|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Prześladowanie
otoz przesladuje mnie od bardzo dawna pewna dziewczyna. nigdy jej nie widzialam. kiedys do mnie na gg napisala i tak zaczelysmy pisac czesto. mialam chlopaka wtedy i czesto o nim pisalam jej. po jakikms czasie zapytala sie mnie jak poderwac chlopaka na rowerze. opisala mi jak wygladal i okazalo sie ze to moj chlopak. nie wiem czy ona o nim wiedziala. potem zaczela go podrywac jak go spotykala. a do mnie pisala ze mi go odbierze. ale wiedzialam ze on do niej nie poleci. na spotkania brala tez swoja kolezaneczke ktora jest strasznie puszczalska, ta wsumie tez ale mniej. ciagle na gg nie dawala spokoju. miala kolezanke hakera i miala podglad mojego archiwum i jego i komentowala nasze rozmowy. moj chlopak wtedy mial tez kolege hakera i wyslali jej cos ze musiala kupic nowego kompa. byl spokoj na jakis czas. po jakims czasie znow sie odezwala. ale znow tak samo sie skonczylo i komp do naprawy. teraz jak sie rozstalismy to ona znow podgladala nasze archiwum. tylko ze ja i on ciagle nr gg zmieniamy. no ale ma nasze IP. teraz chce sie za niego wziac. prosi o rady jak go poderwac itp. wie wszystko o czym z nim pisalam i on z innymi. zablokowalam ja ale ona zaczela pisac z jego gg
wiec jego tez musialam. prosze pomozcie co zrobic bo ja juz naprawde mam tego dosyc
|
|
|
|
|
#2 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Prześladowanie
To już podchodzi pod jakieś nękanie, może po prostu zgłoś to na policję
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
no i jaki powod podam? ze pisze do mnie? denerwuje mnie to podgaladanie wiadomosci. nawet jak chlopak zepsuje jej znow kompa to po jakims czasie znow sie odezwie;/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz to podciągnąc pod włamanie się ... Może jej napisz, że jak nie przestanie to zgłosisz to na policję, myślisz, że policja nie zajmuje sie hakerami?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Uuu film mógłby powstać^^ współczuje <przytul> a nie można zgłosić tego hakerstwa na policje??? hmm powinnaś nie pokazywać swojej słabości... patologia jakaś ;/ to jest chore! a adres IP chyba można zmienić co??? pytanie tylko czy chcesz być jeszcze z tym chłopakiem czy nie? bo jak nie to w sumie łatwiej by było poszukać nowego i olać ją i sama by odpuściła, to nie Ty powinnaś sie tym zająć tylko ten koleś... ja nie rozumiem jak można tak odwalać szok
nie wiem co konkretnie poradzić do to jednostkowe przypadki i cholernie odbiegajace od normy społecznej ;/ |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
z tego co wiem to ona nie jest hakerem bo sie na tym nie zna. no chyba ze kolezanka ta ja nauczyla. no i pewnie ma zainstalowane programy hakreskie. a znacie jakis inne rozwiazanie? bo na policji to nie wiadomo jak sie skonczy, zreszta to nie jest takie latwe
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
jak mi mój były uwłaczał to mu wysłałam e-mailem treść przpisów prawnych czym jest "zniewaga" i sie odwalił... wyślij jej co grozi za nękanie, naruszenie prywatności, hakerstwo... itp
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet jak bym dala sobie z nim spokoj to ona w jakis sposob sie do mnie bedzie odzywac by mnie o wszystkim powiadamiac---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- a skad to moge wziac? wydaje mi sie ze nie uwierzy no ale zobaczymy |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
ale ja nawet nie wiem jak one sie nazywaja, wiem tylko imie. nie wiem gdzie mieszkaja, tylko osiedle. IP jej kompa tez nie mam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
zgłoś na policje złapią ją na gorącym uczynku pokażesz o co chodzi co Ci pisze... i resztą sie zajmą ;] szkoda zycia stresu i nerwów coś musisz z tym zrobić ile można sie zadręczać? będzie dobrze to musi dobiec końca nie może trwac wiecznie...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
to juz trwa moze z rok, moze dluzej, bo przez jakis czas jak miala kompa zepsutego to sioe nie odzywala przez kilka miesiecy. zmienilam juz kilka razy nr gg, on tez, no i ona pewnie tez. nikt nie ma tych wiadomosci co ona pisala. a teraz co napisala to nie odpisywalam jej jak sie dowiedzialam ze to ona. nie mam zbytnio dowodow
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Policja
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno ,nie daj się, z takimi ludźmi trzeba walczyć a nie bezczynnie się poddawać! Nie wiedziałaś skąd wziąć akty prawne, poszperałam na internecie, i oto rezultat
wszystko z aktualnego Kodeksu Karnego, możesz jej to wysłać, a jak nie poskutkuje to nie bój się zgłosić na policję, w końcu po to płacimy na nich podatki tylko pamietaj, nie kasuj od niej żadnych wiadomości, nawet tych chamskich, a właśnie szczególnie takich ![]() Kodeks Karny dotyczący przestępstw komputerowych Art.267 §1: Kto bez uprawnienia uzyskuje informacje dla niego nie przeznaczona, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2. §2: Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której jest nieuprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym. §3: Tej samej karze podlega ten, kto informacje uzyskaną określoną w §1 lub §2 ujawnia innej osobie. §4: Ściganie przestępstwa określonego w paragrafach 1-4 następuje na wniosek poszkodowanego. Art.268 §1: Kto nie będąc do tego uprawnionym , niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. §2: Jeżeli czyn określony w §1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji sprawca podlega karze do lat 3. §3: Kto dopuszczając się czynu określonego w §1 lub §2 wyrządza znaczna szkodę majątkową podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. §4: Ściganie przestępstwa określonego w §1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Art.269 §1: Kto, na komputerowym nośniku informacji, niszczy, usuwa, uszkadza lub zmienia zapis o szczególnym znaczeniu dla obronności kraju, bezpieczeństwa w komunikacji, funkcjonowaniu administracji rządowej, administracji samorządowej albo zakłóca, uniemożliwia automatyczne gromadzenie lub przekazywanie takich informacji podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. §2: Tej samej karze podlega ten kto dopuszcza się czynu określonego w §1, niszcząc lub wymieniając nośnik informacji lub niszcząc albo uszkadzając urządzenie służące automatycznemu przetwarzaniu, gromadzeniu lub przesyłaniu informacji. Art.278 §1: Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudza rzecz ruchoma podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Przepisy z §1 stosuje się odpowiednio do kradzieży energii lub karty upoważniającej do podjęcia pieniędzy z automatu bankowego. Art.287 §1: Kto, w celu osiągnięcia korzyści materiałowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przesyłanie informacji lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis na komputerowym nośniku informacji podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
zreszta trwalo to tyle czasu bo zawsze szybko sie z nia uporalismy ale ona ciagle powraca. no ale wsumie nawet jak byly wysylal jej jakies programy (wczesniej z jego kolega) no i tez moge ich obciazyc jakbym miala to powiedziec
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz aaaooo powinna przesłac te paragrafy tamtej pannicy do poczytania
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
dobrze zrozumiałam ,ze ona czyta Twoje lub Jego archiwum gg?? przecież to nie realne : | zwykły lamer to wie.. a co dopiero haker
![]() ale idź na policje... "coś" musisz zrobić |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast wdawać się w jakieś rozmowy, pisanie na gg to lepiej zapisz sobie na jakimś nośniku jej wypowiedzi i udaj się na policję.
Tytuł wątku wskazuje, że sprawa jest poważna, a treść Twoich wypowiedzi, że olewasz sytuację i poza wykorzystaniem sprawy jako tematu do rozmów - nie zrobiłas nic.
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Po prostu sie nie odzywaj i zaznacz w gg opcje żeby nie pojawiały Ci się wiadomości od nieznajomych
w końcu jej się powinno znudzić jak przestaniesz się odzywać i odpowiadać .. no bo ileż można.. olej !
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
jak? Bardzo szybko. Policja przeszuka jej komputer, jeśli znajdzie podejrzane programy, będzie sprawa w sądzie, ewentualnie wysokie odszkodowanie. A jeszcze jak znajdą nielegalne oprogramowanie i jakieś inne programy "z lewej ręki", będzie musiała zapłacić sporą sumkę.
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- z powodu braku dowodow i niemoznosci sprawdzenia jej komputera nie moge nic zrobic. narazie zablokowana jest. jak sie odezwie to zobaczymy co bedzie dalej |
||
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
a co na to Twoj chłopak w ogole? No i jesli ta dziewczyna ma dostep do tego wszystkiego to jaka masz gwarancje ze własnie nie czyta tego watku i sie z Ciebie smieje? Moj TZ, który prauje w policji powiedzial, ze sprawa ewidentnie powinna trafic w ręce policji, dziewczyna uprzykrza tylko Tobie i Twojemu chłopakowi życie.
Proszę wejdź i napisz co o niej sądzisz. każda opinia jest dla mnie bardzo ważna. ![]() Edytowane przez agussa Czas edycji: 2009-06-14 o 20:20 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mają racje, idź na policje.
Bez przesady dziewczyna narusza twoją prywatność! Niech odpowiada za swoje czyny..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, przyznaję jestem w tej kwestii kompletnym laikiem, więc stąd moje pytanie:
Czy to możliwe, żeby ona miała podgląd do Twojego archiwum ? Jakoś mi się nie wydaje..aż się zapytam tzta.A gdyby tak było, to czy nie ma jakiś opcji, aby się przed takim czymś zabezpieczyć?Co do Twojej obawy o odbicie chłopaka-jak tz mądry, uczciwy i wierny to nie poleci na inną.A jeśli byłoby inaczej to przynajmniej będziesz wiedziała z kim miałaś do czynienia.
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"To jest tak.Archiwum jest przechowywane w pliku archive.dat.Taki plik jest w podkatalogu z każdym profilem użytkownika i tam użytkownik ma swoje archiwum.Dopóki z podkatalogu danego użytkownika nie zostanie usunięty ten plik to można z niego odzyskać każdą rozmowę ,nawet jeśli po każdym gadkowaniu ktoś ją kasuje i nie jest ona w pliku nadpisywana.Oczywiście trzeba mieć dostęp do komputera na którym jest zainstalowane interesujące nas GG bo na serwerze faktycznie nie ma archiwów." wiec pomyśl czy przypadkiem Twój Tż nie dawał czytać jej gg... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc... jakim cudem ona ma niby dostęp do Twojego archiwum? Nie jest to chyba tak proste, jak się wydaje...
A nie możesz po prostu przestać zapisywać swoje rozmowy? gg chyba przewiduje taką ewentualność. Iść na policję możesz, ale nie sądzę, żebyś wiele wskurała bo potraktują to zapewne jako zaczepki małolaty i niską szkodliwość społeczną. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to co robi ta puknieta, chora dziewczyna jest niezgodne z prawem, masz prawo isc z tym do sadu, a najpierw na policje. choc wiadomo, jaka jest polska policja.....(brak slow) ![]() nie wolno tak przesladowac, to odbieranie prywatnosci. z tym sie nie da zyc, jak najszybciej z tym cos zrob, bo dziewczyna mysli ze jest bezkarna i Toba rzadzi, ma przewage pozbadz ją tego uczucia i z tym cos zrob. powodzenia
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ci mówią, żebyś zgłosiła to na policję, a Ty nie i nie... dlaczego? Boisz się? W końcu od tego są. To podchodzi pod nękanie, w dodatku włamała Ci się do komputera, naruszyła tajemnicę korespondencji, nie daje Ci spokoju. I błagam Cię, czy Ty myślisz, że oni do niej nie dotrą? Wystarczy, że to zgłosisz, a oni już odpowiednio pokierują sprawą. Nie rozumiem dlaczego się od tego wymigujesz.
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniasz ip, zmieniasz nr gg, i jest nie możliwe by dziewczyna do ciebie dalej pisała- chyba ze od znajomego bedzie miała twój numer.
Nie ma takiej opcji zeby ona czytała twoja archiwum. Jak brałas od niej jakieś pliki, to możliwe ze ci przesłała cos. A zeby miec twój numer gg to wystarczyło ze cie namówiła zebyś jej wysłała configa, pamietam bawiłąm sie w to za czasów dzieciństwa I sama oddałaś jej to hasło :PZ policją to ja życze powodzenia- wątpie by coś zrobili, bo jak dla mnie to ta historia twoja troche taka dziwna, bo to jest awykonalne;d A poza tym jak doniesiesz na hakerstwo to na was też bedzie, bo to wy jej komputer zepsuliscie 2 razy nie ona wam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

wiec jego tez musialam. prosze pomozcie co zrobic bo ja juz naprawde mam tego dosyc

tylko pamietaj, nie kasuj od niej żadnych wiadomości, nawet tych chamskich, a właśnie szczególnie takich 
i teraz aaaooo powinna przesłac te paragrafy tamtej pannicy do poczytania