Urodziny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 23:26   #1
Julie2611
Raczkowanie

Urodziny

Witam.
Na wstępie zaznaczam, że wiem, że zostanę ochrzaniona i dostanę standardową wizażową radę "porozmawiaj z nim".
To byłoby najprostsze wyjście, ale chyba bardziej mi chodzi o wygadanie się, bo w tej chwili siedzę przed komputerem w beznadziejnym humorze, bliska płaczu i nie mam za bardzo z kim pogadać.
W czwartek za tydzień mam urodziny. Mieszkam w akademiku, niby wieczorem mogłabym, gdybym się postarała, wrócić do domu - wolny piątek, ale sytuacja rodzinna jest taka, że chyba lepiej będzie, jak zostanę w akademiku, zamiast we własne urodziny się denerwować.
Mój chłopak (rok razem) mieszka i studiuje w mieście oddalonym od mojego miasta studiów o 90 km. (połączenie pociągowe dobre).
Rozmawiałam z nim dziś na gg o swoich urodzinach, on jakoś wspomniał o tym, że za tydzień właśnie kończę 20 lat. Wygadałam mu się, że wcale nie chcę teraz swoich urodzin, że pewnie spędzę je sama w akademiku, siedząc przed kompem cały wieczór - znajomi z akademika wyjeżdżają na weekend nieco wcześniej, a nie jestem typem imprezowiczki, by szukać jakichś imprez z dalszymi znajomymi. Wytłumaczyłam, że nei chcę wrócić do domu, bo powrót zająłby mi cały wieczór - trudny dojazd, a potem sytuacja domowa i tak skutecznie zepsułaby mi humor.

Tak naprawdę strasznie chciałabym, żeby on do mnie wtedy przyjechał - przejazd w jedną stronę nie zająłby więcej niż 2 godziny, czwartek ma na uczelni wolny, w piątek wykłady ma dopiero po południu, moglibyśmy wrócić razem rano.

Przykro mi się zrobiło, że nie tego nie zaproponował... Dla mnie urodziny to obok Bożego Narodzenia najważniejsze "święto" w roku, chciałabym spędzić je z nim... Przyjazd do mnie nie byłby chyba wielkim problemem - przyjechałby pod wieczór, w piątek byśmy pojechali razem, spałby u mnie - współlokatorka wyjeżdża na weekend...

Gdy rozmawialiśmy, mówił, że strasznie szkoda, że tak będą moje urodziny wyglądały, że nie chce, bym się smuciła w swoje święto itd., ale propozycja, że przyjedzie, nie padła...
Był u mnie w akademiku już kilka razy w zeszłym roku akademickim, tym bardziej mnie dziwi, że nie zaproponował...

Gdybym poprosiła - pewnie by przyjechał.
Ale ja nie potrafię prosić o jakąkolwiek przysługę, o nic... Zawsze ze wszystkim musiałam sobie radzić sama i tak mi zostało - nie potrafię prosić o nic, nawet jeśli "samodzielność i honor" będą mnie sporo kosztowały.

Możecie mnie ochrzanić, trudno, ale choć minimalnie mi przeszło, jak to z siebie wyrzuciłam.

EDIT:
Dopiszę w pierwszym poście, bo dopisane niżej wiele osób przeoczyło
Niemożliwe, by pomyślał, że chcę urodziny przesiedzieć sama, gdyż napisałam mu, że nie chcę, by moje urodziny tak wyglądały i że będzie mi go w ten dzień brakowało.

Edytowane przez Julie2611
Czas edycji: 2009-11-20 o 12:04
Julie2611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:33   #2
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Urodziny

"Wygadałam mu się, że wcale nie chcę teraz swoich urodzin, że pewnie spędzę je sama w akademiku, siedząc przed kompem cały wieczór"
chłopak zrozumiał ze chcesz być tego dnia sama dlatego nie zaproponował przyjazdu pewnie by się ucieszył jakbyś ty wyszła z taka propozycjo no ale przeciez ty nie bedziesz nikogo o nic prosić ...
Stary 2009-11-19, 23:33   #3
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julie2611 Pokaż wiadomość
Witam.
Na wstępie zaznaczam, że wiem, że zostanę ochrzaniona i dostanę standardową wizażową radę "porozmawiaj z nim".
To byłoby najprostsze wyjście, ale chyba bardziej mi chodzi o wygadanie się, bo w tej chwili siedzę przed komputerem w beznadziejnym humorze, bliska płaczu i nie mam za bardzo z kim pogadać.
W czwartek za tydzień mam urodziny. Mieszkam w akademiku, niby wieczorem mogłabym, gdybym się postarała, wrócić do domu - wolny piątek, ale sytuacja rodzinna jest taka, że chyba lepiej będzie, jak zostanę w akademiku, zamiast we własne urodziny się denerwować.
Mój chłopak (rok razem) mieszka i studiuje w mieście oddalonym od mojego miasta studiów o 90 km. (połączenie pociągowe dobre).
Rozmawiałam z nim dziś na gg o swoich urodzinach, on jakoś wspomniał o tym, że za tydzień właśnie kończę 20 lat. Wygadałam mu się, że wcale nie chcę teraz swoich urodzin, że pewnie spędzę je sama w akademiku, siedząc przed kompem cały wieczór - znajomi z akademika wyjeżdżają na weekend nieco wcześniej, a nie jestem typem imprezowiczki, by szukać jakichś imprez z dalszymi znajomymi. Wytłumaczyłam, że nei chcę wrócić do domu, bo powrót zająłby mi cały wieczór - trudny dojazd, a potem sytuacja domowa i tak skutecznie zepsułaby mi humor.

Tak naprawdę strasznie chciałabym, żeby on do mnie wtedy przyjechał - przejazd w jedną stronę nie zająłby więcej niż 2 godziny, czwartek ma na uczelni wolny, w piątek wykłady ma dopiero po południu, moglibyśmy wrócić razem rano.

Przykro mi się zrobiło, że nie tego nie zaproponował... Dla mnie urodziny to obok Bożego Narodzenia najważniejsze "święto" w roku, chciałabym spędzić je z nim... Przyjazd do mnie nie byłby chyba wielkim problemem - przyjechałby pod wieczór, w piątek byśmy pojechali razem, spałby u mnie - współlokatorka wyjeżdża na weekend...

Gdy rozmawialiśmy, mówił, że strasznie szkoda, że tak będą moje urodziny wyglądały, że nie chce, bym się smuciła w swoje święto itd., ale propozycja, że przyjedzie, nie padła...
Był u mnie w akademiku już kilka razy w zeszłym roku akademickim, tym bardziej mnie dziwi, że nie zaproponował...

Ale ja nie potrafię prosić o jakąkolwiek przysługę, o nic... Zawsze ze wszystkim musiałam sobie radzić sama i tak mi zostało - nie potrafię prosić o nic, nawet jeśli "samodzielność i honor" będą mnie sporo kosztowały.

Możecie mnie ochrzanić, trudno, ale choć minimalnie mi przeszło, jak to z siebie wyrzuciłam.
Szczerze? Z mojej strony ochrzanu nie będzie, ale dam radę (jako starsza wizażowa koleżanka) - nie oczekuj, że facet będzie czytał w Twoich myślach.... Nikt tego nie potrafi...a tym bardziej przez telefon, gg i tym podobne.

Zapytaj, czy nie miałby ochoty posiedzieć w ten dzień z Toba na mieszkaniu, zwyczajnie pogadac etc. bo nie chcesz za bardzo spedzac tego dnia sama, a już tym bardziej bez niego.. Nie byłaby to prośba, a sugestia mała... A nuż się uda i spędzicie ten dzień razem? Spróbuj, nic nie tracisz.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:33   #4
zagubiona89r
Zakorzenienie

Hmm.. czyli w środę wieczorem wsiada w pociąg, spędzacie razem wieczór noc czwartek noc i w piątek razem jedziecie?

Poczekaj do niedzieli. Może sam to zaproponuje. Może musi sobie przemyśleć jakieś kwestie naukowe/rodzinne/ inne i dlatego od razu nie zaproponował, żeby w razie czego nic nie odwoływać.

A jeśli nie zaproponuje? Jasne, że milej by było gdyby to zrobił, ale jak tego nie zrobi to zapytaj go. Lepiej zapytać i się cieszyć z ewentualnego czasu razem zamiast siedzieć przy kompie i się smucić.

P.s I może być tez tak (przynajmniej ja po tym co mu pisałaś tak bym pomyślała), że on myśli, że wręcz chcesz być sama w te urodziny, bo sytuacja w domu bo smutno bo się na nie nie cieszysz itd. Myślę, że jak mu zaproponujesz żeby przyjechał to się chłopak ucieszy.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2009-11-19 o 23:36
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:36   #5
Papryczkaa
Zakorzenienie

faceci nie czytają w naszych myślach. To proste stworzenia , którym trzeba mówić wprost czego się od nich oczekuje.
Jeśli nie jest za późno, to napisz, że chcesz by był z Tobą w ten dzień

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:40   #6
sweetish
Zakorzenienie

Nie tylko faceci nie potrafią czytać w myślach...

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:43   #7
Julie2611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Hmm.. czyli w środę wieczorem wsiada w pociąg, spędzacie razem wieczór noc czwartek noc i w piątek razem jedziecie?

Poczekaj do niedzieli. Może sam to zaproponuje. Może musi sobie przemyśleć jakieś kwestie naukowe/rodzinne/ inne i dlatego od razu nie zaproponował, żeby w razie czego nic nie odwoływać.

A jeśli nie zaproponuje? Jasne, że milej by było gdyby to zrobił, ale jak tego nie zrobi to zapytaj go. Lepiej zapytać i się cieszyć z ewentualnego czasu razem zamiast siedzieć przy kompie i się smucić.

P.s I może być tez tak (przynajmniej ja po tym co mu pisałaś tak bym pomyślała), że on myśli, że wręcz chcesz być sama w te urodziny, bo sytuacja w domu bo smutno bo się na nie nie cieszysz itd. Myślę, że jak mu zaproponujesz żeby przyjechał to się chłopak ucieszy.
Dokładniej to:
przyjeżdza w czwartek pod wieczór - połączenia pociągowe bardzo dobre, wystarczyłoby, by wsiadł w pociąg po południu. (on ma czwartek wolny, ja od 18.00 też mam wolne)
spędzamy noc u mnie
w piątek rano wracamy razem. ja jadę dalej do domu z jego miasta, w którym przesiadam się na autobus, on wraca do domu i potem idzie na wykłady.

Komplikacji naukowo-logistycznych większych nie widzę.

A co do tezy, że być może zinterpretował to tak, że ja nie chcę, by przyjechał - nie, bo napisałam mu, że nie chcę by moje urodziny tak wyglądały, i że będzie mi go brakowało.

Dla mnie naprawdę ciężko byłoby jaśniej już zasugerować, o co mi chodzi, a gdybym wprost poprosiła, by przyjechał do mnie - to nie byłoby już to samo.

Nie zamierzam strzelać focha, bo na pewno o urodzinach nie zapomni, ale ja tak bardzo bym chciała, by przyjechał do mnie właśnie w ten dzień... I zwyczajnie mi przykro się zrobiło, że chyba nie zamierza przyjechać, choć napisałam, że nie chcę siedzieć sama w akademiku i że będzie mi go w ten dzień brakowało...

Edytowane przez Julie2611
Czas edycji: 2009-11-19 o 23:45
Julie2611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 23:47   #8
hryzotemis
Zadomowienie

Chciałybyśmy, żeby nasi faceci czytali nam w myślach, niestety tak nie jest Oczywiście są różni faceci: jedni wpadliby na ten pomysł sami, inni, tak jak Twój facet, nie są tak wspaniałomyślni Myślę, że powinnaś mu to delikatnie zaproponować, nikt Ci nie każe prosić.

Ja mam w środę urodziny i pewnie będę musiała je spędzić sama (Tż nie ma możliwości dojazdu, jesteśmy oddaleni od siebie 400 km) Sama nie wiem, po co to napisałam
Wszystkiego najlepszego, już na zapas
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 23:50   #9
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Faktycznie, standardowo Ci poradzę: porozmawiaj z nim, zamiast smucić się i czekać, aż zacznie czytać w Twoich myślach.
Nie zdziwiłabym się, gdyby chłopak Twoje: Wcale nie chcę urodzin, wolę być sama w akademiku zrozumiał dosłownie. Albo nie przywiązuje takiej wagi do tego święta. Tak czy inaczej, jeśli chcesz spędzić swoje urodziny razem z nim, pozostaje rozmowa.
Aha, jeszcze jedno. To nie jest prośba o przysługę, tylko normalne wyjaśnienie tego, co czujesz, kochanej osobie, której zależy na tym, żebyś czuła się szczęśliwa.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 00:03   #10
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hryzotemis Pokaż wiadomość
Chciałybyśmy, żeby nasi faceci czytali nam w myślach, niestety tak nie jest Oczywiście są różni faceci: jedni wpadliby na ten pomysł sami, inni, tak jak Twój facet, nie są tak wspaniałomyślni Myślę, że powinnaś mu to delikatnie zaproponować, nikt Ci nie każe prosić.

Ja mam w środę urodziny i pewnie będę musiała je spędzić sama (Tż nie ma możliwości dojazdu, jesteśmy oddaleni od siebie 400 km) Sama nie wiem, po co to napisałam
Wszystkiego najlepszego, już na zapas
lepiej ,żeby nie czytali

Schowaj swoją"samodzielność i honor" i zapytaj chlopaka czy może/ma czas przyjechać do Ciebie. Przedstaw mu swoj plan. Cchcesz z nim spędzic ten wieczór to mu to poprostu powiedz i tyle.
Stary 2009-11-20, 00:06   #11
hryzotemis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
lepiej ,żeby nie czytali

Schowaj swoją"samodzielność i honor" i zapytaj chlopaka czy może/ma czas przyjechać do Ciebie. Przedstaw mu swoj plan. Cchcesz z nim spędzic ten wieczór to mu to poprostu powiedz i tyle.
No może lepiej nie
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 00:09   #12
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

Moze i standardowa, ale przynajmniej dobra i skuteczna.
Zamiast sie smucic i denrwowac to no wlasnie, porozmawiaj z nim zamiast wymagac, ze bedzie Ci czytal chlopak w myslach .
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 00:11   #13
Papryczkaa
Zakorzenienie

dokładnie, lepiej powiedziec facetowi prosto z mostu czego się od niego oczekuje, niż potem się obrażać (a on nawet nie będzie wiedział o co).
schowaj honor i mu napisz, ze chciałabyś z nim spędzić ten dzień lepiej czasem o tej samodzielności zapomnieć, w imię miło spędzonych urodzin

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 00:14   #14
erha
Zakorzenienie

A może zrobi Ci niespodziewajkę i przyjedzie bez zapowiedzi?
erha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 00:18   #15
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość

Niewielu mężczyzn stać na taki poryw spontaniczności i romantyzmu. To nie jest ich wada. Oni po prostu nie czytali tylu romansideł co my

Autorko porozmawiaj z nim. Co Ci szkodzi? Jesteście razem więc czas podchodów minął, z kim jak z kim, ale z partnerem rozmawia mi się najbardziej otwarcie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-11-20, 00:44   #16
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Niewielu mężczyzn stać na taki poryw spontaniczności i romantyzmu. To nie jest ich wada. Oni po prostu nie czytali tylu romansideł co my

Autorko porozmawiaj z nim. Co Ci szkodzi? Jesteście razem więc czas podchodów minął, z kim jak z kim, ale z partnerem rozmawia mi się najbardziej otwarcie.
Osobiście nie znoszę romansideł :P Mój TŻ kiedyś zrobił mi taką niespodziankę, więc rzucam autorce garść optymizmu
Ale fakt faktem, że faceci zwykle nie domyślają się, o co nam kobietom chodzi
erha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 01:08   #17
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

to samo pomyslałam i uważam, że facet, któremu zalezy wpadnie na ten pomysł
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 06:24   #18
mmm87
Zadomowienie

Myślę, że to Twoje narzekanie na te urodziny mógł mógł odczytać właśnie jako sygnał, że nie chcesz się widzieć wtedy z nikim - również z nim. Może nie chciał się wpraszać, tym bardziej, że mówiłaś, że chcesz byc sama. Nie wiem, czy ja w tej sytuacji wpadłabym na to, żeby zaproponować przyjazd...

Zadzwoń do niego i poproś, żeby przyjechał i tyle. Nie ma co się bez sensu unosić honorem, chyba, że rzeczywiście chcesz spędzić sama te urodziny.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
to samo pomyslałam i uważam, że facet, któremu zalezy wpadnie na ten pomysł
Nie facet, któremu zależy, tylko facet czytający w myślach. Chyba naoglądałyście się za dużo komedii romantycznych. Dziewczyna mówi, że nie chce urodzin, a on ma się domyślić, że jednak chce, ale z nim. Wychodzi na to, że to jednak czasem prawda, że kobieta mówiąc "Nie", myśli "Tak".

Ja bym nie liczyła na tę niespodziankę.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 07:50   #19
majasn
Zakorzenienie

a może jednak chce Ci zrobić niespodziankę..?mój mi nie raz takie robił...najpierw niby nic i też tak jak Ty sugerowałam i się złościłam, że on taki niedomyślny, a potem miłe zaskoczenie...tak więc głowa do góry i uwierz w niego
majasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 07:58   #20
eyo
Zakorzenienie

problem z serii - ja mu nie powiedziałam czego chcę a on tego nie zrobił i on jest zły ;D

facet nie wróżka - chcesz czegoś to mu to JASNO powiedz np. "słychaj kochanie bardzo bym się ucieszyła jakbyś odwiedził mnie w urodziny"... prościej prawda ?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 08:35   #21
Lea_
Wtajemniczenie

Tak bronicie chlopaka, ze nie czyta w myslach. .Tu nie chodzi o czytanie w myslach tylko o chec bycia z osobą, ktorą sie kocha w wazny dla niej dzien. Co z tego, ze powiedziala, ze wcale nie chce urodzin i spedzi je sama w akademiku, tym bardziej chlopak powinien zaoferowac, ze przyjedzie i dotrzyma jej towarzystwa. Mi by bylo bardzo przykro, gdybym byla w takiej sytuacji jak autorka.
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 08:47   #22
kamila2006
Zakorzenienie

ja juz sie nauczylam ze facetowi trzeba kawa na ławe...

poza tym moze byc inna przyczyna. moze nie zaproponowal bo ma juz jakeis inne plany an etn dzien? moze nie ma zajec ale moze z kims sie umowil, ze komus cos pomoze, moze nie ma kasy na przejazd, no powodow moze byc wiele.

uwazam ze autorka jesli miala takie skryte checi aby przyjechal powinna wprost zapytac.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 09:02   #23
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
ja juz sie nauczylam ze facetowi trzeba kawa na ławe...

poza tym moze byc inna przyczyna. moze nie zaproponowal bo ma juz jakeis inne plany an etn dzien? moze nie ma zajec ale moze z kims sie umowil, ze komus cos pomoze, moze nie ma kasy na przejazd, no powodow moze byc wiele.

uwazam ze autorka jesli miala takie skryte checi aby przyjechal powinna wprost zapytac.
W takim razie mogl powiedziec, "sluchaj przyjechalbym, ale nie mam kasy czy obiecalem pomoc Tomkowi remontowac lazienke , moze nadrobimy,to innym razem?" ani to trudne ani skomplikowane, nie potrzeba kobiecej intuicji, zeby sie tak zachowac.

Dziewczyny, to w koncu sa urodziny, nie byloby Wam przykro na miejscu autorki??
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 09:08   #24
zagubiona89r
Zakorzenienie

Powiem tak, byłoby mi przykro bo mam Tż, który jest domyślny i nie muszę mu wykładać jak krowie na rowie tylko sam wie jak się powinien w wielu sytuacjach zachować.

Jednak są faceci, którym czasami wyłożyć trzeba.

Dziwne, ż eon tego nie zaproponował jak powiedziała, że tęskni za nim i chciałaby te urodziny spędzić z nim. Sugestia była dość jasna.

Co jej zostaje? Samej zapytać czy nie przyjedzie. Bo na chwilę obecną wygląda to na 3 warianty: facet nie może przyjechać, nie chce, nie pomyślał o tym. Jak nie zapyta to się nie dowie, który wariant jest prawdziwy.

Stary 2009-11-20, 09:21   #25
studi
Zakorzenienie

jeśli nie chcesz samotnie spędzic urodzin no to napisz TŻ w czym problem, wylewając na wizażu zale nie wiele osiągniesz, bo chłop i tak sie nie domysli o co chodzi...Taka ich natura
Stary 2009-11-20, 10:04   #26
pomaranczkav
Raczkowanie

a ja tam bym nie 'wykladała' mu wprost ;p po prostu taka jestem ;D bo wcale sięnie zdziwie jak zrobi niespodziankę a jeśli nie? no to trudno na pewno odbijecie to sobie w inny dzień nie denerwuj sie bo po co?

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 10:20   #27
ninaad
Wtajemniczenie

Są 2 opcje:
1. facet chce Ci zrobić niespodziankę i np przyjechac bez zapowiedzi
2. (chyba bardziej prawdopodobna) nie załapał o co Ci chodzi. Mężczyźni naprawdę są prości i trzeba im otwarcie mówić czego się od nich oczekuje
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 10:30   #28
wiewioora83
Wtajemniczenie

A dlaczego nie powiedziałaś mu wprost, że chcesz z nim spędzić ten dzień? Korona by Ci z głowy spadła? No i może on faktycznie chce Ci zrobić niespodziankę.
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 11:15   #29
emer
Rozeznanie

Cytat:
A co do tezy, że być może zinterpretował to tak, że ja nie chcę, by przyjechał - nie, bo napisałam mu, że nie chcę by moje urodziny tak wyglądały, i że będzie mi go brakowało.

Dla mnie naprawdę ciężko byłoby jaśniej już zasugerować, o co mi chodzi, a gdybym wprost poprosiła, by przyjechał do mnie - to nie byłoby już to samo.

Nie zamierzam strzelać focha, bo na pewno o urodzinach nie zapomni, ale ja tak bardzo bym chciała, by przyjechał do mnie właśnie w ten dzień... I zwyczajnie mi przykro się zrobiło, że chyba nie zamierza przyjechać, choć napisałam, że nie chcę siedzieć sama w akademiku i że będzie mi go w ten dzień brakowało...
Sugestia była jasna i klarowna i nie trzeba umieć czytać w myślach, żeby się domyślić o co chodzi, wystarczy trochę inteligencji (że już nie wspomnę o uczuciach, ale o tym poniżej). Ja Cię autorko rozumiem, bo dla mnie nawet jeśli TŻ przyjechałby, ale nie z własnej inicjatywy tylko po dosłownym "chciałabym, żebyś do mnie przyjechał", to już nie było by to samo. Miałabym wrażenie, że trochę go przymusiłam i połowa radości by przepadła.

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
Tak bronicie chlopaka, ze nie czyta w myslach. .Tu nie chodzi o czytanie w myslach tylko o chec bycia z osobą, ktorą sie kocha w wazny dla niej dzien. Co z tego, ze powiedziala, ze wcale nie chce urodzin i spedzi je sama w akademiku, tym bardziej chlopak powinien zaoferowac, ze przyjedzie i dotrzyma jej towarzystwa. Mi by bylo bardzo przykro, gdybym byla w takiej sytuacji jak autorka.
Święte słowa - jeśli komuś zależy na drugiej osobie, to sam będzie chciał spędzić z nią urodziny, tu naprawdę nie ma nic do "odkrycia" w myślach tej drugiej osoby, bo to oczywiste (pod warunkiem, że tą osobę się naprawdę kocha). I zgadzam się, że wręcz im bardziej autorka mówiłaby, że chce być sama, to bym bardziej TŻ powinien się postarać, żeby być z nią w tej dzień i poprawić jej humor.
W większości przypadków nie trzeba mieć zdolności telepatycznych, żeby sprawić partnerowi radość - wystarczy trochę inteligencji i prawdziwe uczucie.

A moja rada jest taka - zasugeruj jeszcze raz, że fajnie by było spędzić ten dzień razem. Jeśli tego nie załapie, to ja bym odpuściła, ale sporo osób pewnie zapytałoby jednak wprost, czy nie mógłby przyjechać.

No i wcale nie jest wykluczone, że faktycznie chce Ci zrobić niespodziankę - mnie mój TŻ kiedyś tak zaskoczył

Edytowane przez emer
Czas edycji: 2009-11-20 o 11:16
emer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 13:25   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
faceci nie czytają w naszych myślach. To proste stworzenia , którym trzeba mówić wprost czego się od nich oczekuje.
Jeśli nie jest za późno, to napisz, że chcesz by był z Tobą w ten dzień
Tak samo kobiety nie czytaja w myslach i sa statystycznie rownie proste/skomplikowane jak mezczyzni. Roznica polega na tym, ze (przynajmniej z mojego i znajomych doswiadczen), mezczyzni tego czytania w myslach nie oczekuja.

Nie wiem, niby on sie mogl domyslic, ale ona tez przekazuje informacje o takiej formie i tresci, rozmemlanej ze sie tak wyraze, ze mu sie ciezko tez dziwic, ze nie odebral u niej wielkiej potrzeby bycia razem.

Nie rozumiem, jaki jest problem ze powiedzeniem, ze chcialabys spedzic z nim czas tego dnia ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości