|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Jak zwracają się do siebie politycy?
A tak dzisiaj z lubym rozmawialiśmy
Jak myślicie, czy nasz prezydent i premier prywatnie (niekoniecznie na osobności, ale bez telewizji, radia) zwracają się do siebie po imieniu, jako pan, a może - panie prezydencie, panie premierze? I tak samo inni politycy - jest Panie Kowalski, panie Czesiu czy Czesiek?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak zwracają się do siebie politycy?
Sorki ale sie uśmiałam.
Brat do brata-Panie Jarosławie Oni tam znają się jak łyse konie i niejedną flaszkę obalili i niejeden interesik przy niej ubili.Więc przy mediach-Panie Pośle/Pani Posłanko a tak to sobie na bank Jasiują/Włodziują/Haniują |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Nie jestem naiwna i raczej zdaję sobie sprawę z kuluarowych popijaw
Ale kurde, przecież premier i prezydent raczej się nie trawią, świnie sobie podkładają i jakoś tak... no wierzyć mi się nie chce, że potrafiliby też wódeczkę ochoczo popijać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11179471]Nie jestem naiwna i raczej zdaję sobie sprawę z kuluarowych popijaw
Ale kurde, przecież premier i prezydent raczej się nie trawią, świnie sobie podkładają i jakoś tak... no wierzyć mi się nie chce, że potrafiliby też wódeczkę ochoczo popijać [/quote]Hmmm, mysle, ze o ile Tusk jest bardziej wyluzowany i ma wiecej ma wiecej dystansu do siebie i stac by go bylo na wypicie kielicha z Kaczynskim, to o tyle Kaczynski w zyciu by na to nie poszedl
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-02-26 o 21:45 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tusk chcial kiedys - przed kamerami wlasnie - by mowic na niego Donek
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami, gdy ogląda się dyskusje polityków w różnych programach można usłyszeć jak mówią do siebie po imieniu , po chwili śmiech i znowu grzecznościowe"panie pośle"
|
|
#7 |
|
DOMator
|
Nie ma szans, Donek z Jarkiem czy Lechem raczej nie pija razem po godzinach. A powiedzenie dla zartu do Kaczyńskiego po imieniu spotkałoby się pewnie z efektem pary z uszu u tego jegomoscia. Mogłoby służyć raczej draznieniu oponenta niż być odebrane jako szczere
![]() Posłowie się znają i wspólnie bawią głownie w swoich partiach (ale bez przesady, bo koedukacyjne znajomości też są), chociaż w klubach, partiach też tworzą się grupki, oponenci, jak to bywa w zyciu. Bo czym się różną relacje międzyludzkie w sejmie od tych na studiach? Zamiast róznych kierunków są różne partie, na każdym roku ludzie zawierają przyjaźnie, kogos cenią bardziej, kogos mniej, kogos jeszcze innego nie znoszą i tak samo w polityce
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
No ja to jak do siebie mówią, to oczywiste "mordo ty moja"
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, mysle ze ogolnie to tak nie jest. Tj. czesc sie pewnie zna, ale nie wydaje mi sie, zeby wszyscy z wszystkimi tak sie fraternizowali.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sa partie kobiece i partie meskie? Tzn znane jest malzenstwo miedzy partiami (wiadomo_jakie), ale nie wiem czy to mialas na mysli...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
politycy zwracaja się do siebie prywatnie per "pan" chyba,że sa przyjaciółmi to inna sprawa...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

Jak myślicie, czy nasz prezydent i premier prywatnie (niekoniecznie na osobności, ale bez telewizji, radia) zwracają się do siebie po imieniu, jako pan, a może - panie prezydencie, panie premierze? I tak samo inni politycy - jest Panie Kowalski, panie Czesiu czy Czesiek?