![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Starburcks w Polsce! :)
Szukałam, szukałam i nie znalazłam.. dlatego postanowiłam założyć wątek dotyczący pierwszej w Polsce kawiarni Starburcks
![]() Pytanie do Warszawianek - miałyście już okazję spróbować tamtejszej kawy? Jestem ciekawa, jak Waszym zdaniem wypada w porównaniu choćby z tą z Coffee Heaven ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starburcks w Polsce! :)
Cytat:
Jesli nie dobiora rozsadnie cen, to za duzej ekspansji im nie wroze (pytanko - jakie sa ceny w tym warszawskim?).
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bardzo się ciesze, że i do nas starburcks przyszedł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie byłam tam, ale pewnie się przejdę z ciekawości, jeśli ceny nie będą zaporowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
frappuccino mocca (mmm...) albo koktajl /niekawowy, również mrożony/ strawberry & cream ... to moje typy.
Te mrożone napoje są miksowane; podają je ze świeżo bitą śmietaną /na życzenie bez/. W okolicach Świąt mieli też pyszną gęstą i słodką kawo-czekoladę miętową. Nie byłam w warszawskim, ale bardzo lubię tę markę - kawiarnie mają fajny klimat, i ZAWSZE ciekawą muzę; przyjemnie tam wpaść na łyk czegoś dobrego. Na życzenie podają też szklankę wody z lodem gratis. Często zmieniają ofertę kubeczkow w sprzedaży. Kawę w ziarnach którą tam można zakupić mielą na miejscu /gradacja wg życzenia/. No i na dokładkę mają bezpłatny internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam większej różnicy między Starbucksem a Coffee Heaven nie widzę, więc wybieram Coffee Heaven, bo jest polskie (tak mi się zdaje przynajmniej).
A w Starbucksie na Nowym Świecie jest taki tłok, że wszystkiego się odechciewa, także sprawdzania cen.
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, ze polska z udzialem zakladajacego kapitalu brytyjskiego.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czekamy teraz na Starbucks'a w Krakowie!
![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jak Starbucks prezentuje się cenowo?
ile za np. latte macchiato ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
W ktorym miejscu w wawie jest starbucks? I jakie sa mniej wiecej ceny?
Ja znam ta kawiarnie z niemiec, wg mnie jest podobna do CoffeHeaven, tylko duzo drozsza.Kawa kosztuje tutaj 6 euro, a muffinka 3 euro. Najbardziej lubie wlasnie mufiny jagodowe , frapuccino i koktajle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w DD kawa jest dobra, a i nawet chyba tansza niz w Starbucks. Ale znowu ten drugi ma te swoje "wynalazki". Trudno sie zdecydowac jak sie ma niedaleko domu obydwie ![]() nie wiem ile, ale jest bardzo dobre ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A taką miałam ochotę na tą kawę gwiazd!!
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
tak, widziałam Starbucksa, ale jeszcze nie jest otwarty. na pewno będę tam kiedyś siłą rzeczy ze znajomymi, ale już widzę ten żałosny 'lans' kubkiem z kawą. może i jestem dziwna, ale nie rozumiem tego uwielbienia dla kawiarni-sieciówek, a już zwłaszcza nabożnego picia kawy z 1094712984 dodatkami dwie godziny, a i nieśmiertelnego chodzenia z kubkiem po całym mieście. czy kubek kawy z sieciówki daje coniektórym ułudę hajlajfu?
![]() myślę, że lokal będzie sobie świetnie radził i te wszystkie kawiarnie w stylu w biegu cafe które są rozrzucone po całym nowym świecie mogą stracić trochę klientów, przynajmniej na początku. moi znajomi z uczelni trąbią o starbucksie jak tylko koło niego przechodzimy ![]()
NIE KORZYSTAM JUŻ Z TEGO KONTA ![]() Edytowane przez bitter Czas edycji: 2009-04-10 o 06:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
we wrocławiu ma też być otwarty. w pasażu grunwaldzkim. więc czekam na otwarcie, wtedy się będę mogła wypowiedzieć
![]()
![]() |
#16 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do zaznaczonego- odpowiedź brzmi: tak. patrz na wypowiedź powyżej. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Ciekawe co piszecie ... ja byłam nieświadoma że chodzić z kubkiem kawy to jest wielki szyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie najwieksza zaleta Starbucksa jest to, ze mozna sobie spokojnie z kawka posiedziec, fajne miejsce na spotkanie ze znajomymi itd. Tyle, ze jesli bedzie to jeden z kilku Starbucksow w Polsce i ludzie beda walili drzwiami i oknami, to tego uroku nie bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, że jest na Nowym Świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też. Picie kawy z kartonu jest dla mnie dość obleśnie. Zresztą dla mnie kawa to raczej tylko czarna i tylko z filiżanki. Choć przyznaję, że czasem nachodzi mnie ochota na jakąś bardziej słodką i na mleku. I wtedy wszystko byłoby piękne, gdyby nie ten karton... Szczęśliwie w Coffee Heaven coraz częściej spotykam kubki.
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Akurat tak się składa, że zabrałam sobie do domu kartę napojów wraz z cennikiem więc mogę precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie ![]() Napoje są podawane w kubkach w czterech wielkościach: Short (237 ml), Tall (355 ml), Grande (473 ml) i Venti (591 ml). Za latte zapłacimy 11.00 zł (Tall) - 12,50 zł (Grande) - 13,50 zł (Tall) Czekolada oraz Frappucino bardzo podobnie ![]() Ceny espresso zaczynają się od 5,50 zł, herbaty 6,00 zł. Z tego, co pamiętam Muffinki są trochę droższe niż np. w Coffee Heaven (około 8,00 zł), ale za to większe i lepsze ![]() Kanapki kosztują podobnie, jeszcze nie miałam okazji spróbować ![]() Super Karo, Starburcks jest na Nowym Świecie, zaraz koło przystanku Ordynacka a więc zdecydowanie bliżej Świętokrzyskiej niż Alej Jerozolimskich. Póki co jest tam dosyć tłoczno, ale pierwsze wrażenie zrobił na mnie jak najbardziej pozytywne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja w zasadzie ciekawa jestem czy jest aż tak dobra jak wszyscy zachwalają i czy naprawdę jest się czym szczycić idąc z kubkiem kawy przez miasto.
Dlategóż czekam aż pojawi się w Krakowie, spróbujemy czy to takie cudo..
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie DD czy Starbuck to wygoda, nie chodze po miescie z kubkiem, bo kawe stamtad biore przewaznie jak jade samochodem, wiec sie nie lansuje ![]() Cytat:
pic kawe tylko dlatego, ze "gwiazdy" tak robia i chodza z kubkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.