|  2010-08-18, 22:35 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | przyjaźń damsko-męska ;]

wierzycie?

| 
|     |   | 
|  2010-08-18, 22:39 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Dot.: przyjaźń damsko-męska ;]

Były już takie wątki coś mi się kojarzy  poszukaj   
				__________________ Nie liczę dni, Sprawiam, że to dni się liczą... | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 22:45 | #3 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni   Myslalam, ze mam jednego prawdziwego przyjaciela, bo przyjaznilismy sie mimo tego, że ja bylam zajeta ponad 3 lata... Aż do czasu kiedy on znalazł sobie dziewczynę  Wywnioskowałam, że on chce być wobec niej uczciwy i nie odzywa się dlatego do  mnie, bo od zawsze mu się podobałam...  Bardzo żałuję i często o nim myślę, chciałabym pogadać, a on nawet na moje esy nie odpisuje :/ To się wyżaliłam!   | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 23:02 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Poznań (Łódź) 
				 | 

[1=bfca8d39b0c33d1e642320d  525f11dd69d86e6d3_6578f56  ebc91f;21468778]Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni   Myslalam, ze mam jednego prawdziwego przyjaciela, bo przyjaznilismy sie mimo tego, że ja bylam zajeta ponad 3 lata... Aż do czasu kiedy on znalazł sobie dziewczynę  Wywnioskowałam, że on chce być wobec niej uczciwy i nie odzywa się dlatego do  mnie, bo od zawsze mu się podobałam...  Bardzo żałuję i często o nim myślę, chciałabym pogadać, a on nawet na moje esy nie odpisuje :/ To się wyżaliłam!  [/QUOTE] zgadzam się. miałam podobnie, miałam przyjaciela, niby nic, miałam chłopaków itp, on kiedyś próbował coś ale wiedział że nie chcę tego psuć, a teraz on ma dziewczynę, lata za nią jak nie wiem co, nie odzywa się już do mnie. brakuje mi go. 
				__________________ 5.06.10-poznałam Cię  12.07.10-prawko zdane za 1. razem  26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie  Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M.  Razem od 8.08.10 licencjat08.2011-Dziadek[*]  02.2012-Ciocia[*] | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 23:10 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

a ja wierze   wszystko jest mozliwe, chociaż może ja za duzo o zyciu jeszcze nie wiem... 
				__________________ Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed  Moja pielęgnacja włosów | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 23:31 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

A ja wierzę w przyjaźń damsko męską. Niewiele razy w moim długim życiu zdarzyło mi się (aczkolwiek się zdarzyło..), że któreś chciało czegoś więcej, mam jednego prawdziwego przyjaciela i kilku naprawdę dobrych, bliskich kolegów. Większość z nich jest w związkach, ale kumplowaliśmy się również jak byli wolni i nie doszło nigdy do sytuacji, w której przyjaźń/koleżeństwo byłoby zagrożone. Hm.. a może jestem tak totalnie nieatrakcyjna, że faceci kumplują się ze mną, bo jest bezpiecznie, bo im się nie spodobam   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 23:33 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Poznań (Łódź) 
				 | 

tzn może taka przyjaźń istnieć.. ale któraś ze stron się w końcu zakocha i może to ukrywać, ale wtedy i tak to nie jest prawdziwa przyjaźń

__________________ 5.06.10-poznałam Cię  12.07.10-prawko zdane za 1. razem  26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie  Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M.  Razem od 8.08.10 licencjat08.2011-Dziadek[*]  02.2012-Ciocia[*] | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 23:36 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: zachodniopomorskie 
				 | 

nie istnieje.. z czasem jedna ze stron chce czegos wiecej... a druga niekoniecznie..

| 
|     |   | 
|  2010-08-19, 00:23 | #9 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Kiedyś święcie w to wierzylam, bo mialam takiego przyjaciela. Ale jakieś 1,5 roku temu wyznał mi, ze jest gejem. I tyle wyszlo z mojej wiary.    | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 00:28 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

ja wierzę   Przyjaźnię się z chłopakiem 3 lata (wiem że jak na razie to mało ) i jest OK . Przy żadnym się tak dobrze nie czuję jak przy nim , mogę z nim porozmawiać o wszystkim , pogadać , z mojej i z jego strony kontakty są czysto przyjacielskie. Aha i nie jest gejem :P 
				__________________ Ćwiczę i dbam o siebie Uczę się języków Nadrabiam braki w książkach Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!  | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 02:40 | #11 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Były już takie wątki, i wszystkie kończyły się tak samo, bo większość nie rozumie słowa 'istnieje'.

__________________ I could surf the earth on a banana peel  | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 07:26 | #12 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: stepy akermanskie :) 
				 | 

+a wiezrzycie w pozostanie przyjaciolmi z kims z kim sie kiedys przespalo?? przejscie na stope przyjacielska po czyms takim??

| 
|     |   | 
|  2010-08-19, 08:39 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

[1=bfca8d39b0c33d1e642320d  525f11dd69d86e6d3_6578f56  ebc91f;21468778]Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni   [/QUOTE]  Także ja też nie wierzę w przyjaźń damsko-męską. 
				__________________ Only God can judge me. | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 09:15 | #14 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zacisze domowe 
				 | 

temat poruszany milion razy   ja wierzę, bo od lat nie miałam prawdziwej przyjaciółki. obracam się w całkowicie męskim gronie, z mężczyznami rozumiem się najlepiej. uważam, że wiele zależy od zdefiniowania przyjaźni. w takim luźniejszym kontekście (czyli nie na wyłączność i śmierć i życie) i w ciaśniejszym (czyli jesteśmy dla siebie najbliżsi i możemy zadzwonić o każdej porze dnia i nocy). cierpią na tym związki (dopóki partnerzy nie zrozumieją). ucierpieć też może przyjaźń, kiedy ktoś się w kimś zakocha. ucierpią wszyscy, jeśli połączy was seks. no ale u mnie sam związek zaczął się od przyjaźni (która pomiędzy nami trwa nadal  ). przyjaźń damsko męska daje mi wiele, bo oparcie, zrozumienie, różne spojrzenie na te same kwestie. nie lubię "babskiego" podejścia do wielu spraw i zwyczajnie lepiej czuję się w towarzystwie mężczyzn. nie wyobrażam sobie inaczej.. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat: 
  ). wspominamy to dzisiaj z lekkim rozżaleniem, ale nie wstrętem. nie jest to także temat tabu  przyjaźń przetrwała do dziś, bez uszczerbku. może to też kwestia tego, że nigdy nie myślałam o moim przyjacielu jak o materiale na partnera, ani tym bardziej nie traktowałam go jak brata. było i nie jest.. tyle  ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat: 
  też miałam takie myśli! odganiaj je od siebie, bo dla nich na pewno jesteś super .  ja od moich męskich przyjaciół zawsze słyszę milion komplementów. nikt tak jak oni nie potrafi podbudować mojej samooceny   
				__________________ bynajmniej =/= przynajmniej!!   bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) | ||
|     |   | 
|  2010-08-19, 09:31 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: kraina uśmiechu i dobrego humoru :-D 
				 | 

Istnieje i jestem tego przykładem, przyjaźnię się ze swoim mężem   Tadam! | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-08-19, 11:06 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-08-19, 11:47 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

hehehe ale tu chyba chodziło o przyjaźń bez związku tych 2ch przyjaciół.

__________________ Only God can judge me. | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 11:50 | #18 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-08-19, 12:01 | #19 | 
| Rozeznanie | 

Ja nie wierzę, tak jak większość myślę, że prędzej czy później któraś ze stron będzie chciała czegoś więcej. Oczywiście nie można generalizować- są wyjątki   Uważam że dobrze jest mieć faceta za przyjaciela, zawsze odsłoni trochę 'męskiego świata'. Ale lepiej taką znajomość trzymać na dystans żeby pozostała tylko w przyjacielkich stosunkach (jeśli takie chce się utrzymać). Z drugiej strony taki związek po dłuższej przyjaźni byłby chyba dobry, bo w końcu przyjaciele znają się najlepiej   
				__________________                   droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.  | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 12:48 | #20 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Podkarpacie 
				 | 

Ja nie wierzę.  Kumpli miałam sporo, zresztą zawsze lepiej dogadywałam się z facetami  Jednak moje czysto przyjacielskie intencje za każdym razem okazały się jednostronne. Z jednym tylko "kolegą" pozwoliłam sobie na więcej (przed jego wyjazdem, mieliśmy sie już więcej nigdy nie zobaczyć, poniosły emocje  ) , nie, nie byłam wtedy w związku (żeby nie było)   
				__________________ Tydyrytkom   Edytowane przez Nieoficjalnie Czas edycji: 2010-08-19 o 16:01 | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:16 | #21 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: Lubuskie 
				 | 

Dokładnie, nie ma takiej przyjaźni, i ja w nia nia wierzę

__________________ Młoda żonka bloguje  Jak być kobietą i nie zwariować? http://gohaa.blogspot.com/ Zapraszam   | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:16 | #22 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Nie wierzyłam, dopóki nie poznałam przyjaciółki mojego chłopaka. Zawsze myślałam, że będę o przyjaciółkę faceta zazdrosna jak nie wiem. Ale poznałam dziewczynę, wiem, że jest lojalna i czego oczekuje od mojego chłopaka- tylko i wyłącznie przyjaźni. I on od niej tego samego. Ale to jest tylko jeden jedyny przykład, gdzie wierzę w przyjaźń damsko-męską.

| 
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:27 | #23 | |
				 | 

Cytat: 
 On jest w związku z inną dziewczyną, a ona z tego co wiem też ma chłopaka. Może w takim układzie, gdzie obie strony są zajęte, związane z kimś ma to jakieś szanse? | |
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:28 | #24 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zacisze domowe 
				 | 

Cytat: 

__________________ bynajmniej =/= przynajmniej!!   bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z partykułą nie) | |
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:50 | #25 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Jak obie strony sa zwiazane, to jest tez wieksze prawdopodobienstwo, ze ktorys z partnerow przyjaciol bedzie bardziej zazdrosny i przyjazn w imie milosci szybko sie zakonczy  A co do pytania, to ja oczywiscie nie wierze.   
				__________________ Lubię siłę czerni, i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:52 | #26 | |
				 | 

Cytat: 
  Bez jakichkolwiek podtekstów. To chyba jedna z niewielu osób, o których można powiedzieć, że są naprawdę w porządku. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2010-08-19 o 14:57 | |
|     |   | 
|  2010-08-19, 14:54 | #27 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Co ma się zakończyć, skoro nie wierzysz?

__________________ I could surf the earth on a banana peel  | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-08-19, 15:05 | #28 | 
| Raczkowanie | 

z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że jest możliwa, ale tylko wtedy, gdy wszyscy (kobieta i jej tż, mężczyzna i jego partnerka) są dojrzali to tego rodzaju relacji   | 
|     |   | 
|  2010-08-19, 16:52 | #29 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja właśnie byłam kiedyś ze wspomnianym kolegą i jego przyjaciółką na obiedzie. Muszę powiedzieć, że bawiłam się z nimi świetnie, czuło się na kilometr, że super się dogadują, właśnie bez żadnych podtekstów i żadnego napięcia. Kiedy już zostałam sama z kolegą to powiedział mi wprost, że ona mogłaby siedzieć koło niego nago i nie zwróciłby na nią uwagi (zwróciłby na pewno, ale nie rzuciłby się na nią z łapami  )   | |
|     |   | 
|  2010-08-19, 17:39 | #30 | |
				 | 

Cytat: 
  Szczerze mówiąc, jak usłyszałam, że to przyjaciółka Lubego, to byłam przerażona, bo jakoś nigdy nie akceptowałam tego w związku. Ale przecież każdy ma prawo do przyjaźni- a w tym przypadku jest mowa o takiej z prawdziwego zdarzenia   Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2010-08-19 o 17:41 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.