|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
chłodne i złote refleksy- ma to sens?
Mam zamiar zrobić sobie pasemka, naturalny kolor włosów średni blond, raczej neutralny, tzn w słońcu widoczne są takie chłodno złote refleksy. Do tej pory robiłam jasne, ok 1-1,5 tonu ciemniejsze od platyny i byłam zadowolona, ale ostatnio słyszę, że ładnie mi w złocistych włosach. Mam tendencję do rudawienia po farbowaniu, jeśli wiecie o co mi chodzi, tak po ok 4 tygodniach. Tak się zastanawiam, czy jest możliwe zrobienie i chłodnych i złocistych pasemek, czy to nie będzie wyglądało głupio? A może coś pośredniego, np. szampański blond? Jakie jest Wasze zdanie? Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chłodne i złote refleksy- ma to sens?
Możliwe jest zrobienie takich pasemek, ja tez kiedys chcialam tak zrobic - chlodna platyna + złote refleksy (miód). Fryzjerka stanowczo mi odradzała, powiedziala ze może to wygladać źle. Wcale sie tym nie przejelam i gdyby nie to że zdecydowałam sie na brąz to zrobiłabym to
![]() zastanów sie jednak nad późniejsza pielegnacja - chłodne włosy czesto traktuje sie srebrnymi płukankami żeby zachowaly "chlod", na złote używa sie np cytryny itp, dlatego mysle że takie włosy są piekne, ale trudne w utrzymaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie widzi mi się zupełnie połączenie koloru chłodnego z ciepłym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie łączyła ciepłego z zimnym, bo możesz dziwnie wyglądać... a może masz możliwość zdobycia takich doczepianych pasemek w takich kolorach, pochodzisz trochę i się zdecydujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
I w końcu się zdecydowałam- odrobinę czekolady i sporo szampańskiego blondu. Wygląda zabójczo i całkiem naturalnie, w dużej mierze zasługa mojej fryzjerki. Ale da się i ludzie nie uciekają, a ja z przyjemnością przeglądam się w lustrze. Dziękuję Wam wszystkim!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.