|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() jak szybko zrzucić 15kg-pomóżcie
Witam
![]() Od dłuższego czasu próbuję się pozbyć kg, które przybyły mi przez źle dobrane tabletki...mimo, że nie zmieniłam nawyków żywieniowych w ciągu roku przytyłam 20kg, ostatnio mocno się za siebie wzięłam i znalazłam w sobie dużo motywacji, ale... Nie wiem co powinnam jeść,a czego unikać, jakie robić ćwiczenia, które szybko pozwolą mi spalić ten tłuszczyk.. Potrzebuję rady..i jeszcze co myślicie na temat jogi???czy to skuteczny sposób na to żeby dodatkowo zgubić parę kilo i odzyskać równowagę? Z góry Wam bardzo dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: jak szybko zrzucić 15kg-pomóżcie
Cytat:
![]() wiesz cio ![]() Duzo warzyw i owoców staraj sie jeść ![]() Ja 3 razy dziennie pije ocet z woda Przez miesiac zrzuciłam 5kg i ważę teraz 49 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a co niby daje ten ocet z wodą?
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Do podmywania jest dobry, i do mycia okien...
![]() U mnie by to natychmiast spowodowało chudnięcie, w końcu jak się wymiotuje, to ciężko przytyć ![]() Majasn - poczytaj sobie podwieszone wątki na dietetyce. Tam są opisane genialnie zasady zdrowego żywienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Pancza Czas edycji: 2009-09-30 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ocet ale Nie zwykły,
Można Kupic w Kazdym Hiper Markecie Ocet o smaku Jabłkowym albo Truskawkowym.. Ocet Pity z wodą Nie daje odczuć Głodu i spala zbędne KALORIE Moja Lekarka mi powiedziała Pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Nie Bzdury.. JA jej nie namawiam po prostu mowie jak ja robiłam a teraz wygladam MEGA i tak sie też czuje,nie chce nie stosuje jasna sprawa ![]() Nikt tu Nikogo do niczego nie namawia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszelkie porady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Łaziłam po szpitalu kiedys i szukałam doktora, ktory mi "na szybko" omówi problem zdrowotny jednego z pacjentów, bo nie za bardzo rozumiałam. Jeden powiedział mi, ze tak "na szybko" to można conajwyżej do kibelka pobiec i sie odlac..." i wywalił mnie z hukiem...
to samo można powiedzieć o szybkim odchudzaniu...
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2009-10-03 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla autorki wątku ![]() * posiłek należy jeść regularnie co 3 - 4 godziny. * należy spożywać 4 - 5 posiłków dziennie; 3 główne i 2 mniejsze przekąski. * zawsze należy zjeść śniadanie * lepiej jeść część, a mniejsze porcje * nie wolno podjadać między posiłkami * w chwilach słabości najlepiej wypić szklankę wody i żuć gumę bez cukru. * należy pić około 1,5 - 2 litrów płynów dziennie. Najlepiej niegazowaną wodę mineralną, niesłodzone herbatki owocowe i ziołowe, i ewentualnie niesłodzone soki owocowe. Niewskazane są kolorowe napoje gazowane słodzone cukrem (cola, oranżady, napoje owocowe), słodzone soki i napoje owocowe. * nie należy słodzić kawy i herbaty. Mleka do kawy najlepiej używać tego 0,5 % tłuszczu * należy ograniczyć a nawet wykluczyć tłuszcze zwierzęce: smalec, słonina, tłuste mięsa i wędliny * ogranicz ilość tłuszczu używanego do smarowania pieczywa, masło zastąp wysokogatunkowymi margarynami kubkowymi (najlepiej o zmniejszonej zawartości tłuszczu) albo zrezygnuj ze smarowania chleba. * używaj olejów roślinnych co najmniej 1 łyżkę dziennie (polecane są - olej rzepakowy bezerukowy, oliwa z oliwek, olej sojowy, słonecznikowy lub kukurydziany). * produkty mleczne wybieraj odtłuszczone * ogranicz spożycie cukrów prostych (tzw. pustych kalorii) tj. białego cukru (sacharozy) oraz słodyczy (cukierków, czekolad i wyrobów czekoladowych, ciastek, ciast itp.), * zwiększ spożycie błonnika pokarmowego. Błonnik pęcznieje w żołądku zwiększając uczucie sytości, poza tym zapobiega zaparciom. Źródłami błonnika są pełnoziarniste produkty zbożowe: pieczywo razowe, płatki zbożowe, gruboziarniste kasze, otręby pszenne, nasiona warzyw strączkowych oraz surowe warzywa i owoce. * obróbka kulinarna: zalecane jest gotowanie, gotowanie na parze, duszenie bez wstępnego obsmażania, pieczenie w folii lub na grillu bez użycia tłuszczu. Odradzane stanowczo jest natomiast smażenie na tłuszczu, produkty takie są ciężkostrawne, pochłaniają dużą ilość tłuszczu a zatem i kalorii! * unikaj napojów alkoholowych ![]() * nie nadużywaj soli, zbyt duża ilość soli w diecie sprzyja zatrzymywaniu wody w organizmie, obrzękom, a także powstawaniu nadciśnienia. uffffffffff............. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.