owłosienie na klacie u facetów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 16:09   #1
karolcia180000
Przyczajenie

owłosienie na klacie u facetów

mam pytanie odnośnie owłosienia na torsie u waszych TŻ-ów- czy bujne czy skąpe a może w ogóle nie ma, w którym miejscu etc. Bo mój TŻ ma tylko dookoła brodawek sutkowych i zastanawiam się czy to normalne Lubię pieścić jego sutki ale troszkę mi te wloski przeszkadzają,no ale boję się mu powiedzieć bo nie wiem jak zareaguje...
karolcia180000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 16:58   #2
martusqa4444
Przyczajenie

Dot.: owłosienie na klacie u facetów

Jeżeli Ci przeszkadzaja to mu powiedz.. nawet zartobliwie pociagniej zębami za nie, jak go zaboli, powiedz zeby je zcial Mój na szczescie nie jest na klatce owlosiony )
martusqa4444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:07   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusqa4444 Pokaż wiadomość
Jeżeli Ci przeszkadzaja to mu powiedz.. nawet zartobliwie pociagniej zębami za nie, jak go zaboli, powiedz zeby je zcial Mój na szczescie nie jest na klatce owlosiony )
Zeby je co zrobil ?

karolcia180000 - no ale co on z tym ma Twoim zdaniem zrobic? Jesli ma gesty dywan i zacznie golic, to dopiero bedzie mial masakre

Tak w ogole, chyba juz byl o tym temat...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:46   #4
Semcia
Raczkowanie

mi włosy na klacie u faceta nie przeszkadzają. przynajmniej wygląda męsko jest to całkowicie naturalne. W tv pokazują wygolonych, wypucowanych facetów którzy wyszli prosto od kosmetyczki, a rzeczywistość jest inna, mało który facet tak wygląda.
według mnie golenie nie jest najlepszym pomysłem bo będzie ich coraz więcej a jak będą odrastać to będzie jeszcze gorzej, więc lepiej zostawić je tak jak są.
Stary 2009-05-24, 17:47   #5
A.Gu$
Przyczajenie

a mój tż ma włosy na klacie i wg mnie to jest bardzo seksowne.
A.Gu$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:48   #6
HollyG
Zadomowienie

Boże, kobiety to mają problemy. Ja miałam zawsze mało owłosionych facetów na klatach i było ok, ale gdyby byli owłosieni to nic bym im z tym robić nie kazała. Kobiety coraz częściej chcą swoich facetów do siebie upodabniać. Niech im jeszcze depilatory dadzą i jedziemy z nózkami. Przepraszam ,ale musiałam to napisac, bo babki narzekają, ze faceci niemęscy a chętnie by ich wydepilowaly...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez A.Gu$ Pokaż wiadomość
a mój tż ma włosy na klacie i wg mnie to jest bardzo seksowne.
właśnie, to og różni od wydepilowanej CIebie

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 17:50   #7
201605051001
Konto usunięte

Mój owłosionej klaty nie ma, i mi to pasuje, ale nie przestałby mi sie podobać przecież
tylko na dole, od pępka w dół... Mmm...

Edytowane przez 201605051001
Czas edycji: 2009-05-24 o 17:51
201605051001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 17:58   #8
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HollyG Pokaż wiadomość
Boże, kobiety to mają problemy.
przecież nie napisała, że jest to problem poważny, ot wątek jakich wiele, żeby się wymienić spostrzeżeniami

Cytat:
Kobiety coraz częściej chcą swoich facetów do siebie upodabniać. Niech im jeszcze depilatory dadzą i jedziemy z nózkami. Przepraszam ,ale musiałam to napisac, bo babki narzekają, ze faceci niemęscy a chętnie by ich wydepilowaly...
a może to jest kwestia gustu? Jedni lubią blondynów, inni wysokich, inni misiowatych, inni z gładką klatą. Co nie znaczy, że to jest warunek musi być bo inaczej się z nim nie spotkam.
Co dla kogo męskie też kwestia dyskusyjna, jedna powie, że to 3 dniowy zarost, druga powie, że włosy na klacie, trzecia, że wąsy.

jak dla mnie bynajmniej włosy na klacie nie są synonimem męskości. Zero po prostu. Kojarzą mi się z zaniedbanymi panami po 40stce z brzuszkiem i wąsem rodem z lat 80tych.

Cytat:
właśnie, to og różni od wydepilowanej CIebie
chodzi przecież o włosy tylko na klacie, zostaje jeszcze twarz i kilka innych miejsc, które my kobiety depilujemy.
Stary 2009-05-24, 18:26   #9
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Zeby je co zrobil ?

karolcia180000 - no ale co on z tym ma Twoim zdaniem zrobic? Jesli ma gesty dywan i zacznie golic, to dopiero bedzie mial masakre

A nie prawda, golenie przyspiesza tylko porost, nie powoduje zwiekszenia ilosci włosów, może nam się ewentualnie wydawać, że rosną grubsze et cetera

Mój ma takie długie wlosy na sutkach, że ło jezu
ale mówi, że nie zgoli, argumentując "bo nie".

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym związku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:30   #10
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Pokaż wiadomość
A nie prawda, golenie przyspiesza tylko porost, nie powoduje zwiekszenia ilosci włosów, może nam się ewentualnie wydawać, że rosną grubsze et cetera
zwiększenia ilości włosów nie, ale może powodować podrażnienie skóry, swędzenie, zaczerwienie, wysypkę itd.

w rezultacie mało ciekawy widok
Stary 2009-05-24, 18:37   #11
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
jak dla mnie bynajmniej włosy na klacie nie są synonimem męskości. Zero po prostu. Kojarzą mi się z zaniedbanymi panami po 40stce z brzuszkiem i wąsem rodem z lat 80tych.
Jasne, jasne, a moze z takimi samymi jak ten pan, który u Ciebie widnieje w awku?
Ciekawostka, że niby po 40 stce to już zaniedbani i z wąsem... Co za ludzie, paranoja.

Faceci sobie specjalnie nie hodują tych włosów na klacie, to jest uwarunkowane genetycznie... Jesli rosło tatusiowi, to duże prawdopodobieństwo jest, że synusiowi też urosnie. Paniom wrażliwym na owłosienie proponuje obejrzeć sobie ojca swojego wybranka, jesli owłosiony, to się synem nie interesujemy.

Wszyscy się depilujmy, gólmy, najlepiej sobie kłaki na głowie też zlikwidujmy. Tak pojedziemy tym depilatorem od pięt do czubka głowy i już. A poza tym musimy wszyscy miec piwne oczy. A co, idziemy po całości. W końcu na kolor oczu mamy taki sam wpływ jak na zarost.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:45   #12
xblackxshadowx
Rozeznanie

Mój ma włoski tu i tam, więcej, mniej, ale sam planuje się ich wszystkich pozbyć (z moją małą pomocą). A co do tych na klacie, nie ma ich tak dużo, ale zawsze mnie w nos gilgoczą ^^
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:53   #13
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Jasne, jasne, a moze z takimi samymi jak ten pan, który u Ciebie widnieje w awku?
Ciekawostka, że niby po 40 stce to już zaniedbani i z wąsem... Co za ludzie, paranoja.
ale czy ja napisałam, że każdy facet po 40stce jest zaniedbany i z wąsem?

Napisałam, że mnie się kojarzy, czyli: na myśl o włosach na klacie staje mi przed oczami taki obraz właśnie: zaniedbany, z brzuszkiem, pan po 40stce, najlepiej w białym podkoszulki, stylizacja na lata 80te.

Jak innej wizażance na hasło owłosiona klata robi się mokro w majtkach i myśli o Banderasie, albo o przystojnym Włochu (z reguły bardzo owłosieni i bruneti) z zeszłorocznych wakacji no to też dobrze.

jak inna uważa to za synonim męskości to też super.

Co z tego ogólnie?

Czy ja kogoś obrażam, tym, że mi się tak kojarzy? Napisałam to w wątku poświęconym dyskusji na ten temat właśnie, a nie weszłam na profil jakiegoś wizażanina: tyyy, źle mi się twoje włosy kojarzą...

to jest kwestia mody i gustu jak dla mnie, ale przede wszystkim mody. Tak jak wąsy kiedyś były modne, teraz raczej jest schemat mało owłosiony, na głowie również prawie łysy (zgolony).

nie kusiłabym się jednak o stwierdzenie, że faceci bez włosów w tym konkretnym miejscu są niemęscy jak napisała Holly. Komuś może się nie podobać jasne, ale to tyle w temacie. Każda ma chyba inne wyobrażenie tego co jest męskie/kobiece.

Cytat:
Faceci sobie specjalnie nie hodują tych włosów na klacie, to jest uwarunkowane genetycznie...

(...)

Wszyscy się depilujmy, gólmy, najlepiej sobie kłaki na głowie też zlikwidujmy. Tak pojedziemy tym depilatorem od pięt do czubka głowy i już.
ale czy ktoś pisze, że jest inaczej? Jasne, że nikt nie ma wpływu na owłosienie, jeszcze żadnego faceta z depilatorem nie goniłam nigdy i nie zamierzam, to chyba nie jest tematem wątku: jak zmusić faceta do depilacji. Jak taki ktoś założy to sama napiszę, żeby nie zmuszać bo to jego decyzja, jego sprawa, depilacja jest bolesna i podrażnia skórę.

Odnośnie ostatniego zdania to w ogóle nie czaje sensu, więc się nie wypowiem chyba.

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:09
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:53   #14
HollyG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xblackxshadowx Pokaż wiadomość
Mój ma włoski tu i tam, więcej, mniej, ale sam planuje się ich wszystkich pozbyć (z moją małą pomocą). A co do tych na klacie, nie ma ich tak dużo, ale zawsze mnie w nos gilgoczą ^^
o Jezu... ale pewnie, kwestia gustu. Nogi też?

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

Stary 2009-05-24, 18:56   #15
panierrka
Zadomowienie

Mój TŻ ma średnie owłosienie: przy sutkach i nieco między, ale to nie jest nieprzebyty gąszcz uwielbiam
Muszę jednak zaznaczyć, że nie cierpię metroseksualnych i gdybym miała ochotę na gładkiego, to bym zakupiła... dmuchanego.

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Pokaż wiadomość

Mój ma takie długie wlosy na sutkach, że ło jezu
ale mówi, że nie zgoli, argumentując "bo nie".
Na własnym przykładzie się dowiedziałam, że jest odwrotnie: golisz nie tylko widoczne włoski, ale i te miękkie, które odrastają, tylko mają już grubość taką, jak miały wcześniej u nasady, czyli są grubsze
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:22   #16
lalalabamba
Wtajemniczenie

Piszecie, że u facetów owłosienie jest naturalne i nie ma co upierać się z goleniem.
W takim razie - po co my kobiety mamy sie golić???
No bo u nas też są podrażnienia po goleniu i też włoski wyrastają gorsze niż wcześniej (przynajmniej w przypadku tradycyjnej depilacji maszynką). I co? Faceci mogą sobie chodzić zarośnięci, a my mamy depilowac się codziennie żeby być piękne i gładkie?
Przecież u nas owłosienie też jest naturalne, to nie żaden defekt przecież ;-/
Golenie pod pachami rozumiem - ze względu na higienę, ale sama nie rozumiem tej gonitwy za depilatorami i katowania się woskiem.
Nogi golę tylko jak wychodze gdzieś w spódnicy lub krótszych spodniach, szczecina na nogach owszem mi przeszkadza, ale tak naprawdę taką mode kreują bardziej media niż nasze potrzeby. Do pewnego momentu owłosienie na nogach mi jakoś nie wadziło, ale to musiało się zmienić, bo kobieta niewydepilowana jest fuj
A golenia rąk to już w ogóle nie rozumiem...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:31   #17
Queen Doll
Rozeznanie

GG do Queen Doll

Mój ma ale na szczęście bardzo mało. Tak czy inaczej każę mu to golić. Ojj nienawidzę włosów na klacie! Fuj!
Queen Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:41   #18
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Piszecie, że u facetów owłosienie jest naturalne i nie ma co upierać się z goleniem.
No bo u nas też są podrażnienia po goleniu i też włoski wyrastają gorsze niż wcześniej (przynajmniej w przypadku tradycyjnej depilacji maszynką). I co? Faceci mogą sobie chodzić zarośnięci, a my mamy depilowac się codziennie żeby być piękne i gładkie?
Golenie pod pachami rozumiem - ze względu na higienę, ale sama nie rozumiem tej gonitwy za depilatorami i katowania się woskiem.
Nogi golę tylko jak wychodze gdzieś w spódnicy lub krótszych spodniach, szczecina na nogach owszem mi przeszkadza, ale tak naprawdę taką mode kreują bardziej media niż nasze potrzeby. Do pewnego momentu owłosienie na nogach mi jakoś nie wadziło, ale to musiało się zmienić, bo kobieta niewydepilowana jest fuj
jasne, że media i koncerny kosmetyczne, które na produktach do depilacji zbijają fortunę, ale jest to już tak zakorzenione w naszych umysłach, że żadna (praktycznie) kobieta nie poczuje się atrakcyjna, jeśli się nie wydepiluje. Więc robimy to, żeby czuć się dobrze, bo już mamy tak zakodowane w głowach:

gładka-szczupła-opalona

tylko z tego ostatniego można się przebić jeszcze jakoś i mamy np. modelki o mleczno białej karnacji. Reszta odpada

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:42
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:42   #19
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
jasne, że media i koncerny kosmetyczne, które na produktach do depilacji zbijają fortunę, ale jest to już tak zakorzenione w naszych umysłach, że żadna (praktycznie) kobieta nie poczuje się atrakcyjna, jeśli się nie wydepiluje. Więc robimy to, żeby czuć się dobrze, bo już mamy tak zakodowane w głowach:

gładka-szczupła-opalona

tylko z tego ostatniego można się przebić i mamy np. modelki o mleczno białej karnacji. Reszta odpada
tak...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 19:46   #20
Marbella85
Zakorzenienie

"Doświadczyłam" i jedego i drugiego i lubie jednak jak są, ale też żeby facet nie wyglądał jak niedzwiedz... Jeden prawie wcale nie miał tam włosów i było ok, drugi miał tyle co przeciętny facet i też było ok. Dobrze, że nie wpadł na pomysł golenia. Jak słyszę, że facet chce golić klatę to mam przed oczami mojego dobrego znajomego Szweda - geja, który depiluje sobie całe ciało.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 20:42   #21
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Zeby je co zrobil ?

Taaaak, facet niech się nie goli , bo będzie miał masakrę, ale kobieta to ma być wszędzie gładka, i żaden facet nie myśli, że będzie miała TAM masakrę

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 20:46   #22
Linka25
Zakorzenienie

Mój TŻ ma owłosienie na klatce piersiowej i jest to dla mnie seksowne. Jest po prostu "ciemnym" typem: ciemne włosy, ciemna karnacja, gęste brwi. Na szczęście natura oszczędziła mu (i mnie przy okazji) owłosienia w miejscach typu plecy...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:23   #23
awia
Zakorzenienie

Mnie tam nie przeszkadza, na klacie dywanu nie ma, ma ciemna karnacje, czarne włosy wiec generalnie z lekka zarośniety jest. I niech sobie będzie. Tez mnie troche irytuje ta mania gładkosci i depilacji.
Grunt, zeby pod pachami nie miał buszu

Edytowane przez awia
Czas edycji: 2009-06-06 o 19:55
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:28   #24
pomaranczkav
Raczkowanie

dla mnie facet bez włosów na klacie i nogach to nie facet ;P a te pod pępkiem to uwielbiam owłosionych facetów
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:38   #25
Niebieski motylek
Raczkowanie

Kiedyś wolałam facetów bez włosów na klacie, ale mój Tż je ma i to obficie. Przyzwyczaiłam się, lubię je sobie posmyrać
Niebieski motylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:50   #26
QsQs
Zadomowienie

Cytat:
Kobiety gola wiele innych miejsc w tym o wiele delikatniejszych i czasem maja równie gesty dywan w niektórych miejscach i jakoś masakry nie ma....

Ja uważam, ze bardzo owłosiona klata jest obrzydliwa
QsQs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:59   #27
nika_88
Rozeznanie

Moj ma włoski na klacie, ale takie w normalnej ilosci i mi to wcale nie przeszkadza (wrecz przeciwnie)----> jak bylam mlodsza to myslalam calkiem inaczej
Stary 2009-05-24, 22:04   #28
martynka89
Zakorzenienie

Moj ma wlosy na klacie i troszke na brzuchu, nie przeszkadzaja mi jego wlosy a wrecz je uwielbiam, to takie meskie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 22:28   #29
HollyG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość
dla mnie facet bez włosów na klacie i nogach to nie facet ;P a te pod pępkiem to uwielbiam owłosionych facetów
widzę, ze sie rozumiemy

~Kłamczucha

Stary 2009-05-24, 22:50   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci sobie specjalnie nie hodują tych włosów na klacie, to jest uwarunkowane genetycznie... Jesli rosło tatusiowi, to duże prawdopodobieństwo jest, że synusiowi też urosnie. Paniom wrażliwym na owłosienie proponuje obejrzeć sobie ojca swojego wybranka, jesli owłosiony, to się synem nie interesujemy.
A propos, na innym forum, o zdecydowanie odwrotnym stosunku plci, przeczytalem rade, zeby przyjzec sie mamusi, bo to pomaga przewidziec, co sie bedzie z wybranka dzialo

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Dzizas, jesli Tobie nie odpowiada golenie, to przeciez Ciebie nikt do tego nie zmusza, czyz nie ?

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Taaaak, facet niech się nie goli , bo będzie miał masakrę, ale kobieta to ma być wszędzie gładka, i żaden facet nie myśli, że będzie miała TAM masakrę
Niestety, ale tak jest; przy czym smiem twierdzic, ze to nie wplyw kulturowy, ale cos glebszego - postrzeganie jednej plci przez druga. Mozna pomstowac ile wlezie, ale tak to jest.

Cytat:
Napisane przez QsQs Pokaż wiadomość
Kobiety gola wiele innych miejsc w tym o wiele delikatniejszych i czasem maja równie gesty dywan w niektórych miejscach i jakoś masakry nie ma....

Ja uważam, ze bardzo owłosiona klata jest obrzydliwa
Juz pisalem wyzej co do pierwszego zdania. Co do drugiego - no mozesz sobie uwazac co tylko sie Tobie zywnie podoba

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości