![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zestawy na maturę ustną z języków
Jak wyżej. Wpisujcie swoje zestawy maturalne z języków na pewno przydadza się do powtórki innym maturzystą
![]()
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-05-07 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zestawy na maturę ustną z języków
ja chce ja chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
województwo :
zestaw taką proponuję przejrzystą strukture : )
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To ja zaczne ;]
zestaw: 10 województwo :śląskie Negocjacje: Twój wspóllokator chce palić w domu: -nie zgódź się -zaproponuj inne rozwiązanie - zgódź się na inne rozwiazanie Relacjonowanie: Pod nieobecnosc twoich sasiadów zjawil sie u nich tajemniczy gość opowiedz: -okolicnzości zdarzenia - wygląd gościa - czy zostawił jaką wiadomość Uzyskiwanie informacji: U twoich sąsiadów w mieszkaniu pali się -zadzwoń po straż pożarną i opowiedz zdarzenie -powiedz jak dojechac do miejsca -zapytaj się jak masz się zachować Obrazek: wiwatujący ludzie, z flagami, kawałek wozu policyjnego pytanie1: czy ci ludzie sa szczesliwi? pytanie2: czy jestes kibicem sportowym? Powodzenia ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam umieszczam rozmówki innych użytkowników z forum w którym narodził się pomysł
![]() 1. uzyskiwanie inf. w muzeum: od której jest otwarte, czy są zniżki dla studentów i czy można robić zdjęcia. 2. wyjechałam na wycieczkę. mam opowiedzieć koleżance od czego zaczęłam przygotowania, jak przebiegał wyjazd i jaki miałam problem z powrotem. 3. chcę wynająć mieszkanie z koleżanką, ona chce na obrzeżach a ja w centrum. mam powiedziec czemu nie podoba mi się jej pomysł, jaka jest moja propozycja i pójść na kompromis. obrazek: gość w samolocie śpi, ma poduszkę pod głową pytania: czy jego lot jest wygodny i czy podrozowanie samolotem jest popularne Nr 1: rozmowa z jakąś sekretarką o kursie angielskiego, miałam powiedzieć, że interesuje mnie kurs dla zaawansowanych, zapytać się ile kosztuje i ile jest osób w grupie Nr 2: "Byłaś na wycieczce szkolnej w Szkocji. Będąc u znajomych rozchorowałaś się" trzeba było napisać objawy choroby, co zrobił opiekun grupy, i jakie zalecenia lekarza Nr 3: Rozmowa z koleżanką która dużo wydaje na kosmetyki i ciuchy ale wszystko od rodziców bierze. No i zaproponować jej jakąś prace dorywczą i uzasadnić dlaczego, potem jakieś rozwiązanie i co ma zrobić żeby odciążyć rodziców. 1. Źle się czujesz, idziesz do lekarza, opisz mu swoje objawy. Powiedz od kiedy je odczuwasz. Spytaj jak często i ile leków musisz brać. 2. Pierwszy dzień w szkole. Opisz swoje wrażenia. Co się tam działo? Powiedz jakich ludzi poznałaś. 3. Uznajesz komputer za najlepszy wynalazek. Twój kolega się z Tobą nie zgadza. Zgódź się po części z kolegą, przedstaw jednak swoje argumenty.
Czasami tracę wiarę we wszystko co robie złe zdanie mam o ludziach, fatalne o sobie.. Jeżeli ciągle coś przeszkadza ci i gryzie pokonaj wreszcie to i stań od tego wyżej Jeżeli myślisz że już nic ci nie pomoże rozejrzyj sie dokoła inni maja gorzej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jesteście wspaniałe, dobrze że chociaż taki odzew mamy : )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
u mnie w szkole ustne zaczynaja sie 20 ... ja mam niemiecki 22, jak cos to bede pisac, ale to i tak troche pozno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
super temat! na pewno te zestawy się przydadzą
![]() ustny za tydzień ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Województwo opolskie
1. kolega chce przyjechać z Anglii do polski -powiedz gdzie leży polska -co jest najważniejsze do zwiedzenia -jak najlepiej podróżować po Polsce 2. spotykasz się ze znajomym z podstawówki -powiedz, co pamiętasz z pierwszych dni w w szkole -jak przebiegała nauka -co robiłaś po szkole z koleżankami i kolegami 3. szef chce żebyś pracował/a w weekend czy jakiś tam inny dzień -powiedz, że masz plany -zaproponuj, że będziesz pracować w następnym tygodniu dłużej., nie zgódź się na jego ofertę -podziękuj za to, że się zgodził i coś tam, że będziesz pracowała na pewno |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja piszę maturę dopiero za 2 lata.
Proszę powiedzcie mi o co chodzi z tymi zestawami bo jakoś za bardzo nie rozumiem.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziekuje
![]() Ale prowadzi się dialog z egzaminatorem czy monolog?
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Swietny temat! Jak poprzerabiam sobie te wasze zestawy to bede sie mniej stresować angielskim bo jakos napawa mnie lekiem mimo, ze to przeciez proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]() I na to też jest 10 minut jak w angielskim? Jeszcze mam takie jedno głupie ![]()
Szczęście to jest sposób myślenia, a nie rzecz, którą dostajemy. ![]() Edytowane przez KochamMichasia Czas edycji: 2009-05-08 o 01:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Odezwałby się ktoś z podkarpackiego
![]()
Czasami tracę wiarę we wszystko co robie złe zdanie mam o ludziach, fatalne o sobie.. Jeżeli ciągle coś przeszkadza ci i gryzie pokonaj wreszcie to i stań od tego wyżej Jeżeli myślisz że już nic ci nie pomoże rozejrzyj sie dokoła inni maja gorzej
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Moja nauczycielka stwierdziła, że podczas tego 5ciominutowego przygotowania można notować sobie jakieś słówka potrzebne do wypowiedzi, ale nie całe zdania. Notowałyście coś, czy tak na żywioł?
![]()
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ja mam 22 maja dopiero.. z wlkp ktos ma jakies zestawy?
dla kazdego woj. sa inne??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To ja też coś napiszę, ale zaznaczam, że maturę zdawałam w zeszłym roku. (woj. śląskie). Rozmów sterowanych nie pamiętam.
Miałam obrazek z nauczycielką i dziećmi w klasie. Dzieci były odświętnie ubrane. Pytania: 1. Jak myślisz, co to za okazja (dzień nauczyciela/urodziny nauczycielki,...?) 2. Jaki Twoim zdaniem powinien być idealny nauczyciel? ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Do każdego wojewodztwa mogą być inne ponieważ nie układa ich CKE tylko OKE
To tak jak z tematami na polski, kazda szkoła układa własne.
![]() |
![]() |
#25 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
ŚLĄSKIE
ZESTAW 8 (podstawa, angol) Dialogi: Jesteś u koleżanki w (Angli? Szkocji?). Opowiedz o swoim ogrodzie w PL, jak o niego dbasz. Zaproponuj jej pomoc w jej ogrodzie i zapytaj gdzie są narzędzia. Opowiedz o śmiesznej historii jaka ostatnio wydarzyła Ci się w taksówce. Co się stało, jak zachował się taxówkarz i cośtam jeszcze było Koleżanka zepsuła twój telefon. Trzeba coś zaproponować, ona się nie zgodzi i proponuje coś innego i tu trzeba wymyślić jakiś kompromis Obrazek: ludzie w centrum handlowym (tak przynajmniej ja to zinterpretowałam) jedzą posiłek. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ze tak nieśmiało spytam - a zdaje ktoś może rozszerzony? Jeśli tak, to proszę o opis materiałów stymulujących
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja własnie wróciłam z ustnej (woj. lubelskie)nie spojrzałam na nr zestawu, nie wiem naweet czy był..;]
na ilustracji miałam młodą dziewczynę, która przeglądała makulaturę, a obok na stoliku stały puste butelki. egz. zapytała mnie, dlaczego mogą stać te butelki i dlaczego ona przegląda te gazety. a 2 to, czy wg mnie ważna jest segregacja odpadów i dlaczego. uzyskiwanie informacji przyjaciel chce wynająć mieszkanie *powiedz, w jaki sposob ma szukac *czym sie sugerowac przy wyborze *w jakiej czesci miasta najlepiej relacjonowanie wydarzeń opowiedziec gdzie ostatnio pracowalam *na czym polegala ta praca *jak wygladal moj dzien *co bylo trudego w tej pracy negocjacje nie zgodzic sie z przyjacielem odnosnie spedzenia wolnego czasu on chce isc do restauracji, Ty do baru *Ty do kina, on do teatru *idz na kompromis (tego jednak dokladnie nie pamietam;])
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to angielski czy niemiecki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.