Idealny blond ch³odny, ale i naturalny - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-04-04, 01:05   #1
angeoudemonn
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 14

Idealny blond ch³odny, ale i naturalny

Witam, jestem tu nowa i zobaczy³am,¿e mogê za³o¿yæ w±tek z pytaniem i moim problemem. Proszê pomó¿cie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasn± blondynk±-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej ch³odny po³ysk, chocia¿ moje naturalne to te¿ mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i ma³o je widaæ;() platynki s³onecznej i ch³odnej-s± to cienisieñkie refleksy. Bardzo chcia³abym na (przewa¿a mój jasny blond, który zim± mocno ciemnieje;() zrobiæ sobie naturalny i ch³odny kolorek blondu, ¿adna platyna, ¿adne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, ¿e robi±c zimmnymi blondami i naturalnie wygl±daj±cymi po 2 miesi±cach mam ciep³y i mocno sp³owia³y kolor (tak mia³am te¿ w okresie zimowym). Nie wiem, mo¿e za czêsto myjê g³owê ;P i nie u¿uwam kosmetyków do w³osów farbowanych. Mo¿e to dlatego... U¿ywam te niebieskie produkty, aby spopielaciæ w³osy, ale p³ukanki wysuszaj± miza bardzo w³osy;( a szampon i od¿ywka "niebieska" od Farouka ma³o co och³adza. Po tym produkcie mam per³owo-be¿owo-lekko s³oneczny odcieñ a chcia³abym zimny be¿... Poleæcie mi proszê jak±¶ dobr± i profesjonaln± farbê (byleby nie Goldwell-bo ³amie w³osy...). A zawsze u¿uwa³am wody tylko 6% z farb± te¿ nierozja¶niaj±c±, ¿adko 9%, bo po farbie nierozja¶niaj±cej z 9% wod± mam ju¿ superjasne w³osy. Robi³am 2 miesi±ce temu w³osy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozja¶niaj±cy. Przez 2 miesi±ce kolor bomba ch³odny be¿, ale teraz ju¿ taki nie jest A nie bêdê ca³y czas w³osów farbowaæ, bo zaczynam robiæ tak± farb± tylko pasemka. Koniec z farbowaniem ca³ej g³owy. Dodam, ¿e mam w³osy zdrowe, niezniszczone, zawsze u¿ywam od¿ywki nieraz maski do w³osów. Mo¿e problem le¿y w tym, ¿e mam z³oto-zielone oczyz niebiesk±obwódk± i nie mogê utrzymaæ ch³odnego be¿u na du¿ej?
Wklejam zdjêcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane ch³odna farbkê, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i ch³odny i ¿eby nie by³a zbyt agresywna.
I jeszcze link na you tube, ¿eby nie by³o, nie robiê reklamy. Po prostu nie mogê napatrzeæ siê na ten blond
No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa
http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg a6myrrunf99x5zaufjkb.jpg (48,4 KB, 247 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg nm0sruj8c4m7whsmgxv6.jpg (48,9 KB, 173 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg z4328251X.jpg (34,5 KB, 201 za³adowañ)
angeoudemonn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-04, 18:04   #2
dark01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 132
GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Idealny blond ch³odny, ale i naturalny

Cytat:
Napisane przez angeoudemonn Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, jestem tu nowa i zobaczy³am,¿e mogê za³o¿yæ w±tek z pytaniem i moim problemem. Proszê pomó¿cie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasn± blondynk±-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej ch³odny po³ysk, chocia¿ moje naturalne to te¿ mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i ma³o je widaæ;() platynki s³onecznej i ch³odnej-s± to cienisieñkie refleksy. Bardzo chcia³abym na (przewa¿a mój jasny blond, który zim± mocno ciemnieje;() zrobiæ sobie naturalny i ch³odny kolorek blondu, ¿adna platyna, ¿adne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, ¿e robi±c zimmnymi blondami i naturalnie wygl±daj±cymi po 2 miesi±cach mam ciep³y i mocno sp³owia³y kolor (tak mia³am te¿ w okresie zimowym). Nie wiem, mo¿e za czêsto myjê g³owê ;P i nie u¿uwam kosmetyków do w³osów farbowanych. Mo¿e to dlatego... U¿ywam te niebieskie produkty, aby spopielaciæ w³osy, ale p³ukanki wysuszaj± miza bardzo w³osy;( a szampon i od¿ywka "niebieska" od Farouka ma³o co och³adza. Po tym produkcie mam per³owo-be¿owo-lekko s³oneczny odcieñ a chcia³abym zimny be¿... Poleæcie mi proszê jak±¶ dobr± i profesjonaln± farbê (byleby nie Goldwell-bo ³amie w³osy...). A zawsze u¿uwa³am wody tylko 6% z farb± te¿ nierozja¶niaj±c±, ¿adko 9%, bo po farbie nierozja¶niaj±cej z 9% wod± mam ju¿ superjasne w³osy. Robi³am 2 miesi±ce temu w³osy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozja¶niaj±cy. Przez 2 miesi±ce kolor bomba ch³odny be¿, ale teraz ju¿ taki nie jest A nie bêdê ca³y czas w³osów farbowaæ, bo zaczynam robiæ tak± farb± tylko pasemka. Koniec z farbowaniem ca³ej g³owy. Dodam, ¿e mam w³osy zdrowe, niezniszczone, zawsze u¿ywam od¿ywki nieraz maski do w³osów. Mo¿e problem le¿y w tym, ¿e mam z³oto-zielone oczyz niebiesk±obwódk± i nie mogê utrzymaæ ch³odnego be¿u na du¿ej?
Wklejam zdjêcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane ch³odna farbkê, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i ch³odny i ¿eby nie by³a zbyt agresywna.
I jeszcze link na you tube, ¿eby nie by³o, nie robiê reklamy. Po prostu nie mogê napatrzeæ siê na ten blond
No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa
http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc
...
chcia³abym zauwa¿yæ,¿e ¿adna farba profesjonalna nie utrzyma sie d³u¿ej ni¿ ¶rednio pó³tora miesi±ca,wiêc to,¿e siê wyp³ukuje i kolor w³osów siê zmienia z czasem jest ca³kiem naturalne...nie wiem wiêc jakiej trwa³o¶ci farby oczekujesz zatem...je¿eli kolorki Ci siê ociep³aj± to mo¿e spróbuj TONERÓW.<bez amoniaku> od¶wie¿aj± i o¿ywiaj± kolor nadaj± wybrany odcien bez zmiany podstawowego kolorku w³osów.

wiza¿owo&pazurkowo
dark01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-04, 22:44   #3
dzulia86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 94

zgadzam sie z poprzedniczka... zadna farba nie utrzyma CI sie pol roku i bedzie miala super extra polysk niestety tak jestesmy zbudowani i nasze wlosy tak sa skonstruowane. jezeli chodzi o to ze Ci zolkna jasne wlosy to calkiem normalne. powodow moze byc tysiace... zazelazniona woda powoduje ze blond zolknie dlatego najpiej uzywac szamponow do blondu polecam shine blond loreala nie wysusza wlosow i jest bardzo delikatny niebieski i powoduje jeszcze troche rozjasnienie wlosa ale nie mocno. takie szamponiki maja przewaznie zmiekczacze wody i rozne filtry zeby ochraniac wlos a co do tego ze Ci wlosy ciemnieja zima to jest tylko taki mit ze wlosy zima ciemnieja a latem jasnieja. ZIma nosimy przewaznie czapke, nie przebywamy na sloncu, nie kompiemy w plenerze... a woda slonce i wiatr maja wplyw na naturalne rozjasnienie wlosa dlatego latem tak jasnieja nam wlosy a zima nie czyli wniosek jest taki ze zima ujawnia sie Twoj naturalny kolor wlosa
Stary 2009-04-05, 02:00   #4
angeoudemonn
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 14

Dziêkujê ¶licznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, ¿e ¿aden kolor nie utrzyma siê wiecznie. A tonery-proszê o wiêcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyaj± je szamponami koloryzuj±cymi a widzia³am jeszcze takie tonery, które nie by³y pod postaci± szamponu koloryzuj±cego (fakt-by³y bez wody utlenionej w ma³ym bodaj¿e kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedy¶ u¿ywa³am kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond per³owy z 6% wod±, niestety nie pamiêtam jakiej firmy (wiem, ¿e by³ to produkt profesjonalny, ale nie przywi±zywa³am do tego wagi) robi³am nim tylko odrosty bez od¶wierzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ociepla³ siê. Owszem, nie by³ taki ¶wie¿y, jak zaraz po farbowaniu, ale by³ to piêkny naturalny be¿ i ja¶niutki. Idea³, nie niszczy³ w³osów.
Jednak dziêkujê za odpwowiedzi i proszê o wiêcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbujê, tylko zu¿yjê Farouka.
angeoudemonn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-05, 12:03   #5
karroollinka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane w³osy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Girl66hgfhgfh.jpg (43,8 KB, 250 za³adowañ)
karroollinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-05, 15:02   #6
dark01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 132
GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Napisane przez angeoudemonn Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê ¶licznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, ¿e ¿aden kolor nie utrzyma siê wiecznie. A tonery-proszê o wiêcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyaj± je szamponami koloryzuj±cymi a widzia³am jeszcze takie tonery, które nie by³y pod postaci± szamponu koloryzuj±cego (fakt-by³y bez wody utlenionej w ma³ym bodaj¿e kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedy¶ u¿ywa³am kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond per³owy z 6% wod±, niestety nie pamiêtam jakiej firmy (wiem, ¿e by³ to produkt profesjonalny, ale nie przywi±zywa³am do tego wagi) robi³am nim tylko odrosty bez od¶wierzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ociepla³ siê. Owszem, nie by³ taki ¶wie¿y, jak zaraz po farbowaniu, ale by³ to piêkny naturalny be¿ i ja¶niutki. Idea³, nie niszczy³ w³osów.
Jednak dziêkujê za odpwowiedzi i proszê o wiêcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbujê, tylko zu¿yjê Farouka.
....
Tonery,to s± takie pó³trwa³e farby,ale bez amoniaku ! to nie s± szamponetki.Tonery rozrabia sie tak jak farby z odpowiedni± wod± utlenion±,ja bym je porówna³a do koloryzuj±cego ,pó³transparentnego b³yszczyka.Nie rozjasni± w³osów ale mog± ³adnie zmienic ich odcien... np zbe¿owiæ zbyt zó³ty blond.

wiza¿owo&pazurkowo
dark01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-08, 21:14   #7
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Napisane przez karroollinka Poka¿ wiadomo¶æ
Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane w³osy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
hej..ja mam takie w³osy ,mam porobione jasne pasemka blond na swoich natutalnych w³osach i taki wlasnie efekt..
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.