znow allegro...reklamacje, zwroty itp - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 19:41   #1
Sikorka0204
Zakorzenienie

znow allegro...reklamacje, zwroty itp

Witam
Wiem, że podobny temat już był ale mój problem jest troszkę inny i chciałabym, żeby mi ktoś pomógł.
Około 1,5miesiąca temu kupiłam na allegro sprzęt(stepper) za ok 100zł. Niestety sprzęt ten był powystawowy ale miał 3miesieczną gwarancję. Dostałam go, wypróbowałam, wszystko było jak należy więc wystawiłam pozytyw. Po dwóch tygodniach urwała się linka, napisałam do sprzedawcy, odpowiedział, że muszę przelać 10zł czyli koszt przesyłki(czy powinnam w ogóle płacić za przesyłkę?). Zrobiłam przelew i czekałam dwa tygodnie aż ta część przyjdzie. Dziś mi przyszła i okazało się, że jest zła Gwarancję mam 3miesięczną tak jak pisałam ale z tego 2tygodnie był używany, 3tygodnie czekałam na zła linkę, teraz znowu będę czekać i w końcu gwarancja się skończy
Nie mam zamiaru znów płacić za przesyłkę skoro to ewidentnie ich wina. Poza tym w czasie używania stepper zaczął strasznie zgrzytać, śrubki się odkręcały i powiem szczerze nie jestem zadowolona dlatego z chęcią bym go zwróciła
Co byście zrobiły na moim miejscu? Da się coś w ogóle z tym zrobić po takim czasie?
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-30, 19:55   #2
Jeanne90
Zakorzenienie

Dot.: znow allegro...reklamacje, zwroty itp

Moja siostra też ma stepper z allegro, też urwała się linka Możesz podać nazwę sprzedawcy?
Stary 2009-04-30, 20:01   #3
spioch7
BAN stały

Ja mam inna syt ale mysle ze moge sie dolaczyc? Moze ktos mi doradzi..
19.04 kupilam pierwwszy raz na allegro mp4 przeczytalam opis aukcji i komentarze (same pozytywy) wiec zrobilam od razu przelew 21.04 dostalam potwierdzenie od sprzedawcy ze dostal kase. W opisie mial napisane ze daje sobie 5 dni na wyslanie przedmiotu od dnia pojawienia sie pieniedzy na koncie 5 dni minelo w ten poniedzialek wiec liczylam ze wczoraj dzis zakup sie pojawi liczac ze nawet priorytet idzie 3-4 dni w najgorszym wypadku dzis nic nie przyszlo sprawdzilam dzis jego komentarze ma 3 negatywy 2 za dlugie czekanie 1 za uszkodzony sprzet

napisalam meila czekam do poniedzialk na wyjasnienie sytuacji jakis odzew cokolwiek wyjasnienie najbardziej czekam na przesylke jesli sie nie zjawi a on sie nie odezwie nie wiem co robic..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-30, 20:02   #4
Sikorka0204
Zakorzenienie

Napisałam Ci na priv, gdyż jeszcze nie chce nikogo oskarżać czy coś bo być może okaże się uczciwym sprzedawcą...w co szczerze mówiąc wątpię bo gdy upominałam się o przesyłkę cały czas słyszałam została wysłana..trochę później zostanie wysłana..
Stary 2009-04-30, 20:15   #5
spioch7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Napisałam Ci na priv, gdyż jeszcze nie chce nikogo oskarżać czy coś bo być może okaże się uczciwym sprzedawcą...w co szczerze mówiąc wątpię bo gdy upominałam się o przesyłkę cały czas słyszałam została wysłana..trochę później zostanie wysłana..
Do mnie napisalas? Ja nic nie mam na priv..
Stary 2009-04-30, 20:19   #6
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Do mnie napisalas? Ja nic nie mam na priv..
Do mnie
Stary 2009-04-30, 20:40   #7
spioch7
BAN stały

Ups...... przepraszam...
Stary 2009-04-30, 22:11   #8
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Witam
Wiem, że podobny temat już był ale mój problem jest troszkę inny i chciałabym, żeby mi ktoś pomógł.
Około 1,5miesiąca temu kupiłam na allegro sprzęt(stepper) za ok 100zł. Niestety sprzęt ten był powystawowy ale miał 3miesieczną gwarancję. Dostałam go, wypróbowałam, wszystko było jak należy więc wystawiłam pozytyw. Po dwóch tygodniach urwała się linka, napisałam do sprzedawcy, odpowiedział, że muszę przelać 10zł czyli koszt przesyłki(czy powinnam w ogóle płacić za przesyłkę?). Zrobiłam przelew i czekałam dwa tygodnie aż ta część przyjdzie. Dziś mi przyszła i okazało się, że jest zła Gwarancję mam 3miesięczną tak jak pisałam ale z tego 2tygodnie był używany, 3tygodnie czekałam na zła linkę, teraz znowu będę czekać i w końcu gwarancja się skończy
Nie mam zamiaru znów płacić za przesyłkę skoro to ewidentnie ich wina. Poza tym w czasie używania stepper zaczął strasznie zgrzytać, śrubki się odkręcały i powiem szczerze nie jestem zadowolona dlatego z chęcią bym go zwróciła
Co byście zrobiły na moim miejscu? Da się coś w ogóle z tym zrobić po takim czasie?
Z tego co wiem, czas naprawy gwarancyjnej nie wlicza się w okres gwarancji, równie dobrze mogliby realizować naprawę te 3 m-ce i gwarancja już by nie istniała.
Zachowuj wszystkie maile wysłane, może być potrzebne potwierdzenie daty zgłoszenia usterki.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-02, 15:15   #9
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, czas naprawy gwarancyjnej nie wlicza się w okres gwarancji, równie dobrze mogliby realizować naprawę te 3 m-ce i gwarancja już by nie istniała.
Zachowuj wszystkie maile wysłane, może być potrzebne potwierdzenie daty zgłoszenia usterki.
Tu jest problem bo na maile nie odpowiada więc kontaktowałam się z nim telefonicznie...
Miał ktoś podobną sytuację? Bo będę się z nim kontaktować w poniedziałek i nie bardzo wiem co mu powiedzieć...macie jakieś pomysły?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości