![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zapachy sklepów :)
Ten temat od dawna mnie nurtuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachy sklepów :)
Stradivarius ma faktycznie specyficzny zapach ale to nie jest CK One
![]() Obstawiam, że marki zamawiają specjalne zapachy dla własnych sklepów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pięknie pachnie w Mssimo Dutti, taka lawenda z pieprzem, ale nie wiem, może to tylko "w moim".
Edytowane przez aga378 Czas edycji: 2013-02-21 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
super watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
o mamo, kocham zapach Stradivariusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mnie w tym stradivariusie cos pobrzmiewa z CK, ale nie wiem ktorego
![]() ![]() ![]() Natomiast ciekawym jest, że perfumerie są neutralne zapachowo - w takiej sephorze powinno się kłębić od zapachów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Stradivarius - Nature's Paintbrush z Yankee Candle
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam większość zapachów CK, oprócz letnich limitowanek i nic mi tam podobnie nie pachnie.No może CKin2U tak Ci się kojarzy?Aczkolwiek jestem niemal pewna, że w sklepach nie rozpylają gotowych perfum z perfumerii.No bo skoro markety zamawiają w specjalnych "perfumeriach" zapach świeżego chleba albo na święta zapach choinki? Gdzieś czytałam artykuł na temat sklepowych zapachów, jak znajdę to wkleję. O jest np tu: http://franchising.pl/abc-firma/4809...a-swoj-zapach/ Sephora jak dla mnie właśnie jest kłębowiskiem zapachów ![]() Aczkolwiek nie tak intensywnym ale nie jest neutralna zapachowo. Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-02-21 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
gamma Orionis
|
Massimo Dutti to jak dla mnie czysta, gęsta, słodko-słona ambra.
Jakby mnie z zamkniętymi oczami prowadzili, bez trudu bym ten sklep zlokalizowała ;]
![]() |
![]() |
#11 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Co do perfumeri to z mi znanych az bucha mieszanka
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
perfumowy zawrót głowy
|
aromamarketing to ciekawe zagadnienie, salony firmowe coraz częściej z tego korzystają.
potwierdzam - najpiękniej pachnie w Massimo Dutti, co prawda bywam tylko w toruńskiej plazie - ale czuję tam kadzidło, ambrę i drzewo sandałowe ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dotarlam do informacji, ze zapach stradivariusa to latin lover - produkowany specjalnie dla nich w Hiszpanii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na dziecięcym mi to nie pasowało, bo było dużo ludzi, dużo dzieci, powietrze się zagęściło i mogła sobie odpuścić, aż zrobi się luźniej a po drugie - nieestetycznie to wyglądało - mam na myśli spray, brzydka duża butla szara, w zasadzie taki baniak, co innego jak czujesz zapach, a co innego, jak widzisz, skąd on pochodzi to powinno być robione dyskretnie
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbialam zapach z Quazi , kiedys nawet sie zapytalam pani, to mowila, ze cos dodaja do klimatyzacji czy cos takiego
![]() ale u mnie juz nie ma , wiec juz nie wacham ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- tu jest troche o aromamarketingu w sklepach i tez wspomnany CCC i Quazi i o Latino Lover ![]() http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...3,id,t,sa.html
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
A mnie zapach Massimo Dutti przypomina pewien lek na biegunkę - smectę :p ale może to tylko w tym jednym, w każdym razie jak przechodzę obok to przyspieszać kroku :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
W zarze jest charakterystyczny zapach...
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś widziałam jak w Stradivariusie psikają z jakiejś białej zwykłej butelki z atomizerem. więc stawiam że to raczej nie są żadne znane perfumy, tylko jakaś indywidualna kompozycja
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja również widziałam dziewczyny z wielkim, białym spryskiwaczem. Byłam bardzo zdziwiona, bo myślałam, że używają wkładów do klimatyzacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
w Zarze (przymierzalnie) ostatnio przyuwazylam spryskiwacz z zapachem, ale nie wiem co w nim bylo
![]() za to uwielbiam zapach bambusa z Magnolii (wroclaw), nawet dotarlam do pani od dystrybucji, ale nei chciala mi go sprzedac z obawy przed zrobieniem sobie/mieszkaniu krzywdy (tlusty olejek dodawany do klimatyzacji)...sprobuje jeszcze raz z wykorzystaniem paleczek bambusowych, bo zapach jest z....bisty ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Big Starze w Galerii Dominikańskiej (wrocław) i super pachniało! Nie bywam tam często, więc nie wiem czy to stały zapach czy może perfumy pana sprzedawcy, ale łaaadnie było
![]()
![]() |
#27 |
DOMator
|
Już wiem, że muszę kupić ten wosk, bo uwielbiam zapach, który jest w stradivariusie
![]() Kiedyś zgadałam się z koleżanką, której ten zapach też się podoba i podobno jej kumpela wyczuła taki sam zapach na jakimś obcym mężczyźnie. Tak ją to zaintrygowało, ze zapytała o jego perfumy i okazało się, że pan pachniał Hoggarem z YR https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oggar-edt.html Nie wąchałam tych perfum, ale muszę nadrobić zaległości, żeby się przekonać czy to ten zapach ![]() Wiem, że są perfumy o tym zapachu, bo dawno, dawno temu mój kuzyn pokazywał mi nowy nabytek - perfumy o takim zapachu. Po długim czasie podczas pierwszej wizyty w stradim wyczułam dokładnie ten zapach. Podoba mi się też zapach sephory czy douglasa - taka mieszanka perfum, która pachnie trochę jak moje szaliki po tygodniu wchłaniania codziennie innych zapachów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mnie od dawna nurtuje zapach w MD
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
kosmita jakiś normalnie
|
jest teraz taka nowa moda
![]() w sumie dobrze, wolę to niż zapach spoconych klientów, a szczególnie przymierzalni ale jak przeginają, pryskają pomiędzy tłumem też niedobrze ![]() jeśli chodzi o Stradi, to na mnie działa odstręczająco, nazbyt swieży jak dla mnie o porówanie z CK do mnie przemawia ![]() i drugi smrodek, który mi ciężko znieść to zapach rozpylany u wejścia do GalMoku i Arkadii, taki mdlący, niby z poświatą cynamonu, ale jakby nadgniłego/stęchłego, fuj ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-30 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.