|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Czy jestem zaborcza??
Między mną a moim Tżtem było różnie - raz lepiej, raz gorzej. Na chwilą obecną jest b. dobrze
Martwi mnie tylko jedna rzecz. Już kilka razy usłyszałam od Tżeta, że jestem zaborcza. To chyba prawa... Nienawidzę gdy wychodzi z kolegami czy do pubu. Gdy mnie o tym informuje zaraz się obrażam. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie powinnam się tak zachowywać. Ogólnie strasznie boję się tego, że on mnie zostawi, odejdzie do innej itp. Kilka lat temu przytrafiła mi się taka sytuacja - byłam z "nim" ponad 2 lata, ufałam mu bezgranicznie, a on odszedł do innej. Boję się, że jeśli znowu komuś tak zaufam, to może się to powtórzyć... Co o tym myślicie? Czy to normalne? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy jestem zaborcza??
Jak tak będziesz dłużej robić to i ten Cię zostawi...
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
rozumiem, że masz uraz. też się kiedyś rozstałam z facetem bo poznał dziewczynę na imprezie, zakochał się w Niej... tydzień po rozstaniu ze mną był już z Nią.
i nie ograniczałam moich facetów nigdy w chodzeniu na imprezy (wiadomo że byłam zazdrosna jak miała się tam tez pojawiać jakaś powiedzmy była, albo przyjaciółka, albo ktoś w tym rodzaju, ale nigdy nie mówiłam - "nie idź" albo nie strzelałam focha). Facet ma swoje życie i tyle. Zresztą, jak tak jest pisane, to pozna kogoś nie na imprezie, tylko na uczelni w bibliotece w pracy czy nawet na przystanku autobusowym, z Twoimi zakazami czy bez. Spróbuj mu zaufać. Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
W ten sposób szybko odstraszysz faceta, a potem wmósisz sobie, że to dlatego, bo chodził sam na imprezy. Opanuj się i nie rób człowiekowi piekla, bo naprawdę wkrótce nie będziesz miała komu robić awantur...
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest normalne...
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Będzie chciał odejść do innej- to odejdzie, niezależnie od tego czy będziesz się tego bała, czy nie. Z tym, że kiedy przestaniesz o tym myśleć i nabierzesz trochę zaufania do tż, to wpłynie o wiele lepiej na ciebie i w ogóle na wasz związek. Tak więc, bez sensu się przejmować bo to jedynie może zaszkodzić.
A czy on jest zły kiedy ty wychodzisz z koleżankami? No chyba że tego nie robisz
Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2009-03-05 o 19:30 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
nie myśl o tym, co było kiedyś. wiem, że ciężko tak od razu, bo już zapewne jesteś do tego przyzwyczajona
(hmm, skąd ja to znam), ale postaraj się w tym ograniczyć.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Uwazam, ze powinniscie porozmawiac - powiedz mu dlaczego tak szczegolnie ciezko znosisz akurat wyjscia do knajpy.
Swoja droga i tak nie zamkniesz w klatce a poznac sie ludzie moga dokladnie wszedzie. Odkad mamy internet, to nawet nie wychodzac z domu
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jestes zaborcza. Nie przyrównuj każdego nastepnego faceta do swojego byłego.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Realistka
|
sama sobie odpowiedzialas na pytanie a tutaj wsyzscy tylko Cie w tym utwierdzili jestes bardzo zaborcza i musisz porozmawiac z facetem i dac mu zyc bo jesli bedziesz robic to co teraz to nie bedzie potrzebowal innej zeby odejsc. troszke ZAUFANIA bo to naprawde wazne
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Hm... Porozmawiaj z nim, powiedz mu czemu taka bywasz i postaraj się nie strzelać fochów
Kiedy on wychodzi z kolegami, Ty wychodź z koleżankami, żeby tak bardzo nie myśleć o tym co on robi. Jak pisały dziewczyny wyżej, jak będzie miał zdradzić to i tak to zrobi, a miłości raczej bez zaufania nie ma ![]() Ja zaproponowałabym TŻowi wspólne wyjście na jakąś imprezę czy do dyskoteki Niech on weźmie kolegów i ich dziewczyny, ja wzięłabym swoje koleżanki i ich facetów Oczywiście pod warunkiem że się 'trawią' nawzajem
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Rób tak dalej to szybko on się z Tobą pożegna. Jakby on nie pozwalał Ci chodzić z koleżankami gdzieś to co byś zrobiła? Nikt nie lubi być kontrolowany, takie zachowanie pokazuje, że mu nie ufasz.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli będziesz go zamęczać to albo Cię po prostu zostawi, żeby mieć święty spokój [wcale nie musi być innej dziewczyny na horyzoncie], albo zacznie Cię okłamywać, co robił i gdzie był, żeby mieć święty spokój. A jak wygląda Twój czas wolny? Siedzisz przed kompem i komórką czekając na znak od faceta czy masz swoje zajęcia, hobby, spotkania ze znajomymi itp?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero niedawno zrozumiałam, że nie mogę taka być i powoli się zmieniam
![]() Przecież to właśnie z Tobą jest i Ciebie wybrał, więc nie odstraszaj go od siebie, bo wtedy na pewno ucieknie. Ja sobie to tak tlumaczę i jest mi niebo lepiej. Pamiętaj, że takie zachowanie prowadzi do końca związku a przede wszystkim do kłamstw. Najpierw tych małych, potem większych. Ja opamiętałam się późno, ale zawsze to lepiej. Całe szczęście, że Tż tyle ze mną wytrzymał
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mialam przyjaciół, stałam się o niego zazdrosna i zaborcza, bo była to jedyna osoba, która spędzała ze mną czas. cały czas mnie kontrolował, nie mogłam wyjść nawet do sklepu po jogurt bez poinformowania go (ta.. beznadziejne to było...) na końcu i tak mnie rzucił, bo znalazł inną dziewczynę... po 2 latach związku potrafił mnie okraść, nazwać zazdrosną dzi*** i inne rzeczy :/ Nie poznałam wtedy swojego faceta! to było straszne! dobrze, że się skonczyło i mam osobę, która mnie szanuje
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-03-05 o 22:30 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
hmm z jednej strony rozumiem, że można być zazdrosnym o swojego partnera... Ale zawsze są pewne granice!
Facet musi czasem wyjść z kolegami na piwo, tak jak dziewczyna z koleżankami na zakupy! To nic złego, ale ważne jest tu zaufanie! Poza tym spędzanie razem czasu 24/dobę, kontrolowanie, obrażanie się o takie rzeczy jest bardzo męczące i zamiast pozytywnie wpływać na związek - ma odwrotny skutek... Dlatego powinnaś porozmawiać z nim, powiedzieć o swoich obawach, ale i próbować zaufać i nie robić takich awantur! Bo facet może naprawdę uciec, bo się po prostu przestraszy tej zaborczości! I jak ktoś już wyżej napisał - nie porównuj go do swojego byłego - nie wychódź z założenia, że skoro ex to zrobił, to ten też taki będzie
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za wszystkie wypowiedzi
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś bardzo zaborcza I zważywszy na to jak się sparzyłaś wcześniej to jest to normalna reakcja obronna orgaznizmu.Jednak nie jest to dobre dla Twojego obecnego związku ->gdyż taką postawą jaką prezentujesz karzesz swojego obecnego partnera->a on przecież nic złego nie zrobił--->prawda?
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba powinnas torche wyluzować, trzymac faceta pod kloszem, zrozum on ma swoje towarystwo i też chce z nim spedzic czas-jesli bedziesz go tak kontrolować to moze Cie zostawić. jesli on sie umawia ze swoimi znajomymi to ty idz ze swoimi gdzies,zeby nie myslęc tak intensywanie o tym gdzie jest, co robi i kiedy wroci
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Zaufanie to podstawa.
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też spotykaj się ze znajomymi itp. Bo myślę, że Twój świat kręci się tylko wokół Twojego TŻta i jak on ma spotkać się z kimś innym, to nie wiesz co masz ze sobą zrobić. Zajmij się czymś. Nie można się tak uzależniać od partnera ![]() Wyluzuj, bo nic dobrego z tego nie będzie. To nie jest normalne.
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze wam powodzenia !
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
a moze masz to zakodowane w glowie ze cie zostawi dla innej jak poprzedni idlatego tak reagujesz? intuicyjnie poniekad boisz sie z przeszlosci ze tak moze byc ...zrob cos z tym bo rzeczywiscie go stracisz ale przez sama siebie . zaufaj mu i to wszystko i sama tez wychodz bez niego do kolezanek itp.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
mi też się zdarzały takie akcje, ale znalazłam sposób, poprostu również nie stronie od wychodzenia na piwko, a co, niech On też się pomartwi że mogę poznać kogoś interesującego
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Tak jesteś zaborcza ... Jeżeli Ci na nim zalezy pracuj nad sobą.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Martwi mnie tylko jedna rzecz. Już kilka razy usłyszałam od Tżeta, że jestem zaborcza. To chyba prawa... Nienawidzę gdy wychodzi z kolegami czy do pubu. Gdy mnie o tym informuje zaraz się obrażam. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie powinnam się tak zachowywać. Ogólnie strasznie boję się tego, że on mnie zostawi, odejdzie do innej itp. Kilka lat temu przytrafiła mi się taka sytuacja - byłam z "nim" ponad 2 lata, ufałam mu bezgranicznie, a on odszedł do innej. Boję się, że jeśli znowu komuś tak zaufam, to może się to powtórzyć...