Zapachy sklepów :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 20:04   #1
Ryksa
Rozeznanie

Zapachy sklepów :)

Ten temat od dawna mnie nurtuje Niektore sklepy maja swoje typowe zapachy - stradivarius, lasocki, ccc, endo Czy ktoras z was wylapala jakies perfumy w tych zapachach? Slyszalam, ze w lasockim to meski adidas a w stradivariusie CK one
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:12   #2
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Zapachy sklepów :)

Stradivarius ma faktycznie specyficzny zapach ale to nie jest CK One

Obstawiam, że marki zamawiają specjalne zapachy dla własnych sklepów.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:18   #3
aga378
Raczkowanie

Pięknie pachnie w Mssimo Dutti, taka lawenda z pieprzem, ale nie wiem, może to tylko "w moim".

Edytowane przez aga378
Czas edycji: 2013-02-21 o 21:03
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:35   #4
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

super watek tez mnie to czasem zastanawia, a ten zapach ze stradivariusa jest bardzo interesujacy, kiedys na jakims forum tez ktos poruszyl ten temat-i tam wytypowali fioletowego playboya i zapach z serii pachnaca szafa-antitabac i cos jeszcze ale nie pamietam
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:45   #5
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

o mamo, kocham zapach Stradivariusa
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:45   #6
Ryksa
Rozeznanie

Mnie w tym stradivariusie cos pobrzmiewa z CK, ale nie wiem ktorego Natomiast CCC pachnie tak od niedawna i ten zapach nie podoba mi sie zbytnio, chce uciec jak najszybciej Masimo Dutti - owszem, pachnie i to milusio

Natomiast ciekawym jest, że perfumerie są neutralne zapachowo - w takiej sephorze powinno się kłębić od zapachów
Stary 2013-02-21, 20:58   #7
Cheza01
Zadomowienie

Stradivarius - Nature's Paintbrush z Yankee Candle

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:59   #8
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ryksa Pokaż wiadomość
Mnie w tym stradivariusie cos pobrzmiewa z CK, ale nie wiem ktorego Natomiast CCC pachnie tak od niedawna i ten zapach nie podoba mi sie zbytnio, chce uciec jak najszybciej Masimo Dutti - owszem, pachnie i to milusio

Natomiast ciekawym jest, że perfumerie są neutralne zapachowo - w takiej sephorze powinno się kłębić od zapachów
Ostatnio bylam wczesnie rano w Stradivariusie i dziewczyna biegala po sklepie z jakims psikaczem i rozpylala ale nie zwrocilam niestety uwagi co to, bo sie spieszylam.. Nie pachnie u Cb w Sephorze? Ja uwielbiam moja Sephore i Douglasa wlasnie za to, ze tam zawsze cudownie pachnie mieszanina perfum (najbardziej zblizonym wcieleniem tej mieszaniny damskiej i meskiej wydaje sie byc dla mnie eau des Merveilles - ale to pewnie subiektywne odczucie). Ale np w takim Marionnaudzie to tez sie ostatnio skapnelam, ze jest slabo wypachniony
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 21:01   #9
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Znam większość zapachów CK, oprócz letnich limitowanek i nic mi tam podobnie nie pachnie.No może CKin2U tak Ci się kojarzy?Aczkolwiek jestem niemal pewna, że w sklepach nie rozpylają gotowych perfum z perfumerii.No bo skoro markety zamawiają w specjalnych "perfumeriach" zapach świeżego chleba albo na święta zapach choinki?
Gdzieś czytałam artykuł na temat sklepowych zapachów, jak znajdę to wkleję.

O jest np tu: http://franchising.pl/abc-firma/4809...a-swoj-zapach/

Sephora jak dla mnie właśnie jest kłębowiskiem zapachów
Aczkolwiek nie tak intensywnym ale nie jest neutralna zapachowo.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-02-21 o 21:05
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 21:06   #10
Bellatrix
gamma Orionis

Massimo Dutti to jak dla mnie czysta, gęsta, słodko-słona ambra.
Jakby mnie z zamkniętymi oczami prowadzili, bez trudu bym ten sklep zlokalizowała ;]

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 21:18   #11
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
Ostatnio bylam wczesnie rano w Stradivariusie i dziewczyna biegala po sklepie z jakims psikaczem i rozpylala ale nie zwrocilam niestety uwagi co to, bo sie spieszylam.. Nie pachnie u Cb w Sephorze? Ja uwielbiam moja Sephore i Douglasa wlasnie za to, ze tam zawsze cudownie pachnie mieszanina perfum (najbardziej zblizonym wcieleniem tej mieszaniny damskiej i meskiej wydaje sie byc dla mnie eau des Merveilles - ale to pewnie subiektywne odczucie). Ale np w takim Marionnaudzie to tez sie ostatnio skapnelam, ze jest slabo wypachniony
Co do Stradivariusa - też kiedyś widziałam jak ekspedientka to rozpylała - byłam święcie przekonana, że mają gdzieś po prostu ukryte rozpylacze, które w regularnych odstępach czasowych rozpylają zapach... a tu mi przebiegła przed nosem dziewczyna ze spryskiwaczem takim jak do kwiatów. Psikała jak oszalała. TŻ nie zauważył, wlazł w taką chmurę i się prawie udusił. Człowiek sądzi, że to jakaś zaawansowana technika a tu... spryskiwacz do kwiatów...

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 21:24   #12
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Co do Stradivariusa - też kiedyś widziałam jak ekspedientka to rozpylała - byłam święcie przekonana, że mają gdzieś po prostu ukryte rozpylacze, które w regularnych odstępach czasowych rozpylają zapach... a tu mi przebiegła przed nosem dziewczyna ze spryskiwaczem takim jak do kwiatów. Psikała jak oszalała. TŻ nie zauważył, wlazł w taką chmurę i się prawie udusił. Człowiek sądzi, że to jakaś zaawansowana technika a tu... spryskiwacz do kwiatów...
Dokladnie! Takze zaden tajemniczy flakonik perfum to nie jest. Taki spryskiwacz duzy to byl, to co u Cb
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 23:17   #13
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Uwielbiam zapach stradivariusa

Co do perfumeri to z mi znanych az bucha mieszanka
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 06:50   #14
Monday Blues
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga378 Pokaż wiadomość
Pięknie pachnie w Mssimo Dutti, taka lawenda z pieprzem, ale nie wiem, może to tylko "w moim".
W Massimo Dutti w Krakowie kupują wkłady do klimatyzacji, ostatnia seria, którą użyto to pizmo Pytałam bo bardzo mi się spodobał ten zapach-pachniał jak mbre Sultan Lutensa
Monday Blues jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:29   #15
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

aromamarketing to ciekawe zagadnienie, salony firmowe coraz częściej z tego korzystają.

potwierdzam - najpiękniej pachnie w Massimo Dutti, co prawda bywam tylko w toruńskiej plazie - ale czuję tam kadzidło, ambrę i drzewo sandałowe

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 09:39   #16
Ryksa
Rozeznanie

Dotarlam do informacji, ze zapach stradivariusa to latin lover - produkowany specjalnie dla nich w Hiszpanii
Stary 2013-02-22, 10:04   #17
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
to samo w zarze, przyznam że niezbyt dobre wrażenie to na mnie robi, a niestety trafiłam dwa razy, jak właśnie szalona babka latała z mega baniakiem spray'u zapachowego na dziale damskim i na dziecięcym
na dziecięcym mi to nie pasowało, bo było dużo ludzi, dużo dzieci, powietrze się zagęściło i mogła sobie odpuścić, aż zrobi się luźniej
a po drugie - nieestetycznie to wyglądało - mam na myśli spray, brzydka duża butla szara, w zasadzie taki baniak,
co innego jak czujesz zapach, a co innego, jak widzisz, skąd on pochodzi
to powinno być robione dyskretnie
Stary 2013-02-22, 11:04   #18
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja uwielbialam zapach z Quazi , kiedys nawet sie zapytalam pani, to mowila, ze cos dodaja do klimatyzacji czy cos takiego

ale u mnie juz nie ma , wiec juz nie wacham

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

tu jest troche o aromamarketingu w sklepach i tez wspomnany CCC i Quazi i o Latino Lover
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...3,id,t,sa.html

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 11:44   #19
Morganatic
Wtajemniczenie

A mnie zapach Massimo Dutti przypomina pewien lek na biegunkę - smectę :p ale może to tylko w tym jednym, w każdym razie jak przechodzę obok to przyspieszać kroku :P
Stary 2013-02-22, 19:04   #20
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

W zarze jest charakterystyczny zapach...

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 19:20   #21
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

sprzatajac szafke wygrzebalam dawno nie uzywane przez meza perfumy Playboya New York kilk pachna identycznie jak zapach ze Stradivariusa
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 21:43   #22
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam moja Sephore i Douglasa wlasnie za to, ze tam zawsze cudownie pachnie mieszanina perfum
Po minucie mam odruchy wymiotne,dlatego nigdy nie mogę przetestować wielu zapachów. Kiedyś myślałam,że praca w takiej perfumerii to gratka,ale chyba bym umarła po jednym dniu Czy te kobiety tam pracujące mają jeszcze przyjemność w perfumowaniu się? Nie sądzę
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 00:13   #23
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Ja kiedyś widziałam jak w Stradivariusie psikają z jakiejś białej zwykłej butelki z atomizerem. więc stawiam że to raczej nie są żadne znane perfumy, tylko jakaś indywidualna kompozycja
Stary 2013-02-24, 07:46   #24
UsmiechnietaKuna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MAGDA1704 Pokaż wiadomość
sprzatajac szafke wygrzebalam dawno nie uzywane przez meza perfumy Playboya New York kilk pachna identycznie jak zapach ze Stradivariusa
Tak uwielbiam zapach Stradivariusa, że aż przy okazji obwącham te perfumy i sprawdzę, czy dla mnie też są podobne.

Ja również widziałam dziewczyny z wielkim, białym spryskiwaczem. Byłam bardzo zdziwiona, bo myślałam, że używają wkładów do klimatyzacji.
UsmiechnietaKuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 19:47   #25
magda s.
Zakorzenienie

w Zarze (przymierzalnie) ostatnio przyuwazylam spryskiwacz z zapachem, ale nie wiem co w nim bylo

za to uwielbiam zapach bambusa z Magnolii (wroclaw), nawet dotarlam do pani od dystrybucji, ale nei chciala mi go sprzedac z obawy przed zrobieniem sobie/mieszkaniu krzywdy (tlusty olejek dodawany do klimatyzacji)...sprobuje jeszcze raz z wykorzystaniem paleczek bambusowych, bo zapach jest z....bisty
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 20:27   #26
tutaj
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w Big Starze w Galerii Dominikańskiej (wrocław) i super pachniało! Nie bywam tam często, więc nie wiem czy to stały zapach czy może perfumy pana sprzedawcy, ale łaaadnie było
Stary 2013-02-25, 21:39   #27
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Cheza01 Pokaż wiadomość
Stradivarius - Nature's Paintbrush z Yankee Candle
Już wiem, że muszę kupić ten wosk, bo uwielbiam zapach, który jest w stradivariusie
Kiedyś zgadałam się z koleżanką, której ten zapach też się podoba i podobno jej kumpela wyczuła taki sam zapach na jakimś obcym mężczyźnie. Tak ją to zaintrygowało, ze zapytała o jego perfumy i okazało się, że pan pachniał Hoggarem z YR https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oggar-edt.html
Nie wąchałam tych perfum, ale muszę nadrobić zaległości, żeby się przekonać czy to ten zapach
Wiem, że są perfumy o tym zapachu, bo dawno, dawno temu mój kuzyn pokazywał mi nowy nabytek - perfumy o takim zapachu. Po długim czasie podczas pierwszej wizyty w stradim wyczułam dokładnie ten zapach.

Podoba mi się też zapach sephory czy douglasa - taka mieszanka perfum, która pachnie trochę jak moje szaliki po tygodniu wchłaniania codziennie innych zapachów.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 16:18   #28
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Mnie od dawna nurtuje zapach w MD zaczęło się od nienawiści, a teraz po prostu go kocham moim zdaniem podobne są perfumy shalimar guerlaina czy tylko ja czuję podobieństwo ?

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 18:17   #29
misianka
kosmita jakiś normalnie

jest teraz taka nowa moda, sieci mają zamawiane specjalne kompozycje-odświeżacze powietrza
w sumie dobrze, wolę to niż zapach spoconych klientów, a szczególnie przymierzalni
ale jak przeginają, pryskają pomiędzy tłumem też niedobrze

jeśli chodzi o Stradi, to na mnie działa odstręczająco, nazbyt swieży jak dla mnie o porówanie z CK do mnie przemawia

i drugi smrodek, który mi ciężko znieść to zapach rozpylany u wejścia do GalMoku i Arkadii, taki mdlący, niby z poświatą cynamonu, ale jakby nadgniłego/stęchłego, fuj

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2013-06-30 o 19:37
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 19:21   #30
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
jest teraz taka nowa moda, sieci mają zamawiane specjalne kompozycje-odświeżacze powietrza
w sumie dobrze, wolę to niż zapach spoconych klientów, a szczególnie przymierzalni
ale jak przeginają, pryskają pomiędzy tłumem też niedobrze

jeśli chodzi o Stradi, to na mnie działa odstręczająco, nazbyt swieży jak dla mnie o porówanie z CK do mnie przemawia

i drugi smrodek, który mi ciężko znieść to zapach rozpylany u wejścia do GalMoku i Arkadii, taki mdlący, niby z poświatą cynownu, ale jakby nadgniłego/stęchłego, fuj
A pamietasz ten, który był jeszcze pol roku temu, konkretnie do Bożego Narodzenia? Jak mialam przejsc przez drzwi to biegłam na bezdechu - autentycznie Musialam dziwnie wyglądac Okropnosc, dobrze, ze to zmienili, ten z cynamonem nie jest taki zły

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości