|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Świeżynka
Witam
![]() Po prawie miesięcznym podglądaniu Waszych cudnych prac (nieraz szczęka mi leżała na klawiaturze), pokazuję swoje wypociny. Z góry przepraszam, jeżeli ktoś doszuka się podobieństwa do swoich prac, bo tyle się ostatnio tego naoglądałam, że mogło mi coś w głowie zostać. Daleka jestem od euforii, wiem że nadal moim problemem są proste druciki oraz lupy. Biżuterią zainteresowałam się pierwszy raz w zeszłym roku, ale ze względu na brak czasu oraz to, że moja wszędobylska córeczka miała tylko 2 latka, dałam sobie z tym spokój. Zainteresowanie wróciło mi nagle. Potrzebowałam określone kolczyki na wesele. Niestety nie mogę nosić posrebrzanych elementów, dlatego też ze znalezieniem odpowiednich dla mnie kolczyków miałam problem. Na Jarmarku Dominikańskim (jestem z Gdańska) znalazłam jedno stoisko, na którym gościu robił na miejscu kolce jakie kto chciał i ze srebra. Ucieszyłam się bardzo. Opisałam dokładnie jakie bym chciała, zrobił takie i policzył sobie ... 60 zł.! Myślałam, że padnę tam trupem, ale zapłaciłam. Materiały pewnie kosztowały nie więcej niż 25-30zł. Ale nie o to chodzi. Bardzo lubię biżuterię, a zwłaszcza kolczyki. Pokazuję więc moje pierwsze twory ![]() 1 - bałwanki - to moje pierwsze .. Tak na marginesie to bardzo mnie zaskoczyło to, że niektórych niedociągnięć nie widzę gołym okiem, dopiero jak zrobię zdjęcie i zrzucę je do kompa widzę co natworzyłam. Tak się zastanawiam czy do tych brązowych (zdjęcie nr 10) nie dokupić zoksydowanych kólek i ich nie wymienić... Edytowane przez murzena Czas edycji: 2009-09-13 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Świeżynka
Jak na początki to ładne i ciekawe prace. Faktycznie loopy do poprawy (spróbuj robić krótsze, będą ładniejsze). Twórz dalej. Czekamy na kolejne prace.
![]() Co do Twojego zakupu, jeśli uważasz że materiały kosztowały 25-30, to cena 60zł nie jest wygórowana - takie jest moje zdanie.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem całkiem udane początki. Wiadomo loopy. Choć moje na początku były gorsze. Ale są przekładki i rurki. Zdjęcia deczko za duże i przez to ciężko się ogląda.
Ciekawe są kolczyki koral z łańcuszkami. Osobiście bardzo nie lubię połączenie fioletu z czerwienią. Edytowane przez iwogg Czas edycji: 2009-09-13 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe słowa.
Zdjęcia faktycznie są straszne duże poniżej zmniejszone, nie chciałam poprzednich usuwać, bo zdaje się za to są jakieś kary. Faktycznie jeżeli chodzi o loopy, lepiej jest jaki się robi mniejsze, załapałam chyba o co w tym chodzi, teraz mi wychodzą ładniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1252864825
To są moje faworytki. Śliczna kompozycja.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jak na początek, całkiem ładnie. Masz pomysły, kombinujesz, a to jest ważne. Ale rzeczywiście loopy! Szczególnie w tych czerwono-fioletowych widać, że nie bardzo ci wychodzą, a i brakuje mi tam wykończenia nad rureczką - kuleczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co robisz źle i to należy ćwiczyć. Zaletą jest różnorodność prac, widać, że sprawia Ci to frajdę. Ja pochwalę bransoletkę i TE
kolce za to, że w ciekawy sposób użyłaś kuleczek do wykończenia. Powodzenia w dalszym tworzeniu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze, że twoje prace się różnią. Nie są monotonne, widać, że masz pomysły. Nad loopami popracuj, ale to już wiesz. A jak w tym dłużej posiedzisz to zauważysz, że bardziej opłaca się robić samemu. Po prostu wychodzi taniej i masz dokładnie to co chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jak na początek nie jest źle-loopy,ale to zawsze jest na początku do wypracowania
![]() ![]() Najbardziej podobają mi się te kolczyki-a te kółeczka na końcach łańcuszków kojarzą mi się z moim kolczykiem^^. Jeszcze druga para,która mi wpadła w oko-https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2512466&d=1252864825 chociaż troszkę źle użyłaś tej żmijki,bo część,która jest na dole służy właśnie do podwieszania kolczyka do bigla. Ale mimo wszystko masz potencjał,pracuj,pracuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za te uwagi i pokrzepiające słowa. Jak dobrze, że są takie fora, na których można odnaleźć osoby z podobnym świrem (mój stary tylko się w czoło puka
![]() Co do fioletówek - przejdą extremalną metamorfozę. Faktycznie tak łyso mają u góry, wiedziałam że coś mi nie gra, ale nie wiedziałam co. Muszę je rozbroić i wprowadzić poprawki. ayumi88 - całkiem możliwe, że Twój avatar takie na mnie zrobił wrażenie, że go skopiowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam loopy nie najlepsze, bo początki
więc nie jesteś sama ![]() ładne biżu
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wszystkie mi się podobają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie przejmuję się wcale, bo już mi lepiej wychodzą. Nie dokręcałam ich do końca i niepotrzebnie rozpłaszczałam, teraz mam trochę bardziej to obcykane, co nie znaczy że jest idealnie ... no do tego mi jeszcze daleko. Próbuję tworzyć nowe, ale trochę mi się materiały pokończyły, przydałoby się nowe zamówienie. Trochę bez sensu zamówiłam niektóre rzeczy, niektóre koraliki na zdjęciu wyglądały ładniej i wydawało mi się że będą większe, ale najwyżej dokupię jakieś ładniejsze większe kamienie i coś mi wyjdzie. Muszę tylko bardziej się skupiać na tym co kupuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.