|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 14
|
Idealny blond ch³odny, ale i naturalny
Witam, jestem tu nowa i zobaczy³am,¿e mogê za³o¿yæ w±tek z pytaniem i moim problemem. Proszê pomó¿cie.
To teraz ja zadam pytanko. Dziewczynki, mam taki problem. Naturalnie jestem jasn± blondynk±-poziom 8 w farbach fryzjerskich i Loreal Excellence. Mam raczej ch³odny po³ysk, chocia¿ moje naturalne to te¿ mam naturalne refleksy (cieniutkie niestety i ma³o je widaæ;() platynki s³onecznej i ch³odnej-s± to cienisieñkie refleksy. Bardzo chcia³abym na (przewa¿a mój jasny blond, który zim± mocno ciemnieje;() zrobiæ sobie naturalny i ch³odny kolorek blondu, ¿adna platyna, ¿adne biele, bardzo naturalnie. Mój problem jest taki, ¿e robi±c zimmnymi blondami i naturalnie wygl±daj±cymi po 2 miesi±cach mam ciep³y i mocno sp³owia³y kolor (tak mia³am te¿ w okresie zimowym). Nie wiem, mo¿e za czêsto myjê g³owê ;P i nie u¿uwam kosmetyków do w³osów farbowanych. Mo¿e to dlatego... U¿ywam te niebieskie produkty, aby spopielaciæ w³osy, ale p³ukanki wysuszaj± miza bardzo w³osy;( a szampon i od¿ywka "niebieska" od Farouka ma³o co och³adza. Po tym produkcie mam per³owo-be¿owo-lekko s³oneczny odcieñ a chcia³abym zimny be¿... Poleæcie mi proszê jak±¶ dobr± i profesjonaln± farbê (byleby nie Goldwell-bo ³amie w³osy...). A zawsze u¿uwa³am wody tylko 6% z farb± te¿ nierozja¶niaj±c±, ¿adko 9%, bo po farbie nierozja¶niaj±cej z 9% wod± mam ju¿ superjasne w³osy. Robi³am 2 miesi±ce temu w³osy bardzo bardzo jasnym blondem popielato-fioletowym na 6% wodzie-nr 10.21, ale to kolor nierozja¶niaj±cy. Przez 2 miesi±ce kolor bomba ch³odny be¿, ale teraz ju¿ taki nie jest ![]() ![]() Wklejam zdjêcia z kolorami, co mnie zachwyca. Doradzcie mi kochane ch³odna farbkê, która taki efekt zapewni, bardzo naturalny i ch³odny i ¿eby nie by³a zbyt agresywna. I jeszcze link na you tube, ¿eby nie by³o, nie robiê reklamy. Po prostu nie mogê napatrzeæ siê na ten blond ![]() No i scenka na bardzo wysokim poziomie, klasa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=NPTswZP-Avc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idealny blond ch³odny, ale i naturalny
Cytat:
chcia³abym zauwa¿yæ,¿e ¿adna farba profesjonalna nie utrzyma sie d³u¿ej ni¿ ¶rednio pó³tora miesi±ca,wiêc to,¿e siê wyp³ukuje i kolor w³osów siê zmienia z czasem jest ca³kiem naturalne...nie wiem wiêc jakiej trwa³o¶ci farby oczekujesz zatem...je¿eli kolorki Ci siê ociep³aj± to mo¿e spróbuj TONERÓW.<bez amoniaku> od¶wie¿aj± i o¿ywiaj± kolor nadaj± wybrany odcien bez zmiany podstawowego kolorku w³osów.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 94
|
zgadzam sie z poprzedniczka... zadna farba nie utrzyma CI sie pol roku i bedzie miala super extra polysk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 14
|
Dziêkujê ¶licznie za odpowiedzi. Tak, to prawda, ¿e ¿aden kolor nie utrzyma siê wiecznie. A tonery-proszê o wiêcej informacji na ten temat. Bo jedni nazwyaj± je szamponami koloryzuj±cymi a widzia³am jeszcze takie tonery, które nie by³y pod postaci± szamponu koloryzuj±cego (fakt-by³y bez wody utlenionej w ma³ym bodaj¿e kwadratowym opakowaniu).
A i tak na marginesie, kiedy¶ u¿ywa³am kolorku 10.21 to bardzo bardzo jasny blond per³owy z 6% wod±, niestety nie pamiêtam jakiej firmy (wiem, ¿e by³ to produkt profesjonalny, ale nie przywi±zywa³am do tego wagi) robi³am nim tylko odrosty bez od¶wierzania kolorku i kolor po kilku latach nawet nie ociepla³ siê. Owszem, nie by³ taki ¶wie¿y, jak zaraz po farbowaniu, ale by³ to piêkny naturalny be¿ i ja¶niutki. Idea³, nie niszczy³ w³osów. Jednak dziêkujê za odpwowiedzi i proszê o wiêcej informacji o tonerze. A Loreala Shine Blonde wypróbujê, tylko zu¿yjê Farouka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Mozecie mi doradzic jakiej farby uzyc zeby uzyskac taki kolorek? na rozjajsniane w³osy Ofc teraz mam b. jasniutki blond..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tonery,to s± takie pó³trwa³e farby,ale bez amoniaku ! to nie s± szamponetki.Tonery rozrabia sie tak jak farby z odpowiedni± wod± utlenion±,ja bym je porówna³a do koloryzuj±cego ,pó³transparentnego b³yszczyka.Nie rozjasni± w³osów ale mog± ³adnie zmienic ich odcien... np zbe¿owiæ zbyt zó³ty blond.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.