|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do wszystkich samotnych
Ehhhhhhhhhhhhh
? Zapomniałam, co miałam napisać. Po dwóch latach bycia razem rozstaliśmy się z chłopakiem. Jak ułożyć sobie teraz życie? A miało być tak pięknie... ![]() Założyłam ten wątek, bo muszę z kimś pogadać, popisać, czymś się zająć hmm ? Edytowane przez niesmiala Czas edycji: 2009-07-10 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do wszystkich samotnych
A dlaczego się rozstaliście ? Co się stało ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rozstaliśmy sie z powodu planow na przyszlosc, z powodu religii..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A możesz to jakoś rozwinąć ? Bo piszesz zbyt ogólnie, zero szczegółów .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kocham go, w życiu nie spotkałam tak wspaniałego chłopaka. Był moim najlepszym przyjacielem, żadnej tajemnicy przed nim nie miałam, mogliśmy rozmawiać o wszystkim, był każdym moim dniem. To niesamowite, jakie uczucie nas łączyło, zawsze mnie słuchał i mówił tylko " tak kochanie, tak niuniu, skarbie "
Ale nie lubiłam jego rodzinki, typy życiowych cwaniaków i nic im w życiu nie wyszło. A mój były jest pod dużym wpływem swojej rodzinki. Od października mieliśmy zamieszkać razem, ale ten związek i tak nie miałby przyszłości. Ciągle byłoby coś, co by nas "uwierało" Teraz nie wyobrażam sobie, jak poukładać te dni, nie mam do kogo sms'a napisać, przytulać się hmm ale znów z nim być bym nie chciała raczej... Zaczęłam też w nim dostrzegać pewne cechy, które mi się nie podobały..ale pod względem dopasowania byliśmy prawie, że idealni. Jak teraz powrócić do świata "żywych" ? Ajj niepotrafie tego wszystkiego wyrazić... Ja go pytam co zrobimy z tym problemem ? On odpowiada "nie wiem" Facet powinien uspokoić sytuacje, jakoś zaradzić, a nie załamywać ręce i mówić "nie wiem". Więc ja przejęłam inicjatywę i skończyliśmy ten związek. Zgodził się ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmmm raz piszesz,że go kochasz , a zaraz , że nie wyobrażasz sobie z nim dalszego życia. Troszkę tego nie rozumiem... Zaczęłaś dostrzegać wady - każdy je ma. Tylko jak sama wiesz, na początku związku ich nie widzimy.
Jak powrócić do normalnego życia ? Na pewno będzie Ci ciężko, bo on nadal jest w Twoim serduszku. Najlepsza rada to wychodzenie z domu, spotykanie się ze znajomymi. Nie zostawaj z tym sama. Ponoć czas leczy rany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Otóż jestem z Podlasia. Niby panuje tu tolerancja itd. Jestem wyznania prawosławnego, on katolik. Chodzę do Cerkwii, do spowiedzi Natomiast on wogóle i stoi twardo przy tym, że ślubu w Cerkwii ze mną nie weźmie ! Ja zamierzam ochrzcić swoje dzieci w Cerkwii i je tam prowadzać, bo to jest obowiązkiem każdej kobiety.
I poprostu to nie dawało mi spokoju. Myślę też, że rodzice go trochę tam nastawili... ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Tak, jestem świadoma tego, że nie wolno siedzieć z założonymi rękoma i płakać. To nic nie da/ Wychodzę, pomagam w domu, ale czasem tak smutno. Najgorzej przyzwyczaić się do bycia "singielką" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
PAMIĘTAJ : wiara nie jest problemem. Chcesz przykład ? Ostatnio byłam na weselu i była tam Polka z Tunezyjczykiem. Ich to dopiero dzieli - ona katoliczka, on muzułmanin. Ale bardzo się kochają i są ze sobą szczęśliwi. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ajjjj Kochana . To wyobraź sobie,że jak kocham chłopaka od roku, a mam świadomość, że nigdy nie będziemy razem. Też jest mi ciężko, ale staram się uśmiechać. Wierzę, że znajdę tego jedynego ![]() Masz dobrą przyjaciółkę ? Spędzaj z nią dużo czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Może to nie była wielka miłosć, a przywiązanie po tak długim czasie? BYł dla mnie wielkim oparciem w każdej sytuacji.
Dzięki, że zwróciłaś uwagę na mój post ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Takiej przyjaciółki od serca nie mam..Straciłam ją kilka lat temu. Ale do tego już się przyzwyczaiłam. Mam dobrą koleżanke ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- No dobra tak wiec wlasnie ide ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Czy to była miłość, czy przywiązanie to nie wiem. Sama musisz to ocenić. Ale przywiązanie też jest bardzo możliwe.
Hmmm a ile masz lat... ? Oooo ! Ważne,że masz dobrą koleżankę, pomagaj mamie nadal, niedługo będziesz opiekowała się dziewczynką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to trochę dziwne rozstawać się z powodu religii. Jeszcze bym zrozumiałam jakby to były dwa wyznania o zupełnie odmiennych priorytetach.
Też mieszkam w tych rejonach i właśnie przez to,że jednak dość dużo jest u nas osób prawosławnych to myślałam,że raczej "mieszane" związki są na porządku dziennym. Sama mam masę takich przykładów wśród znajomych i znajomych rodziców. Ale dobra bo niby na temat,ale jednak trochę nie na temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mam 20 lat, a w tym związku czuliśmy się już trochę jak stare małżeństwo :P Nie zawsze chyba było to dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tak związki mieszane są na porządku dziennym na podlasiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie wiem kto Ci powiedział, że biorąc ślub w cerkwi nie musisz zobowiązywać się do chrzczenia w cerkwi także dzieci, ale to nie prawda. Tak samo katolicki, jak i prawosławny ślub mieszanej pary łącze się ze zobowiązaniem wychowania potomków w odpowiedniej wierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Bez sensu. Rozstaliscie sie bo on nie chciał wziać by ślubu w Twojej cerkwi. Ale nie ma tutaj mowy o waszych zareczynam i jakimkolwiek czynnych przygotowaniach do slubu, wiec po co to całe rozstanie i zamieszanie?? Pogadali troche na temat religi i sie rozstali...eh
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
widocnie cie nie kochał skoro tak postapił
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Z tego co wyczytałam to nie tylko kwestia religii Was różniła. Ale także kwestia jego, jak to określiłaś, "cwaniackiej" rodziny. Wiem z doświadczenia, że różnice w wychowaniu, tym w jakiej rodzinie dorastaliśmy itd. są ciężkie do przeskoczenia i mogą naprawdę poróżnić dwie osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mamy tyle rodzajow religii na swiecie, i to nie koniec, bo ludzie nadal wymyslaja nowe sposoby na zycie, nowe zakazy i nakazy, o co tu sie w ogole klocic? Chyba obydwoje potrzebujecie wiecej dystansu do tego. Jesli chodzi o dzieci, to bedziesz chciala wyslesz je do Cerkwi,ale kiedy dorosna, beda juz decydowac same za siebie, i jak beda chcialy to zmienia wyznanie, albo w ogole nie beda wierzyc w nic...
Pamietam jak mnie zlsocilo kiedy po moim rozstaniu,wszyscy mowili-czas leczy rany ![]() Edytowane przez evvie Czas edycji: 2009-07-12 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Zakorzenienie
|
To chyba ty jesteś bardzo nietolerancyjna
Cytat:
w kościele katolickim nic nie podpisujesz, składasz przysięgę przed Bogiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-07-10 o 21:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecko, dorośnij.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.