|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj siê z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 118
|
Zapachy pi¿mowe
Bardzo prosilabym o pare propozycji zapachow pizmowych. Na ulicy czesto czuje jeden bardzo ladny zapach, wydaje mi sie bardzo trwaly i pizmowy wlasnine, lekko slodki. Nie mam pojecia co to moze byc. Ale uprzejmie prosze o propozycje zapachow pizmowych. Cos poza Ode au reve i Narciso Rodriguez.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapachy pizmowe
Pi¿mowa jest "panterka" czyli BY Woman DG...
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Najnowszy Gaultier 2 - posiada tylko trzy nuty, ambrê, pi¿mo i waniliê. To pi¿mo jest do¶æ mocno wyczuwalne (choæ na mojej skórze przybiera jak±¶ dziwn± sfermentowan± nutê).
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
O przypomnia³o mi siê co¶ podczas przegl±dania naszego w±tku o ³upach z allegro - Just Me Claude Montany! Bardzo bardzo pi¿mowy zapach, w±cha³am niedawno dziêki Elve
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo pi¿mowy robi siê Ruby Lips - ale to dopiero po godzinie, dwóch.... i jest to sliczne, bardoz kobiece pi¿mo - przynajmniej tak siê zachowuje na mojej skórze.
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Just Me - ³adny i charakterystyczny zapach
obecnie napewno oryginalny bo juz wycofany i to chyba dawno nawet - pewna nie jestem ale cz y pizmowy tez nie wiem - jakos z pizmem co innego mi sie kojarzy.. np. rodrigez juz wogole dla mnie takim nie jest - zreszta, ulatnia sie ze mnie w 3 sec. okreslalamm ten zapach jako owocowo - orientalny, szczegolnie przyjemny na poczatku ze wzgl na jakies slodko - owocowe nuty wlasnie, z czasem robi sie troche ciezszy i pieprzny na wspomnianym allegro ma korzystna cene, pamietam ze z 7 lat temu kosztowal 180 pln, no ale to byla drozsza wersja, dodatkowo 'ubrana' w zdejmowany metalowy gorset nawet mnie kusi zeby kupic ale boje sie ze juz moze byc troche przestarzaly .. |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 990
|
pi¿mo - to wszystkie zapachy z nazw± "musc" - a sporo tego...
moje ulubione pi¿mo to Musc Ravageur FM - w Polsce niedostêpny, nie wiem czemu okrzykniêty "potworem" - na mniej jest przemi³y, urzekaj±cy! sporo pi¿ma ma te¿ Helmut Lang EdP, to takie czyste pi¿mo plus heliotrop, fajny zapach... tyle mi na razie do g³owy przychodzi
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Wild Musk, Coty
![]() Jeszcze chyba Evasion, ale nie jestem pewna ca³kowicie
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dok³adnie. Wild Musk. Gdzie¶ czyta³am, ze pi¿mo ma w³a¶nie taki miêkki, ciep³y, s³odki i trochê "mydlany" aromat.Ale to oczywiscie nic wspólnego z górn± pó³k± nie ma, aczkolwiek zapach ³adny. Szkoda, ze go ju¿ nie ma w roll-on'ie
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Jest sporo zapachów z nizszej pó³ki o przewodniej nucie pi¿ma:
- wspomniane juz tu Wild Musk - Jovan Musk i White Musk - White Musk, Tesori d'Oriente - Musk Oil no.6 Gosh - White Musk, The Body Shop, Niektóre z nich naprawdê warte wypróbowania, znale¼æ mo¿na w mniejszych drogeriach lub w internecie. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja u¿ywam w³asnie Ode au reve a zapachy z pi¿mem to te¿ na pewno Neonatura Cocon edp czy Evidence edp z YR
Neonature polecam bo ona w³asnie jest idealna na jesieñ/ zimê otuli ciê przepiêknym zapachem pi¿ma, kakao i drzewa kaszmirowego |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
White Musk, The Body Shop juz kiedys medytowalam nad tymi dwoma zapachami i ....nie podjelam zadnej decyzji
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Z Tesori d'Oriente jest ten ma³y problem, ¿e dostêpny jest tylko w ma³ych drogeriach i tam czêsto nie maja testerów
. Raz pewna sprzedawczyni psiknê³a do korka i da³a mi pow±chaæ . Na razie skusi³am sie na balsam z tej linii i jestem bardzo zadowolona, bardzo ³adne, czyste pi¿mo, ale z kupnem wody toaletowej na razie siê wstrzymam. Co do White Musk The Body Shop to jest to zapach bardziej kwiatowy ni¿ Td'O, pi¿mo jest mniej wyra¼nie, mniej "pi¿mowe", jak na mój nos. Obydwa zapachy s± raczej subtelne, TBS jest nieco mydlano-czy¶cioszkowaty . Aha, piszê tu o wersji EDT, bo olejku nie znam.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz chyba skusze sie na Tesori d'Oriente,widzialam,ze na Esentii jest cala seria z tej firmy a planuje male zakupy przez net wiec zdam relacje szukam od dluzszego czasu wlasnie czystego i wyrazistego pizma,raz jedyny udalo mi sie upolowac taki zapach ale bylo to bardzo dawno i zostaly wycofane,takze dziekuje jeszcze raz
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nabardziej pi¿mowy jest Gaultier do kwadratu....pi¿mowy a¿ do przesady!Bleahhh
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 148
|
pizmo.....hm...
Kochane Wiza¿anki,
Jaki zapach mo¿ecie poleciæ wielkiej i zagorza³ej fance pi¿ma? Dodam tylko, ¿e po prostu uwielbiam wildmusk, ale ju¿ del pozo in black jest dla mnie trochê za s³odki i woñ pi¿ma ginie w ca³ej kompozycji. Dziêkujê za pomoc i porady, Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 065
|
Dot.: pizmo.....hm...
proponujê Crystal Noir (koniecznie EDP) - wyra¼nie czujê pi¿mo po rozwiniêciu siê zapachu
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 143
|
Proponujê For Her Narciso Rodrigez
Podstawowa nuta to pi¿mo !!! ![]() Poza tym to zdecydowana wiêkszo¶æ perfum posiada pi¿mowe nuty, które przyczyniaj± siê do utrwalania zapachu.
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 594
|
Dot.: Zapachy pi¿mowe
Helensko, pi¿mo jest w bardzo, bardzo wielu zapachach
. Piêkne i wyra¼nie wyczuwalne znajdziesz w For Her Narciso Rodrigueza i w Musk firmy Etro.To link do grupy zapachów okre¶lanych jako "kwiatowo-drzewno-pi¿mowe" (Floral-Woody-Musk): - http://www.osmoz.com/encyclo/recherc..._FAMILLE_ID=52
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
NR s± piêkne, niestety na mojej skórze wyra¼nie czuæ kwiaty zamiast pi¿ma. Mo¿e powinnam wypróbowaæ wersjê edp? Z Waszych opisów wynika, ¿e jest bardziej miêkka i pi¿mowa. Etro Musk w±cha³am z bloterka i wyda³ mi siê jaki¶ taki ostry. Byæ mo¿e na skórze rozwija siê ³adnie... Testowa³am tylko raz, wiêc nie chcê wydawaæ opinii. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 770
|
Cytat:
o wiele ciekawsza jest dla mnie wersja edp.bardziej miêkka
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 632
|
CK be - te¿ du¿o pi¿ma.
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 933
|
ponawiam w±tek
![]() Kusi mnie Wild Mucs Coty, ale przeciez nie wiem jak one nawet wygl±da³y. Czy kto¶, kto je ma,moze wskazaæ ktore to? http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0 |
|
|
|
|
#24 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
ja mialam kiedys wersje we flaszce czarnej nieprzezroczystej, troche podobnej do BC DK i to bylo po prost Wild Musc Coty, zadne exclamation, mysle ze jesli zmienili opakowanie to moze to byc to ale pewna nie jestem http://www.allegro.pl/item639967861_..._promocja.html |
|
|
|
|
|
#25 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Moje ukochane pi¿mo to Clair de Musc Lutensa
jak i nowa jego werja - Essence
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Witam!
Równie¿ jestem fank± pi¿mowych zapachów, uwielbiam je za to ciep³o i delikatno¶æ. Jednak w internecie natknê³am siê na kilka artyku³ów, mówi±cych o szkodliwym dzia³aniu syntetycznego pi¿ma na nasz organizm. Podobno przyczynia siê ono do rozwoju astmy i alergii, zaburza gospodarkê hormonaln±, a nawet podejrzewane jest o dzia³anie rakotwórcze. Po za tym odk³ada siê ono w organizmie na d³ugi czas. Nie jest zalecane szczególnie dla kobiet w ci±¿y i karmi±cych. Nie chcia³abym rezygnowaæ z u¿ywania moich ulubionych zapachów, ale te informacje mnie lekko przera¿aj±. Co o tym my¶licie? Czy to mo¿e byæ prawd±, ¿e ten sk³adnik jest a¿ tak szkodliwy??? Czy wiadomo wam co¶ wiêcej na tema tych badañ? Edytowane przez Contra Czas edycji: 2009-09-12 o 12:41 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

. Raz pewna sprzedawczyni psiknê³a do korka i da³a mi pow±chaæ