![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
przyjaźń damsko-męska ;]
wierzycie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przyjaźń damsko-męska ;]
Były już takie wątki coś mi się kojarzy
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni
![]() Myslalam, ze mam jednego prawdziwego przyjaciela, bo przyjaznilismy sie mimo tego, że ja bylam zajeta ponad 3 lata... Aż do czasu kiedy on znalazł sobie dziewczynę ![]() To się wyżaliłam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;21468778]Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni
![]() Myslalam, ze mam jednego prawdziwego przyjaciela, bo przyjaznilismy sie mimo tego, że ja bylam zajeta ponad 3 lata... Aż do czasu kiedy on znalazł sobie dziewczynę ![]() To się wyżaliłam! ![]() zgadzam się. miałam podobnie, miałam przyjaciela, niby nic, miałam chłopaków itp, on kiedyś próbował coś ale wiedział że nie chcę tego psuć, a teraz on ma dziewczynę, lata za nią jak nie wiem co, nie odzywa się już do mnie. brakuje mi go.
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ja wierze
![]() wszystko jest mozliwe, chociaż może ja za duzo o zyciu jeszcze nie wiem...
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A ja wierzę w przyjaźń damsko męską. Niewiele razy w moim długim życiu zdarzyło mi się (aczkolwiek się zdarzyło..), że któreś chciało czegoś więcej, mam jednego prawdziwego przyjaciela i kilku naprawdę dobrych, bliskich kolegów. Większość z nich jest w związkach, ale kumplowaliśmy się również jak byli wolni i nie doszło nigdy do sytuacji, w której przyjaźń/koleżeństwo byłoby zagrożone. Hm.. a może jestem tak totalnie nieatrakcyjna, że faceci kumplują się ze mną, bo jest bezpiecznie, bo im się nie spodobam
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tzn może taka przyjaźń istnieć.. ale któraś ze stron się w końcu zakocha i może to ukrywać, ale wtedy i tak to nie jest prawdziwa przyjaźń
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nie istnieje.. z czasem jedna ze stron chce czegos wiecej... a druga niekoniecznie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Kiedyś święcie w to wierzylam, bo mialam takiego przyjaciela. Ale jakieś 1,5 roku temu wyznał mi, ze jest gejem. I tyle wyszlo z mojej wiary.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja wierzę
![]() Przyjaźnię się z chłopakiem 3 lata (wiem że jak na razie to mało ) i jest OK . Przy żadnym się tak dobrze nie czuję jak przy nim , mogę z nim porozmawiać o wszystkim , pogadać , z mojej i z jego strony kontakty są czysto przyjacielskie. Aha i nie jest gejem :P
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Były już takie wątki, i wszystkie kończyły się tak samo, bo większość nie rozumie słowa 'istnieje'.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
+a wiezrzycie w pozostanie przyjaciolmi z kims z kim sie kiedys przespalo?? przejscie na stope przyjacielska po czyms takim??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;21468778]Nie bardzo. We wszystkich moich przyjaźniach z płcią przeciwną po czasie okazywało się, że jedna ze stron by chciała czegoś więcej, i pach po przyjaźni
![]() [/QUOTE] ![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
temat poruszany milion razy
![]() ja wierzę, bo od lat nie miałam prawdziwej przyjaciółki. obracam się w całkowicie męskim gronie, z mężczyznami rozumiem się najlepiej. uważam, że wiele zależy od zdefiniowania przyjaźni. w takim luźniejszym kontekście (czyli nie na wyłączność i śmierć i życie) i w ciaśniejszym (czyli jesteśmy dla siebie najbliżsi i możemy zadzwonić o każdej porze dnia i nocy). cierpią na tym związki (dopóki partnerzy nie zrozumieją). ucierpieć też może przyjaźń, kiedy ktoś się w kimś zakocha. ucierpią wszyscy, jeśli połączy was seks. no ale u mnie sam związek zaczął się od przyjaźni (która pomiędzy nami trwa nadal ![]() przyjaźń damsko męska daje mi wiele, bo oparcie, zrozumienie, różne spojrzenie na te same kwestie. nie lubię "babskiego" podejścia do wielu spraw i zwyczajnie lepiej czuję się w towarzystwie mężczyzn. nie wyobrażam sobie inaczej.. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Istnieje i jestem tego przykładem, przyjaźnię się ze swoim mężem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hehehe ale tu chyba chodziło o przyjaźń bez związku tych 2ch przyjaciół.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja nie wierzę, tak jak większość myślę, że prędzej czy później któraś ze stron będzie chciała czegoś więcej. Oczywiście nie można generalizować- są wyjątki
![]() Uważam że dobrze jest mieć faceta za przyjaciela, zawsze odsłoni trochę 'męskiego świata'. Ale lepiej taką znajomość trzymać na dystans żeby pozostała tylko w przyjacielkich stosunkach (jeśli takie chce się utrzymać). Z drugiej strony taki związek po dłuższej przyjaźni byłby chyba dobry, bo w końcu przyjaciele znają się najlepiej ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wierzę.
Kumpli miałam sporo, zresztą zawsze lepiej dogadywałam się z facetami ![]() Jednak moje czysto przyjacielskie intencje za każdym razem okazały się jednostronne. Z jednym tylko "kolegą" pozwoliłam sobie na więcej (przed jego wyjazdem, mieliśmy sie już więcej nigdy nie zobaczyć, poniosły emocje ![]() ![]()
Tydyrytkom ![]() Edytowane przez Nieoficjalnie Czas edycji: 2010-08-19 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, nie ma takiej przyjaźni, i ja w nia nia wierzę
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzyłam, dopóki nie poznałam przyjaciółki mojego chłopaka. Zawsze myślałam, że będę o przyjaciółkę faceta zazdrosna jak nie wiem. Ale poznałam dziewczynę, wiem, że jest lojalna i czego oczekuje od mojego chłopaka- tylko i wyłącznie przyjaźni. I on od niej tego samego. Ale to jest tylko jeden jedyny przykład, gdzie wierzę w przyjaźń damsko-męską.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest w związku z inną dziewczyną, a ona z tego co wiem też ma chłopaka. Może w takim układzie, gdzie obie strony są zajęte, związane z kimś ma to jakieś szanse? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak obie strony sa zwiazane, to jest tez wieksze prawdopodobienstwo, ze ktorys z partnerow przyjaciol bedzie bardziej zazdrosny i przyjazn w imie milosci szybko sie zakonczy
![]() A co do pytania, to ja oczywiscie nie wierze. ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2010-08-19 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Co ma się zakończyć, skoro nie wierzysz?
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że jest możliwa, ale tylko wtedy, gdy wszyscy (kobieta i jej tż, mężczyzna i jego partnerka) są dojrzali to tego rodzaju relacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie byłam kiedyś ze wspomnianym kolegą i jego przyjaciółką na obiedzie. Muszę powiedzieć, że bawiłam się z nimi świetnie, czuło się na kilometr, że super się dogadują, właśnie bez żadnych podtekstów i żadnego napięcia. Kiedy już zostałam sama z kolegą to powiedział mi wprost, że ona mogłaby siedzieć koło niego nago i nie zwróciłby na nią uwagi (zwróciłby na pewno, ale nie rzuciłby się na nią z łapami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2010-08-19 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.