|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
geje...przyjaciele itd.
Temat ten pewnei byl wieolkronie poruszany, ale mam tylko jedno pytanie do was
na necie otwarcie piszecie o tym,ze wasi przyjaciele to geje itd( nei stanowi to dla mnie problemu), ale czy... mowici otwarcie,ze np, wasz przyjaciel to gel czy less, czy wolicie zachowac to dla siebie i mimo,ze jestescie trwale w przekonaniach i wam to nie przeszkadza to wolicie nie mowi o tym innym, dla ich dobra( przyjaciol) ? Czy któras z was uwaza, rozniwez, ze odmienna orientacja jest wynikiem choroby? Dzis mnei wzielo na rozne przemyslenia ja nie twerdze moze,ze to choroba, ale wynik własnej woli czy odczuc ... wiem,ze moja kumpoela uwaza, ze to chroba, chociaz z gejami gada normalnie, zna kilku... ja akurat nei, ale chcialabym poczytac jak to u was wyglada jakie macie zdanie na temat odmienne orientacji... ![]() ylko prosze o nie klocenie sie w moim watku, ale kulturalna rozmowe ![]() ![]()
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: geje...przyjaciele itd.
Mowie otwarcie, nie stanowi to dla mnie problemu.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię otwarcie, nawet rodzicom. Bo o znajomym ze szkoły mówi "taki ładny chłopak, kręcone włosy tak zadbane, błyszczące. tylko te obcisłe rurki :/"
Dowiedziała się i stwierdziła że potwierdziłam jej przekonania. Nie mam problemu, oni sami się tego nie wstydzą
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie również żaden problem.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli on nie ma nic przeciwko temu żeby rozpowszechniac informacje że jest homoseksualistą, to ja nie widzę powodu żeby o tym nie mowić i się z tym kryć
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
_____
Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:59 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam zadnych gejow ani lesbijek (lub nie wiem, ze nimi sa?
), ale jestem pewna, ze homoseksualizm kolegi/kolezanki nie stanowilby dla mnie zadnego problemu. nie oceniam ludzi po kolorze skory, religii jaka wyznaja, ani orientacji seksualnej.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to nie ma problemu ( oczywiście jeśli on nie ma nic przeciwko temu).
|
|
#9 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie mam z tym problemu, wstydzić bym się nie wstydziła, ale też nie widzę potrzeby mówienia czegoś w stylu "O, ten tu na zdjęciu to Franek, mój przyjaciel, jest gejem." Tak jak nie mówię "A to jest Tobiasz, hetero"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałabym z tym problemu, moja koleżanka również- ostatnio jak byłyśmy we dwie w lokalu spotkała kolegę- geja i powiedziała do mnie "nie mów nikomu, to tajemnica, ale ten koleś jest gejem", zapytałam ją "ile osób w tajemnicy wie o jego orientacji?", stwierdziła, że wiele. Dlatego wydaje mi się, że poniekąd chętnie się nawet o tym mówi hmm może trochę na zasadzie "sensacji"
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Znam geja. Żyje sobie przykładnie w związku. Dla "starszych" była to trochę sensacja, ale "młodsi" - dzieci "starszych" , przyjęli to najnormalniej na świecie, tyle tylko, ze sie pilnujemy z głupimi kawałami, bo moze być niezręcznie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
nie mam z tym problemu, ale też nie jest tak, że opowiadam każdemu, że mam przyjaciela geja, właśnie o to chodzi, że nie traktować tego specjalnie nadzwyczajnie tylko z dystansem
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Jak wiem, że on nie ma nic przeciwko i ów temat wyjdzie naturalnie w rozmowie, to mówię, że jest gejem. Ale nie przedstawiam go jako geja każdemu znajomemu, na którego wpadniemy na ulicy. Moim przyjaciółkom powiedziałam, że jest gejem. Nie wstydzę się go
Ani nie uważam, że jest chory, czy wybrał sobie orientację. Dla mnie bycie innym, nie oznacza gorszym. Orientacja jak każda inna. Z taką się urodził, wg mnie homoseksualizm uwarunkowuje się jeszcze przed porodem.
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jednego kolegę geja i raczej nie rozpowiadam znajomym naokoło, że pan X to gej, bo on sam raczej cicho siedzi na ten temat. Mój Tż i przyjaciółka wiedzą, generalnie z zaufanymi osobami problemu nie ma, bo wiem, że w świat ta informacja nie pójdzie, a jeżeli chodzi o innych znajomych - omijam temat lub podchodzę neutralnie, w końcu to są czyjeś prywatne sprawy i nie mi decydować, kto będzie wiedział, a kto nie.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam z tym zadnego problemu chociaz nie robie w ten sposob:
czesc to jest X, moj kumpel gej. ale jak ktos sie mnie pyta czy X to gej mowie ze tak. W ogole nie wiem w czym problem. Ja nikomu do lozka nie zagladam. Nie uznaje dewiantow (pedofilii, gwalcicieli, nekfrilii, zoofilii) bo oni krzywdza innych swoimi "popedami", ale homoseksualizm t swiadomy wybor dwoch osob, tak samo jak zwiazek 2 osob hetero |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Otwarcie mówić
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego "otwartego mowienia". Ja tam nie rozpowiadam o zyciu osobistym moich znajomych.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
O tym, że mój kolega z klasy jest gejem dowiedziałam się jakieś pół roku temu. Dziś szczerze mogę powiedzieć, że to mój najlepszy przyjaciel
żyje sobie w związku, z drugim świetnym kolegą wie o tym kilka osób, którym ufa.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

), ale jestem pewna, ze homoseksualizm kolegi/kolezanki nie stanowilby dla mnie zadnego problemu. nie oceniam ludzi po kolorze skory, religii jaka wyznaja, ani orientacji seksualnej.