmiałą osobą, przez co w smsie zawarło się jedynie "co słychać" i same głupoty :/
Prosiłam go pomoc w zakupie aparatu - powiedział, że chętnie mi pomoże- pooglądamy w necie i jakiś wybierzemy .. Cóż z tego jak i tak go na necie nie było więc nie mieliśmy nawet na gadu jak pogadać ..
Nie chce żeby pomyślał, że mu sie narzucam.. A niestety z moim głupim charakterem niewiele trzeba bym się tym zaczęła przejmować ...
Stary 2009-01-27, 11:32   #5
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez today Pokaż wiadomość
Smsa wysłałam.. ale jestes dosyć nieśmiałą osobą, przez co w smsie zawarło się jedynie "co słychać" i same głupoty :/
Prosiłam go pomoc w zakupie aparatu - powiedział, że chętnie mi pomoże- pooglądamy w necie i jakiś wybierzemy .. Cóż z tego jak i tak go na necie nie było więc nie mieliśmy nawet na gadu jak pogadać ..
Nie chce żeby pomyślał, że mu sie narzucam.. A niestety z moim głupim charakterem niewiele trzeba bym się tym zaczęła przejmować ...
Na pewno poprzez ywsłanie smsa mu się nie narzucisz
Wysłałaś i bardzo dobrze...teraz czekaj aż odpisze...i taks ię zapewne rozmowa pociągnie...niech widzi że też Ci zależy...odmiawiałaś kilka razy więc chłopak mógł pomyśleć że nie jesteś nim zwyczajnie zainteresowana.
Teraz to ty powinnaś podjąć jakieś kroki
Powodzenia i nie przejmuj się tak wszystkim
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 12:43   #6
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Kilkakrotnie odwoływałaś spotkania,więc on mógł zrozumiec to jako kosza

Teraz pora na Twój krok,ale(wyjde zaraz na stara babe)nie przez smsy,rozmowa na zywoTylko w cztery oczy.
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 12:52   #7
today
Przyczajenie

No ok, jeśli uda mi się zebrać w sobie tyle odwagi to w weekend z nim pogadam - znajomi organizują małe spotkanko - oboje na nim będziemy
Hmm.. ale jak to rozegrać? (kurcze, czuję się jak 16latka hehe )
Zaproponować mu, żebyśmy się razem wybrali na piwo/ do kina/ na spacer?
ojj jak ja to zrobię to będzie cud!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 13:02   #8
Lady_kejsi
Raczkowanie

dziewczyny mają racje, dałaś mu nieświadomie kosza a duma męska jest jedną z najgorszych rzeczy na świecie
Musisz mu zaproponować spotkanie innego wyjścia nie ma Przez sms chyba aż tak bardzo nie będziesz się wstydziła

Kocham od początku
'każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą'
Lady_kejsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 13:41   #9
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
No ok, jeśli uda mi się zebrać w sobie tyle odwagi to w weekend z nim pogadam - znajomi organizują małe spotkanko - oboje na nim będziemy
Hmm.. ale jak to rozegrać? (kurcze, czuję się jak 16latka hehe )
Zaproponować mu, żebyśmy się razem wybrali na piwo/ do kina/ na spacer?
ojj jak ja to zrobię to będzie cud!

Widzisz masz najlepsza okazje tylko ja teraz wykorzystaj
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 15:03   #10
Hija
Raczkowanie

Zapraszaj na spacer, bo to mało zobowiązujące jednak bo nie ma niezręcznej sytuacji z płaceniem. Zresztą pogoda nam się robi
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 15:09   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Hm, ale tytul tematu to pasuje jak rybie rower

Jak juz poprzedniczki pisaly - musisz wykazac troche inicjatywy.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 16:35   #12
Rena
Zakorzenienie

Wymysl jakis bezpieczny pretekst typu popsul Ci sie komp i prosisz go by przyszedl i Ci naprawil Odpowiednie dla meskiej dumy, bezpieczne, bo jakby co to chodzi o komp, no i sama zobaczysz jak sie potoczy, byc moze uda sie odzyskac kontakt
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 19:32   #13
vanesia1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Wymysl jakis bezpieczny pretekst typu popsul Ci sie komp i prosisz go by przyszedl i Ci naprawil Odpowiednie dla meskiej dumy, bezpieczne, bo jakby co to chodzi o komp, no i sama zobaczysz jak sie potoczy, byc moze uda sie odzyskac kontakt

Dokłądnie tak
A żeby było bardziej wiarygodnie złap jakiegoś wirusika

Tym razem to będziesz TY!

vanesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 20:30   #14
today
Przyczajenie

Dzięki za pomoc tak zrobię
Stary 2009-01-27, 20:40   #15
monaa01
Rozeznanie

a może RAZEM poprzeglądajcie oferty aparatów, najpierw w necie (np u ciebie), potem w sklepie( 2gie spotkanie)
oczywiście podziękuj mu ładnie i daj buziaka, albo w ramach podziękowań zaproś na kawę, piwo, ciastko cokolwiek...
no i pamiętaj że pewnie on tylko czeka na jakiś wyraźny sygnał z Twojej strony
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 21:06   #16
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was drogie Wizażanki!
Piszę, ponieważ chciałabym, żeby ktoś postronny spojrzał na sytuację, która bardzo mnie gnębi..
Sprawa wygląda tak:
Jeszcze będać z exTŻ interesował się mną K. No ale, nie spotkaliśmy się wtedy- w końcu miałam kogoś. Po rozstaniu z TŻ K.- interesował się mną dalej... W sumie na początku nie byłam do niego przekonana- porównania do byłego, strach ... Mimo wszystko spotykaliśmy się.. raz drugi trzeci .. z czasem zaczęłam dostrzegać w K. bardzo fajnego faceta, który za każdym razem wbudzał coraz większe moje zaufanie... Proponował wyjście do jego znajomych, czy inne spotkania..
Niestety musiałam mu parę razy odmówić, ponieważ po prostu nie miałam czasu (sesja, praca i choroba) I od tego czasu coś się zepsuło.. Nie proponuje już spotkań, rozmawiamy w sumie tak jak wcześniej gdy sie przelotem gdzieś spotkamy... Może to głupie, ale miłe było jak wysyłał smsy... teraz już tego nie ma.
Poradźcie mi Dziewczyny co zrobić w takiej sytuacji?
Trzymam "rękę na pulsie" i podchodze bardzo ostrożnie do tej sytuacji, ale mimo wszystko chciałabym ją zmienić..
Pozdrawiam Was serdecznie
Chyba korona Ci z glowy nie spadnie jak napiszesz pierwsza sms lub nawet zaproponujesz spotkanie
dla mnie takie robieie z siebie ksiezniczki jest nie zrozumiale.
Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
na prawde trzeba az tak kombinowac w dzisiejszych czasach zeby umowic sie z mezczyzna na spotkanie? Wybacz..ale takie preteksty wymyslalam z kolezanka w gimnazjum...

Edytowane przez malwinac
Czas edycji: 2009-01-27 o 21:07
malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 21:12   #17
today
Przyczajenie

malwinac - widzisz ludzie są różni, nie prosiłam o porównywanie mnie do gimnazjalistki tylko o pomoc, a do robienia z siebie księżniczki bardzo mi daleko. Dzięki, że wyraziłaś swoje zdanie, niestety nie masz racji. Pozdrawiam
Stary 2009-01-27, 21:19   #18
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
malwinac - widzisz ludzie są różni, nie prosiłam o porównywanie mnie do gimnazjalistki tylko o pomoc, a do robienia z siebie księżniczki bardzo mi daleko. Dzięki, że wyraziłaś swoje zdanie, niestety nie masz racji. Pozdrawiam
Uwazasz ze dorosla osoba posuwa sie do sztuczek typu popsuty komputer,zeby zwabic facecta na spotkanie i przy okazji go oszukac i sprawdzic?
mysle ze wcale nie tak daleko skoro oczekujesz ze facet bedzie do Ciebie pisal i prosil o spotkaie chociaz mu odmawialas.
Coz Twoja sprawa

Stary 2009-01-27, 21:24   #19
today
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Uwazasz ze dorosla osoba posuwa sie do sztuczek typu popsuty komputer,zeby zwabic facecta na spotkanie i przy okazji go oszukac i sprawdzic?
mysle ze wcale nie tak daleko skoro oczekujesz ze facet bedzie do Ciebie pisal i prosil o spotkaie chociaz mu odmawialas.
Coz Twoja sprawa

To może napisz co Ty uważasz skoro masz inne zdanie zamiast oceniać? Skoro wszyscy tutaj źle doradzili- podaj swoją złotą receptę, hmm?
Poza tym nigdzie jasno nie napisałam, że wykorzystam numer z zepsutym komputerem, że go oszukam i sprawdzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 21:28   #20
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
To może napisz co Ty uważasz skoro masz inne zdanie zamiast oceniać? Skoro wszyscy tutaj źle doradzili- podaj swoją złotą receptę, hmm?
Poza tym nigdzie jasno nie napisałam, że wykorzystam numer z zepsutym komputerem, że go oszukam i sprawdzę
"Dzięki za pomoc tak zrobię "
Nie mam zlotej recepty i nigdy nie mowilam ze ja mam,ale uwazam ze nie trzeba wykorzystywac tak nedznych sztuczek.
Ja osobiscie napisalabym smsa lub zadzwonila i zaproponowala wspolne wyjscie na spacer/do kawiarni . To chyba normalne?

Stary 2009-01-27, 21:38   #21
today
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
"Dzięki za pomoc tak zrobię "
Nie mam zlotej recepty i nigdy nie mowilam ze ja mam,ale uwazam ze nie trzeba wykorzystywac tak nedznych sztuczek.
Ja osobiscie napisalabym smsa lub zadzwonila i zaproponowala wspolne wyjscie na spacer/do kawiarni . To chyba normalne?

Odnosiło się to do ogółu wypowiedzi, a nie tej konkretnej. Nie była zacytowana

Co do reszty - tak, masz rację - to normalne

No ok, Twoim zdaniem dziewczyny doradziły mi nędzne sztuczki- ale doradziły i to się liczy- mimo wszystko bardzo im dziękuję za pomoc Miłego wieczorku
Stary 2009-01-27, 22:32   #22
wiolus1405
Raczkowanie

Powinnas odezwać się do niego pierwsza.. ( może wlasnie na to czeka? ) z propozcją jakiegoś wspolnego wyjścia.. facet mogl pomyslec , ze juz sie nastaral, a ty olalas to i byc moze czeka na pewny znak od Ciebie ?

Nie ma czasu do stracenia. 3mam kciuki . Buźka

73 72 71 70 69 68 67 66 65

o5.09.2oo6 <3
wiolus1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 09:56   #23
aniikaa
Raczkowanie

Mysle, ze ta impreza to odpowiedni pretekst, mozesz poprosic go o odprowadzenie do domu, autobusu itd, albo nawet na spacer w trakcie mozecie sie wyrwac
Chociaz ja to bym zrobila tak: napisala mu smsa czy mozecie sie spotkac w sobote przed impreza, pojdziecie sobie na piwko na godzinke a pozniej do znajomych razem, kazdy bedzie myslal ze przyszliscie razem i wtedy zeby nie wyprowadzac ich z bledu poczujecie sie odwazniej.
Poza tym nie boj sie inicjatywy z Twojej strony. Mi jak sie moj Tż spodobal to sama napisalam mu pierwsza smsa czy moze piwko jakies wypijemy, bo mi sie strasznie nudzi w domu i taka ladna wiosna za oknem I pozniej juz wszystko sie potoczylo blyskawicznie. I to on przejal inicjatywe. A teraz od ponad dwoch lat jestem szczesliwa mezatka oczywiscie z nim
aniikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości