|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Idealny blond chłodny, ale i naturalny
Witam, jestem tu nowa i zobaczyłam,że mogę założyć wątek z pytaniem i moim problemem. Proszę pomóżcie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasną blondynką-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej chłodny połysk, chociaż moje naturalne to też mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i mało je widać;() platynki słonecznej i chłodnej-są to cienisieńkie refleksy. Bardzo chciałabym na (przeważa mój jasny blond, który zimą mocno ciemnieje;() zrobić sobie naturalny i chłodny kolorek blondu, żadna platyna, żadne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, że robiąc zimmnymi blondami i naturalnie wyglądającymi po 2 miesiącach mam ciepły i mocno spłowiały kolor (tak miałam też w okresie zimowym). Nie wiem, może za często myję głowę ;P i nie użuwam kosmetyków do włosów farbowanych. Może to dlatego... Używam te niebieskie produkty, aby spopielacić włosy, ale płukanki wysuszają miza bardzo włosy;( a szampon i odżywka "niebieska" od Farouka mało co ochładza. Po tym produkcie mam perłowo-beżowo-lekko słoneczny odcień a chciałabym zimny beż... Polećcie mi proszę jakąś dobrą i profesjonalną farbę (byleby nie Goldwell-bo łamie włosy...). A zawsze użuwałam wody tylko 6% z farbą też nierozjaśniającą, żadko 9%, bo po farbie nierozjaśniającej z 9% wodą mam już superjasne włosy. Robiłam 2 miesiące temu włosy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozjaśniający. Przez 2 miesiące kolor bomba chłodny beż, ale teraz już taki nie jest ![]() ![]() Wklejam zdjęcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane chłodna farbkę, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i chłodny i żeby nie była zbyt agresywna. I jeszcze link na you tube, żeby nie było, nie robię reklamy. Po prostu nie mogę napatrzeć się na ten blond ![]() No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idealny blond chłodny, ale i naturalny
Cytat:
chciałabym zauważyć,że żadna farba profesjonalna nie utrzyma sie dłużej niż średnio półtora miesiąca,więc to,że się wypłukuje i kolor włosów się zmienia z czasem jest całkiem naturalne...nie wiem więc jakiej trwałości farby oczekujesz zatem...jeżeli kolorki Ci się ociepłają to może spróbuj TONERÓW.<bez amoniaku> odświeżają i ożywiają kolor nadają wybrany odcien bez zmiany podstawowego kolorku włosów.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z poprzedniczka... zadna farba nie utrzyma CI sie pol roku i bedzie miala super extra polysk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, że żaden kolor nie utrzyma się wiecznie. A tonery-proszę o więcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyają je szamponami koloryzującymi a widziałam jeszcze takie tonery, które nie były pod postacią szamponu koloryzującego (fakt-były bez wody utlenionej w małym bodajże kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedyś używałam kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond perłowy z 6% wodą, niestety nie pamiętam jakiej firmy (wiem, że był to produkt profesjonalny, ale nie przywiązywałam do tego wagi) robiłam nim tylko odrosty bez odświerzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ocieplał się. Owszem, nie był taki świeży, jak zaraz po farbowaniu, ale był to piękny naturalny beż i jaśniutki. Ideał, nie niszczył włosów. Jednak dziękuję za odpwowiedzi i proszę o więcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbuję, tylko zużyję Farouka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane włosy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tonery,to są takie półtrwałe farby,ale bez amoniaku ! to nie są szamponetki.Tonery rozrabia sie tak jak farby z odpowiednią wodą utlenioną,ja bym je porównała do koloryzującego ,półtransparentnego błyszczyka.Nie rozjasnią włosów ale mogą ładnie zmienic ich odcien... np zbeżowić zbyt zółty blond.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.