|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dziwna wiadomość-help!
ostatnio na skrzynkę przyszła mi dziwna wiadomość:
IRISH ONLINE LOTTERY PROMO This is to inform you that you have been selected for a cash prize of £850,000.00(GBP) in cash credited to file ---------. held on the Month May 2009.The selection process was carried out through random selection in our computerized email selection system(ess) from a database of over 250,000 email addresses drawn from which you were selected.The Irish National Lottery is approved by the Uk Gaming Board. In other to claim your won Amount £850,000.00(GBP) prize from the lottery board you are required to contact our Claims Agent here in the UK with the details below: ************************* ***** ************************* *** ************************* *** ******** 1.Full Legal names 2.Occupation 3.Tel. number 4.Age 5.Country ************************* ***** ************************* *** ************************* *** ******** Name Of Claims Agent:...... Email address:...... ************************* ***** ************************* *** ************************* *** ******** Goodluck from me and members of staff of the IRISH NATIONAL LOTTERY. Yours faithfully Czy moglibyście mi powiedzieć o co chodzi w tej wiadomości bo nie za bardzo rozumiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwna wiadomość-help!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() skasuj to i nie zasmiecaj sobie glowy.. Prosze ![]() ![]() ze tez sie ktos jeszcze daje na to nabierac.. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- tak tak.. dodaj do spamu. Ale teraz juz za pozno, kazdego dnia za***ia Cie wiadomosciami typu: Dear fergusson ![]() You are receiving this message because you joined FreeLotto on 2007-11-16, from IP Address 77.113.88.100. When you registered you agreed to receive messages from FreeLotto. FreeLotto NEVER sends JUNK or SPAM messages. We never send mail to anyone unless they requested it when they registered. If you somehow didn't understand that you were agreeing to receive messages from us at the time you joined PLEASE CLICK HERE TO BE PERMANENTLY REMOVED FROM OUR LIST. In doing so you will also cancel your FreeLotto membership and you will no longer be eligible to play FreeLotto or receive up to \$11,000,000.00 in daily prizes. We regret any inconvenience. Thank you, FreeLotto Member Services poza przerazajaco wysoka wygrana ![]() Dear friends:
Sorry to disturb you. We are a wholesale company We mainly sell electronic products, such as digital cameras, cellphones, LCD TV, xbox, Laptops, DV,Media Players,and so on. All items are in brand new box with original accessories, packaging, manuals, registration card, serial number etc. If you need anything, please visit our website: dabljudabljudablju.gownod otcom. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
spam, spam i jeszcze raz spam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mi takie wiadomości z jakiegoś FREE LOTTO przychodza od ponad roku. Pisze, że wygrałam ileś tam tysięcy dolarów... W kółko wysyłają mi wiadomości typu "potwierdź do... (data)", a żeby potwierdzić, to trzeba im podać nr konta bankowego, adres i jeszcze wybrać jakiechs tam numerki - znaczy grać dalej. Ale żeby grać dalej trzeba im podać rodzaj karty płatniczej, którą uiści się koszt tej gry :-/ Więc to jest błędne koło. Pisałam nawet do neostrady o usunięcie tego konta pocztowego, bo mam dość tego spamu, ale nie wiem czy to w ogóle rozpatrzą...
Nie otwieraj i nie odpowiedaj na te wiadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
nie chce byc niemila, ale nie mozna byc tak naiwnym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
spam, spam, spam
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam tak samo ! od ponad roku codziennie mi przychodza wiadomosci z jakiegos Free Lotto wlasnie, ze wygralam milion dolarow , tylko ze trzeba podac dane do karty. nawet tego nie otwieram ale starsznie mnie to denerwuje i nie wiem co mam zrobic zeby to nie przychodzilo.o ile dobrze sobie przypominam to jakies 2 lub 3 lata temu cos tam gdzies wypelnilam i dopiero po roku mi zaczeli te durne widomosci wysylac.macie jakis posob na to zeby to przestalo przychodzic?nie mam tam zadnego konta ani nic.strasznie mnie to wkurza :P no ale tak to jest jak sie zaczyna zabawe z internetem i wypelnia sie jakies glupie ankiety w nadzieji na wygrana hehe
![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.