![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urodziny
Witam.
Na wstępie zaznaczam, że wiem, że zostanę ochrzaniona i dostanę standardową wizażową radę "porozmawiaj z nim". To byłoby najprostsze wyjście, ale chyba bardziej mi chodzi o wygadanie się, bo w tej chwili siedzę przed komputerem w beznadziejnym humorze, bliska płaczu i nie mam za bardzo z kim pogadać. W czwartek za tydzień mam urodziny. Mieszkam w akademiku, niby wieczorem mogłabym, gdybym się postarała, wrócić do domu - wolny piątek, ale sytuacja rodzinna jest taka, że chyba lepiej będzie, jak zostanę w akademiku, zamiast we własne urodziny się denerwować. Mój chłopak (rok razem) mieszka i studiuje w mieście oddalonym od mojego miasta studiów o 90 km. (połączenie pociągowe dobre). Rozmawiałam z nim dziś na gg o swoich urodzinach, on jakoś wspomniał o tym, że za tydzień właśnie kończę 20 lat. Wygadałam mu się, że wcale nie chcę teraz swoich urodzin, że pewnie spędzę je sama w akademiku, siedząc przed kompem cały wieczór - znajomi z akademika wyjeżdżają na weekend nieco wcześniej, a nie jestem typem imprezowiczki, by szukać jakichś imprez z dalszymi znajomymi. Wytłumaczyłam, że nei chcę wrócić do domu, bo powrót zająłby mi cały wieczór - trudny dojazd, a potem sytuacja domowa i tak skutecznie zepsułaby mi humor. Tak naprawdę strasznie chciałabym, żeby on do mnie wtedy przyjechał - przejazd w jedną stronę nie zająłby więcej niż 2 godziny, czwartek ma na uczelni wolny, w piątek wykłady ma dopiero po południu, moglibyśmy wrócić razem rano. Przykro mi się zrobiło, że nie tego nie zaproponował... Dla mnie urodziny to obok Bożego Narodzenia najważniejsze "święto" w roku, chciałabym spędzić je z nim... Przyjazd do mnie nie byłby chyba wielkim problemem - przyjechałby pod wieczór, w piątek byśmy pojechali razem, spałby u mnie - współlokatorka wyjeżdża na weekend... Gdy rozmawialiśmy, mówił, że strasznie szkoda, że tak będą moje urodziny wyglądały, że nie chce, bym się smuciła w swoje święto itd., ale propozycja, że przyjedzie, nie padła... Był u mnie w akademiku już kilka razy w zeszłym roku akademickim, tym bardziej mnie dziwi, że nie zaproponował... Gdybym poprosiła - pewnie by przyjechał. Ale ja nie potrafię prosić o jakąkolwiek przysługę, o nic... Zawsze ze wszystkim musiałam sobie radzić sama i tak mi zostało - nie potrafię prosić o nic, nawet jeśli "samodzielność i honor" będą mnie sporo kosztowały. Możecie mnie ochrzanić, trudno, ale choć minimalnie mi przeszło, jak to z siebie wyrzuciłam. EDIT: Dopiszę w pierwszym poście, bo dopisane niżej wiele osób przeoczyło ![]() Niemożliwe, by pomyślał, że chcę urodziny przesiedzieć sama, gdyż napisałam mu, że nie chcę, by moje urodziny tak wyglądały i że będzie mi go w ten dzień brakowało. Edytowane przez Julie2611 Czas edycji: 2009-11-20 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodziny
"Wygadałam mu się, że wcale nie chcę teraz swoich urodzin, że pewnie spędzę je sama w akademiku, siedząc przed kompem cały wieczór"
chłopak zrozumiał ze chcesz być tego dnia sama dlatego nie zaproponował przyjazdu ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj, czy nie miałby ochoty posiedzieć w ten dzień z Toba na mieszkaniu, zwyczajnie pogadac etc. bo nie chcesz za bardzo spedzac tego dnia sama, a już tym bardziej bez niego.. Nie byłaby to prośba, a sugestia mała... A nuż się uda i spędzicie ten dzień razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. czyli w środę wieczorem wsiada w pociąg, spędzacie razem wieczór noc czwartek noc i w piątek razem jedziecie?
Poczekaj do niedzieli. Może sam to zaproponuje. Może musi sobie przemyśleć jakieś kwestie naukowe/rodzinne/ inne i dlatego od razu nie zaproponował, żeby w razie czego nic nie odwoływać. A jeśli nie zaproponuje? Jasne, że milej by było gdyby to zrobił, ale jak tego nie zrobi to zapytaj go. Lepiej zapytać i się cieszyć z ewentualnego czasu razem zamiast siedzieć przy kompie i się smucić. P.s I może być tez tak (przynajmniej ja po tym co mu pisałaś tak bym pomyślała), że on myśli, że wręcz chcesz być sama w te urodziny, bo sytuacja w domu bo smutno bo się na nie nie cieszysz itd. Myślę, że jak mu zaproponujesz żeby przyjechał to się chłopak ucieszy.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-11-19 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
faceci nie czytają w naszych myślach. To proste stworzenia
![]() Jeśli nie jest za późno, to napisz, że chcesz by był z Tobą w ten dzień ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przyjeżdza w czwartek pod wieczór - połączenia pociągowe bardzo dobre, wystarczyłoby, by wsiadł w pociąg po południu. (on ma czwartek wolny, ja od 18.00 też mam wolne) spędzamy noc u mnie w piątek rano wracamy razem. ja jadę dalej do domu z jego miasta, w którym przesiadam się na autobus, on wraca do domu i potem idzie na wykłady. Komplikacji naukowo-logistycznych większych nie widzę. A co do tezy, że być może zinterpretował to tak, że ja nie chcę, by przyjechał - nie, bo napisałam mu, że nie chcę by moje urodziny tak wyglądały, i że będzie mi go brakowało. Dla mnie naprawdę ciężko byłoby jaśniej już zasugerować, o co mi chodzi, a gdybym wprost poprosiła, by przyjechał do mnie - to nie byłoby już to samo. Nie zamierzam strzelać focha, bo na pewno o urodzinach nie zapomni, ale ja tak bardzo bym chciała, by przyjechał do mnie właśnie w ten dzień... I zwyczajnie mi przykro się zrobiło, że chyba nie zamierza przyjechać, choć napisałam, że nie chcę siedzieć sama w akademiku i że będzie mi go w ten dzień brakowało... Edytowane przez Julie2611 Czas edycji: 2009-11-19 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Chciałybyśmy, żeby nasi faceci czytali nam w myślach, niestety tak nie jest
![]() ![]() Ja mam w środę urodziny i pewnie będę musiała je spędzić sama ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego, już na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
stary jednooki dachowiec
|
Faktycznie, standardowo Ci poradzę: porozmawiaj z nim, zamiast smucić się i czekać, aż zacznie czytać w Twoich myślach.
Nie zdziwiłabym się, gdyby chłopak Twoje: Wcale nie chcę urodzin, wolę być sama w akademiku zrozumiał dosłownie. Albo nie przywiązuje takiej wagi do tego święta. Tak czy inaczej, jeśli chcesz spędzić swoje urodziny razem z nim, pozostaje rozmowa. Aha, jeszcze jedno. To nie jest prośba o przysługę, tylko normalne wyjaśnienie tego, co czujesz, kochanej osobie, której zależy na tym, żebyś czuła się szczęśliwa.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Schowaj swoją"samodzielność i honor" i zapytaj chlopaka czy może/ma czas przyjechać do Ciebie. Przedstaw mu swoj plan. Cchcesz z nim spędzic ten wieczór to mu to poprostu powiedz i tyle.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i standardowa, ale przynajmniej dobra i skuteczna. Zamiast sie smucic i denrwowac to no wlasnie, porozmawiaj z nim zamiast wymagac, ze bedzie Ci czytal chlopak w myslach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, lepiej powiedziec facetowi prosto z mostu czego się od niego oczekuje, niż potem się obrażać (a on nawet nie będzie wiedział o co).
schowaj honor i mu napisz, ze chciałabyś z nim spędzić ten dzień ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A może zrobi Ci niespodziewajkę i przyjedzie bez zapowiedzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Niewielu mężczyzn stać na taki poryw spontaniczności i romantyzmu. To nie jest ich wada. Oni po prostu nie czytali tylu romansideł co my ![]() Autorko porozmawiaj z nim. Co Ci szkodzi? Jesteście razem więc czas podchodów minął, z kim jak z kim, ale z partnerem rozmawia mi się najbardziej otwarcie.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt faktem, że faceci zwykle nie domyślają się, o co nam kobietom chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to samo pomyslałam i uważam, że facet, któremu zalezy wpadnie na ten pomysł
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Myślę, że to Twoje narzekanie na te urodziny mógł mógł odczytać właśnie jako sygnał, że nie chcesz się widzieć wtedy z nikim - również z nim. Może nie chciał się wpraszać, tym bardziej, że mówiłaś, że chcesz byc sama. Nie wiem, czy ja w tej sytuacji wpadłabym na to, żeby zaproponować przyjazd...
Zadzwoń do niego i poproś, żeby przyjechał i tyle. Nie ma co się bez sensu unosić honorem, chyba, że rzeczywiście chcesz spędzić sama te urodziny. ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Ja bym nie liczyła na tę niespodziankę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a może jednak chce Ci zrobić niespodziankę..?mój mi nie raz takie robił...najpierw niby nic i też tak jak Ty sugerowałam i się złościłam, że on taki niedomyślny, a potem miłe zaskoczenie...tak więc głowa do góry i uwierz w niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
problem z serii - ja mu nie powiedziałam czego chcę a on tego nie zrobił i on jest zły ;D
facet nie wróżka - chcesz czegoś to mu to JASNO powiedz np. "słychaj kochanie bardzo bym się ucieszyła jakbyś odwiedził mnie w urodziny"... prościej prawda ?
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Tak bronicie chlopaka, ze nie czyta w myslach. .Tu nie chodzi o czytanie w myslach tylko o chec bycia z osobą, ktorą sie kocha w wazny dla niej dzien. Co z tego, ze powiedziala, ze wcale nie chce urodzin i spedzi je sama w akademiku, tym bardziej chlopak powinien zaoferowac, ze przyjedzie i dotrzyma jej towarzystwa. Mi by bylo bardzo przykro, gdybym byla w takiej sytuacji jak autorka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja juz sie nauczylam ze facetowi trzeba kawa na ławe...
poza tym moze byc inna przyczyna. moze nie zaproponowal bo ma juz jakeis inne plany an etn dzien? moze nie ma zajec ale moze z kims sie umowil, ze komus cos pomoze, moze nie ma kasy na przejazd, no powodow moze byc wiele. uwazam ze autorka jesli miala takie skryte checi aby przyjechal powinna wprost zapytac.
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, to w koncu sa urodziny, nie byloby Wam przykro na miejscu autorki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, byłoby mi przykro bo mam Tż, który jest domyślny i nie muszę mu wykładać jak krowie na rowie tylko sam wie jak się powinien w wielu sytuacjach zachować.
Jednak są faceci, którym czasami wyłożyć trzeba. Dziwne, ż eon tego nie zaproponował jak powiedziała, że tęskni za nim i chciałaby te urodziny spędzić z nim. Sugestia była dość jasna. Co jej zostaje? Samej zapytać czy nie przyjedzie. Bo na chwilę obecną wygląda to na 3 warianty: facet nie może przyjechać, nie chce, nie pomyślał o tym. Jak nie zapyta to się nie dowie, który wariant jest prawdziwy.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie chcesz samotnie spędzic urodzin no to napisz TŻ w czym problem, wylewając na wizażu zale nie wiele osiągniesz, bo chłop i tak sie nie domysli o co chodzi...Taka ich natura
![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a ja tam bym nie 'wykladała' mu wprost ;p po prostu taka jestem ;D bo wcale sięnie zdziwie jak zrobi niespodziankę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Są 2 opcje:
1. facet chce Ci zrobić niespodziankę i np przyjechac bez zapowiedzi 2. (chyba bardziej prawdopodobna) nie załapał o co Ci chodzi. Mężczyźni naprawdę są prości i trzeba im otwarcie mówić czego się od nich oczekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
A dlaczego nie powiedziałaś mu wprost, że chcesz z nim spędzić ten dzień? Korona by Ci z głowy spadła? No i może on faktycznie chce Ci zrobić niespodziankę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W większości przypadków nie trzeba mieć zdolności telepatycznych, żeby sprawić partnerowi radość - wystarczy trochę inteligencji i prawdziwe uczucie. A moja rada jest taka - zasugeruj jeszcze raz, że fajnie by było spędzić ten dzień razem. Jeśli tego nie załapie, to ja bym odpuściła, ale sporo osób pewnie zapytałoby jednak wprost, czy nie mógłby przyjechać. No i wcale nie jest wykluczone, że faktycznie chce Ci zrobić niespodziankę - mnie mój TŻ kiedyś tak zaskoczył ![]()
'Signora, please stop being so sad. If you continue like this, I will be forced to make love to you. And I've never been unfaithful to my wife.' 'Under the Tuscan Sun' Edytowane przez emer Czas edycji: 2009-11-20 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, niby on sie mogl domyslic, ale ona tez przekazuje informacje o takiej formie i tresci, rozmemlanej ze sie tak wyraze, ze mu sie ciezko tez dziwic, ze nie odebral u niej wielkiej potrzeby bycia razem. Nie rozumiem, jaki jest problem ze powiedzeniem, ze chcialabys spedzic z nim czas tego dnia ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.