![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Odwyk podkładowy ;).
Na wstępie dodam, że wiem, że jest już bardzo podobny wątek. Ten założyłam dla nowych podkładomaniaczek które chcą odstawić podkłady... Bo czasem jest tak że jak wątek ma kilka/kilkanaście tysięcy odp. to osoba może być łatwo pominięta/odrzucona i dlatego stworzyłam ten wątek
![]() A jeśli chodzi o wątek, to tak jak w nagłówku: Odwyk podkładowy! ![]() Będziemy sobie 'pomagać' w tych pierwszych, bardzo trudnych dniach bez podkładu itp. Mam nadzieję, że wątek się przyjmie i nie zostanie zamknięty przez moderatorki ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk podkładowy ;).
Ja za namową mojego TŻ juz dość dawno, czyli od około roku nie używam totalnie podkładu. Stosuję sam krem, a na to, aby zapobiec świeceniu się twarzy, nakładam sypki, transparentny puder Manhattan Mineralny.
No, chyba że akurat pojawi się dużo nieapetycznych niespodzianek bądź też częsciej - krosteczki uczuleniowe na jednym (zawsze tym samym!!!) policzku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chcę zrezygnować z podkładu (już od dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Bardzo zazdroszczę dziewczynom, które nie muszą używać podkładu.
Ja mam niestety okropną cerę, pełno przebarwień rumieni i bez podkładu ani rusz. Krem tonujący w moim przypadku totalnie się nie sprawdza, bo podkreśla to jeszcze bardziej. Moim więc postanowieniem wakacyjnym jest rezygnacja z tych mocno kryjących, cięższych i zamiana ich na jakieś lżejsze. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ojej podziwiam
![]() ![]() ![]() ale trzymam za was kciuki dziewczyny xD ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ale powiedzcie mi... dobrze robię
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podziwiam.... ![]() Gorąc jak 150.... łojoj, nawet sobie tego nie wyobrażam.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no już nie popadajmy w paranoje ![]() Kiedy idę na plaże, tenisa, itd to oczywiście, że się nie maluję. Aczkolwiek mam dość jasną karnacje, skłonna do oparzeń więc swoją drogą staram się unikać słońca. Natomiast jeśli wychodzę gdzieś "do ludzi" to nawet mimo słońca i ciepła używam podkładu. Wiesz nie jest to fajne i nie robię tego dla przyjemności. Ale niestety mam bardzo zniszczoną cerę, przez różne lekarstwa i terapie więc czasami muszę się pomęczyć, dla dobra własnego jak i innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o nie, bez podkładu nie wyobrażam sobie... jak wyglądam atrakcyjniej to czuję się pewniejsza siebie, co za tym idzie? używanie podkładu
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Muszę używać podkładu, zawsze trafi się gdzieś pryszcz, poza tym mam brzydką cerę, z chęcią zrezygnowałabym gdybym tylko mogła.
![]() Muszę wybrać się do dermatologa, może on pomoże.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
W lecie staram sie ograniczac ilosc pudru na buzi, ale cos tam musi byc bo calkiem bez, czuje sie dziwnie, jakos tak golo. Zazdroszcze jesli ktos ma na tyle ladna cere ze po opaleniu wyglada ladnie bez grama pudru, tzn rowny ciemny koloryt....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Muszę się przyznać, że dość często używam podkładu, ale siedząc w domu i wychodząc np. do sklepu, czy przejść się gdzieś bliżej z Tż to ograniczam się i staram się go nie używać. Tak samo w wakacje na co dzień raczej nie stosuję podkładu, no chyba, że wychodzę na coś "poważniejszego" ![]() Ale ogólnie bez podkładu nie mogłabym się obejść, tym bardziej, że nie mam idealnej cery. Co chwilę wyskakuje jakaś krostka itp... Strasznie zazdroszczę dziewczynom o ładnej cerze, i już nie nawet o takie idealnej, lśniącej, ale takiej po prostu nienagannej ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ojj mi by się przydał taki odwyk i to bardzo
![]() ![]() ![]() To jak ja bez tego wytrzymam ![]() ![]() ![]() Musimy się jakoś wspierać bo ja sama nie dam rady ![]()
![]() |
#14 |
Blond forever!
|
Ja mam prawie 20 lat i podkładu zaczęłam dopiero używac hmmmm... może z pół roku temu? Kiedyś w liceum miałam takie zapędy (bo 'koleżanki' używały), ale mama na mnie krzyczała, że robię z siebie "starą malutką pudernicę", a ja nie nie byłam typem buntowniczki, żeby postawić na swoim... I teraz puszczam wielkiego buziaka dla mojej kochanej mamusi
![]() ![]() Dziewczęta! Tapety są niemodne, wyglądają okrutnie, niektóre panie takie mają gęstę warstwy podkładu, że jakby je uderzyc w tył głowy to by odpadły... Poza tym to droga inwestycja, lepiej zainwestowac w dobry krem nawilżający do twarzy, albo w coś do makijażu kolorowego (cienie, błyszczyki etc), które robią wrażenie i odwracają uwagę od niedoskonałości ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Może i są niemodne, ale moim zdaniem wyglądają okrutnie tylko u tych pań które nieumiejętnie je nakładają... Teraz podkłady "z górnej półki" naprawdę potrafią cuda.. fakt, nie każdego na nie stać oczywiście, ale sama wolę uzbierac kasę na naprawdę dobry podkład który właśnie nie tworzy maski, ani tzw tapety, wystarczy odrobina żeby ok wyglądac... Ale haha ja nie powinnam tu zachwalać tylko wręcz przeciwnie
![]() ![]() ![]() niestety jak wspominałam wyżej, moja cera wygląda koszmarnie, może nie mam krostek itp ale przebarwienia, nierówny kolor, a to wszystko przez krążenie ![]() No ale odwyk muszę zrobić ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja fluid odstawilam po jakis 10 latach uzywania w lutym bodajze i teraz uzywam tylko pudru mineralnego- na pczoatku bylo to dla mnei troche ciezkie, bo puder nie kryk tak jak fluid, ale teraz juz nie wyobrazam sobie powrotu do fluidu- no i mam lepszą cerę niz kiedyś. Wiec dla wyrównania kolorytu polecam własnie puder mineralny-nie zapycha porów, a poprawai wygląd cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja jutro odpuszczę i nałożę podkład ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Blond forever!
|
Ja osobiście polecam puder mineralny z Maybelline
![]() Aktualnie używam i jestem zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dzisiaj nalozylam tylko puder i odrobine rozu ;] postep i to wieeeelki;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Wybór kolorków jest naprawdę szeroki. Moja cera to mieszana. A teraz jest "szał ciał" na kosmetyki mineralne, ale to jest moim zdaniem słuszne szaleństwo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
ja nie umiem życ bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Toż to kolekcja normalnie...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja ma więcej
![]() Matujący wibo w musie, 2 kremy tonujące Ziaji (odcień naturalny i opalony), resztki 2 podkładów maybelline Superstey Silky, Podkład mineralny we fluidzie Rimmela, Vichy Dermablend, Lirene Citty Matt, resztka mattitude Astora i resztka Vichy narmateint + jeszcze 3 podkłady do przyciemniania/rozjaśniania podkłądow (min. under twenty) Tyle tego ze zwględu na to, że ja i moja siostra mamy zupełnie inny odcień skóry (ja bladolica a ona opalona). Te pogrubione to takie które używam (raczej używałam bo w końcu odwyk podkładowy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
kurde najlepsze jest to,ze mat muss maybelline jest jak zwykle dla mnie najlepszy...., i bardzo lubie creme puff,ktory kosztuje tyle samo co ten muss ok 27-35 zł
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- nie mam proboblemow ze skora,ale korci mnie vichy dermablend,tymbardziej ze wiem jaki jest kryjący... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ale to nie jest temat pt "zachwalamy podkłady" tylko wspieranie się przy odwyku! ; ))
Jeśli nie jesteś na odwyku podkładowym to nie pisz tu, bo nęcisz! ![]()
![]() |
#27 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Powinnaś wyrzucić wszystkie resztki tych podkładów, bo one kuszą!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja nie uzywam podkladu od kwietnia. Nakladam tylko baze oligo z vichy. Do podkladu wroce we wrzesniu
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jak pomożecie mi z moim blyszczeniem sie twarzy to również się do was przyłączę, bo używam podkładu tylko po to żeby ukryć świecenie się strefy T
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.