Idealny blond chłodny, ale i naturalny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 01:05   #1
angeoudemonn
BAN stały

Idealny blond chłodny, ale i naturalny

Witam, jestem tu nowa i zobaczyłam,że mogę założyć wątek z pytaniem i moim problemem. Proszę pomóżcie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasną blondynką-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej chłodny połysk, chociaż moje naturalne to też mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i mało je widać;() platynki słonecznej i chłodnej-są to cienisieńkie refleksy. Bardzo chciałabym na (przeważa mój jasny blond, który zimą mocno ciemnieje;() zrobić sobie naturalny i chłodny kolorek blondu, żadna platyna, żadne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, że robiąc zimmnymi blondami i naturalnie wyglądającymi po 2 miesiącach mam ciepły i mocno spłowiały kolor (tak miałam też w okresie zimowym). Nie wiem, może za często myję głowę ;P i nie użuwam kosmetyków do włosów farbowanych. Może to dlatego... Używam te niebieskie produkty, aby spopielacić włosy, ale płukanki wysuszają miza bardzo włosy;( a szampon i odżywka "niebieska" od Farouka mało co ochładza. Po tym produkcie mam perłowo-beżowo-lekko słoneczny odcień a chciałabym zimny beż... Polećcie mi proszę jakąś dobrą i profesjonalną farbę (byleby nie Goldwell-bo łamie włosy...). A zawsze użuwałam wody tylko 6% z farbą też nierozjaśniającą, żadko 9%, bo po farbie nierozjaśniającej z 9% wodą mam już superjasne włosy. Robiłam 2 miesiące temu włosy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozjaśniający. Przez 2 miesiące kolor bomba chłodny beż, ale teraz już taki nie jest A nie będę cały czas włosów farbować, bo zaczynam robić taką farbą tylko pasemka. Koniec z farbowaniem całej głowy. Dodam, że mam włosy zdrowe, niezniszczone, zawsze używam odżywki nieraz maski do włosów. Może problem leży w tym, że mam złoto-zielone oczyz niebieskąobwódką i nie mogę utrzymać chłodnego beżu na dużej?
Wklejam zdjęcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane chłodna farbkę, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i chłodny i żeby nie była zbyt agresywna.
I jeszcze link na you tube, żeby nie było, nie robię reklamy. Po prostu nie mogę napatrzeć się na ten blond
No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa
http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a6myrrunf99x5zaufjkb.jpg (48,4 KB, 247 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nm0sruj8c4m7whsmgxv6.jpg (48,9 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4328251X.jpg (34,5 KB, 201 załadowań)
angeoudemonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 18:04   #2
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Idealny blond chłodny, ale i naturalny

Cytat:
Napisane przez angeoudemonn Pokaż wiadomość
Witam, jestem tu nowa i zobaczyłam,że mogę założyć wątek z pytaniem i moim problemem. Proszę pomóżcie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasną blondynką-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej chłodny połysk, chociaż moje naturalne to też mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i mało je widać;() platynki słonecznej i chłodnej-są to cienisieńkie refleksy. Bardzo chciałabym na (przeważa mój jasny blond, który zimą mocno ciemnieje;() zrobić sobie naturalny i chłodny kolorek blondu, żadna platyna, żadne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, że robiąc zimmnymi blondami i naturalnie wyglądającymi po 2 miesiącach mam ciepły i mocno spłowiały kolor (tak miałam też w okresie zimowym). Nie wiem, może za często myję głowę ;P i nie użuwam kosmetyków do włosów farbowanych. Może to dlatego... Używam te niebieskie produkty, aby spopielacić włosy, ale płukanki wysuszają miza bardzo włosy;( a szampon i odżywka "niebieska" od Farouka mało co ochładza. Po tym produkcie mam perłowo-beżowo-lekko słoneczny odcień a chciałabym zimny beż... Polećcie mi proszę jakąś dobrą i profesjonalną farbę (byleby nie Goldwell-bo łamie włosy...). A zawsze użuwałam wody tylko 6% z farbą też nierozjaśniającą, żadko 9%, bo po farbie nierozjaśniającej z 9% wodą mam już superjasne włosy. Robiłam 2 miesiące temu włosy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozjaśniający. Przez 2 miesiące kolor bomba chłodny beż, ale teraz już taki nie jest A nie będę cały czas włosów farbować, bo zaczynam robić taką farbą tylko pasemka. Koniec z farbowaniem całej głowy. Dodam, że mam włosy zdrowe, niezniszczone, zawsze używam odżywki nieraz maski do włosów. Może problem leży w tym, że mam złoto-zielone oczyz niebieskąobwódką i nie mogę utrzymać chłodnego beżu na dużej?
Wklejam zdjęcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane chłodna farbkę, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i chłodny i żeby nie była zbyt agresywna.
I jeszcze link na you tube, żeby nie było, nie robię reklamy. Po prostu nie mogę napatrzeć się na ten blond
No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa
http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc
...
chciałabym zauważyć,że żadna farba profesjonalna nie utrzyma sie dłużej niż średnio półtora miesiąca,więc to,że się wypłukuje i kolor włosów się zmienia z czasem jest całkiem naturalne...nie wiem więc jakiej trwałości farby oczekujesz zatem...jeżeli kolorki Ci się ociepłają to może spróbuj TONERÓW.<bez amoniaku> odświeżają i ożywiają kolor nadają wybrany odcien bez zmiany podstawowego kolorku włosów.

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 22:44   #3
dzulia86
Raczkowanie

zgadzam sie z poprzedniczka... zadna farba nie utrzyma CI sie pol roku i bedzie miala super extra polysk niestety tak jestesmy zbudowani i nasze wlosy tak sa skonstruowane. jezeli chodzi o to ze Ci zolkna jasne wlosy to calkiem normalne. powodow moze byc tysiace... zazelazniona woda powoduje ze blond zolknie dlatego najpiej uzywac szamponow do blondu polecam shine blond loreala nie wysusza wlosow i jest bardzo delikatny niebieski i powoduje jeszcze troche rozjasnienie wlosa ale nie mocno. takie szamponiki maja przewaznie zmiekczacze wody i rozne filtry zeby ochraniac wlos a co do tego ze Ci wlosy ciemnieja zima to jest tylko taki mit ze wlosy zima ciemnieja a latem jasnieja. ZIma nosimy przewaznie czapke, nie przebywamy na sloncu, nie kompiemy w plenerze... a woda slonce i wiatr maja wplyw na naturalne rozjasnienie wlosa dlatego latem tak jasnieja nam wlosy a zima nie czyli wniosek jest taki ze zima ujawnia sie Twoj naturalny kolor wlosa
Stary 2009-04-05, 02:00   #4
angeoudemonn
BAN stały

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, że żaden kolor nie utrzyma się wiecznie. A tonery-proszę o więcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyają je szamponami koloryzującymi a widziałam jeszcze takie tonery, które nie były pod postacią szamponu koloryzującego (fakt-były bez wody utlenionej w małym bodajże kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedyś używałam kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond perłowy z 6% wodą, niestety nie pamiętam jakiej firmy (wiem, że był to produkt profesjonalny, ale nie przywiązywałam do tego wagi) robiłam nim tylko odrosty bez odświerzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ocieplał się. Owszem, nie był taki świeży, jak zaraz po farbowaniu, ale był to piękny naturalny beż i jaśniutki. Ideał, nie niszczył włosów.
Jednak dziękuję za odpwowiedzi i proszę o więcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbuję, tylko zużyję Farouka.
angeoudemonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 12:03   #5
karroollinka
Przyczajenie

Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane włosy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Girl66hgfhgfh.jpg (43,8 KB, 250 załadowań)
karroollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 15:02   #6
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Napisane przez angeoudemonn Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, że żaden kolor nie utrzyma się wiecznie. A tonery-proszę o więcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyają je szamponami koloryzującymi a widziałam jeszcze takie tonery, które nie były pod postacią szamponu koloryzującego (fakt-były bez wody utlenionej w małym bodajże kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedyś używałam kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond perłowy z 6% wodą, niestety nie pamiętam jakiej firmy (wiem, że był to produkt profesjonalny, ale nie przywiązywałam do tego wagi) robiłam nim tylko odrosty bez odświerzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ocieplał się. Owszem, nie był taki świeży, jak zaraz po farbowaniu, ale był to piękny naturalny beż i jaśniutki. Ideał, nie niszczył włosów.
Jednak dziękuję za odpwowiedzi i proszę o więcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbuję, tylko zużyję Farouka.
....
Tonery,to są takie półtrwałe farby,ale bez amoniaku ! to nie są szamponetki.Tonery rozrabia sie tak jak farby z odpowiednią wodą utlenioną,ja bym je porównała do koloryzującego ,półtransparentnego błyszczyka.Nie rozjasnią włosów ale mogą ładnie zmienic ich odcien... np zbeżowić zbyt zółty blond.

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 21:14   #7
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karroollinka Pokaż wiadomość
Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane włosy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
hej..ja mam takie włosy ,mam porobione jasne pasemka blond na swoich natutalnych włosach i taki wlasnie efekt..
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości