|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie z innej beczki ale dosc ważne
Witam
Mam 17lat i problem, biłem się dzisiaj(gosciu obraził mnie i moja rodzine) i jak to wiadomo podczas bitki potażaliśmy się troche po trawie, a miałem nowe ciuchy na sobie i problem polega na tym jak to ręcznie wyprac? małe ślady zielonego na dzinsach i koszulce. Nie chciałbym żeby mama to widziała i chce to doprac. Całe szczeście wygrałem walke ![]() Proszę o pomoc i dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie z innej beczki ale dosc ważne
Cytat:
![]() Plamy z trawy Absolutnie nie powinny być zmywane wodą, ponieważ wtedy jeszcze trudniej je usunąć. Do większości tkanin zaleca się stosowanie 70% alkoholu albo rozcieńczonego amoniaku. Należy zwilżyć plamy alkoholem, odczekać, a dopiero potem spłukać zimną wodą. Plamy z trawy można także usunąć szmatką zmoczoną w wodzie utlenionej z dodatkiem amoniaku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Plamy z trawy przecieramy czystym spirytusem, gdy plama zniknie płuczemy w wodzie. Miejsca bardzo mocno zaplamione można przetrzeć wodą utlenioną z amoniakiem (2 łyżki wody utlenionej i 1/2 łyżeczki amoniaku), potem przecieramy jeszcze spirytusem. mozna tez kwaskiem cytrynowym schodza nawet te stare. czasem pokombinować z solą... są różne teorie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jaja sobie robisz?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dlaczego jaja?
bil sie, ma brudne ciuchy i chce je wyczyscic. Nic nadzwyczajnego.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.