|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co jest najważniejsze dla Waszego mężczyzny?
Czy Wasz Tż poświęca masę czasu dla swojego hobby, pracy lub innych zajęć?
Czy jesteście dla swojego mężczyzny najważniejsze? Edytowane przez Rozaaa87 Czas edycji: 2009-06-30 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Co jest najważniejsze dla Waszego mężczyzny?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ogólnie, w życiu, od 5 lat jestem najważniejsza dla mojego TŻ. Ale nie w każdej sekundzie, minucie. Jak jest w pracy, albo robi coś związanego z pracą (jednocześnie będącą jego największym hobby), to na pewno o mnie nie myśli nawet przez wiele godzin - zatraca się w tym, co robi, sprawia mu to przyjemność, radość. Jak jest ze mną, czy masz czas myśleć o mnie, to czuję że jestem najważniejsza. Czasami się denerwuję, że nie, ale to raczej takie dąsy i nieporozumienia.
Można być w związku z pasjonatem, wiele kobiet jest i wcale nie są to nieszczęśliwe związki, ale trzeba mieć do tego specyficzną konstrukcję psychiczną, sporo samodzielności (aby się nie nudzić, gdy facet jest zajęty swoją pasją) i zdolność do poświęcania się. Ja bym nie potrafiła być z kimś, kto np. jedzie gdzieś na kilka tygodni, bo zdobywa szczyty, czy z kimś kto całymi dniami pracuje nad ukochanym motorem, a jak już go wyciągnę gdzieś to się nudzi. Ale to już kwestia dobrania się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od tego, co dwójka ludzi pojmuje pod tym pytaniem.
Jeżeli jedno i drugie mają na myśli to samo, nie ma konfliktów. Nie oczekiwałabym od mężczyzny "rzucania" wszystkiego z powodu złamania paznokcia - to przenośnia - bo w przeciwnym wypadku nie jestem dla niego najważniejsza. Podobnie w drugą stronę - nie wytrzymałabym w związku, w którym ktoś... nie byłby zaradny i samodzielny, tylko wiecznie potrzebował mojej pomocy. Tak ja to pojmuję. Ktoś inny ma prawo inaczej. Wieloletni związek wymaga wielu kompromisów i... dojrzałości przede wszystkim, a ludzie - powstrzymam się od użycia określenia że jedynie kobiety - bywają czasem pod tym kątem po prostu zupełnie nieznośni. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)Myślę, że dla zakochanego faceta jest się zawsze priorytetem numer 1. Chyba, że chodzi o szczeniackie zachowanie typu jest mi źle i przyjedź natychmiast, jak się wie, że np jest w pracy czy ma ważny egzamin następnego dnia. ![]() 3)Można tylko po co? I jakby to niby miało wyglądać. Dla mnie opcja dla masochistów trochę;/
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-02-16 o 13:16 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,zaraz po corce ;-) tak,jesli i kobieta ma cos co jest wazniejsze niz facet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hm..dla mojego najważniejsza zdecydowanie jest rodzina.Czyli ja i nasze dzieci.
Pasja jest wazna owszem jednak nigdy nie staje ponad nami. U nas jest o tyle komfortowa sytuacja,ze zarówno ja,mąż jak i dzieci dzielimy miłośc do tej samej pasji ![]() Pytanie czy poswieca jej za dużo czasu-nie bo razem z nami ![]() Odnosnie ostatniego pytania autorki-dla mnie tak moze byc cos wazniejszego niz kobieta,a raczej nie coś tylko ktos-dzieci ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TAK.! To chyba logiczne że zakochany kochający facet traktuję swoją kobietę jak oczka w głowie. I jest ona dla niego najważniejsza. Może i można.. Ale po co ??
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mojego mężczyzny najważniejsza jestem ja, co to tego nie ma wątpliwości. Oboje mamy pracę, hobby, zainteresowania, niektóre wspólne (dzięki nim się poznaliśmy). Nasz związek polega między innymi na tym, że każde z nas ma czas na to co lubi, kiedy on zajmuję się swoją pasją, lub wychodzi z kumplami, ja mam czas dla siebie, w pracy poświęcamy się pracy ![]() Jednocześnie mamy dużo czasu dla siebie, bo lubimy razem spędzać czas. Facet powinien mieć jakieś konstruktywne zajęcie poza pracą, kumplami i swoją kobietą, ja wolę jak mój zajmuje się swoją pasją niż jakby miał siedzieć przed tv pół dnia czy ćpać. To wszystko kwestia dogadania, tolerancji i wyrozumiałości. Czy można być w związku, w którym dla Tż ważniejsze jest coś innego niż jego kobieta? zależy co ![]() Edytowane przez anomalia83 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() podobno tak ![]() ![]() mozna i nie mozna zalezy od podejscia i od tego co mialas na mysli piszac slowo "wazniejsze". a przy takim hobbiastym facecie jak moj tż to slowo klucz to samodzielnosc i obowiazkowo tez trzeba sobie znalesc jakies absorbujace zajecie. choc nie sklamie mowiac ze czasem chcialabym zeby byl a jego akurat nie ma....ale nie wyobrazam sobie bycia z kims kto chcialby mnie cala na 24h...masakra....
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Dość duzo poswieca, siedzi non stop na silowni. 2.Niewiem :P Pasja chyba wazniejsza ![]() 3.Owszem można. Czlowiek powinien miec swoje pasje.
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
gdybym spędzała z moim ukochanym zbyt duzo czasu, znudzilibyśmy się przecież sobą.
Trzeba czasem odpocząć od swojej połówki. spotykamy się w weekendy (on studiuje w innym mieście) on lubi grać w piłkę, ja robię kurs prawa jazdy. On spędza czas ze swoimi znajomymi, ja ze swoimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
wiem, że dla niego najwazniejsi jesteśmy My, to co miedzy nami jest i nasza wspolna przyszłosc
![]() sprawy nizsze to praca hobby itp.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[/quote]Czy jesteście dla swojego mężczyzny najważniejsze? [/quote] sądzę , że tak [/quote]I jeszcze jedno pytanie ![]() sądzę , że nie. tacy ludzie to dla mnie egoiści |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Ja i moje szczęście. Ciagle go poprawiam,ze nasze wspólne jak juz.. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze dla mojego tż : ja,rodzina,edukacja
![]() |
#19 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
TŻ poświęca dużo czasu na pracę, na chodzenia na basen, na oglądanie meczów. w tym ja nie uczestniczę zbytnio. nie żeby to mnie nie obchodziło, ale mam inne zajęcia i pasje.
oczywiście w czasie pracy, przerwy w meczu TŻ dzwoni, pisze itp nie wiem czy jestem dla niego najważniejsza. mam nadzieje i myślę, że tak. ale o to trzeba by było zapytać TŻ ![]() a co do trzeciego pytania to musiałabym się zastanowić. ale generalnie, to nie wyobrażam sobie, żeby TŻ zawsze zajmował się czymś innym, a nie znajdował w ogóle czasu dla mnie.
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Zapewnia mnie że jestem dla niego najważniejsza, aczkolwiek nie zawsze się tak czuje, jednak co by to było gdyby nie kłótnie i potyczki. 3. Wydaje mi się że można być w takim związku, ale nie mogłaby być to rzecz którą można ująć materialnie...
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
1.Tak, poświęca masę czasu na pracę
2.Hmm, myślę, że jednak praca jest dla niego ważniejsza ode mnie ... ![]() 3. Pewnie jest możliwe, zależy jak podejdzie do tego kobieta... ale może być ciężko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 Czas edycji: 2018-08-16 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moj facet w ogole nie posaida zadnych zainteresowan. Dla niego liczy sie tylko zabawa imprezy alkohol..a ja w jego zyciu to jesetm po to by zrobic mu obiad wyprac i by mial kogo wyzywac..ale to juz niedlugo sie skonczy..trzeba brac sprawy w swoje rece i nie dac sie kochana facetowi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys mnie szlag trafial jak siedzial (a nie musial)przed komputerem do polnocy prawie,ale teraz juz nie czekam az skonczy,tylko zajmuje sie sobą tak mysle ![]() Pewnie,ze mozna. Jesli kobieta tez ma cos swojego ,wazniejszego niz mezczyzna ,to jak najbardziej. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2009-02-18 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Tż od 20 lat jest zapalonym wedkarzem. Hmm, fajnie ze ma pasje, lepiej taka niz ma chodzic na wodke z kolegami. Zreszta jest dobry w tym co robi, co rusz wygrywa jakies zawody, odnosi swoje sukcesy i widze ile daje mu to radosci. Poza tym oboje sie smiejemy z tego ze "jakby co to nie umrzemy z glodu..." ![]() No ale bedac w zwiazku na odleglosc nie mozemy spedzac ze soba tyle czasu ile bysmy chcieli (ja to bym chciala nonstop ![]() KOMPROMIS? idziemy na spacer razem (z wedka nad wode) No ale coz, mnie zna od 3 lat, ryby od 20, nie wygram ![]() Z drugiej strony nie chce z tym walczyc bo nie chce mu odbierac radosci zycia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ chce miec "święty spokój"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Jestem dla mojego Tz'ta najwazniejsza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.